Ledande USA-senator har lösningen på Ukraina-kriget?

19
1232
Föregående artikelSocialdemokrater för Militär Alliansfrihet- ett upprop
Nästa artikelJan Guillou gör offentlig avbön i fallet Julian Assange. Vad skriver han?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. Lika smaklöst som politiskt ansvarslöst. Bunta ihop och slå ihjäl: en framstående amerikansk gren i genren.

  Dessutom helt internationellt olagligt. Mig veterligen anser sig inte de amerikanska Förenta staterna vara en del av kriget och den direkta krigföringen.

  Därutöver ett klart casus belli: orsak till krigsförklaring.

  Bedrövligt.

 2. Här har vi Geoffrey M. Young, en amerikansk politiker Demokrat som tydligt uttrycker sig om vem som är en massmördare, Nato-chefen medskyldig till konflikt, borde fängslas för krigsbrott.

  OBS! Ni måste se och lyssna till hans kloka ord.
  https://youtu.be/eh-oCpEnIq4

  • Hmm, Carina, du har väl inte kontakter till Silicon Valley, eller vem det nu är av oligarkerna som basar över You Tube? RT fungerar på You Tube, när kom det igång ? Din länk kommer visserligen via en mellanhand men sedan slog jag rt på sökningen hos YouTube och där kom ett antal nya inslag upp. Direkt från RT – men loggan är bakvänd ! Alltid något. RT:s hemsida blockeras fortsatt av EU-censuren.

   Apropå Young, han sägs vara demokraternas kandidat till guvernörsposten i Kentucky, alltså huvudkandidat om jag uppfattade rätt, inte bara en bland kandidaterna.

   • Finns inga problem att komma in på RT:s hemsida. Testade just nu från UK och kollade med en kontakt i Frankrike som inte har några som helst problem. Samma i Sverige.
    Så nu är det dags at sluta med mantrat att ”EU-censuren” blockerar RT.

   • Det går att se de flesta ryska nyhetskanalerna som visas i rysk tv via internet. Jag kikar ofta på Pervyj Kanal (Kanal 1) på internet. Dessa är då helt ryskspråkiga.

    På RT:s hemsida kan de ha tips på vilken sajt man skall pröva som fungerar för utländska tittare. De ryska media hjälper till med det numera, eller fråga någon tv-kunnig! Man kan ju också söka tips på internet hur man kan se rysk tv via internet o.s.v.

    • Ryska federationens försvarsministerium rapporterade döden av 63 ryska soldater i DPR till följd av påverkan av HIMARS-granater.
     Ukrainas väpnade styrkor slog till med sex raketer från HIMARS flerskjutsraketsystem vid punkten för tillfällig utplacering av en av enheterna för de väpnade styrkorna i Ryska federationen i området för bosättningen Makeevka (DPR).

     Detta anges i sammanfattningen av Ryska federationens försvarsministerium.
     ”Som ett resultat av nederlaget med fyra missiler med en högexplosiv stridsspets från en tillfällig utplaceringspunkt, dödades 63 ryska militärer. All nödvändig hjälp och stöd kommer att ges till de döda militärernas släktingar och vänner”, står det i meddelandet. Det anges att två HIMARS-granater sköts ner av ryska luftförsvarssystem.

     Rapporten indikerar också att två USA-tillverkade M-777 artillerisystem förstördes i LPR; i Kherson-regionen krossades ett polsktillverkat Krab självgående artillerifäste.

     Mer än 70 utländska legosoldater dödades och mer än 100 skadades i områdena i bosättningarna Markovo, Kramatorsk, Folkrepubliken Donetsk och Novoosinovo, Charkiv-regionen. Upp till 30 ukrainska militärer dödades i Kupyansky-riktningen, mer än 40 i Krasno-Limansky; i Donetsk-riktningen uppgick förlusterna för de väpnade styrkorna i Ukraina till 70 säkerhetstjänstemän. ”I södra Donetsk-riktningen, som ett resultat av ett komplext eldingrepp av fiendens enheter i områdena i bosättningarna Zolotaya Niva och Prechistovka i Folkrepubliken Donetsk, blev mer än 40 ukrainska militärer, tre pansarstridsfordon och två pickuper. förstördes”, konstaterar det ryska försvarsministeriet.

