Från Ukraina till Ryssland till Kina till Syrien – vad är sambandet?

3
972

Artikel av Vanessa Beeley publicerad på hennes Substack (och här) varifrån jag hämtar en beskrivning av Vanessa Beekeley och hennes arbete.

Vanessa Beeley i samtal med militäranalytiker Brian Berletic

Vanessa Beeley pratar med Brian Berletic från The New Atlas om de förändringar i världssituationen som nu sker i hög hastighet när västvärlden håller fast vid sin nykolonialistiska agenda trots de växande motståndsstormarna.

Vanessa Beeley kommer att vara känd för läsarna av steigan.no. Hon var en av huvudtalarna vid Mot Dag-konferensen i Oslo 2019.

Hon är en oberoende journalist, fredsaktivist, fotograf och redaktör. Vanessa var finalist till ett av journalistikens mest prestigefyllda utmärkelser – 2017 års Martha Gellhorn-pris för journalistik – vars vinnare har inkluderat sådana som Robert Parry 2017, Patrick Cockburn, Robert Fisk, Nick Davies och teamet från Bureau for Investigative Journalism. Hennes arbete kan stödjas via hennes Patreon-konto. Storbritanniens National Council for the Training of Journalists (NCTJ) utnämnde Vanessa Beeley till en av de 238 mest respekterade journalisterna i Storbritannien. Beeley har rest mycket i Syrien sedan 2016. Hon har ett substackkonto där du kan följa hennes journalistiska arbete.

Läs artiklar Vanessa på Steigan.no av Vanessa Beeley
Red Romelsjö: Och här på Globalpolitics.se.

Brian Berletic är en före detta amerikansk marinsoldat som inte minst blivit känd och respekterad genom sitt fakta- och källbaserade analysarbete gällande kriget i Ukraina på kanalen The New Atlas.

Några av kommentarerna som kom under sändningen säger mycket om samtalet:

”Mycket fängslande intervju mellan två av de skarpaste och mest samvetsgranna tänkarna inom modern geopolitisk analys. Har följt både Vanessa och Brian ett tag nu på den här plattformen såväl som på Telegram och det finns aldrig ett tråkigt ögonblick att lyssna på er killar som delar era briljanta insikter med oss ​​om de ämnen som vi alla borde vara uppmärksamma på.”

”Det här är så bra! Jag ryser när jag vet att min mamma slår på CNN så fort hon reser sig, varje dag. USA/NATO avslöjas allt mer som den omogne hegemonen, den fräcka 6-åringen. Kina framstår mer som den tysta vismannen som ser på med tillförsikt, 5 000 års erfarenhet. Naturligtvis är det inte vitt; läs Tibet.”

”Det är fantastiskt att höra en diskussion som inte bara tittar på sin egen navel, utan skär genom kakofonin av självupptagen retorik.”

Det är möjligt att slå på engelska undertexter.

Föregående artikelLäckt dokument: USA förväntar sig inte fredssamtal mellan Ryssland och Ukraina i år
Nästa artikelLedande Main Stream Media i USA ”Vi är i krig med Ryssland”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Varför fortsätter du ljuga, Anders? Du blir ju svart på både tunga och själ.
    ” Vanessa Beeley (born 1963/1964[1]) is a British activist and blogger[2][3][4] known for sharing conspiracy theories[5] and disinformation[2][6] about the Syrian civil war and about the Syrian volunteer organisation the White Helmets”

    /Wikipedia

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here