Lögner är sanning, krig är fred – del 3

6
193
Denna artikel av Knut Erik Agard har nyligen publicerats på

steigan.no

En pretentiös text om statsfilosofi över olika tankebanor.

Dr Philos. Knut Erik Aagaard.

1950 var detta min absoluta favoritbok. Det är nu förbjudet, i praktiken förbjudet. Vi har förbjudit böcker i Norge, som Hitlers ”Mein Kampf”. Jag var tvungen att läsa den på danska runt 1970. Vi har också förbjudna sånger, som den populära ”Visen om vesle Hoa” av Thorbjørn Egner.

Detta är den tredje och avslutande delen av denna text om lögner och bedrägeri. Läs de två föregående delarna av texten här och här .

Postmodernismen tog steget över från humaniora och etablerade sig som en verkställande statsfilosofi i stortinget, i regeringen, i domstolarna och på redaktionerna. Då var det redan dukat för Woke som ett populärt sätt att tänka, en ny barndomstro, den nya tidsandan. Vi kan tidigast datera skiftet till Putins tal vid säkerhetskonferensen i München 2007, senast till folkomröstningen på Krim i mars 2014 om återförening med Ryssland. Låt oss börja med ett färskt exempel:

Två herrar i den fria världen

Två herrar från den fria världen påmindes nyligen om de starka industriproduktionssiffrorna från sanktionsdrabbade Ryssland. Det visar sig att Ryssland inte längre är en bensinstation förklädd till en stat , som höken John McCain brukade säga. Det visar sig att Ryssland nu har en större industriell produktionsbas än EU-loket Tyskland ( källa: Ben Aris, västorienterade BNE-IntelliNews ). Västerländska ledare ”är rädda att om de öppnar locket [till Pandoras ask ] kommer de att se något annat än vad de förväntar sig att se, något annat än vad de tror, ​​något de inte vill tro och inte vill att andra ska tro på. . Så de är rädda för att lyfta på locket och titta in. Under det kalla kriget brukade USA göra just det. De lyfte på locket och tittade in. Men i dag gör de det inte. För nu har vi en postmodern värld och det är inte fakta som räknas, det är narrativ » ( The Duran , Youtube 17.03.24).

Two Gentlemen of the Free World: Alex Christoforou och Alexander Mercouris i The Duran

För att ställa sådana anglosaxiska dissidenter i kontrast till några norska intervenienter skar jag några berättande fakta över två helsidor i Aftenposten 16.03.24: ”Ryssland kämpar fortfarande med en låg produktionsvolym från innan invasionen började”, säger Palle Ydstebø , överstelöjtnant vid försvarshögskolan. ”Ryssland har konverterat till en krigsekonomi ”, skriver tidningen och påpekar att Ryssland tar emot vapen från Iran, Syrien och Nordkorea. ”Enligt en källa i Nato, som CNN har talat med, har Ryssland tagit emot minst 6 700 containrar med ammunition från Nordkorea. Den ukrainske officeren Tatarigami har funnit att det förmodligen rör sig om över 1,5 miljoner artillerigranater” (min red.).

Efter den avskyvärda terrorattacken i Moskva den 22/03/24 – som gjorde lika stort intryck i Ryssland som Twin Towers gjorde i USA 2001 – hävdar EU- och Natopress nästan enhälligt att IS ligger bakom. En avvikande röst är den militära underrättelsetjänsten i Kiev, ledd av den ryskfödde terroristen Kyrylo (Kirill) Budanov, som omedelbart skyllde Crocus City på Rysslands president Vladimir Putin. Den tesen finner också viss resonans i väst. Tesen om IS propageras till exempel av huvudlärare i underrättelsetjänst vid norska försvarshögskolan Tom Røseth: ” IS är inte det enda spåret, man kan inte utesluta andra aktörer .” Han påminner om den gamla historien om att Ryssland genomförde terrorattacker på egen mark för att samla befolkningen.. Med tanke på de grymheter de utför i Ukraina går det inte att utesluta, men nu är det mest troligt att IS ligger bakom. Det ska bli intressant att se hur de snurrar det här vidare , säger Røseth.” (NRK.nr 23.03.24, min uth).

Så även vetenskapen snurrar berättelsen, in casu Forvarets Høgskole. I skrivande stund vet ingen säkert vem som låg bakom terrorattacken. Men det faktum att terroristerna flydde från Moskva och fångades vid gränsen till Ukraina, där pengarna också kom ifrån, ger onekligen en tankeställare. För att USA omedelbart hävdade (efter 55 minuter) att detta inte har något med Ukraina att göra . Hur kunde USA veta det, om de inte själva stod bakom det?

