Opinionsundersökning om DCA: Svenska folket säger massivt Nej till utländska militärbaser! Ska riksdagen gå emot folkmajoriteten?

28
487

_______________________________________________

Detta pressmeddelande från Sveriges fredsråd har sänts till stora delar av den etablerade pressen. Endast tidningen Syre har hittills publicerat om detta.

Novus undersökning visar att hela 84 av befolkningen, säger nej till att främmande makt ska få placera militär- och krigsmateriel på svenska militärbaser utan svensk insyn – dvs. Nej till centrala innehållet i DCA. Över 75 % vet inte vad DCA är. Därför vore det djupt odemokratiskt om riksdagen fattar beslut att nu antaga förslaget till DCA enligt min mening.

Länk till pdf-fil om undersökningen finns längst ned.

Red: Jag, Anders Romelsjö, är sekreterare i Sveriges fredsråd.

________________________________________________

Pressmeddelande

Svenska folket säger nej:
Massivt motstånd mot utländska militärbaser

En överväldigande majoritet av svenska folket, 84 procent, säger nej till att främmande makt ska få placera militär- och krigsmateriel på svenska militärbaser utan svensk insyn.

Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av Sveriges Fredsråd.

Samtidigt har Sveriges regering förhandlat fram ett sådant avtal med USA, som den svenska riksdagen inom kort ska ta ställning till.

Det välkända och starka kärnvapenmotståndet i Sverige kommer också fram i undersökningen.

Drygt sju av tio svenskar anser att Sverige inte ska ingå militära samarbetsavtal som innebär att Sverige avsäger sig rätten att neka kärnvapen att placeras på svensk mark, enligt undersökningen som Novus gjort på uppdrag av Sveriges Fredsråd.

I det avtal som Sveriges regering nyligen har  förhandlat fram med USA finns inga garantier mot att USA placerar kärnvapen på svensk mark under fredstid utan svensk medgivande.

Novus undersökning visar också att fler än sju av tio svenskar säger sig inte veta eller säger nej till att främmande makt ska få använda svenskt territorium för angrepp på tredje land.

Det så kallade DCA-avtalet, som Sveriges regering förhandlat fram med USA, innebär bland annat att USA ska få exklusiv rätt att förfoga över militära områden vid 17 svenska militärbaser, där svenska myndigheter avsäger sig rätten till insyn. I praktiken innebär det att dessa områden blir en del av USA:s territorium.

Avtalet ger också militärpolis från USA rätten att avvärja alla upplevda hot mot dessa exklusiva områden var som helst i Sverige – och även med vapenmakt – utan att Sverige kan förhindra det. Dessutom ger avtalet USA rätt att förflytta sina soldater mellan baserna på svensk mark, i svenskt luftrum och svenska farvatten utan att svenska myndigheter behöver informeras, än mindre kan säga nej till sådana förflyttningar.

Sveriges Fredsråd anser att detta avtal med så vittgående maktbefogenheter för främmande makt i Sverige har förhandlats fram med alltför stor hastighet och att det flesta svenskar inte känner till  – eller snarare har undanhållits – det reella innehållet.

Det visar också Novus undersökning där drygt tre av fyra svenskar säger sig inte veta vad DCA är för något, samtidigt som  en stor majoritet är emot avtalets huvudinnehåll. Det tyder på ett stort demokratiskt underskott när det gäller DCA.

Med en massiv svensk opinion i ryggen uppmanar därför Sveriges Fredsråd den svenska riksdagen att inte godkänna DCA-avtalet  med USA.

Kort sammanfattning:

 

 • Drygt fem av sex (84%) anser att främmande makt inte ska få placera militär- och krigsmaterial på svenska militärbaser utan svensk insyn.
 • Drygt sju av tio (72%) anser att Sverige inte ska ingå militära samarbetsavtal som avsäger sig rätten att neka kärnvapen att placeras på svensk mark.
 • Endast tre av tio (29%) anser att främmande makter ska få använda svenskt territorium för angrepp på tredje land – medan en majoritet, drygt fem av tio (53%) säger nej. Omkring en av fem (18%), uppger att de inte vet.
 • Drygt tre av fyra (76%) vet inte vad DCA är.

