Kvinnor för Freds upprop        ”Fred för Ukraina”

8
1144

Namninsamling bland vänner och bekanta hemma eller den 8 mars på gator och torg.

Namnen ska skickas per brev till Kvinnor för fred, Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm eller som sms till kontorets

telefon: 076-117 9727.                                                                                   Senast måndag 27 mars 2023

”Hittills har över 200 000 soldater och 50 000 civila dödats (10/ 2 2023). Kvinnor har våldtagits, barn har skrämts, en hel nation har traumatiserats. Om striderna fortsätter så här kommer Ukraina vara ett förstört land. Många människor över hela Europa är också rädda för att kriget ska utvidgas.

Det ukrainska folket, som invaderats av Ryssland, behöver vår solidaritet. Men vad skulle solidaritet vara nu? Hur länge till ska striderna och döden fortsätta på slagfältet i Ukraina? Och vad är egentligen syftet med detta krig?

President Zelenskyj håller fast vid sitt mål. Han kräver allt mer vapen för att besegra Ryssland på bred front. Man kan frukta att Putin kommer att inleda en maximal motattack senast när Krim angrips. Befinner vi oss då på väg neråt mot världskrig och kärnvapenkrig?

Ukraina kan vinna enskilda strider – med stöd av västvärlden. Men det kan inte vinna ett krig mot världens största kärnvapenmakt. Det är också vad USA:s högsta militär, general Milley, säger. Han talar om ett dödläge där ingen sida kan vinna militärt och kriget bara kan avslutas vid förhandlingsbordet. Varför då inte nu? Omedelbart!

   Förhandling innebär inte kapitulation. Förhandlingar innebär att man måste göra kompromisser, på båda sidor. I syfte att förhindra ytterligare hundratusentals döda och värre. Vi tycker det och det är dags att lyssna på oss!

Vi medborgare i Sverige kan inte direkt påverka USA och Ryssland eller våra europeiska grannar. Men vi kan och måste ställa krav på vår regering och statsministern.

Vi uppmanar att

* statsminister Ulf Kristersson stoppar upptrappningen av vapenleveranserna

* Sverige som EU-ordförandeland tar initiativ till förutsättningslösa samtal tillsammans

med fredsforskare om fred i Ukraina

 

Fred är möjligt. Varje förlorad dag kostar upp till 1 000 fler liv.

Kvinnor för Fred                                                        www.kvinnorforfred.se   

 

Namn (tydligt)                                                                Bostadsort                         Underskrift

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

Föregående artikelKina-rapport kritiserar ”amerikansk hegemoni”, krigsbrott, CIA-kupper och 400 utländska interventioner
Nästa artikelJan Öberg om Ukraina: 1 års krig ovanpå 30 års upptrappning av konflikter: Den enda upprustning som behövs är intellektuell och moralisk – på alla sidor.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Trots att organisationen har funnits sedan 1970, har aldrig hört deras protester, mot Ukrainas urskillningslösa bombningar av civila i DONBASS under perioden 2014-2022.

  En läsvärd artkel om Anna Tuv:
  May 26, 2015
  ”Jag ber hela världen: Stoppa den ukrainska regimen. Sluta hamra på mammor och deras barn. Grabbar. Ukrainas väpnade styrkor. Alla som försöker mobilisera till den ukrainska armén, detta är inte ert krig! Ingen kommer att belöna dig. När du får dina armar och ben bortskjutna får du inga sociala ersättningar. Ingen kommer att säga ”tack”. Du är vidarebefordrad att slåss inte med militarister. Du uppmuntras att döda barn och kvinnor och civila. Du är bara stugar, dina chefers verktyg. Jag ber dig, sluta. Jag ber alla. Jag vänder mig till hela världen just nu. På uppdrag av min lilla flicka, som inte finns längre, som brukade älska hela världen och inte menade någon skada…”
  https://www.globalresearch.ca/war-crimes-in-gorlovka-east-ukraine-the-anna-tuv-story/5473925

  War Crimes in Gorlovka – The Anna Tuv Story, video
  Den 26 maj 2015 dödades tre civila när artillerigranater landade i Ozeryanovka-distriktet i Gorlovka, en stad som kontrolleras av Folkrepubliken Donetsk (DPR) mitt emot den ukrainska arméns frontlinjer. Anna Tuv förlorade sin arm, sin man Yuriy och sin 11-åriga dotter Katya när två granater träffade deras hem vid 18-tiden. Hennes två yngsta barn fick lindriga skador och det fanns ytterligare en skadad i närheten.
  https://www.watchdogmediainstitute.com/p/war-crimes-in-gorlovka-story-of-anna.html

 2. ”Det ukrainska folket, som invaderats av Ryssland, behöver vår solidaritet”…. Som väntat inget om det ryska folket i Ukraina/Donbass, och vad de har stått ut med i minst 8 års tid. De behöver väl också vår solidaritet! För att inte tala om alla brott i Ukraina mot rysktalandes mänskliga rättigheter, bokbål, omskrivning av skolornas historieböcker, och hela Västs sanktioner och utfrysning av allt som kan kallas ryskt, vare sig det är gas, idrottare eller katter. Det är onekligen beklämmande.