Överstelöjtnant Palle Ydstebø tv: ”Det är fullt möjligt för Ukraina att nå Krim.” Stavanger Aftenblad. Huvudlärare i underrättelsetjänst vid Norges försvarshögskola, Tom Røseth.

För att inte använda saxen på ryska källor ( de ljuger, sägs det ), hittar jag en artikel från 12.03.24 på CNN, en kanal som knappast är ryskvänlig:

”Ryssland verkar vara på god väg att producera nästan tre gånger mer artilleriammunition än USA och Europa tillsammans.. Ryssland producerar ensamt ca 3 miljoner artillerimissiler årligen.. USA och Europa tillsammans har bara kapacitet att skicka ca. 1,2 miljoner missiler årligen till Kiev, säger en ledande europeisk underrättelserepresentant till CNN. Den amerikanska försvarsindustrin siktar på att producera 100 000 artillerimissiler varje månad i slutet av 2025 – mindre än hälften av den ryska månadsproduktionen nu – och även det målet är utom räckhåll när 60 miljarder dollar i bistånd till Ukraina läggs fram i kongressen.”

Men det är långt kvar till slutet av 2025 och det är inte givet att Ukraina överhuvudtaget kommer att finnas som stat om ett halvår, än mindre om två år. Så krisdrabbade Ryssland är kanske inte helt beroende av vapenhjälp från Nordkorea, Syrien och Iran, som Aftenposten framställer det.

Ryssland har inte heller infört en krigsekonomi . En krigsekonomi innebär i krig att staten med hård hand rekvirerar vapen från fabrikerna och mobiliserar arbetarna till fysisk överansträngning för knappa svältlöner med ransonering av förnödenheter. En krigsekonomi är en planekonomi .

Mellan 2010 och 2020 moderniserade Ryssland kärnkraftstriaden (luft, hav och land) inom nuvarande budgetar, utan öronmärkta anslag. Nato, som är kärnvapenstödd i minst 10-20 år framöver, gjorde inte det, räknat från 01.03.2018, då bomben exploderade med tillkännagivandet av super- och hypersoniska missiler.

USA betalar astronomiska, om inte kosmiska, belopp för till och med mindre förbättringar i sina arsenaler, och den europeiska militära och industriella kapaciteten är praktiskt taget uttömd under sanktionsregimen. Europa har sovit under kärnvapenparaplyet sedan NATO bildades 1949. Det är Europa i dag som fantiserar om att etablera en krigsekonomi, fruktade att hamna i kläm mellan ett starkt Ryssland och ett frånvarande Amerika.

Inom pågående budgetar har Ryssland utvecklat ett antal nya leveranssätt (landbaserade, havsbaserade, ubåts- och luftburna) med överljuds- och hypersoniska hastigheter på mellan 10 och 27 Mach, flera med nästan obegränsad räckvidd för flera och individuella inriktningar, styrbara och exakta stridsspetsar, konventionella och nukleära , som Natos flygvapen inte har den minsta möjlighet att försvara mot eller stoppa.

Ryssland har idag och i praktiken den första slagförmåga som USA enbart hade från 1945 till 1960, när Ryssland, med sina landvinningar i rymden, plötsligt nådde kärnkraftsparitet (Sputnik 1957 och Gagarin 1961). Paritet är nu en svunnen dröm för Nato. Men Ryssland har inga planer på världsherravälde. Den planen var amerikansk och har inte övergetts, men den har löpt ut.

Den ryska försvarsbudgeten är för närvarande ca. 66 miljarder dollar. USA:s försvarsbudget är 850 miljarder dollar, nästan 13 gånger högre än den ryska. USA:s statsskuld (inklusive inflationsunderbudgetering) uppgår till 34,5 biljoner dollar. Motsvarande siffra för Ryssland är 326 miljarder dollar, jämförbart med de ryska pengar som EU och Nato har beslagtagit och helst vill ge till Ukraina. Biljoner är större än miljarder.

