Ledande Main Stream Media i USA ”Vi är i krig med Ryssland”

9
1314
Tucker Carlson

Från SwebbTV, som anses vara ”höger”/nationalistiskt/extremistiskt men som publicerar artiklar som denna, artiklar som starkt kritiserar Nato och svenskt Nato-medlemskap, som skarpt kritiserar globalisering, vilket så kallade ”liberala” media knappast gör.https://nyheter.swebbtv.se/tucker-ukrainakriget-ett-krig-av-logner/

Detta är faktiskt inte Ukrainas krig. Det är vårt krig. USA är direkt krigförande i ett krig mot Ryssland. Medan vi pratar slåss amerikanska soldater mot ryska soldater.

Pentagon-läckan avslöjar en officiell berättelse om kriget i Ukraina som är baserad på lögner. Journalisten Tucker Carlson hävdar det i ett program . Det är så Washington fungerar. Att säga sanningen är den enda verkliga synden, säger han.

Fox News Tucker Carlson har granskat den så kallade Pentagon-läckan, och kommit fram till att kriget i Ukraina är ett krig baserat på lögner. Dokumenten avslöjar bland annat att för varje rysk soldat som dödas dödas sju ukrainska soldater. Det är ett ohållbart kvantitativt förhållande, inte minst med tanke på att Ukraina är ett betydligt mindre land än Ryssland.

Enligt den officiella berättelsen som spreds genom mainstreampressen är det ett krig om nationell suveränitet, inte ett proxykrig mellan supermakter. Och USA stöder Ukraina för att skydda demokratin, men amerikanerna själva är inte i krig med Ryssland. Det andra vi har hört om och om igen är att Ukraina vinner kriget. Ukrainska trupper är modiga och ädla. Ryska trupper är onda och inkompetenta. Ukrainarna besegrar ryssarna. I slutändan är deras seger oundviklig. Det här är krigets två väsentliga teman, och båda är lögner, säger Tucker Carlson.

Vi vet att de är lögner eftersom underrättelserapporter om kriget i Ukraina förra veckan började läcka och lades ut på sociala medier. Detta är faktiskt inte Ukrainas krig. Det är vårt krig. USA är direkt krigförande i ett krig mot Ryssland. Medan vi pratar slåss amerikanska soldater mot ryska soldater. Detta är alltså inte en regional konflikt i Östeuropa. Detta är ett hett krig mellan världens två stora kärnvapenmakter, och ändå har detta krig aldrig formellt förklarats. Det är inte auktoriserat av kongressen, och av den anledningen är detta krig ett brott mot amerikansk lag. Ett brott.

Det andra vi lärde oss är att trots USA:s direkta inblandning, förlorar Ukraina faktiskt kriget. Sju ukrainare dödas för varje ryss. Det ukrainska luftvärnet är helt krossat. Ukraina förlorar. Biden-administrationen är fullt medveten om detta. Det är därför de har panik, men de har ljugit om det för allmänheten. För bara två veckor sedan sa till exempel (Sverigeaktuelle) försvarsminister Lloyd Austin till den amerikanska senaten att den ryska militärmakten ”avtar”. Med andra ord, Ryssland förlorar kriget. Det var en lögn.

Han visste att det var när han sa det, men han upprepade det i kongressen. Det är ett brott, men Lloyd Austin har inte gripits för att ha begått det brottet. Istället är den enda personen som har tagits i förvar och troligen någonsin kommer att bli det, en 21-årig nationalgarde från Massachusetts, som läckt informationen som visar att Lloyd Austin ljög. Han avslöjade brotten, därför är han kriminell.

Det är så Washington fungerar. Att berätta sanningen är den enda verkliga synden, påpekar Tucker Carlson.

Föregående artikelFrån Ukraina till Ryssland till Kina till Syrien – vad är sambandet?
Nästa artikelKuppmakarna i Peru har stöd av 6 % medan 91 % är emot dem
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Den mest sannolika tolkningen av den s.k. läckan är att kretsar inom underrättelseväsendet drabbats av skrämselhicka och att de insett att Biden-regimen måste utsättas för sabotage innan de drar igång ett fullskaligt världskrig. Lämpligast sker detta genom att förse en mellanhand med känslig information som denna kanske helt ovetandes om sin roll läcker till allmän kännedom.