     Totalt, sedan början av den särskilda militära operationen, 355 flygplan, 199 helikoptrar, 2 794 drönare, 399 luftvärnsmissilsystem, 7 366 stridsvagnar och andra bepansrade stridsfordon, 957 MLRS-stridsfordon, samt 3 763 fältartilleripjäser och mortelpistoler. och 7 876 enheter av speciella militärfordon har förstörts.
     https://expert.ru/2023/01/2/minoborony-soobschilo-o-gibeli-63-rossiyskikh-voyennykh-v-dnr-ot-udara-snaryadami-himars/

   • Men visst var senatorn L. Graham förut en nära politisk allierad till president Trump och hade då bara goda ord, som oftast, att säga om Ryska federationen och president Putin -i fredstid (i vart fall)?

    • Relationen har varierat över tid. I mars manade Graham till mord på Putin. Vad han ansett om Putin tidigare vetjag inte direkt, men man kan ana vad en inflytelserik senator sagt om Putin under t.ex. Russiagate. Frågan föga intressant.

     ”Under presidentvalkampanjen 2016, där de båda kämpade om det republikanska partiets nominering, var han en av de hårdaste kritikerna mot Donald Trump.

     Graham, som förut ansågs tillhöra Republikanernas mer moderata etablissemangsfalang, sa då att partiet ”förtjänade att förstöras” om man valde Donald Trump som kandidat, ifrågasatte upprepade gånger att han hade vad det krävdes för att leda landet och kallade honom också en gång för ”dåre”.

     När Graham vid ett tillfälle uppmanade Trump att ”sluta vara en fårskalle” svarade denne med att håna honom under ett valmöte. Donald Trump berättade hur Graham ringt honom några år tidigare för att få honom att nämna hans namn på Fox News och dessutom tigga kampanjbidrag….”Han kallade Donald Trump ”dåre” inför förra valet – för att sedan hylla honom till skyarna.

     Sedan gjorde han samma vändning efter stormningen av Kapitolium.

     President Biden uppges vara chockad över sin gamle vän och är inte ensam om att söka svar på gåtan:

     – Vad har hänt med Lindsey Graham?

     https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Ko8pJ/markliga-vandningarna-om-trump-vad-har-hant

     • Graham kanske är helt enkelt ”politiskt instabil” ?

      Jag minns för några år sedan så gav Graham ofta intervjuer till ryska medier och hade då oftast mest gott och säga om det stora landet Ryssland (i fredstid).

      Det blir visst något speciellt med amerikanska politiker och krig: de blir mer än oförutsägbara.

   • Vem som helst född i USA kan ge sig titeln presidentkandidat. LG gjorde den i mitten på 2015 men drog sedan tillbaka sin kandidatur 6 månader senare i brist på stöd från den republikanska partiet. Ledande senator? Han är snarare en obetydlig senator från den lilla staten South Dakota med knappt 1 miljon innevånare.
    Dessutom menar jag hans analys är felaktig. Att Putin plockas bort från makten innebär inte att kriget avslutas. Det avgörande är vem som kommer efter. Det som skulle avsluta kriget är att Putin drar tillbaka sina trupper från Ukraina. Det kommer inte att hända. Ett sådant beslut skulle vara slutet på Putins makt

    • Det är väl känt att det är inte det faktum att Lindy är senator från lilla South Dakota som är relevant, utan det faktum att Lindy är en senator hängiven det sionistiska projektet som är den egentliga anledningen till förvar hen anses vara ”ledande senator”. Lindy prostituerar sig mer än gärna för israel än för USA – det är grunden till politisk makt i Washington. Vi vet också vad det ukrozionazi kriget handlar om egentligen. Så Lindys agerande är helt i synk med alla marionetter av sionism. Alltså, har Lindy fått sina marching orders som man säger på jänkarnas mål.

     • Lindsey Graham är dock en herre.

      Även om han må vara ofta ute i kanterna så är han ofta förekommande i europeisk media. De flesta, 95-98% av alla amerikanska senatorer, från en gammal europeisk koloni, och Europas lillebror, är och förblir helt okända för en europeisk publik.