2023 hade EU-länderna en sammanlagd ekonomisk tillväxt på 0,7 procent och fallande (källa: statista.com per 25.03.24). Ryssland, som är i krig, som i 10 år har drabbats av 10-20 tusen sanktioner från EU- och Nato-länderna, och som är utfryst ur det inte så bra företaget, hade en ekonomisk tillväxt på 3,5 procent 2023 . Den tillväxten väntas öka dramatiskt under året. Ryssland har mångdubblat sin handel med länder utanför Nato och EU, och importerar inga vapen från Kina. Ryssland har en blomstrande ekonomi, en ekonomi som kännetecknas av investeringstryck. Den ryska befolkningen är optimistisk och tror på framtiden. Detta är inte längre fallet med européerna, som är på väg in i en djup manisk depression.

Om internet, sociala medier, icke-statliga organisationer och regimförändringar

Internet hade redan under några decennier fungerat som ett lokalt intranät för den amerikanska militären, när den sovjetiska kommunismen avskaffade sig själv 1991. Det året gjordes Internet tillgängligt för allmänheten. Eftersom väldigt många nya stater och skakiga regimer med auktoritära tendenser och dåliga minnen av sovjetisk dominans plötsligt dök upp .

Det långa avskedet

I åttio år – sedan 1945 – har USA strävat efter att ersätta frihet med tvång, demokrati med diktatur, internationell rätt med dominans (FN kontra regelbaserad ordning ), allierade med vasaller och marionetter, berättigade statliga handlingar med ”fullskalig invasion” , yttrandefrihet med munkorg, fred med krig, våld och tortyr, sanning med lögner .

Denna långa våg har ett mål (berikning av de rika), vissa arbetsområden (civilsamhället, militär maktprojektion, mjuk makt, klimat, hälsa och vacciner, kulturell imperialism och vissa metoder.) Det går för långt att analysera målet, arbetsfälten och alla metoder, men låt mig fortsätta med en av metoderna, den som idag tydligast framstår som Woke: Kampen mot det fria ordet.

Kampen mot yttrandefriheten

De sjutton amerikanska säkerhets- och underrättelseorganen kom på den ljusa idén 1991 att yttrandefrihet över Internet, skapad och stödd av CIA, Soros och kongressfinansierade icke-statliga organisationer, konsulat och universitet i före detta kommunistdominerade länder och före detta europeiska kolonier, var explosivt mycket effektivare för regimbyte och säkra amerikansk hegemoni än kanonbåtar och invasionsstyrkor, till en bråkdel av kostnaden .

Och inte bara för att hetsa upp missnöjda befolkningar till masshysteri och statskupp i Centralasien och Mellanöstern, utan lika mycket för att samla stöd för krig mot motsträviga regimer bland tveksamma allierade befolkningar i Nato och EU, under förevändning att främja demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter mot barbari. Den amerikanska hegemonin var hotad i en tid då USA:s andel av världens bruttonationalprodukt från 1945 till idag, så vitt jag förstår, minskade från 60 till 20 procent: Använd språket mot folket , tyckte de amerikanska säkerhetsstrategenerna. : Mata dem med berättelser! Berättelser förökar sig som en löpeld. Låt folkets missnöje och förundran göra jobbet åt oss med det fria ordet!

Låt det sjunka in i tusentals hjärtan: Allt du håller kärt, och allt som gör livet värt att leva, skapas av amerikanska säkerhetstjänster som CIA, Pentagon och NSA med flera (och jag har nog förbisett ännu mer) : SMS, MMS och e-postmeddelanden, traditionella och sociala massmedia, Telegramkanaler, WhatsApp, Netflix, HBO, streamingtjänster, Facebook, Instagram, Snapchat, War Games, Artificiell Intelligens och gratis pornografi för alla åldersgrupper och identitetsminoriteter. Allt skapas av, drivs av och koncentreras och förstärks djupt inne i Deep States maskhål av en amerikansk maffiaoligarki.

Allt som gör tidningar till veckotidningar, allt som sänker globala kunskapsnivåer mot noll och eliminerar bokläsning, allt som förvandlar oss till analfabeter och reducerar oss till djur, skapas av och drivs av transnationella Engulf & Devour, av CIA & co. Enkla människor är lätta att kontrollera. Systemet drivs i frihetens namn av president Bill Clinton, president Obama, kandidat Hillary Clinton, president Biden, av människor med enorm dold makt, finansierat av den amerikanska givaroligarkin, som kontrollerar den amerikanska kongressen, kullen och huset .

Från Mel Brooks film Silent Movie 1976 om monopolkapitalism .

