”Israel” massakrerar 200 flyktingar i FN-skolor som förvandlats till skyddsrum

2
579
Efter andra attacken på Jabalia flyktingläger.

 

En artikel på
https://english.almayadeen.net/news/politics/-israel–massacres-200-refugees-in-un-schools-turned-shelter
Israeliska ockupationsstyrkor begår ytterligare två massakrer vid skolorna al-Fakhoura och Tal al-Zaatar, där tvångsförflyttade palestinier tagit sin tillflykt.

Efter att kommunikationen återupprättats efter en blackout bekräftade reportrar att israeliska ockupationsstyrkor, under mörkrets slöja, hade utfört ytterligare två massakrer på skolorna al-Fakhoura och Tal al-Zaatar, där tvångsförflyttade palestinier från Jabalia-lägret i norra Gazaremsan tog sin tillflykt.

”Israel” bombade flyktingskolorna under natten och dödade mängder av palestinier medan de sov.

Enligt den palestinske hälsoministern Mai al-Kaila har antalet martyrer i den israeliska bombningen av al-Fakhoura-skolan stigit till 200.

Det är värt att notera att al-Fakhoura-skolan är den största skolan i Jabalia-lägret, där tusentals fördrivna människor från Gaza bor, som lämnat sina hem på grund av de våldsamma israeliska luftangreppen.

Al-Kaila tillade att ”Israel” för ett krig mot alla sjukhus i Gaza, vilket är liktydigt med ett folkmordskrig.

Video

 

Al-Fakhoura-skolan har varit måltavla flera gånger under de senaste åren. Under angreppet 2009 besköts den av ockupationsstyrkorna, vilket ledde till att över 40 personer blev martyrer. Under angreppet 2014 besköt ockupationsstyrkorna den igen, vilket ledde till att flera personer blev martyrer. I dag utsattes de för nya angrepp under den pågående israeliska aggressionen mot Gaza.

Dessa skolor, som är anslutna till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar (UNRWA) och som utsattes för obeveklig israelisk beskjutning, är bland de största skyddsrummen i Gazaremsan.

Föregående artikelLögner, spioner och amerikanska biologiska vapen på gränsen till Harmageddon
Nästa artikelSverige vill än en gång försvåra arbete mot storbolagens och andras skattefusk
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Exponering av Israel-regimens krigsförbrytelser, massmord på civila och etniska rensning av Palestina översatt till svenska.

    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2023/11/28/exponering-av-israel-regimens-krigsforbrytelser-massmord-pa-civila-och-etniska-rensning-av-palestina/

    (Får gärna publiceras som egen bloggpost på Global Politics, under mitt namn eller någon annans och få gärna länka till min bloggpost eller kommentera där. Endast så ser jag era svar. Jag får inga meddelanden när ni svarar på mina inlägg, även om jag klickar i alla boxar.)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here