Israeliska organstölder inget antisemitiskt påhitt

8
1548
USA:s vicepresident är känd för positiv uppfattning av Isarels president, palestiniernas bödel.

 En ledarskribent på en större svensk dagstidning kommenterar nu uppgifterna om israeliskt tagande av organ från avlidna utan tillstånd från deras anhöriga. Speciellt vänder sig skribenten mot konstnären Stina Wollter som förmedlare av ”en uråldrig myt kopplad till antisemitiska föreställningar om judars stöld av kristna barns blod”. En gästkrönikör på samma tidning kallar helt enkelt Wollter för ett ”antisemitiskt äckel”.

Men frågan om israeliska organstölder är inget antisemitiskt påhitt, även om avslöjandena ligger en del år tillbaka i tiden.

I en intervju litet efter Millennieskiftet medgav chefen för Abu Kabir Forensic Institute i Tel Aviv, Dr. Yehuda Hiss, att hud, hornhinnor, hjärtklaffar och ben under en rad år tagits från såväl israeler som palestinier utan tillstånd av de anhöriga. Däremot har det inte gått att bevisa att man medvetet dödat någon för att komma över organ – även om en del palestinska familjer, som fått sina unga söner dödade i bakhåll av israelisk militär och sedan återlämnade uppskurna, misstänkt att så kunde vara fallet.

En israelisk specialitet är att fängsla palestinier direkt efter att de dödats av militär i olika konfrontationer, och begrava dem i anonyma numrerade gravar i Jordandalen. Ett sätt att straffa de anhöriga socialt och kulturellt – avlidna skall enligt traditionen begravas inom ett dygn – och hindra de dödade från att hyllas som martyrer i kampen. Förfarandet innebär även en möjlighet att komma över organ utan att det sedan går att bekräfta.

I en akt av israelisk humanism 2012 frigavs 91 arresterade döda palestinier för att begravas på ett värdigt sätt av sina anhöriga. De dödade frigivna mottogs i en känslosam ceremoni, och den palestinske presidenten Mahmoud Abbas förklarade att man nu återfått många döda ”men inte en enda levande”. Efter att hanteringen av dödade människor uppmärksammats internationellt upphörde den under några år. Mycket talar dock för att man på senare tid återupptagit verksamheten.

Föregående artikelPalestinademonstration i Stockholm kl 13 idag
Nästa artikelÖB Micael Bydén varnar för storkrig mot Ryssland med svenskt deltagande
Gunnar Olofsson
Gunnar Olofsson är kirurg och har flera gånger arbetat i Palestina. Han är ordförande i Borås Palestinagrupp och är en landets främsta experter på Israel och Palestina.

8 KOMMENTARER

 1. Politiker och andra debattörer visar sig tillgripa oärliga metoder. Istället för att utgå från verkligheter tillskriver de personer med rena lögner. Det gäller just nu frågor som Ryssland/Ukraina och i synnerhet Israel/Gaza. Greta Thunberg har kallats för ”Tjej-Hitler” och Terroranhängare”. Stina Wolter har skällts för att vara antisemit. Angreppen kommer från personer som arbetar i stora opinionsbildande medier. Debattklimatet har förråats till den grad att lögnen har blivit gångbar som argument. Anmärkningsvärt i sammanhanget är att lögner och råhet kommer från höger. Vänstern blir ifrågasatt för ställningstaganden mot krig. Det gäller även för FN och organisationer som Läkare utan gränser och Svenska Freds. Den som vill diskutera bakgrund och orsak bakom Ukrainakriget blir med automatik kallad för ”Putinkramare”. Greta Thunberg och Stina Wolter blir med samma illvilliga debatteknik kallade för antisemiter.

 2. Max Igan – Let’s Talk About The Jews
  https://www.bitchute.com/video/WlVVld4DDT8m/

  De som ockuperar Palestina kommer inte från Israel eller Judeen och de är inga ”judar”, heller inga semiter, men ljuger och är själva de stora antisemiterna.

  Jag tror de tillhör satans synagoga p.g.a. Uppenbarelseboken 3:9. Israel-regimen och de som röstar för den och stödjer den är krigsförbrytare, och med all sannolikhet, psykopater.

 3. I så fall, ”hur många Palestinska?” En, två flera? Det är frågan.
  Vi vet sedan tidigare att slaktaren av Irak Dick Cheney har fått ett nytt hjärta inopererat. Vilka andra?

 4. Denna sataniska regim måste jämkas med marken för gott!

  Israel releases 80 mutilated bodies with stolen organs for burial in Gaza
  The Gaza government’s media office says Israel has handed over the mutilated bodies of 80 martyrs after harvesting their organs.

  In a statement released on Tuesday, the media office said that the bodies were unidentified and that the occupying regime refused to specify the victim’s names or the places they were kidnapped from.

  https://www.presstv.ir/Detail/2023/12/27/717126/Israel-Gaza-mutilated-bodies-stolen-organs

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here