Genomförande:

Antal genomförda intervjuer: 1 107

Undersökningen genomfördes 23-30 maj 2024

Undersökningen genomfördes via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel, vilket garanterar representativa resultat. Detta innebär att resultaten är generaliserbara till den aktuella målpopulationen.

För ytterligare information:

Hans Öhrn, ordförande Sveriges Fredsråd Tel.: 0739343566

Novus opinion II Resultat

Föregående artikelVal till EU-parlamentet – inget äkta parlament
Nästa artikelJeffrey Sachs: Den fördolda historien om Kalla kriget, CIA-kupper runt världen och COVID’s uppkomst
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

28 KOMMENTARER

 1. 75% vet inte vad Dassavtalet är… Politrukerna har verkligen gjort ett ’bra jobb’ i att undvika berätta för Folket vad de konspirerar runt,..och med vem. Ett häng folkmördare.

  Dags nu att bygga en anstalt, ”speciellt utformad” för dessa narrande livslögnare. Placera den i..t ex Finspång..

 2. Dom knäböjer djupt för landet på andra sidan Atlanten och bryr sig därmed inte om sin egen folkmajoritet.
  Samtidigt anförs vår regering av ett högerextremistiskt parti som av någon anledning är totalt fri från
  opposition i våra valda församlingar. Blå brun soppa var för inte så länge sedan en allmän benämning på
  denna konstellation. Märkligt att ingen numera talar i dessa termer, trots att det har blivit allt tokigare än man någonsin kunde befara och dessutom att Sossarna snällt följer detta ledband.
  Magda A är säkert duktig när hon skall se snäll ut men det räcker inte till som motstånd när högern taktfast börjar marschera.

  • Intressant att läsa vad du skriver Olof.
   Jag bara undrar varför du inte kan se någon anledning till varför Sverige fått detta ”högerextremistiska parti” som vuxit sig till Sveriges näst största eller tredje största parti på rekordtid?
   Faktiskt något som inte någonsin tidigare har hänt i Sveriges politiska historia.

   Tro kan förblinda, så är det faktiskt.
   Är man allt för hängiven ser man det man vill se och därför tyvärr ofta lurar sig själv.
   Djupt ideologiska partier älskar sådana människor som dig, därför hos dem får de möjlighet att uppnå total kontroll.
   Samma verkan som i en religiös sekt.
   Motsatsen är pragmatiska partier som mer styrs av verklighetsuppfattningar än av ideal.
   Det är skillnaden mellan de Troende och Verklighetens Folk.

   Om vi ska tala om Folkliga Massrörelser i Sverige så är nog den ”bruna” den största massrörelse jag varit med om under mitt politiska medvetande.
   Jag förstår nu också vilka som lockat fram den och hur de burit sig åt när de listigt lindade de Troende runt sina beräknande fingrar.
   Vad följderna blev av detta är precis vad du kan se av Sverige idag om du har öppna ögon.

  • Magdalena Andersson, som vill att du ska göra ”något stort” i EU-valet, har setts frottera sig med WEF i Davos. I min mening ser hon allt annat än snäll ut numera. Själv undrar jag vad som hände där nere i Davos tunnlar och bergrum?

   SD har, likt V och MP, tagit bort alla krav på folkomröstningar om utträde ur EU och NATO för regeringssamverkan. Hur gick detta till?

   Jonas Sjöstedt ser ingen övre gräns vad gäller att ösa in Svenska pengar i den provokations-operation som inleddes av Victoria Nuland och CIA i Ukraina.

   Min slutsats av detta är att det är gravt fel på hjärnorna på folket i Riksdagen, utom på Elsa Widding.