Inom detta frihetsögonblick faller två Irak-krig (1991 och 2001, som lade grunden för IS – en CIA-produkt), kriget mot Jugoslavien 1999, två krig mot Ryssland i Tjetjenien (1996 och 1999-2001, ledda av importerade och fanatiska utländska fundamentalister), kriget mot Afghanistan (2003-2021, som lade grunden till Al-Qaida, där USA på åttiotalet hade rekryterat fundamentalistiska mujahedin mot progressiva krafter (på inrådan av president Carter från rådgivare Brzezinski, han med schackbrädet ), Rosenrevolutionen i Georgien 2003 ( CIA-agent Saakashvili mot den postkommunistiska Shevardnadze), Georgiens anfallskrig mot Abchazien 2008 (Saakashvili och CIA), Orange Revolution i Ukraina 2004/05 (CIA-agent Jusjtjenko mot folkligt den valda oligarken Janukovitj).

Hela den arabiska våren – CIA:s fula styvbarn – faller under frihetens ögonblick, när Facebook och liknande gift släpptes från kosmos på intet ont anande islamiska befolkningar: Tunis, Libyen, Algeriet, Egypten, Jemen, Syrien, Libanon, Hamas i Gaza, Kosovo i Serbien. Förlustsiffrorna går in i miljontals fredliga civila som vi har dödat . Allt för att säkerställa USA:s globala hegemoni eller, som ett minimum, kontrollerat kaos i svåra områden där Ryssland eller Kina annars kan tänkas få fotfäste.

Hela denna första våg av den amerikanska maffiaoligarkins kamp mot världsfreden och mot rättsstatsprincipen har en lång historia. Den förhistorien börjar med delningen av Europa 1945, Harry Trumans tvåhövdade CIA 1948 (spionage och hemliga militära interventioner), början av det kalla kriget (Kennans inneslutning ), NATO från 1949, McCarthy-eran på femtiotalet (jakt). kommunister bakom varje buske), Bush ’ The Patriot Act (kriget mot terrorismen med dess krigare från 2001), och målet att ersätta europeisk kolonialmakt med universell amerikansk världshegemoni under The Unipolar Moment (1991-2022). Den förhistorien utelämnas här av utrymmesskäl, men är fullt tillgänglig, känd och ökänd genom några tusen bra böcker och tiotusentals bra artiklar från öppna källor.

Denna första fas av Deep States aggressiva yttrandefrihet i alla medier varade från 1991 till 2014, när en överväldigande majoritet av befolkningen på Krim plötsligt, och för vissa oväntat, röstade för återförening med Ryssland.

Sputnik 1957.

Det var en chock för desinformationsindustrin . En chock jämförbar med lanseringen av Sputnik 1957 , vilket ledde till bilateral kärnkraftsparitet. Det blev tydligt för de amerikanska pengadiskarna att aggressiv yttrandefrihet endast var användbar i missnöjda befolkningar världen över, men att censurerade, riktade och kontrollerade medier (traditionella och sociala) behövdes i nöjda befolkningar som saknade förståelse för värdet av amerikansk hegemoni, och i skeptiska befolkningar som tenderar mot högerpopulism eller nationell suveränitet i allierade länder som Italien (Salvini), Frankrike (Le Pen), Spanien (Vox), Grekland (Syriza), Tyskland (AfD) och inte minst i själva USA (MAGA).

Den andra fasen av CIA:s användning av ordets makt mot demokrati och fred involverar därför aggressiv yttrandefrihet parat med censur, projicering av berättelser, avlegitimisering, demonisering och upphävande. Under denna andra fas av CIA:s kamp mot demokratin, från 2014 till idag, finner vi kuppförsök i Vitryssland (Tikhanovskaya), Venezuela (Juan Guaidó), i Turkiet mot Erdogan (Gülen), kriget mot Syriens Bashar al Assad (som motverkas av Rysslands Putin 2015), avlegitimisering av valda regeringar i USA (Trump), i Ungern (Orbán) och Slovakien (Fico), i skrivande stund i Georgien (mot president Zurabishvili, en annan begynnande Nato-orienterad rosenrevolution ) , NATO-orienterad manipulation av politiska processer i Moldavien (Maia Sandu), Finland i NATO (Sanna Marin), Sverige i NATO (tack Carl Bildt), Estland (Kaja Kallas), Armenien (premiärminister Pashinjan), Lettland och Litauen. Listan kan utökas, men den här artikeln kan inte.