  Att ryska myndigheter befarar desinformation är en logisk reaktion från deras sida. De bör vara på sin vakt och då är det säkrast att uttrycka skepsis. Men som Tucker Carlson och flera med honom säger, verkar det som kommit fram genom läckan vara både riktigt och delvis redan känt bland dem som kritiskt bevakat händelserna.

  Tucker Carlson skall ha beröm för sina nyhetsinslag. Vad han levererat de senaste månaderna kräver en hel del mod i den miljö där han arbetar. Ingen är felfri och Carlson kommer inte sällan med obligatoriska och omotiverade snytingar mot Kina och andra vilket hör till USA-medias reguljära trams.

  SwebbTV å sin sida har förtjänstfullt bevakat många aktuella frågor. Att döma ut dem på höger-vänster -skala är befängt. Man skall ta varje fråga för sig, man kan hålla med eller tycka olika och det finns exempel på bägge delarna för mig och om någon tycker annorlunda så varsågod. Alternativa media skall hellre samarbeta än motarbeta, men är man av annan åsikt måste man ju hålla på sin egen.

 2. Ja för att citera sanningssägaren -i saligt minne-Peps ” ”sikket elände”.
  Och i detta katastroftillstånd deltar en stor majoritet av våra folkvalda representanter i Sverige.
  Och deras uppdragsgivare folket tillåter detta ske utan någon större protest.
  Nog borde Sverige ta lärdom av historien där USA på lögnaktiga premisser startat krig till följd av förödande konsekvenser långt bort i andra världsdelar.
  Listan kan göras låg på deras krigsäventyr som medfört lidande och död för miljontals oskyldiga människor.
  Jag är övertygad om att detta krig aldrig hade kommit till stånd om minsta vilja funnits till att nå en förhandlingslösning.
  Men cynismens maktspelare ville något annat och resultatet ser vi idag.Sår som kommer att ta generationer för att läka. Så olyckligt, inte enbart detta krig
  ,utan även för den totala världsordningen som har stora problem med ett ödesmättat klimathot.

 3. Ingen som reagerar över SVT Public Service?

  Jag kan knappt läsa deras hemsida längre.
  Det är med kisande ögon och jag bläddrar vidare för att hitta något intressant.
  Oftast inte.
  Bara denna massiva krigspropaganda.
  Jag kräks snart åt eländet.

  USA och Västeuropa har gjort östra Ukraina till en tummelplats för krigskåta Västerlänningar.
  På grund av hjärntvätten dras folk in i det här.
  Omedvetet mot deras vilja.
  Alltihop är en tragik.

  Jag spyr snart åt eländet och längtar efter intellektuellt folk det går att prata med.
  Sådana finns faktiskt och det märkte jag i sjukhusets dagrum där jag sedan trivdes mycket bra.

  Se nedan, det är en demokratisk idioti alltihopa.

  https://www.friatider.se/sd-kvinna-har-blivit-ukrainsk-soldat

  Jag har gjort mig i ordning för natten.
  Ätit en apelsin och druckit blåbärssoppa.
  Jag får inte dricka vad jag vill och max 1500 ml om dagen.
  Det är jobbigt att följa men jag försöker härda ut.
  Halva dan går åt järnhästen i källaren.
  Hämta ved i bruna ICA kassar av papper på baksidan av huset.
  Minst fem påsar om dagen får jag bära ner i källaren.
  Sedan sitta på en stol där nere och manövrera och fundera över livet.
  Nu är det 25 grader i rummen så det räcker för natten.
  Hoppas ni sovit gott.

 4. USAs överfalls och proxy krig i Ukraina är bara ett av otaliga USA försök att kuva och plundra världen. Plundringen är redan förberedd, att USA oligarkier som Blackrock skall ”investera” i ukrainskt jordbruk.

  Den andra sidan är förstås att USA vill ha Ukraina för att använda landet som bas för en framtida invasion av Ryssland, och i förlängningen Kina. Tidigare exempel är USAs Vietnamkrig och Korea kriget. USA försöker dessutom erövra Taiwan för att förvandla än till en USA ägd militärbas, som USA tidigare gjort med Guam.