  Ska vi kräva något så måste vi vara objektiva och erkänna hur det ligger till, vad som förorsakat denna hemska situation, och rikta våra krav till rätt instans!

  ”stoppar upptrappningen” var ju synnerligen menlöst. Stoppa ALLA vapenleveranser, för med dem är vi ju faktiskt part i denna konflikt! Nej till NATO – ja till alliansfrihet!

  ”förutsättningslösa samtal” – Går det att nå något den vägen innan Västs militära stöd och propaganda upphör???

  ”President Zelenskyj” men bara ”Putin” – ganska avslöjande. Och vilka mål hade ”President Zelenskyj” då? Han har ju erkänt det som några EU-ledare avslöjat, nämligen att Minsk-avtalet aldrig var menat att hållas… Vad kan vi dra för slutsats av det?

  Visserligen önskar jag att detta tog slut omedelbart, men nej, jag kan tyvärr inte skriva under detta ensidiga och mesiga upprop.

  (Jag vill förtydliga att jag inte är någon ”Putinkramare”, har egentligen aldrig varit särskilt intresserad av någon del av den slaviskspråkiga världen, men anständigheten har gränser.)

  • ”(Jag vill förtydliga att jag inte är någon ”Putinkramare”, har egentligen aldrig varit särskilt intresserad av någon del av den slaviskspråkiga världen, men anständigheten har gränser.)”

   Hej Christine,
   Min uppfattning har blivit att kvinnor i Västvärlden ofta har samma attityd som du till den slaviska världen.
   Det är heller inte alls samma migrations- och asylaktivism för flyende från Ukraina som det under de senaste decennierna varit för migrationsströmmarna från Mellanöstern och Nordafrika.
   Särskilt gäller det här kvinnorna.

   Det finns anledning att fundera över skillnaden när vi fullständigt översköljts av paroller och propaganda om ”människors lika värde”.

   Jag har inte trott på den propagandan en enda gång därför jag tycker den är falsk och endast konstruerats för att uppnå politiska syften.
   Som till exempel att tjäna som humanitärt ansvar för den Västerländska demokratins plundring och terrorkrig i Mellanöstern.

   Många kvinnor som nu kommit från Ukraina till (väst)Europa vill helst tillbaka till Ukraina om där finns ordnade former förstås.
   Jag tror de inte riktigt känner sig hemma i den västerländska och liberala demokratin.
   Med dess feminism, krigshets mot ”patriarkatet” och så vidare.
   Däremot verkar slaviska kvinnor trivas med den slaviska och även patriarkala kulturen. Åtminstone om de kommit en bit upp i åren och inte lever halva sitt liv på västerländska sociala medier.

   Även kvinnorna tror jag har en stor del i motsättningarna mellan Öst-Väst.

   Jag skulle vilja ha en rysk kvinna hos mig här i Sverige. Men hon måste vara patriot för sitt hemland.
   Tyvärr tror jag inte hon skulle känna sig särskilt välkommen av andra här i Sverige.
   För mig är ett sådant exkluderande ofattbart i ett land som utger sig för att vara i toppklass bland länder för inkludering och integration.

   Jag har tröttnat på demokratin.
   Därför jag tycker det är en falsk ideologi.
   Demokratin är som Gud och Jesus.
   Den blir vad människan gör den till.
   Någon annan högre makt tycks inte gälla.

   Njut av de orientaliska tonerna nedan. Det gör jag just nu.
   Ute går inte att vara just nu. Här är vinter som i Ryssland.

   https://www.youtube.com/watch?v=Ki3hIHrKe94

 3. Visst kanske bra att vissa vaknar även om det är lite sent. Men måste här HELT hålla med Christine. Är av exakt samma åsikt ärligt talat. Vill tillägga att det som fortsatt pågår dagligen inför våra ögon i propaganda medierna TROTS 1år nu är ju fan häpnadsväckväckande otroligt och saknar motstycke. Detta är det vidrigaste renodlade proxy kriget mellan Usa ledda Nato och Ryssland som jag bevittnat under min livstid

 4. Jag kommer samla namn av och för både män och kvinnor den 8 mars. Min insamling heter ”Ja till fred”. Kommer samtidigt påtala för alla i Växjö med omnejd att köpcentret Samarkand i Växjö är fientliga mot fredliga namninsamlingar för fred och be folk att bojkotta hela detta köpcenter.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here