   Först trodde jag på korruption, snärjning, mutor etc. men jag har börjat luta åt att de injicerats med nano-teknologi, d.v.s. att deras hjärnor har tagits över:

   https://odysee.com/@valsamverkan:3/super-soldier-homo-borg-genesis:3

   Jag skojar inte! Teknologin verkar ha utvecklats väldigt länge, vilket man kan se tydligt om man är motiverad att börja gräva i saken.

   Det förklarar alla tokiga saker som sker.

   Småpartier som vägrar bred valsamverkan.

   Sekteristiskt klimathotande med början i Romklubben och tillbedjan till en söt liten flicka i flätor.

   Ensidig krigshets mot en kärnvapenmakt som vill förhindra att MAD-doktrinen undergrävs.

   Injektioner av välkänt farlig ny mRNA-GMO-teknologi, kontaminerad med DNA och SV40, påtvingat in i människor, utan informerat samtycke, med hot om uppsägningar, helt i strid med Nürnbergkonventionen, eller ev. injektioner av okänd teknologi. Injektioner på order av DoD, enligt Sasha Latypova, genom ”läkemedelsföretag” som fått carte blanche, d.v.s. ansvarsfrånskrivning, d.v.s. profiterar påde på försäljningen av biovapnet/teknologin och på att behandla skadorna som biovapnet/teknologin orsakar.

   Något är väldigt fel. Varför ansluter du dig inte i en bred valsamverkan?

   • Det behövs inga injektioner för att fördärva förståndet på politiker och folk i allmänhet. Det räcker maktberusning , kapital och propaganda , lojalitet samt underkastelse.

 3. MOSKVA, 6 juni. /TASS/. Ryssland kan leverera vapen till vilken amerikansk fiende som helst, på samma sätt som Washington gör med Ukraina, sade Rysslands säkerhetsråds vice ordförande Dmitrij Medvedev.
  Rysslands president Vladimir Putin sa vid ett möte med cheferna för internationella nyhetsbyråer vid sidan av St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) på onsdagen att Moskva övervägde sätt att svara på vapenleveranser till Kiev för attacker mot Ryssland. Enligt Putin är ett möjligt alternativ att leverera liknande vapen till regioner där ”smärtsamma attacker” kan utföras mot västerländska anläggningar.

  ”Detta markerar en ganska betydande förändring i vår utrikespolitik”, konstaterade Medvedev i en kommentar till presidentens ståndpunkt. ”Det här är vad jänkarna och deras dreglande europeiska hundar tänker: vi har rätt att skicka vilka vapen som helst till Ukraina – fienden till vårt land (Ryssland – TASS) – men inget land kan hjälpa Ryssland.”

  ”Låt nu USA och dess allierade känna den direkta effekten av användningen av ryska vapen av tredje part”, sa han i en kommentar till Rysslands president Vladimir Putins kommentar i frågan. ”Det kan vara vem som helst som betraktar Yankeeland som sin fiende, oavsett deras politiska övertygelse eller internationella erkännande”, tillade Medvedev.

  ”Om USA är deras fiende, då är de våra vänner”, konstaterade det ryska säkerhetsrådets vice ordförande. Och låt användningen av ryska vapen i de hittills oidentifierade ”regionerna” bli så förödande som möjligt för dem och våra motståndare. Låt ”de känsliga anläggningarna i länder som förser Ukraina med vapen” brinna i helvetet, tillsammans med dem som driver dem, sa Medvedev.
  ”Vad oss beträffar, kommer vi att glädjas åt de framgångsrika attackerna med våra vapen mot våra gemensamma fiender”, avslutade han.

  • USA har många ovänner i Latinamerika som Ryssland kan bistå med vapen.
   Kuba är ett exempel och som tidigare haft goda militära relationer med Sovjetunionen.
   Ryska medeldistansrobotar på Kuba skulle kunna få räckvidder runt hela USA.
   Hypersoniska vapen mycket svåra att slå ut.

