Kvinnor för fred : Avstå medlemskap i Nato!

3
1326
Detta är Kvinnor för fred:s uttalande från riksårsmöte i Uppsala 20/3. 
Uttalandet skickades morgonen 21/3 till “Insändarmaskinen”. Där kan alla Sveriges tidningar hämta material för sina insändarsidor.

Avstå medlemskap i Nato!Ett medlemskap i Nato innebär att vi accepterar att kärnvapen får finnas och användas, om så bara för att hota en tänkt fiende. Så länge det finns kärnvapen finns det också en risk för att de används av misstag.Kvinnor för Fred kräver att regeringen signerar FN-konventionen om globalt kärnvapenförbud.

Den uppkomna situationen i Ukraina visar med all tydlighet att vi måste avrusta världens kärnvapenarsenal. Icke spridningsavtalet (NPT) som antogs 1968 manar till nedrustning men har inte fått någon effekt. Då fanns det fem kärnvapenstater idag är det nio.Kvinnor för fred  vill alltid arbeta för fredliga relationer mellan väst och öst. Hoppet om en bättre framtid är grundläggande för människan.

Föregående artikelKan sanktioner förkorta kriget?
Nästa artikelVad anser Rysslands centralbankschef Elvira Nabiullina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Håller med. Problemet är att väst inte är intresserade av fredliga relationer med öst. Det är ständigt väst som måste sabba dessa relationer till öst. Väst tycker sej ha rätten att diktera villkoren för hur öst måste utvecklas och fungera. Man tycker att man jämt har rätt och öst har fel. Det finns NOLL respekt för dom kulturella skillnaderna heller som finns mellan dessa

  • Håller också med. Det var ett emotionellt bra inlägg, även om jag med USA-regimen fifflandes i Ukraina med nassar inte skulle nedmontera ett enda kärnvapen om jag vore Putin, eftersom det sannolikt skulle leda till en invasion av Ryssland.

   Sabotaget av freden, vilken skulle kunna leda till nedrustning, har geopolitiska och ekonomiska drivkrafter. Det naiva lurade folket i väst röstar för detta eftersom västmedia ljuger om allting dygnet runt. Folket bänkar sig lydigt framför denna propagandamedia … ja t.o.m. länkar till deras betalväggar … samt organiserar sig inte och valsamverkar inte heller medelst olika seriösa alternativ.

   Lögnerna från fulmedia är lätta att avslöja för den som vill se dem. När folk som Tulsi Gabbard, Laura Ingraham, Joe Rogan, Jimmy Dore och Tucker Carlson gör det så blir ”lögnens imperium” oroligt och vill stänga ner dem.

   Lögnens imperium verkar inte förstå att deras korkade girighet och enögdhet är på väg att leda till totalt kärnvapenkrig. Detta är inte enbart lögnarnas eller det naiva folkets fel, men även vårt eget fel när vi inte valsamverkar med seriösa människor och partier för att ersätta lögnarna.

   Detta är på något vis ännu värre. Att vara medveten men sedan inte erbjuda ett trovärdigt alternativ med potential att komma över 4%… Detta är ett passivt indirekt stöd för lögnen och för krigen.

 2. Jag ser nu Kvinnor för Fred gör ett viktigt arbete.
  En insats jag naturligtvis ställer mig bakom.
  Västvärldens inställning till Öst bygger på överhöghet och högmod.
  Men Östländer accepterar inte förtrycket och tycker med all rätt själva de har en duglig kultur.

  Västländerna handlar egentligen mot sin egen ideologi då det inte är någon frihet alls att försöka bestämma i andras hus. I varje fall inte i det andra huset.
  Det är en form av livegenskap som borde varit avskaffat för länge sedan.
  Ryssar vägrar totalt att bli tjänstehjon åt väst och jag kan inte annat än förstå och hålla med.

  Självklart ska Sverige avhålla sig från något NATO-medlemskap och inte vara delaktig i något kollektivt förtryck mot Ryssland eller för den delen Kina.
  Det är bara ett övermod som till slut kommer slå tillbaka på Västvärlden själva på grund av en självpåtagen isolering genom sanktioner mot andra.
  För hur ska till exempel Tyskland kunna uppnå klimat- och miljömål utan energitillförseln från Ryssland?

  Låt det långa röret i Östersjön ligga kvar.
  För jag tror till slut sanningens minut infinner sig för Tyskland samt för den delen Ukraina också.
  Det går inte kapa banden med viktiga vänner ostraffat.
  Förr eller senare kommer alltid byxångesten.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here