Krigshysteri och diktatorn Viktor Orban – inte bara Sverige

20
1176
Krigshysteri och diktator Viktor Orban

Massmedia svämmar över av Rysslandshatande och krigshysteri. Labourledare kommer att införa allmän militär eller samhällstjänst. Ungerns premiärminister Viktor Orban stämplas som diktator för sin vänskap med Putin och kritik mot kriget i Ukraina. EU:s ledare hotar att förstöra Ungern för att tvinga landet att acceptera fortsatt stöd för Kievregimen. Vilken typ av värld lever vi i? Se videokommentarer här.

Föregående artikelKommentarer till Utrikespolitiska deklarationen 2024 – Stöd tillpolitiken i världens ledare i folkrättsstridiga krig och statskupper mot demokratier – USA
Nästa artikelVad skriver franske författaren Maxime Vivas som rest runt i Xinjiang?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Ja, just det. Krigshysterin som kommit det senaste året.
  Jag har reagerat mot den men folk i allmänhet, hur reagerar de?

  Kanske som en trygghet från ett påstått hotande Ryssland?
  Många tänker nog tyvärr så.

  Jag lyssnade precis nu på Göran Greider enligt länk nedan.
  Jag håller med honom. Vi tänker i samma banor.
  VD:n för Timbro i debatten tänker i andra banor.
  Ekonomiska banor. Som om här finns marknadsandelar och vinster att tjäna för Näringslivet.

  Men jag skulle vilja fråga Timbro VD:n om freden. Vem tänker på Världsfreden när industrin spottar ut vapen?

  Här skulle jag vilja se aktion från både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.
  Gärna vild sådan som får folk att börja tänka mer än vad den Borgerliga regeringen önskar.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/debatt-om-forsvarsindustrin-till-slut-ser-vi-bara-militara-losningar-pa-konflikter

 2. Varför är det bara ett enda parti i Sverige, Miljöpartiet, som vill lagstifta mot anlägga atombomber på Svensk mark?

  Land ska byggas med lag sägs det och att lita till löften vet vi väl alla vilken ordning det kan ha.

  Lagar brukar vara viktiga i andra frågor men varför inte här?
  Min övertygelse är att politiker här, särskilt de liberala, vilket innefattar alla i det stora hela, vill lämna frågan öppen och inte är beredda på en kärnvapenfri zon i Sverige.

  Förut var NATO omöjligt men nu är NATO plötsligt nödvändigt.
  Jag tror samma kommer gälla Sverige och atombomben. Tyvärr.

  Jag är inte särskilt politiskt aktivistisk av mig men med hot om kärnvapenplacering i Sverige är det dags att sluta upp i leden bland plakaten som visar att makthavarna inte har folket med sig.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mp-lagstifta-mot-karnvapen-i-sverige-kan-utgora-en-maltavla

  Emma Berginger (MP) har rätt tycker jag.

  ”– Bara för att man inte varit med om det tidigare och bara för att man inte har de påtryckningarna just nu så vet vi inte vad som kan komma i en framtid, säger Berginger.”

  Det är just denna osäkerhet som en lag kan göra till säkerhet.

 3. Peskov: rykten om utplacering av ryska kärnvapen i rymden är ett trick från Vita huset

  https://ura.news/news/1052733795

  Dmitrij Peskov sa att han inte kunde kommentera artiklar i västerländska medier
  Publikationer från västerländska medier om Rysslands påstådda planer på att placera kärnvapen i rymden är ett annat amerikanskt knep.
  Den ryske presidentens presssekreterare Dmitrij Peskov uppgav detta under ett samtal med reportrar.
  En talesman för Kreml sa att han inte kunde kommentera västerländska presspublikationer. ”Det är uppenbart att Vita huset försöker, genom krok eller skurk, att pressa kongressen att rösta om ett lagförslag för att allokera pengar [till Ukraina]. Det är uppenbart. Vi får se vilka knep Vita huset kommer att ta till”, tillade Dmitry Peskov. Hans ord rapporteras av en URA.RU-korrespondent.
  Tidigare började amerikanska medier skriva det i kongressenbörjade diskutera Rysslands påstådda planerplacera kärnvapen i rymden, rapporterar Pravda.Ru. Vissa amerikanska myndigheter sa att sådana uttalanden gjordes för att påverka fördelningen av ytterligare medel till Ukraina, skriver affärstidningen Vzglyad .

