Kan Ukrainas armé ha begått krigsbrott?

6
1754

Ukrainska armen gjorde sig skyldiga till krigsbrott, bevis utom tvivel. Ingenting har skrivits om detta i våra tidningar, efter att bevis kom att det var ukrainska armen. De använde klusterbomber som är förbjudna mot civila. Patrick Lancaster var på plats bara någon minut efteråt, han var bara några hundra meter borta från platsen, som var en civil marknadsplats. han berättar om de förfärliga scener han bevittnade.
Ukrainska myndigheter hade lagt upp bilder på sin hemsida, ingen skam i kroppen över att bilderna föreställde deras egen beskjutning av civila i Donetsk, naturligtvis berättade de inte detta utan valde att låta betraktaren gissa vem som kunde vara den skyldige.

Patrick Lancaster som varit i Donbass under 8 år och följt kriget där intervjuas i nedanstående länk av Dan Cohen som frågar om ingen media i Väst kontaktat honom, vilket de naturligtvis inte gjort. Däremot berättar han att en indisk tidning kommer att samarbeta med honom och följa upp hans reportage om vad som händer i Donbass. Han är imponerad av att indisk media är intresserad av att följa båda sidorna i konflikten. Vilket han inte anser att Väst:s media är.

En 86-årig kvinna berättar för Patrick hur ukrainska armen, förstörde allt i sin väg, då de retirerade från slagfältet, de slog sönder hennes dörr, så hon fryser då hon är helt utan värme, gas, el och vatten.

Patrick berättar att han trodde det skulle bli annorlunda då Ryssland kom in, hur militären skulle vara grupperad. Det han ser är dock att det är DPR, som är den stridande parten mot ukrainsk militär på marken i Donbass, och att Ryssland är på andra platser i Ukraina.
Han säger att många är väldigt lyckliga över att DPR tar över, en del är lite osäkra på vad de egentligen skall tycka.
En kvinna han intervjuar säger att ukrainska armen gjorde provokationer, genom att använda ryska uniformer och skjuta mot invånarna för att provocera fram mer strider, och skylla allt på Putin.

Patrick säger att ryska plan börjar flyga försiktigt över Donbass för att vänja människor, då många där har posttraumatisk stress symptom då de blev tungt bombade av ukrainska helikoptrar och ukrainska flyg år 2014, då USA:s kupp var.

Föregående artikelVad visar videor om Butja?
Nästa artikelInte planerar väl Ukraina några ”false-flag”-operationer?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Händer bakbundna
  Bindel för ögonen
  Nackskott från vapen
  En död människa ligger på marken

  Det låter knappast som Ryssland.
  Låter mera som SBU?

  Jag tänker på när USA lämnade Vietnam efter sitt nesliga nederlag och lämnade efter sig miljontals döda människor och naturkatastrofer efter sin avskyvärda kemiska krigsföring mot både människor, djur och natur.
  När USA lämnade Saigon i sina helikoptrar försökte de vietnameser som varit lojala eller hjälpt USA på något sätt följa med och klamrade sig fast vid de lyftande helikoptrarna. En omöjlig uppgift som förmodligen gjorde att föll av och slog ihjäl sig.
  Men vad gjorde det för det visste att de ändå skulle dö som förrädare till FNL.

  Jag tänker det kan varit liknande situtation i staden Буча (Butcha) Ukraina där det kunnat ha räckt att ta emot mat från ryssarna för att bli betraktad som förrädare.
  Något rättsväsende lär heller inte finnas i Ukraina nu och anklagelse, rättegång och straff görs omedelbart på plats av Ukrainas militär eller som här troligtvis av Säkerhetstjänsten SBU.

  Precis samma bestialiska avrättning läste jag har skett mot staden Buchas kvinnliga borgmästare.
  Varför skulle Ryssland begå ett sådant mord?
  Det låter inte troligt på något sätt.

  Liksom Tysklands invasion av Ukraina 1941 är Rysslands specialoperation 2022 lika mycket ett inbördeskrig i Ukraina där inte nödvändigtvis alla ukrainare betraktar Ryssland som en fiende.
  De som invaderat Ukraina är istället Västvärlden som genom sin imperialism som de döpt till ett fint ord som ”demokrati” är istället en krigisk ambition att erövra världen eller åtminstone de delar som de kan utnyttja till sin ekonomiska utsugning av moder Jords naturliga resurser.

  Västerlandet är en skurk med omåttliga ha- och maktbegär och det syns tydligt nu i Ukraina.
  Dessbättre förfogar Ryssland tillräckliga resurser att sätta emot.
  De resurser nu Ryssland brukar i Ukraina är förmodligen bara någon tiondel av vad som kan frambringas om NATO, Västerlandet samt inte minst USA inte längre kan behärska sig.
  Vad som väntar då är något jag inte vill uppleva.
  Inte här i Europa och Norden i varje fall.

  Jag tillhör dem som tror att NATO inte är något skydd för Sverige.
  NATO är istället dödskyssen mot vår tvåhundraåriga fred.
  Ska vi verkligen låta borgerligen med stöd av Socialdemokraterna göra Sverige till en krigsskådeplats likt Ukraina är just nu?
  Jag vill inte det i alla fall.
  Jag är dålig på demonstrera, manifestationer och sånt där.
  Men blir det fråga om NATO för Sverige så kommer jag garanterat engagera mig på motståndarsidan.