USA:s långa kamp mot frihet och demokrati under The unipolar moment (1991-2022) använde ett antal mekanismer:

 • Centraliserad och kontrollerad massmedia under American Deep State. För 40-50 år sedan hade USA cirka 60 olika mer eller mindre oberoende mediebolag, ägda av oligarker. De är nu reducerade till sex hus, ägda av rika män och samordnade med kongresskommittéerna, presidentadministrationen och underrättelsetjänsterna, så att budskapet i massmedia (tv, tidningar och radio) är enhälligt i USA och Europa.
 • Sociala medier, som ägs av världens allra rikaste män (Bezos, Zuckerberg, etc.), samarbetar nära med CIA, NSA och kongresskommittéer, renar bort skadliga tankar och budskap, sopar bort nästan all ohyra.

Traditionella medier är helt och hållet föremål för censur i Norge, Europa och USA. Vart du än vänder dig får du samma strömlinjeformade budskap. I USA, men mindre i Europa, möter censuren visst motstånd (till exempel med yttrandefrihetsfundamentalisten Elon Musk för Twitter X och dissidentkanalen Judging Freedom, Judge Napolitano på Youtube). Anledningen är att USA är politiskt delat i två, medan EU är nästan helt enhetligt och byråkratiserat. Ett europeiskt undantag i England är The Duran (samarbetet mellan Alex Christoforou och Alexander Mercouris). I Norge har vi inga andra små oaser för det fria ordet än steigan.no och några enstaka, respektabla intellektuella bloggare, som i det stora sammanhanget tillsammans spelar en liten och harmlös roll.

Denna desinformationsindustris samordning med Deep States mörkaste och hemligaste kryphål och maskhål har illustrerats, dokumenterats och analyserats av bland andra Mike Benz , tidigare biträdande minister för internationell kommunikation och informationspolitik under Trumpadministrationen, som nu leder organisationen Foundation för Freedom Online . Mekanismerna och följderna av denna desinformation bygger på aggressiv övervakning, automatiserade algoritmer och omänsklig artificiell intelligens: Big Brother tittar på dig.

Mike Benz, grundare av Freedom Online

Mike Benz bidrag är tillgängliga på ett antal plattformar, bland många som dessa:

Woke blir offentlig 2014–2024

Den nya tvåpartiska neokonservativa statsfilosofin har rått i USA sedan 1991. Två av dess föregångare var Ronald Reagan och Margaret Thatcher. Det teoretiska fotarbetet gjordes på senare tid av William Buckley Jr., Dick Cheyney, Madeleine Albright, Paul Wolfowitz och Zbignew Brzezinski, personer av ett visst format, följt av ynkliga epigoner som Antony Blinken, Jack Sullivan och den olycksbådande Victoria Nuland. Huvudmålet har varit att bevara och sprida USA:s hotade globala hegemoni på absolut alla sätt.

Denna nya statsfilosofi är postmodernistisk i den meningen att den producerar och propagerar falska berättelser över kritisk och informerad diskussion, och har som sådan på några år spridit sig till Europa under täckmantel av kärnkraftsparaplyet. Vi måste göra som amerikanerna säger, annars kommer ryssarna och hämtar oss . I övrigt är den mycket äldre, tillbaka till det brittiska imperiets förlorade världsherravälde efter andra världskriget. En central faktor har varit kontrollen över de traditionella medierna, som nämnts ovan.

William Buckley Jr. Den första neocon, 1925-2008. Utbildad vid Yale och i CIA efter kriget. Journalist, författare till över 50 böcker. Redaktör för den ledande konservativa tidskriften National Review, och kontroversiell polemiker och TV-ankare. Bara leendet visar att detta är PR när den är som bäst. På Youtube kan du se Chomsky plocka fjädrarna från honom.

Men runt 2014 går Woke ut och vi får företeelser bland vanligt folk som avbokningskultur, kränkningskultur, identitetspolitik, matångest, klimaträdsla, vaccinpuffande och ett avskaffat offentligt ordväxling.

Avbokningskultur

Vissa universitet har slutat undervisa Shakespeare och Dostojevskij. Shakespeare skrev nedsättande om judar och Dostojevskij sägs vara en storrysk chauvinist. Han skrev visserligen en bok om ”De nedredere og krenkede” 1861, men det hjälper inte. Strax efter att Weinstein dömts i USA förlorade Norge sin mest begåvade politiker, Trond Giske, för att han var så bra på att dansa. Avbokningskulturen gled nerför Atlantsluttningen på några veckor. Att trycka tillbaka något uppför Atlantens sluttning är en evig och meningslös sisyfeisk uppgift.

