”Ja till alliansfrihet – Nej till Nato” – Kom till möte i Rinkeby Folkets Hus 16 december kl. 18-20. Kom!

3
772

Ja till alliansfrihet – Nej till Nato

VAD KAN VI GÖRA?

 

Vi i Sverige fick inte rösta om medlemskap i Nato, krigsalliansen som står under USA:s strategiska kärnvapenparaply. Beslutet att bryta Sveriges 200 år av alliansfrihet togs hastigt utan medborgarnas godkännande i maj i år.

Ett nätverk av föreningar började arbeta över hela Sverige i våras för att ge röst åt Nato-motståndet. Här i Stockholm har Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap arbetat i Järva och hela Västerort med flygbladsutdelning och appellmöten under hösten.

Sveriges Överbefälhavare rekommenderar att vi tillåter kärnvapen på svenskt territorium

Medlemskap innebär att vårt försvar ingår i Natos krigsplanering och att vi köper det krigsmateriel som passar Nato – och det blir en dyr nota har vi hört av regeringen nu.

I medlemskapet ingår att skicka soldater till Natos krig. Det som i förväg nämnts som svenska ”insatser” är stridsflyg vid Rysslands baser i Murmansk, krigsfartyg på Östersjön för att stänga in Ryssland och svenska soldater utefter Finlands gräns mot Ryssland och i de baltiska länderna.

Sveriges Överbefälhavare Micael Bydén rekommenderar att vi tillåter kärnvapen och Natobaser på svenskt territorium. Men en statstjänsteman, avlönad av oss alla, skall inte göra politik utifrån sin tjänsteställning!

Detta är en mycket farlig politik när motsättningarna skärps mellan USA och Nato å ena sidan och Ryssland å den andra sidan. Risken är redan stor att Sverige görs till frontstat i ett storkrig mellan USA/Nato och Ryssland, ett krig på svenskt territorium som absolut inte gagnar vårt land utan förs i främmande makts intresse. Natobaser och kärnvapen på svenskt territorium skulle göra hotet akut.

Men ännu dröjer beslutet om medlemskap – vad kan vi göra?

Men ännu dröjer beslutet om medlemskap. Vi har fått litet tid och vi frågar ”Vad kan vi göra?” Alla är välkomna att diskutera vad vi kan göra framåt! Kom till Rinkeby Folkets Hus, fredag 16 december 18-20.

Sven Britton talar 5 november

Tal av bland andra professor emeritus Sven Britton med ett långvarigt engagemang i Internationella läkarrörelsen mot kärnvapen.

Källa:Insändare i Nyhetsbyrån Järva.

 Ja till svensk alliansfrihet – Nej till svenskt Natomedlemskap!
 • För global nedrustning – Inga svenska soldater i Natos krig!
 • Värna freden, klimatet och miljön – Skriv under FN:s förbud mot kärnvapen!

 Välkommen att diskutera vad vi kan göra!

 

Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap

_____________________________________________________________________

Vad är Nato?

Nato presenteras som en freds- och försvarsallians. Men när Warszawapakten upplöstes 1991 expanderade Nato österut.

     Nato har aldrig handlat om försvar av demokrati – Portugal blev Nato-medlem 1949 och var en diktatur och kolonialherre fram till 1974. Grekland blev Nato-medlem 1952 och var under militärdiktatur 1967 till 1974. Turkiet är ett Natoland som ockuperar delar av sitt grannland Syrien.

Nato är en krigs- och kärn-vapenallians i USA:s intresse.  Det har visat sig i anfallskrigen mot Serbien 1999, Libyen 2011 och under 20 år i Afghanistan. Många Natoländer deltog i det folkrättsstridiga kriget mot Irak som sedan 2003 skördat 4 miljoner människoliv och förstört landet.

Nato ger sig sedan Madrid-mötet juni 2022 rätten att kriga i alla väderstreck och på världens alla hav och i rymden och USA:s strategiska kärnvapen pekas ut som den yttersta garanten för säkerhet.

Ett försvar av Sverige bör inriktas på vårt eget territorium, inte på krig utomlands under Natos befäl och i främmande makts intresse!

Föregående artikelDel 5. Samhället efter kapitalism – socialism
Nästa artikelÄr oroligheterna i Iran också del i ett USA-stött hybridkrig?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Det är helt obegripligt att svenskarna inte förstår att NATO är en krigs och anfalls allians under USAs kontroll. Inte bara är det en fråga om att göra Sverige till USAs krigsskådeplats för både ett kärnvapenkrig och ett konventionellt krig. Svenskarna etableras som USAs legosoldater att kriga mot USAs förmenta fiender under NATO avtalet. Detta är ju precis vad vi ser i Ukraina idag. Det är svenskar som skall komma hem i liksäckar och med mentala problem efter ett krig, inte amerikanare som i faller Vietnam. Som historiker är det även lätt att göra jämförelser mellan USA av idag och Nazityskland förra seklet. Den intensiva propagandan genom media då missledde tyskarna. Den intensiva propagandan genom dagens media i Sverige uppenbart åstadkommer samma sak nu. Det är samma metod, och det tycks fungera lika effektivt.