 5. Väldig goda nyheter för oss som är emot lögnimperiet. Dess penningmakten blir allt svagare för varje dag som går🤗🤗🤗

  ”The days of US dollar hegemony appear to be numbered as multiple countries have adopted alternative currencies to the US dollar for international transactions.

  The US Dollar’s position as the primary global reserve currency is being challenged. This is because several countries have started to ditch dependency on the dollar and strengthen bilateral relations.

  This is a trend that is known as de-dollarization.”

  Den långa krönika om de-dollarization är värt att läsa i sin helhet
  https://www.presstv.ir/Detail/2023/04/19/701843/The-days-of-US-dollar-hegemony-appear-to-be-numbered-as-multiple-countries-have-adopted-alternative-currencies-to-the-US-dollar

 6. USA vill inte släppa in Lavrov i FN. Rysslands blixtsnabba svar skakar själva grunden för väst.
  https://rycckienovosti.ru/2023/04/18/711887/?utm_source=24smi&utm_medium=referral&utm_term=19681&utm_content=4924555&utm_campaign=16103&utm_referrer=24smi.info

  USA beslutade återigen att sätta käppar i hjulen för den ryska diplomatin och inte släppa in utrikesministern i mötet i FN:s säkerhetsråd, som kommer att hållas i organisationens högkvarter i New York.
  Rysslands svar var blixtsnabbt: Evenemanget i FN:s säkerhetsråd kommer att hållas den 24-25 december. Men, som noterats av ett antal ryska och kinesiska publikationer, har Washington ännu inte utfärdat något visum till Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och har gett tillstånd för hans plan att landa i New York.
  Enligt den kinesiska upplagan av Sohu försöker Washington utnyttjar traditionellt utnyttja sin fördelaktiga position på grund av att FN:s högkvarter ligger i New York.

  Ändå hittade Ryssland ett sätt att svara på amerikanernas märkliga beteende. Istället för att delta i diplomatiska spel skakade den ryska sidan helt enkelt västvärldens grundvalar.
  Rysslands biträdande permanenta representant i FN, Dmitrij Polyanskij, sa att det var en bra idé att helt enkelt flytta organisationens högkvarter till ett annat land. För att göra detta måste initiativet få minst två tredjedelar av rösterna hos medlemmarna i organisationen.
  Som kinesen Sohu noterar finns det redan ett antal preliminära överenskommelser om att rösta i denna fråga, så att flytta FN:s högkvarter från New York till en annan stad ser inte ut som en orealiserbar idé.
  Å andra sidan kan en förändring av FN:s hemort inte bara skaka om organisationen, utan bokstavligen ge den en ny födelse.
  När allt kommer omkring har existensen av organisationens huvudkontor i New York länge varit grunden för västvärlden, som tror att den kan diktera sina villkor för hela världen.

 7. 20 april 2023, 09:52
  Pavel Bednyakov/RIA Novosti
  Utrikesminister Sergei Lavrov bjöd in USA: s utrikesminister Anthony Blinken att delta i ministermötena i FN:s säkerhetsråd den 24-25 april. Detta rapporteras av TASS med hänvisning till Rysslands biträdande utrikesminister Alexander Pankin.
  ”Jag vet inte om det kommer att bli (mötet mellan Lavrov och Blinken. Jag vet att ministern bjöd in cheferna för utrikesmyndigheter, utrikesdepartementet och andra att delta i de möten där han kommer att vara ordförande, förklarade Pankin.
  Han tillade också att han inte visste om ”kontakt” med Lavrov skulle ske om Blinken beslutade sig för att närvara vid mötena.
  Tidigare har det amerikanska utrikesdepartementet varnat för att Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov skulle få ett kallt mottagande i New York i FN:s säkerhetsråd.
  Den ryska ambassadören i USA Anatolij Antonov förklarade att den ryska sidan kommer att observera hur denna varning kommer att uttryckas vid själva evenemanget.