 4. Orban försökt och försöker att inte följa den korkade och dumma linjen som är både fel och HELT KORKAT. Han vågar säga emot Washington när saker är fel. Samma med EU. Och Ryssland relationen. Han tänker och följer vad som är bäst för det egna landet och framförallt befolkningen. Han har trots allt det vunnit flera val hemma efter varandra. Det är MYCKET hård press och även hot från alla övriga Usa Nato EU länderna som han fått utstå. HELA Usa Nato maskineriet med medierna också självfallet och ständiga ekonomiska hoten har varit jävligt hårt mot honom pga ”Ryssland relationen” Ungern och Orban har motvilligt ändå gått med på MASSOR för att vara ”Anti-Rysk” och hjälpa Ukraina. Samma med sanktionerna också. Men Orban får tydligen inte ha egna självständiga tankar om denna vidriga proxyn mot Ryssland. Han tillåts och får EJ säga eller tänka ett SKIT självständigt öppet som är positivt mot Ryssland. Vilket jag finner HELT KORKAT. Ungern är både ett Nato och EU land, som dessutom delar gränser med Ukraina. Men det är ställa sej på den stenhårda Usa Nato linjen som gäller annars ÄTER vi upp dej som gäller

 5. Kiev har berövat NATO vapen för att konfrontera Ryssland.
  The Spectator rapporterade att Kievregimen har lämnat Nato utan vapen för att slåss mot Ryssland.
  Författaren till publikationen betonade att alla medel skickades till Ukraina. För närvarande har de länder som är medlemmar i den nordatlantiska alliansen inga pengar kvar att bekämpa Ryska federationen.
  – För närvarande upplever de baltiska länderna redan en brist på luftvärnskomponenter. Om de akut behöver dessa komponenter, kommer de att tvingas be Ukrainas president Vladimir Zelensky om dem”, konstaterade tidningens krönikör.
  Alliansens medlemsländer överförde luftvärnsvapen till Ukraina i så stora mängder att de själva började få nog. Samtidigt är det inte lätt att fylla bristen, eftersom Nato-länderna ganska långsamt omorganiserar sina militära industrier.
  https://www.mk.ru/politics/2024/02/16/stalo-izvestno-kak-ukraina-podstavila-nato.html

 6. Idag anlände A Navalny till helvetet där han hör hemma och har många kumpaner ☠️.
  Ingen kommer att sakna honom utom de neocon/zionist anhangen💩

 7. Än en gång ett lågvattenmärke märke från global Politics i sitt desperata försök att täcka över sexuellt missbruk av barn i Ungern.

  https://www.theguardian.com/world/2024/feb/16/thousands-protest-against-government-in-budapest-over-sex-abuse-case-pardon

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/feb/17/hungary-viktor-orban-scandal-president-resign

  Att global Politics och SD har samma kärleksfulla förhållande till Ungern bör inte förvåna någon i deras gemensamma beundran för diktatorer.

 8. Sexuellt missbruk av barn tror jag kallas pedofili.
  Det har jag lärt mig i den Sverigedemokratiska debatten där de gärna kallar Islams förkunnare Mohammed för just pedofil.

  Missbruka av barn var tyvärr mer accepterat för länge sedan och det är bara årtionden barnagan försvann från vårt land Sverige.
  Tyvärr kan missbruk av barn förekomma fortfarande i skymundan precis överallt på vår Jord.
  Katolska kyrkan är ett väl känt exempel tyvärr.
  Det som blivit bättre är att missbruk av barn inte längre accepteras och det tycker jag är ett exempel på progressiv utveckling som visar sin bästa sida.
  Jag tror inte Ungerns land på något sätt skulle vara sämre på det.
  Det som ändå inträffar måste visa att skyddet måste göras ännu bättre och förövare inte får gå fria.

  Ryssland och Kina är vänligt sinnade länder.
  Jag är av den övertygelsen att ett vänligt land inte nödvändigtvis kräver demokrati.
  Demokrati är istället en administrativ fråga.
  Det sägs USA är Världens största Demokrati.
  Men kan man hålla med om att USA är ett vänligt sinnat land?
  Jag tycker man får det svaret redan genom att söka i landet USA:s historia.