 4. Jag blev mycket positivt överraskad att majoriteten av de tillfrågade svenskarna säger nej till DCA-avtalet. Detta handlar inte om försvaret av Sverige utan är helt till för USA, som ska utnyttja Sverige som ett bas- och lagringsområde för krigsmateriel och militärpersonal inför ett e v krig mot Ryssland och i längden Kina.
  Förutom att det häver Sveriges självbestämmande och suveränitet är amerikansk militär verksamhet mycket
  miljöfarlig med utsläpp, buller och kraftiga begränsningar i såväl allemansrätten och näringsfriheten. Detta strider också helt mot Sveriges miljömål. Man kan ju undra var någonstans Greta Tunberg håller hus i detta sammanhang. Dessutom kan de amerikanska baserna föra med sig människohandel, då militärerna vill ha lite ”rajtantajtan” och brottslighet runt baserna. Amerikanerna kommer att betrakta svenskarna som ”the fool peopole” med vilka man kan härja med så mycket man vill. De har ju bara att underställa sig och lyda ”the Yankees”. I Tyskland, Sydkorea och Japan har man mycket dåliga erfarenheter av den närvarande amerikanska militären och det finns krafter i dessa länder som slänga ut den.
  Ministrarna Pål Jonsson, Tobias Billström och Ulf Kristoffersson hyser ingen lojalitet med Sverige utan är helt lojala med USA med dess krigshökar, vilka helt vill bevara USA som världens ledande makt. Idag ligger denna makt dock på en lös grund, då Kina har industriellt och snart ekonomiskt gått om USA och att det också råder stor turbulens inom USA med stora motsättningar mellan Demokrater och Republikaner och även inom dessa i den pågående presidentvalskampanjen. Donald Trump har också nyligen åtalats och dömds i en rättegång
  Blir det fredsförhandlingar om Ukraina och Trump kommer till makten i USA är det också slut med NATO som krigsallians, vilket jag med flera inte är ledsen för. Tvärtom.

 5. Intressant. Kan vi få se hela undersökningen? D.v.s. vilka frågor som ställdes (exakt ordalydelse) samt svarsfrekvens och svar på varje fråga.

  • Det står dig fritt att själv ta reda på, utgå från sista stycket om Novus. Finns ingen anledning för dig Hans att agera gatekeeper för politruksionismen, i ett allvarligt läge som detta

   • Då jag redan försökt hitta den kompletta rapporten på Novus webbplats vänder jag mig givetvis till artikelförfattaren. Det str dig fritt att själv endast ta till dig sammanfattningar och rubriker men det kan finnas andra mer seriösa personer som vill se det kompletta resultatet av rapporten.

    Anders: Du får gärna maila den till mig.

  • Det hade varit intressant att läsa svar på din kommentar. Speciellt når 1107 tillfrågade personer motsvarar ca 0,0001% av befolkningen.

   • De utgör ett slumpmässigt urval av den vuxna befolkningen som i alla andra opinionsundersökningar. Resultatet är statistiskt tydliga och signifikanta.

    • Det hade varit bra om du kunde svara Hans Foli. Som undersökande borde det vara en självklarhet att redovisa undersökning i sin helhet.

     • Jag kan maila Novus rapport till den som vill. Har nu mailat den till dig. Sprid gärna!

  • Därför hade det varit smart att ha en folkomröstning om DCA och NATO. Då hade Pelle och vi andra fått det bekräftat att vi inte vill gå med och bli ockuperade.
   Skrota DCA och upplös NATO.

 6. Ute vid Revingeheds garnison har där byggts en ny stor infart med automatiska grindar, cykelbanor samt ny asfalt till en del av området. Märkte även att vägen som går igenom garnisonen mellan Revinge By och Harlösa var avstängd för trafik i tisdags kväll. Bara buss i linjetrafik samt boende på området var undantagna. Restriktionerna har börjat.