 8. Förbered er, snart exploderar världen.

  Washington förbereder sina G7-vasaller för kriget mot Kina
  Klaus Wagener/ Unsere Zeit /20 april 2023

  Som förberedelse för G7-mötet i Hiroshima den 19-21 maj äger för närvarande ett antal specialistmöten rum på G7-ministernivå – till exempel ett möte med finansministrar och centralbankschefer under ordförandeskap av USA:s finansminister Janet Yellen den 12 april International Monetary Fund Building och G7:s utrikesministrar möte i Karuizawa, Japan, 16-18 april. Den japanska utrikesministern Yoshimasa Hayashi satte omedelbart kursen mot ”utmaningarna i den Indo-Stillahavsregionen” av ”Kina och Nordkorea”. För att motverka detta är ”G7:s enhet” ”extremt viktig”.

  G7:s utrikesministermöte tillhandahåller något som liknar den propagandistiska utarbetandet av västerländska berättelser. De strategiska besluten för hybridkriget mot Kina togs av Washington för länge sedan och nu borde det verka som om det hela var ett gemensamt beslut av G7. Å andra sidan ska finansministrarnas möte behandla finansieringen av två stora konflikter – den nuvarande i Ukraina och den kommande mot Kina – och deras socioekonomiska konsekvenser. Och saker och ting ser inte rosa ut där. Naturligtvis kan Federal Reserve skriva ut och skicka pengar i det oändliga till Ukraina och snart till Taiwan, liksom ECB, Bank of England eller Bank of Japan. Men, som det nu visas i Ukraina, vinner man inte krig med bara pengar och man matar inte människor heller. Detta kräver en fungerande realekonomi, kapabla statliga strukturer, produktiv industri, en fungerande infrastruktur och adekvata löner. Efter decennier av nyliberal självförstörelse är det ”kollektiva västern” långt ifrån detta.

  Coronaåtgärderna, sanktionerna blixtkrig mot Ryssland, sprängningen av Nord Streams rörledningar har permanent skadat den energiindustriella basen i Västeuropa. Produktions- och leveranskedjor är brutna, fossil energi måste köpas till ett mycket högre pris, inflation och reallöneförluster säkerställer lägre köpkraft, bostadsbristen har blivit pandemi, hyrorna skjuter i taket. Den hotande bankkrisen är varningsskylten på väggen. Svaret från finansministrar och centralbankschefer är stereotypt: skriv ut mer pengar. Mer pengar till miljardärerna, märk väl.

  Naturligtvis nämns inget av detta i ”Uttalande från G7:s finansministrar och centralbankschefer”. Det säger sig självt att Rysslands ”illegala, oansvariga och oprovocerade” ”angreppskrig mot Ukraina” är skyldig till allt, och de tycker att de är fantastiska eftersom de har pumpat in så mycket pengar i Ukraina, d.v.s. sett till att de stora slakten slutar inte. G7:s utrikesministrar kommer sannolikt att komma med en liknande berättelse för Folkrepubliken när det är dags. Och man är – vem hade förväntat sig annars – stolt över sina ”sanktioner och ekonomiska åtgärder mot Ryssland”.

  Corona och Ukrainakriget har dock satt vikten av ”ekonomisk motståndskraft” i fokus. Med andra ord kan G7 inte kasta sanktioner runt utan att riskera att skjuta sig själva i foten – inte mot en resurssupermakt som Ryssland, och absolut inte mot en industriell supermakt som Kina. En oacceptabel situation i G7:s ögon. Det är därför viktigt att öka ”försörjningskedjornas motståndskraft”. De magiska orden här är ”diversifiering” och ”dekarbonisering”. Sprängningen av sig själv från den billiga ryska energiförsörjningen ska förädlas genom klimatskydd, bistånd och investeringar i teknik och ”humankapital”.

  G7 arbetar fortfarande i det gamla propagandaläget. ”Pentagon Leaks” har nu registrerat vad alla som har blivit informerade har vetat sedan länge: Det finns inget som heter en segerrik fred i Ukraina – allt är en gigantisk propagandalögn. Nästa steg för USA och NATO skulle vara att skicka sina egna trupper. Men även då har Ryssland eskaleringsdominans. Hur som helst, Ukrainas kollaps är bara en tidsfråga. Men vad betyder detta för Ukraina och för Taiwan? G7 har uppenbarligen inget svar på detta ganska dystra perspektiv.

  https://www.unsere-zeit.de/kriegsvorbereitungen-4779273

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here