Israel och Palestina – två erkända stater

2
2120

 

Doktor Gunnar Olofsson, en av landets främsta experter på konflikten Israel-Palestina har berikat omgivningen med många artiklar om detta. Här kommer en till.


Israel och Palestina – två erkända stater

Efter Israels framgångar i kontakterna med flera arabstater har landet nu, litet beroende på hur man räknar, diplomatiskt erkännande från ungefär 160 stater runt om i världen.

137 stater – inklusive Sverige och flera andra EU-länder – har erkänt staten Palestina.

Både Israel och Palestina är idag representerade i FN och medlemmar av olika FN-organ.

Men det finns viktiga skillnader.

Medan Palestina inte ockuperar någon del av Israel, inte har fört dit några militärer och inte byggt några murar och stängsel, så är Palestina ockuperat av israelisk militär, som satt upp avspärrningar och militärposteringar och dagligen trakasserar befolkningen med olika razzior och kontroller.

Palestinsk militär fängslar inga israeler medan israelisk militär fängslar, torterar, skjuter och mördar palestinier – även barn och funktionshindrade.

Medan Palestina inte flyttat någon del av sin befolkning till Israel har Israel placerat runt 700.000 av sina egna invånare i så kallade ”bosättningar” på ockuperad palestinskmark.

Varför accepteras detta? Varför får Israel ha sin frihet men inte Palestina? Hur länge skall detta tillåtas pågå? Någon?

Föregående artikelRiksrätt mot Donald Trump? Mainstream-media försvarar CIA:s ”visselblåsare”, struntar i verkliga visselblåsare
Nästa artikelTal av president Vladimir Putin i FN:s generalförsamling 23 september
Gunnar Olofsson
Gunnar Olofsson är kirurg och har flera gånger arbetat i Palestina. Han är ordförande i Borås Palestinagrupp och är en landets främsta experter på Israel och Palestina.

2 KOMMENTARER

  1. ja du Gunnar du vet svaret.
    Den västliga maktens arrogans med draghjälp av skenheliga medlöpare som är experter på sellektiv förträngningsmekanism.

  2. Så länge sionisterna har makten över imperiet kommer inget att hända. Så länge USA består vill säga. Den dagen USA-imperiet rämnar (och den närmar sig) förlorar sionisterna makten (KARMA is B***H) – då blir det definitivt en bumerang med mycket otrevliga överraskningar! Det kanske rentav börjar i November – 2020 what a year, what a year skulle man utbrista då. Måtte det besannas!!!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here