 7. Den 12-17 juni 2024 kommer en grupp på fyra fartyg från den ryska flottan att göra ett officiellt besök i Havannas hamn.”Det säger Kubas väpnade styrkor i ett uttalande.
  RYSKA KÄRNVAPENKRIGSFARTYG nära USA:s kust | VT Utrikespolitik (vtforeignpolicy.com)
  Gruppen består av fregatten Amiral Gorsjkov, atomubåten Kazan, tankfartyget Akademik Pashin och räddningsbogserbåten Nikolaj Tjeckern, rapporterar den ryska nyhetsbyrån TASS.
  ”Detta besök härrör från de historiska vänskapliga relationerna mellan Kuba och Ryssland och är strikt i linje med internationella regler”, påpekade det kubanska försvarsdepartementet. ”Inget av fartygen bär kärnvapen, så deras dockning i vårt land utgör inget hot mot regionen.”
  Men till och med under Kubakrisen 1962 förnekade Kreml till en början att missiler skulle installeras bara 140 km från USA:s kust.
  ”Under sin vistelse kommer de ryska sjömännen att följa ett program med aktiviteter som inkluderar artighetsbesök hos den kubanska flottans befälhavare och guvernören i Havanna. De kommer också att besöka platser av historiskt och kulturellt intresse”, sade den kubanska militären.

  Kärnvapenmissilernas spöke i Karibien
  Den marina manövern kompletterar dock den som inleddes i mars förra året med utplaceringen i Atlanten av 11 atomubåtar utrustade med den nya mycket kraftfulla Bulava-missilen med en mycket lång räckvidd på upp till 9 000 km och som kan bära upp till 10 atomstridsspetsar.
  Man får inte heller glömma att Ryssland för några månader sedan meddelade att man hade utrustat fregatten Admiral Gorshkov med den hypersoniska kryssningsroboten Zircon, som kan avfyras från marina enheter, ubåtar och ytor och som kan bära en 350 kg tung atomstridsspets.
  Med en räckvidd på mellan 400 och 1 000 kilometer kan Zircons flyga med en hastighet av 9 800 km/h (Mach 8) samtidigt som de undviker försvarssystem. De användes framgångsrikt av den ryska flottan i Ukraina, men naturligtvis utan kärnladdning.

  – Rysslands planer på att genomföra militärövningar i Karibien har väckt stort intresse och oro i det internationella samfundet. Övningarna är en del av Moskvas strategi för att projicera sin makt globalt och representerar ett viktigt steg som svar på USA:s ansträngningar att stödja Ukraina”, rapporterar den ryska militära geopolitiska webbplatsen Avia.Pro.
  Putins hot mot Nato-länderna
  Enligt information som rapporterats av sajten ”har ryska krigsfartyg för avsikt att stanna i Kuba och Venezuela, vilket understryker Moskvas nära band med dessa länder. Efter övningarnas slut är det planerat att lämna fartygen i området till slutet av sommaren för att genomföra andra militära manövrar under hösten. Detta beslut är en tydlig signal till väst att Ryssland är redo att försvara sina intressen var som helst i världen.

  I ett stort möte med utländska medier nyligen sa Rysslands president Vladimir Putin att Moskva kan börja leverera vapen till länder som är i krig med stater som levererar vapen till Ukraina.
  ”Om någon tror att det är möjligt att leverera sådana vapen till en stridszon för att träffa vårt territorium och skapa problem för oss, varför har vi då inte rätt att leverera våra vapen av samma klass till de regioner i världen där attacker kommer att utföras? Gör de länder som gör detta mot Ryssland det mot känsliga mål? Svaret kan vara asymmetriskt. Vi kommer att tänka på det”, underströk presidenten.