Till och med jag, som på nittiotalet hade urklipp i och inkomster från den numera nedlagda nationella pressen, jag talar inte längre, och möter ansikten vilsna i rädsla och misstroende avsky för att jag menar något annat än det som erbjuds oss av Joe Biden.

Biden finansierar Israels folkmord mot palestinierna varje dag, han kan stoppa folkmordet genom att ringa ett telefonsamtal till Netanyahu. Men Biden är svag och senil och han är inte den som styr USA. Vad kan vara bättre för Deep State än en senil president som gör vad han blir tillsagd? Det enda problemet är att få honom omvald. Israels folkmord kontrolleras av den judiska lobbyn AIPAC i USA, som har mutat en stor majoritet av representanterna i den amerikanska kongressen. Israel upprepar folkmordet som vi andra kämpade för att övervinna andra världskriget. För att göra en poäng: Jag gillar både judar och greker – och vissa kristna – men jag är kär i israeler i apartheidstaten Israel.

Och ingen i Europa protesterar kraftfullt, för ingen vågar stå på USA:s sida, nu det svagaste imperiet vi sett sedan Storbritanniens förlust under Suez-krisen 1956 och Turkiets försvagning före första världskriget. Haakon Lie och Jens Christian Hauge ordnade med att sälja tungt vatten till Israel 1958 så att landet skulle utveckla kärnvapen. Vi gör fortfarande affärer med Israel och vi har inte stängt ambassaden där. Vi protesterar inför världen, men följer resan.

Einar Gerhardsen flankerad av Milorgledaren och senare försvarsminister Jens Christian Hauge och Labourpartiets sekreterare Haakon Lie. På uppdrag av Labourpartiets ledning sålde de Israel råmaterialet till atombomben,

Kränkningskultur

I Norge bestämmer majoriteten. Majoriteten är stor och har för länge sedan vaknat . Majoriteten samlar röster genom sin godhet, genom att blint stödja så kallade minoriteter. Dessa minoriteter har för länge sedan fått alla sina rättigheter säkrade genom lag och bör inte hetsas upp av röstfångare i de politiska partierna. Kvinnor har rösträtt och lika lön, och de tjänar mindre än män, de har valt fel yrke och utbildning och har sig själva att tacka.

Diskriminering på grund av religion, kön, ras, nationalitet och läggning är förbjuden och kan åtalas enligt tillämplig lag. Det här är inget att spela politik över. På Karl Marx tid, under romantiken, hade vi en arbetarklass som mycket väl visste vem som ägde fabrikerna och styrde landet. Ingen är så fattig och värdig som ”Fattiga människor” i Dostojevskij eller under ”Hårda tider” i Dickens. Första volymen av Marx ”Kapital” är en milstolpe i engelsk samhällshistoria.

Men under Woke-ideologin har fienden blivit osynlig. Det perfida i meddelandet från WMF Davos är att en tiondel av alkoholen som äger allt och kontrollerar oss alla, hetsar upp imaginära förnedrade och kränkta minoriteter mot imaginära majoriteter, med potenta verktyg som hashtagmobilisering över sociala medier. Den imaginära klasskampen mot allt och ingenting hämtar sin känslomässiga kraft från det goda i våra hjärtan, och riktar den mot oss själva. Vi är i en hobbesiansk kamp av alla mot alla utan att se fienden, som har gömt sig väl bakom alla goda ändamål.

Ukrainska flyktingar har det värre än alla andra flyktingar, och kommer därför gratis och först i alla köer, eftersom det politiskt korrekta Norge stöder folkmordsmannen Zelensky, som offrar en miljon unga ukrainare för att Biden ska vinna valet i USA i november 2024. En bra general kapitulerar när han har förlorat ett krig. Zelensky är en quisling som låter USA och 50 stödjande stater (bland dem Norge) föra ett förlorande krig mot Ryssland i sitt land, på bekostnad av sin egen befolkning, som hade kunnat skonas. Han bär också det mesta av ansvaret för att Ukrainas befolkning minskade från 52 miljoner 1991 till cirka 20 miljoner idag (min beräkning). Det är mycket bättre att vara ukrainare i Norge än ukrainare hemma med Zelenskij. Det är på motsvarande sätt mycket bättre att vara ukrainare i Ryssland, som har absorberat och tar hand om 7-8 miljoner av dem. Italien är en stat med en maffia. Ukraina är en maffia med en stat.

