Jeffrey Sachs: Den fördolda historien om Kalla kriget, CIA-kupper runt världen och COVID’s uppkomst

4
305

Jag fick ett mail med denna Youtube av vännen, kollegan och läsaren Leif Elinder.

Medan en annan läsare skriver i en publicerad kommentar:

”Att Ukrainakriget skulle vara oprovocerat, vilket västvärldens politiker påstår, är struntprat. I verkligheten har konflikten en lång historia, med 30 år av provokationer, säger den amerikanska professorn Jeffrey Sachs i en intervju med Tucker Carlson.

Det är Tucker Carlson som genomfört en två timmar lång intervju med den legendariska ekonomiprofessorn Jeffrey Sachs.

De pratar bland annat om kriget i Ukraina.

Sveriges politiker tjatar om och om igen om att Rysslands anfall mot Ukraina var ”oprovocerat”. Det är inte sant, enligt Sachs. Det är rent skitsnack.

– Oprovocerat? Inte direkt. 30 år av provokationer, där vi inte kunde ta fred som ett svar för ett ögonblick, säger han. Allt vi tog var, att vi gör vad vi än vill, var vi än vill, och ingen har någonting att säga till om det.

Kriget i Ukraina har slagit hårt mot Europa – och förstört Ukraina, förklarar han.

Europas politiker är så undergivna USA att de inte ens har vågat ifrågasätta terrorbombningen av Nord Stream.

– De är så underdåniga USA:s intressen… Det är lite svårt att förstå, för det är helt förnuftsvidrigt för Europa, fortsätter Sachs.

Jeffrey Sachs säger att han personligen har talat med euroepiska politiker som berättat för honom att Washinton egentligen inte ens tar Europa på allvar.

– Det sades till mig på ett så sorgligt sätt. Det är verkligen sorgligt. Och det gör stor skada på Europa. Det förstör Ukraina. En mängd människoliv och pengar kastas bort. Nästan ingen ställer sig upp och säger någonting, fortsätter han.

– Det är ytterst tragiskt. 500.000 ukrainare döda för ingenting.

Men makteliten i USA bryr sig inte. De framhäver i stället uttryckligen att kriget inte kostar några amerikanska liv, påpekar han.”

Föregående artikelOpinionsundersökning om DCA: Svenska folket säger massivt Nej till utländska militärbaser! Ska riksdagen gå emot folkmajoriteten?
Nästa artikelNew York Times medger nu åter att Ukraina har problem med nazism medan DN tiger
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Det är inte Usa, Jeffrey. Utan washington. Och washington styrs av city of ”london”, the square. Som också styr allt i övr, i västvärlden. Även mordiska telaviv, dansar efter dess dödspipa. Alla med ett solidt intresse för omvärldsutvecklingen, vet att eländet i börjar där

  2. DCA-avtalet är oerhört farligt för svenska folket.
    Vi offrar vår suveränitet, för vad? Krig, elände……
    Sverige har slutat vara en demokrati, är numera en slavstat under imperiet!
    De politiker som genomfört detta är landsförrädare.

    Svenska folk sätt klackarna i backen omedelbart!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here