 3. Vi genomlever just nu historiens snabbaste förändring. Nämligen den från Pax-Americana till Pox-Americana och det på 11 månader. Få förunnat att uppleva sådant världsomvälvande förändring börja äga rum. Vi är välsignade!

  Det sker medan Lindy Graham och hennes anhang har en ”take him out” orgy party. Insatta bedömare menar att Rysslands Operation Z satte igång världsomvälvande förändringar, vars egentliga innebörd är att lögnimperiets öde (begravning i sin egen dynga) är försäkrat.

  ”The United States may have won the Cold War but it lost the peace. Its strategic thinking and its military is obsolete and configuration of both forces and equipment is based on assumptions from the past millennium. The battle for a Great Global Reset under a unipolar American hegemony has been lost as well. The World Economic Forum is now about as relevant as the Holy Roman Empire. All they can continue to do is terrorize the increasingly authoritarian states of the West with asinine policy proposals.

  The attempt to destroy Russia prodded it to a burst of brilliant diplomacy and leadership by Putin and his team that has quietly established that the rest of the world prefers sovereignty and a multi-polar world. The post Cold War “Pox Americana” as Larry Johnson has called it, is over. Historians of the future will study this period of history with fascination. Few times in history has such immense change happened so fast.”

  https://www.moonofalabama.org/2023/01/ukraine-the-big-push-to-end-the-war.html#more

  • Jag tror man kan säga så här; förr ”måste” länder som ville anta det västerländska samhällets former i form av fria, öppna och demokratiska val, fri öppen press och ett fritt organisations- och civilsamhälle liksom ”alltid passera” Washington, på ena eller andra sättet.

   Så är inte dagens värld. Framför allt begravde president Bush junior och president Trump Washingtons ledande roll i ”väst”; deras arrogans (framför allt den neokonservativa hybrisen, som sedan totalkollapsat taktiskt överallt) medfört att stora länder idag knappast vare sig vill ha eller objektivt behöver det berömda ”amerikanska ledarskapet”, som för de flesta länder på uppgång idag innebär att de dras in i Washingtons geopolitiska ränker, villkor och politik. Man behöver helt enkelt inte Washingtons överrock längre.

   Stora delar av världen har gått in i den post-amerikanska epoken och post-amerikanska världen; man behöver bara nämna länder som Brasilien eller Indien, och en bra lång rad av andra.

   De anglosaxiska är annorlunda: Australien, Nya Zeeland, England (men inte Skottland), liksom anglo-amerikanskt lutande som Skandinavien. Dessa, liksom Sverige, riskerar verkligen att hamna i bakvattnet och inte bli en del av det mer europeisk-Euroasiatiska framtidsnarrativen.

   De amerikanska Förenta staterna är på nedgång, Asien på uppgång.

   Detta har inte det svenska politiska etablissemanget insett, och kommer inte heller inse i räddande tid. De är hopplöst efter, helt enkelt, en slags riksdagsdemens.

 4. L Graham var kompis med John McCain, båda mycket aktiva under ukrainska Maidan och efteråt.

  https://www.youtube.com/watch?v=93eyhO8VTdg
  https://www.youtube.com/watch?v=JeWHviwLMy8
  https://www.youtube.com/watch?v=nKnA6Y8GpbM

  “Your fight is our fight,” Graham said during the visit on Saturday alongside President Petro Poroshenko. “2017 will be the year of offense,” he continued. “All of us will go back to Washington and we will push the case against Russia. Enough of a Russian aggression. It is time for them to pay a heavier price. Our fight is not with the Russian people but with Putin. Our promise to you is to take your cause to Washington, inform the American people of your bravery and make the case against Putin to the world.”
  https://www.politico.eu/article/us-senators-praise-ukrainian-marines-slam-vladimir-putin-russia-john-mccain-lindsey-graham/
  https://www.youtube.com/watch?v=5Eds-8P0VfA

  McCain And Graham Caught Inciting Ukraine To Attack Russia
  The dastardly duo made a trip to the Donbass front line just after the new year, where they gave incendiary speeches egging on Ukrainian troops to restart hostilities.
  We do not know what else McCain and Graham promised Ukraine out of sight of the cameras. But lo and behold, within weeks of this trip, Kiev started a new round of shooting.
  https://newspunch.com/mccain-graham-ukraine-russia/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here