Identitetspolitik

Detta är ett ämne som jag är väldigt ovillig att beröra. Det kränker min naturliga bföreställningsförmåga. Jag säger med min mamma: Kärleken mellan två människor är något rent och vackert, något som vi pratar om så lite som möjligt. I ett land som jag känner till kan man i vissa stater utföra irreparabel sexkirurgi och hormonbehandling på barn i grundskoleåldern, mot föräldrarnas önskemål, efter ett juridiskt betryggande förfarande i barnets bästa och hänsyn tas till övervägande av psykologer, socialsekreterare, sjuksköterskor, pedagoger och andra säljbara eller fanatiska experter. Individuell galenskap är psykiatri, men kollektiv galenskap är sociologi eller politik, och i båda fallen Woke.

Vi har avtalsfrihet i Norge. Alla par kan ingå juridiskt bindande avtal om delad säng och bord, gemensam eller separat egendom samt ömsesidig arvsrätt för sina egna och andras barn. Samkönade par är jämställda enligt norsk lag, och om kyrkan har invändningar kan det lösa sig. Samkönade äktenskap är strängt taget en fråga om teologisk doktrin, inget som politiker ska manipulera med.

I Tyskland kan du ändra ditt kön genom att fylla i ett formulär på internet. Men bara en gång om året. Ordnung måste vara sen. Jag menar att ha sett en video av Jonas Gahr Støre och Raymond Johansen som svamlar runt i centrala Oslo med korta rosa flapper kjolar och håriga, bara ben. Jag kanske minns fel. Du om det, men har en sådan sak något allmänt intresse av ett land som ska styras av stat och kommun?

Vilket land har det starkaste, mest moderniserade och stridstränade försvaret? Vilket land får mest ut av försvarskronorna? Vilken del av världen är på drift och i panik över att USA kan dra sig ur NATO? Var är demokratin? Var styr byråkrater och maffiaoligarker? Kan det vara i EU och Nato? Vilket utland finansierar folkmordet i Palestina? Vilket imperium styr världen på väg mot tredje världskriget?

Dessa retoriska frågor illustrerar att Woke nu har blivit den verkställande och rådande statsfilosofin i Norge och i Nato och EU. Eftersom politikerna svarar varken sanningsenligt eller korrekt på dessa frågor. Tidningarna skriver varken sanningsenligt eller korrekt om dessa frågor. Till och med vetenskapen höjer sina armar inför dessa frågor, inte minst på norska försvarshögskolan . Vaknade som en populär tidsanda representerar förenklingen av alla svåra frågor, majoritetens diktatur över minoriteter, upphävandet av självständigt tänkande, politiska reaktioner mot USA och EU, nedgången av norsk historia och kultur, ett tyranni av vänlighet och en nästan ofattbar förmåga att blint tro på nonsens . Woke är en lögn i destillerad form. Lögner är sanning, krig är fred.

Disposition

Jag lärde mig i skolan att en stil har en inledning, ett innehåll och en avslutning som utifrån innehållet belyser problemet med introduktionen. Pål Steigan skriver i sin inledning att min artikelserie om att växa upp i Norge, återgiven efter 25 år på steigan.no, är en tidig analys av de processer som ledde till att Norge gick Woke.  Wikipedia: Woke

Slutsats

Att växa upp i Norge är ett lika stort problem nu som det var för 25 år sedan, nämligen okunskap, förlust av kultur och våld . Inget som har gjorts under 25 år av tillämpad pedagogik och psykologi har förändrat någonting. Allt som Stortinget har gjort för att förbättra uppväxtvillkoren i Norge kan beskrivas som undergiven och lydig postmodern forskning, tidsanda och maktmissbruk alla Guds varelser. Själv föredrar jag ordet lögn . Lögn och svek är den mest passande termen för norsk politik under den postmoderna statsfilosofin.

Rätten att rösta i val till styrande organ kräver ett minimum av kunskaper. Ansvaret för kunskapen ligger på skolan och skolan styrs av Stortinget. Någon har glömt att lära de unga vad som behövs för att kunna kräva rösträtt. Några har glömt det, och det är i stortinget de har suttit i, de som har glömt det.

