Läs och hör Ursula von der Leyens avslöjande om kriget i Ukraina som snabbt censurerades

4
1455
Biden, Ursula von
der Leyen och Charles Michel. Bild:EU-debates. TV.

Häromdagen kom ett sensationellt uttalande av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen som sa att ”100 000 ukrainska militära officerare har förlorat sina liv i kriget i Ukraina”. Talet censurerades också snabbt. Med ”militära officerare” menas kanske bara ”militärer”, inklusive soldater. Hur pass väl underbyggda uppgifterna är vet jag inte. Uppenbarligen är EU inte bara mycket duktiga på censur (ex. av RT), utan också av självcensur då det passar.

Men nuförtiden är det inte så lätt att radera saker helt, så här är talet utan och med censur:

https://steigan.no/2022/12/ursula-von-der-leyens-avsloring-om-krigen-i-ukraina-ble-raskt-sensurert/?utm_source=substack&utm_medium=email

Föregående artikelKors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange!
Nästa artikelVänstern i USA samlar sig för fred och mot krig i Ukraina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. En fd försvarsminister som inte kan skilja på militär officer och vanlig basse?
  Jag har sett Martyanov kommentera att med normal statistisk relation mellan stupade och skadade motsvarar det totalt förluster på minst 400 tusen om det vore bassar. Var det officerare sannolikt mer.
  Det lär fattas 300-tusen missing in action som förgäves efterfrågats av mödrarna.

 2. 2 december 2022, 14:00
  Rysslands president Vladimir Putin höll telefonsamtal med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Detta rapporterades av Kremls presstjänst fredagen den 2 december.
  Scholz är: vad ligger bakom skandalen kring den tyske förbundskanslern
  Chefen för den tyska regeringen är ett vittne i fallet med skattebedrägerier
  Det noteras att telefonsamtalet ägde rum på initiativ från tysk sida. Ledarna för de två länderna diskuterade situationen kring Ukraina .
  ”Olika aspekter av situationen runt Ukraina diskuterades. Vladimir Putin förklarade återigen i detalj de grundläggande ryska tillvägagångssätten för att genomföra en speciell militär operation.
  I samtalet pekade den ryske ledaren också på den destruktiva positionen för de västliga staterna, inklusive BRD, som pumpar upp Kievregimen med vapen, samt tränar den ukrainska militären.
  Allt detta, i kombination med det politiska och ekonomiska stödet från den ukrainska sidan, leder till att Kiev helt förkastar tanken på alla förhandlingar, sa Putin.
  Han uppmanade också Tyskland att ompröva sina syn på situationen i Ukraina.

  Tidigare under dagen uttryckte Scholz sitt hopp om en återgång till fred med Ryssland vid säkerhetskonferensen i Berlin . Han efterlyste en återgång till de avtal som har varit i kraft de senaste decennierna och som har fungerat som ”grunden för fred och säkerhet i Europa”. Scholz noterade också Berlins beredskap för dialog med Moskva om vapenkontroll och utplacering av missiler.

  Den 29 november sa den tidigare finansministern, tidigare ordföranden för det socialdemokratiska partiet i Tyskland, Oscar Lafontaine, att Scholz och företrädare för andra europeiska länder borde ha uppmanat Washington att ta hänsyn till Moskvas intressen innan en speciell militär operation inleds . (SVO) i Ryska federationen i Ukraina.
  Tidigare, den 11 november, sa Scholz att kritikernas argument inte övertygade honom att vägra telefonsamtal med Putin . Enligt honom vill alla att denna konflikt ska sluta i fred.
  I september noterade den tyske förbundskanslern att hans dialoger med den ryske presidenten alltid sker i en vänlig ton , trots skillnader i åsikter om den ukrainska konflikten.
  Den särskilda militära operationen för att skydda Donbass , som Putin tillkännagav den 24 februari, fortsätter. Beslutet att hålla det togs mot bakgrund av den förvärrade situationen i regionen på grund av beskjutning från den ukrainska militären.
  För mer uppdaterade videor och detaljer om situationen i Donbass, titta på TV-kanalen Izvestia.
  https://iz.ru/1434743/2022-12-02/putin-obsudil-s-sholtcem-po-telefonu-situatciiu-vokrug-ukrainy

 3. Bli varse, och var varnade. Detta är bara en liten, pytteliten, incident. Som exempel, de senaste veckorna har media och politiker matat ut en flodvåg av fabricerade ”nyheter” om händelserna i Kina. Till 90% har det varit fabrikationer, påhitt och lögner utan verklighetsanknytning.

 4. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag ogillar denna inkompetenta klantskallen ärligt talat. En renodlad ryssofobiska klantskalle är hon också redan långt före Ukraina krisen, och hon är så ytterst bedrövlig för att ha den positionen som hon har

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here