  Det finns mycket man kan göra som enskild.
  Texta upp en skylt på cykeln till exempel.
  Kanske kommer produceras märken och slogans att sätta i bilen bakruta?

  Alla engagemang kommer göra nytta.
  Individuella såsom kollektiva.
  Alla som vill hjälper till att hålla Sverige fritt från främmande krigsmakter.

  Glöm inte att ett alliansfritt Sverige saknar intresse för Ryssland.
  Det är först när NATO finns i Sverige som vårt land blir en fiende till Ryssland.
  De som påstår något annat om den saken kommer jag inte att lyssna på.

  • Bra skrivet. Tycker i princip samma.
   Såg på tuben att Ukraina använder Gas med hjälp av drönare. Ska tydligen finnas film på det. Finns mycke att se på tuben. Överstar major mm som är usa Soldater.

 2. Tack ”Arbetarklass” för ditt rationella resonemang. Vill man ha fred så fall ska man inte satsa på NATO.
  Den liberala demokratin måste stå upp för fred, frihet och för ett alliansfritt Sverige. Och det NU! Imorgon kan det bli försent.

  • Tack Henrietta för uppskattning.
   Ja, vi måste göra något innan det är för sent och politikerna manipulerat in oss i NATO likt de gjorde med EU.
   Jag håller inte längre liberal demokrati som något ”av det bästa” därför den är så enkel för makten att manipulera genom att styra de mediala krafter.
   Det syns inte minst idag då politiska parollen ”Stöd Ukraina” närmast blivit ett säljande varumärke.
   Vilken butik eller varukedja har råd att missa?
   Hur mer liberal demokrati kan det bli?
   Tänk då motsatsen.
   Vilket företag skulle våga eller ha råd att erbjuda något som har med Ryssland att göra?
   Jag säger bara stackars ryssar om de skulle ha någon butik eller liknande här i Sverige.
   Då får de verkligen känna av att de har med den ”demokratiska” Västvärlden att göra.
   Tvingas förnedra sig offentligt trots det inte har något med saken att göra.
   Jag tycker det rent av är avskyvärt.
   Jag fortsätter mitt intresse för Ryssland som tidigare och tänker inte ändra på det.
   Jag förstår ju att det inte är så värst mycket som går att tro på vad som sägs här om konflikten i Ukraina just nu.
   Det mesta är krigspropaganda likt ”Saddam Husseins massförstörelsevapen” för tjugo år sedan vilket senare visade sig var en ren bluff upprättad av USA och Västvärlden.
   En brittisk labourledare lurades också in i den hysterin.
   Jag tror det har sina sår i brittiska labourpartiet fortfarande.

   Beträffande NATO kan jag inte se det som något fredsbevarande.
   NATO är för mig istället krigsförberedande och det vill jag inte ha i Sverige.

   Jag har upptäckt där finns kloka människor bland kommunister.
   Dem ska man skilja ut, lyssna till samt stödja om det går.
   Tyvärr är det alltför lätt att luras av det provokativa som många av belackarna förtjänstfullt använder sig av.
   Men jag tror du Henrietta såg längre eftersom du tittade in och kommenterade här.

   Jag vet inte längre vad jag står politiskt. Höger eller Vänster?
   Det blir som olika ställningstaganden i olika frågor.
   Det är som hela det invanda systemet har blivit rubbat.
   Man får tänka i andra banor.

 3. Håller helt med arbetarklass. Läget är så. Det är dessutom flertalet städer och byarna som ALDRIG ser ryssarna som sina fiender,tvärtom är det. Dessa klassas direkt som förrädare på alla dom direkta order av själva Zelenski,och alla ukrainska soldater,med azov och övriga extremister som hör till. Jag kan inte se NÅGONSTANS att ryska soldater skulle göra detta,det är direkt lögn. Det finns många krigsbrott och andra brott som Ukrainas armé begått helt öppet men dessa utreds inte ALLS eller visas. TROTS att västvärlden sett dessa bevisen. Västliga ledare och västliga propagandan döljer dessa med flit. Det finns nu även vidriga krigsbrott som även azov och övriga extremister som hör till,som sopats under mattan TROTS att Ryssland har starka bevis. Det kvittar vilka lögner och vidriga handlingar Ukraina begått och fortsätter att begå,dessa sopas ständigt under mattan av västliga propagandan och ledare med flit. Det spelar ingen roll hur många videos med bilder och information man ser över ALLA vidriga krigsbrott och handlingar Ukraina begått och fortsätter begå,då dessa hela tiden skyddas av västvärlden. Det är inte ett dugg konstigt att dessa parasiter fortsätter med dessa handlingar,när hela västvärlden backar upp dessa ständigt på ALLA sätt överallt. Vare sej det är att tortera ryska krigsfångar till döds,eller att mörda civila på detta vidriga sätt som inte protesterat mot ryska soldater. Det är häpnadsväckande och så vidrigt detta att man inte finner ord, hur den västliga propagandan och dess ledare agerat jämt i sitt gemensamma ryska hat över ALLA fronter

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here