Långt fler bomber har släppts över Gaza än över London, Dresden och Hamburg under andra världskriget

3
164
Gaza Sjukhusbombningen november 2023

Publicerat av https://english.almayadeen.net/news/politics/far-more-bombs-dropped-on-gaza-than-london–dresden–hamburg som anger Anadolu Agency som källa.

Den israeliska ockupationsmakten har släppt mer än 70.000 ton bomber över Gazaremsan sedan aggressionen mot Gazaremsan inleddes.

I slutet av april uppskattade Euro-Med Human Rights Monitor att ”Israel” släppt mer än cirka 70 000 ton bomber över Gaza under de sex månaderna mellan den 7 oktober och den 24 april, vilket överträffar den sammanlagda mängden bomber som släpptes över Dresden, Hamburg och London under andra världskriget.

”Det uppskattas att Israel har släppt mer än 70.000 ton sprängämnen över Gazaremsan utöver sina bulldozeroperationer, där man förstör alla byggnader på ett avstånd av upp till en kilometer i östra och norra delen av remsan för att skapa en så kallad buffertzon”, enligt den Genèvebaserade organisationen Human Rights Monitor.

Enligt Anadolu bombade tyskarna London mellan 1940 och 1941 och släppte cirka 18.300 ton bomber, enligt olika uppskattningar, inklusive arkiv från New York Times.

Omkring 8.500 ton bomber släpptes av de allierade över Hamburg sommaren 1943, säger Hendrik Althoff, forskare vid historiska institutionen vid Hamburgs universitet. De använde också upp till 3.900 ton bomber över Dresden i februari 195, enligt historiska uppgifter.

”Israel” har fortsatt sin brutala aggression mot Gaza, med de kraftigaste bombningarna förra veckan sedan kriget mot Gazaremsan bröt ut. Al Mayadeens korrespondent rapporterade den 28 maj att de israeliska styrkorna koncentrerade sina attacker till den västra delen av Rafah och genomförde omfattande luftangrepp och beskjutningar som pågick i timmar utan uppehåll, vilket resulterade i dussintals martyrer och skadade. Tvångsförflyttade familjer blev också instängda på grund av de oavbrutna bombningarna, vilket hindrade räddningsteam och sjukvårdare från att nå fram till dem.

Antalet palestinier som dödats i Gaza på grund av det israeliska folkmordskriget sedan den 7 oktober 2023 har nu nått 36.550, utöver 82.959 skadade, meddelade hälsovårdsministeriet i Gaza den 5 juni i sin dagliga rapport. Dessutom bekräftades att de israeliska ockupationsstyrkorna begått sju massakrer i sju olika familjer i Gazaremsan och dödat 71 och skadat 182 människor på bara 24 timmar.

Föregående artikelNew York Times medger nu åter att Ukraina har problem med nazism medan DN tiger
Nästa artikelVärldspressfrihetsdagen 3 maj. Författaren Lena Kallenberg talar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Hundratals har bara denna veckan dödats. Sådär har de varit varje vecka. Ibland värre. Idag är Gaza helvetet på jorden. Den huminitära katastrofen saknar ju motstycke. Ca 38tusen döda varav 3/4delar är kvinnor och barn. De innebär stt 9000av dessa är män. Och hur många av dom tror ni är terrorister. Lider med palestinierna det är så brutalt och man måste minnas att detta pågått hela 8månader. Fortfarande utan MINSTA lilla tal om sanktioner eller bojkott av något slag vilket är HELT häpnadsväckande. Det är så många i världen som står med palestinierna

  2. Den eller de som jämkar den sataniska regimen israel med marken gör mänskligheten en jätte stor förtjänst!!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here