  Den pensionerade översten och militärobservatören Viktor Baranets noterade att Putins ord inte bara är en varning, utan en verklig rörelse i denna riktning, rapporterar i en annan artikel Avia.Pro.
  Enligt honom har förhandlingar pågått länge mellan Ryssland och Venezuela, mellan Ryssland och Kuba om att återvända till Kuba efter avresan. Kubanerna och Venezuela har enligt honom redan börjat ändra sin politik och är mindre rädda för amerikanska diktat.

  ”Om kineserna också anslöt sig där, skulle det provocera fram vilda rop i Washington. De kommer att skrika, kanske till och med fysiskt störa, men om åtminstone en militärbas dyker upp på Kuba kommer det att innebära att en skarp rysk bajonett kommer att riktas mot USA:s rika ”femte punkt”, tillade han.
  Baranets uppmärksammade också de planerade övningarna mellan Ryssland och Kuba i Karibien. Vilket för tankarna till vad som hände 1962 när Kreml till en början förnekade att man hade placerat kärnvapenmissiler på ön.

  Missilkrisen 1962
  Kubakrisen, känd på Kuba som Crisis de octubre (”Oktoberkrisen”) och i Ryssland som Карибский кризис (Karibskij krizis, ”Karibiska krisen”), var ett tillstånd av allvarliga politiska och diplomatiska spänningar mellan USA och Sovjetunionen, som uppstod på grund av utplaceringen av sovjetiska ballistiska missiler på kubanskt territorium. Episoden, som inträffade under Kennedys presidentskap, var ett av de mest kritiska ögonblicken under det kalla kriget och löpte störst risk att utlösa en kärnvapenkonflikt.

  Som en reaktion på installationen av PGM-19 Jupiter-missiler på baser i Italien och Turkiet (1959) och den misslyckade invasionen av Grisbukten (1961), beslutade den sovjetiske ledaren Nikita Chrusjtjov att placera kärnvapenbestyckade missiler på Kuba som ett avskräckande medel mot en eventuell amerikansk invasion av ön. Chrusjtjov och Fidel Castro nådde en hemlig överenskommelse om utplacering av missiler i juli 1962, och byggandet av avfyrningsramperna påbörjades kort därefter.
  Även om Kreml förnekade att missiler hade installerats bara 140 km från USA:s kust, bekräftades de amerikanska misstankarna av ett Lockheed U-2-spaningsplan från USA:s flygvapen, som den 14 oktober 1962 tillhandahöll fotografiska bevis på närvaron av R-12 medeldistans- och R-14-medeldistansmissiler på Kuba.

  Efter en lång period av intensiva förhandlingar nådde USA:s president John Fitzgerald Kennedy och Chrusjtjov en kompromiss: officiellt skulle Sovjet avveckla sina vapen på Kuba och föra dem tillbaka till sitt hemland i utbyte mot ett offentligt amerikanskt åtagande att inte försöka sig på en ny invasion av ön; I hemlighet gick USA också med på att avveckla sina Jupitermissiler i Italien och Turkiet.

  Inte bara. Amerikansk och brittisk underrättelsetjänst har anklagats av Ryssland för att ha spelat en viktig roll i minst tre fruktansvärda attacker: den mot Nord Stream-gasledningarna, mot Krimbron och massakern i Crocus stadshus.
  Om Atlantpakten fortsätter att höja sitt spel i konflikten i Ukraina kommer ett världskrig att vara praktiskt taget oundvikligt. Men förmodligen kommer många västerländska medborgare att ta Putins parti mot den nya världsordning som George Soros har teoretiserat sedan 1993 som en utveckling av Nato.