  • Ar inte socialismen omöjlig därför att ”man kan inte ändra den mänskliga naturen”?
   De som påstår att ”man kan inte ändra den mänskliga naturen” gör misstaget att anta att därför människan uppträder på ett visst sätt i ett kapitalistiskt samhälle är detta människans natur och inget annat uppträdande är möjligt. De ser att i ett kapitalistiskt samhälle är människan förvärvslysten, hennes motiv är själviska och hon vill komma fram med alla medel, riktiga eller falska. De drar därav slutsatsen att detta är naturligt för alla mänskliga varelser och att det är omöjligt att etablera ett samhälle baserat på någonting annat än konkurrens och kamp för privat vinning.

   Antropologerna säger dock att detta är nonsens – och bevisar det genom att citera det där, det där och det där samhället som existerar nu och där människans beteende inte alls är likt det under kapitalismen. Historikerna förenar sig med dem och säger att argumentet är nonsens – och bevisar det genom att tala om slavsamhälle och feodalism, där människans uppförande inte alls påminde om det under kapitalismen.

   Det är troligen sant att alla mänskliga varelser är födda med självbevarelse- och reproduktionsdrift. Deras behov av föda, kläder, bostad och sexuell kärlek är basala. Så mycket kan erkännas vara den ”mänskliga naturen”. Men det sätt på vilket dessa drifter tillfredsställs behöver inte nödvändigtvis vara det sätt som är vanligt i ett kapitalistiskt samhälle – det beror snarare på vad som passar bäst i det samhälle man är född. Om människans basala behov bara kan tillfredsställas genom att slå ner någon annan kan vi anta att människorna kommer att slå ner varandra. Men om människans basala behov kan tillfredsställas bättre genom samarbete är det rimligt att anta att människorna kommer att samarbeta.

   Människans självbevarelsedrift uttrycks genom hennes önskan att ha mer och bättre mat, kläder och bostad, i hennes längtan efter säkerhet. När hon märker att dessa behov inte kan tillfredsställas lika bra för alla under kapitalismen som under socialismen kommer hon att ändra sig.

 9. Problemet med Magdalena Andersson (S) är att hon har låtit sig knytas upp till den Globala Eliten och har starka intressen i försvarsmakten som påverkar henne. Hon är helt enkelt alldeles för lättmanipulerad av intressenter i försvarsmaktens officerskår och den krigspropaganda den bedriver, liksom till de intressenter som dominerar ”folk och försvar” dess bedrövliga, hysteriska Nato- agenda. Hon borde avgå som partiledare.
  Jag råkade titta på Anders Holmströms ”30-minuter” här om dagen.
  Det var det mest bedrövliga svar på intervjun man kan tänka sig
  Vad yttrade hon?
  Jo, Sverige blir ett ”säkrare Land” i försvarsalliansen med Nato. (trots all djävulskap USA har ställt till med ute i världen). Denna försvarsallians tycker hon försvarar vår frihet och framtid (mot vem ), frågar man sig, ”Putin måste besegras”, säger hon, ”Vilka länder står på tur ”, (syftande på att Ryssland skulle vara intresserad av att sluka andra (EU-länder). ”EU:s framtid står på spel”. ”Vi i EU ska stå enade och stötta Ukraina ekonomiskt, militärt och använda avkastningar från Rysslands (frysta tillgångar) utomlands och skapa fonder av denna ”stöld” som ska stödja Ukraina ekonomiskt till krig och upprustning som ska hålla ”ryssen stången ” tyckte Magda.

  ”Det måste kosta pengar för EU och Sverige om USA sviker med ekonomin”. Det blir nödvändigt att offra Sveriges ekonomi, säger hon. (förrädar-hyndan).
  Så hon tyckte alltså att Sverige ska offra sin egen ekonomi och välfärd för att hålla igång kriget tills Ryssland förlorar. Jösses ! Har hon aldrig varit ute på nätet och kollat upp fakta,eller surfar hon bara omkring i den GLOBALISTISKA elitens lögn-bubbla?

  Apropå själva intervjun, framgick att Anders Holmberg inte konfronterade Magdalena
  med några kritiska eller besvärande frågor alls. Intervjun var en teaterföreställning utan motfrågor ett beställningsverk i Nato-propaganda av en ”system-inbäddad” journalist. Tråkigt och tragiskt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here