 2. Wolfowitz-doktrinen från 1992 slår fast att USA är den enda supermakten på jorden.
  USA/NATO har utropat sig som härskare över hela jorden.
  Gör allt för att bekämpa var och en som utmanar detta faktum.
  Doktrinen fastställer USA:s rätt att intervenera när man anser det lämpligt.
  Doktrinen fastställer NATO som ett instrument för USA:s inflytande i Europa.

  USA är de facto diktator över hela jorden, och Ryssland och Kina utmanar detta.
  Därav krig i Ukraina. Ryssland står mot NATO i Ukraina.

  https://sv.metapedia.org/wiki/Wolfowitzdoktrinen

 3. USA/NATO är de mest ondskefulla jag känner till i världen. Det räcker inte med alla krig som de utkämpar, de tvingar nationer att lyda dem att rösta enligt deras vilja i UN, annars hotas de av ekonomisk undergång.
  Som f.d. Chief of the Law Division at Pentagon, Richard Black sa i sin intervju med Eva Bartlett, att USA påstår att allt de gör mot Ryssland beror på att Ryssland har militärt gått in i ett suveränt land. Det gör vi hela tiden, rutinmässigt. Det finns ingen internationell lag som berättigar att vi gick in i Syrien, eller Libyen, Afghanistan med flera länder. Dessutom hade Ryssland större anledning att gå in i Ukraina på de självutnämnda republikernas sida i kriget, då de är de etniska ryssarna som höll på att förgöras av ukrainsk arme. Vi har gått in militärt i suveräna länder för att stjäla av deras naturtillgångar.
  Vilket också är den anledningen att vi vill krossa Ryssland. De har enorma naturtillgångar som vi vill ha vår del av.

  På Telegramkanalen Press TV
  rapporterar Rahmatullah Baghban om den enorma mängden av krigsbrott som England och Nato/USA gjort i Afghanistan.

  Afghaner vill ha en oberoende undersökning av brittisk SAS dödande av civila.
  Anhöriga till de civila dödade kräver rättvisa, för de döda som även är barn.

  Taj Mohmmad Amiri släkting till offren, säger att det är Nato Trupper och speciellt de brittiska som begått övergreppen.
  Civila har blivit torterade innan de sköts ihjäl, barn slängdes ut från militärflygplan.
  Dessa måste hållas ansvariga, och offren måste få kompensation.

  Razi Khan släkting till offren: Det var helt fel att invadera vårt land. Tusentals civila miste sitt liv. Hade de inte rätt att bo i sitt land frågar han.

  Ramazan Ali Fasahat, föreläsare: Natotrupper begick tusentals krigsbrott i Afghanistan.
  England begår bedrägeri, de låtsas göra en undersökning, men har valt ut enbart enklare fall, för att de skall kunna dölja och slippa hållas ansvariga för de verkligt grova krigsbrott de begått.

  Nu har Sverige lovat dyrt och heligt Turkiet att aldrig mer göra misstaget att låta PKK eller YPG kurder få tillstånd att få skydd i Sverige.
  De som redan finns är svårare att visa ut. En journalist som Turkiet begärt ut har prövats rättsligt och det strider mot lagen att visa ut honom.
  Turkiet anklagar honom för att ha deltagit i omstörtande verksamhet, inom Gülenrörelsen.
  USA har nog utövat påtryckningar på Sverige för att inte just utlämna Gulenanhängare, då många anser att USA stödjer dem,

  //1999 utvandrade Gulen till USA. Han hävdade att resan gjordes av medicinska orsaker, även om den sammanföll med väntade polisförhör mot honom för uttalanden som tolkades som islamistvänliga. I juni 1999, efter Gülens utvandring, nådde videoband med omdiskuterade uttalanden av Gülen flera turkiska tv-stationer. På banden hördes Gülen tala om att Gülenrörelsens medlemmar fortfarande innehade positioner inom den turkiska administrationen och juridiska apparaten, men att de först när det blev lämpligt skulle träda fram för att omvandla det existerande systemet i islamsk riktning//

  Sweden gambles with NATO bid by rejecting Turkish demand to extradite journalist
  Turkish journalist Bulent Kenes was accused by Ankara of being complicit in a coup attempt in 2016 before he sought refuge in

  https://thecradle.co/Article/news/19655

  Det är ofattbart för mig, ett stort svek av våra politiker att ansöka om medlemskap i Nato.
  Lovade inte socialdemokraterna att de inte skulle göra detta?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here