  Fabio Giuseppe Carlo Carisio
  © COPYRIGHT GOSPA NEWS
  förbud mot reproduktion utan tillstånd
  följ Fabio Carisio Gospa Nyhetschef på Twitter
  följ Gospa News på Telegram

  HUVUDSAKLIGA KÄLLOR

  TASS

  SPUTNIK

  AVIA.PRO

  AVIA.PRO

  GOSPA NYHETER – KONSPIRATION – FRIMURERIET – NWO

  GOSPA NYHETER – UKRAINA DOSSIER

  GOSPA NYHETER – KRIGSZONEN

  GOSPA NYHETER – VAPENLOBBYN

 8. När männen talar uteblir oftast kvinnornas ord, undrar just vad det beror på?!
  Hur som helst vill jag endast nämna att det finns flera faktorer som kan påverka resultaten av opinionsundersökningar, som hur frågorna ställs och när undersökningen genomförs. Opinionen kan skifta snabbt på grund av ny information, händelser eller kampanjer icke att förglömma genus och ålder.

  Som ni förstår finns svårigheter med att förutsäga framtiden baserat på opinionsundersökningar – och vilka faktorer som är avgörande för en riktig tillförlitlig undersökning!!!

  Opinionsrörlighet kan påverkas av en rad olika faktorer, som exempelvis medias rapportering eller politiska kampanjer. Det är också därför som undersökningar egentligen inte förutsäger framtiden utan ger en bild av nutiden. Men de används ofta som en framtidsprediktion. Alltså inget att lita på mina herrar.
  Övervägande av svenskar bryr sig inte när det gäller USA, Guden… men lär få ett rent helvete när amerikanska soldater blir rörliga på gator och torg, speciellt kvinnor och barn, pedofili existerar bland dessa drogpåverkad amerikanska soldater. Överheten i Sverige påverkas inte, nej…arbetarklassen blir den utsatta gruppen och vem bryr sig?!!!! Inte kungen i alla fall….

 9. Vore de folkomröstning faller detta. ALLA vet detta när detaljerna också kommer ut då. Därför blir de INGET. Det är som Liberalernas EU kandidat igår sade på EU ledar debatten. INFÖR EURON UTAN folkomröstning. När frågan om folkomröstning om euron varje gång dök upp var hon HELT emot de och vill in i euron omedelbart, för hon VET att genom folkomröstning skulle dom förlora. Nej det går åt skogen med Sverige vore de ej för mina barn skulle jag ärligt flytta härifrån till annat icke EU land. Men möjligheten finns om kanske 10år framåt

 10. […] Enligt en undersökning gjord av Sveriges fredsråd 23/5-30/5 säger en stor majoritet av de som känner till DCA- avtalet nej till detta, då man varken vill ha kärnvapen eller amerikansk militär på svensk mark. Detta måste riksdagsledamöterna beakta. Tyvärr vet tre av fyra inte vad DCA-avtalet är för något och vad det står för, då media har undanhållit uppgifter och information. […]

 11. På TV4-”nyheterna” så kallar man den kungliga diktaturen i Saudiarabien för ”styret” medan man kallar Assad i Syrien för den ”syriska diktatorn”. Nu är det väl ändå så att det är i Syrien man har val och att det är Saudiarabien som har en diktator? I alla fall sist jag kollade! Men så försåtligt hjärntvättas det svenska folket av regimens media dit TV4 numera kan räknas. Och likadant så förvränger SVT alla sina s.k ”nyheter” med samma typ av desinformation typ ”den fullskaliga ryska invasionen i Ukraina” som varken är fullskalig eller en invasion utan mer en polisiär auktion mot en mordisk nazi-regim i Kiev. Ordbruket styrs från tankesmedjor i USA i första hand och svenska fulmedia lyder utan protester!

 12. Jag håller med Benny fullt ut. SVT och TV-4 är rentutav äckliga med sin propaganda. De genomskådas ständigt av att de sätter ”värdepitet” som tex ordet ”diktator”, den eller den ”regimen” i stället för land eller namn, detta för att framställa saken i negativa termer. Är det någon som hört att Sverige också har en ”regim”. Hur står det egentligen till med den svenska lögnaktiga PROPAGANDA-REGIMEN?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here