De som inte förstår vad jag säger, och som inte ser att jag har dokumenterat det, vet själva för lite och bevisar därmed min tes. De är inte berättigade och har förlorat sin ärekränkande makt.

Norrmän är historiskt kända som ett kungligt folk. Norrmän är snälla och de trivs i sitt fosterland. De respekterar grundlagen och Eidsvold 1814 (i den mån de minns så avlägsna relationer). Norrmän litar på politiker från sina egna och andra partier, för de sitter trots allt i Stortinget och vill Norge väl. Norrmännen litar på att regeringen och våra allierade kommer att skydda oss från de hemska ryssarna och den reinkarnerade Adolf Hitler över gränsen vid Storskog. Norrmän tror på det som står i tidningarna, det som sägs i radio och visas i tv. Det norska folket hämmas inte av förnuftet . Folk tror nog att om vi inför den norska författningen i Kongo imorgon så kommer det att bli lika fint i Kongo i övermorgon som i Norge idag, lika skönt att jobba som att dansa …

Vart är vi på väg?

Är Woke ett vapen följt av ett tråg? Eller är Woke den nya normalen ? Detta är en viktig fråga. Eftersom Woke-politiken vi för i USA och Europa leder med logisk nödvändighet till tredje världskriget, till ett globalt israeliskt Armageddon.

Men nu följer lyckligtvis världspolitiken, till skillnad från vanliga syllogismer, aldrig logikens strikta lagar. Verkligheten har för vana att manifestera sig. Även om en avskyvärd folkmordare som Netanyahu i teorin skulle kunna tänkas trycka på fel knapp, drar krafternas parallellogram faktiskt åt ett helt annat och mycket trevligare håll. Vi kan nästan säkert anta en avvaktande attityd av optimism.

De europeiska kolonialmakterna höll världen i lås i nästan 500 år, med sin plundring och folkmord. Efter andra världskriget tog USA över den vite mannens börda, men kämpar på en retirerande front. Resten av världen har utvecklats under oket, under våra ledares brutala och meningslösa skratt och finner tillsammans mot ondskans rot.

Gamla fiender i Sydamerika, Afrika, Mellanöstern, Centralasien och öst ser att de har gemensamma intressen mot det kollektiva väst. Den globala södern reser sig mot de brutala imperialisterna (mot oss, det vill säga), de bosätter sig sinsemellan i lokal valuta och förenar sig, i den snabbt växande handelspolitiken BRICS , nu med 11 medlemmar och kanske 80 länder väntande, i det omfattande Shanghai – grupp (SCO – internationell politik, försvar, säkerhet, ekonomi) som bildades av Ryssland och Kina 2001, med 80 procent av den eurasiska landmassan, 40 procent av världens befolkning och 20 procent av den globala BNP), i Eurasian Economic Union (Ryssland) , Kazakstan, Kirgizistan, Vitryssland och, tills vidare , Armenien), det kollektiva säkerhetsfördraget (CSTO, Ryssland, östeuropeiska, kaukasiska och centralasiatiska stater, en östlig NATO-kopia med egen artikel 5) och inom transport- och handel- orienterad Kaspiska konventionen från 2018 (fem stater med en kust till Kaspiska havet).

Dessa föreningar, dominerade av Ryssland och Kina, har vägar och bälten (öst-väst och nord-syd), nya finansiella institutioner, större befolkningar, mer pengar, en större tillverkningsbas och eldkraft, nya handelsvägar, säkra försörjningsledningar, en ny optimism.

De ser alla att vi står inför The New World, en värld av samarbetande enskilda länder. Den som först hissade flaggan, i München 2007, sedan starkare varje år, följt av handling, följt av beundran av åtta miljarder i världen omkring oss, är diktatorn Vladimir Putin. Vi kan kanske hoppas att Kina kommer att försöka tala västvärlden med vett efter att vi avbröt ett europeiskt Ryssland vi behöver. Putin har satt Europa i schack genom att spela Kina mot USA på det geopolitiska schackbrädet. För fyra eller fem år sedan fick Putin 52 av 54 afrikanska statsöverhuvuden att besöka sig i Kreml. Något har tystnat länge.

Kanske har Gunnar Skirbekk fortfarande rätt mot alla odds, kanske har moderniteten fortfarande en väg att gå, ett slag att slå, om inte just med taktpinnen, mot en himmel full av stjärnor   ..

Föregående artikelMagdalena Andersson sprider oriktiga uppgifter – farligt!
Nästa artikelDemokrati eller DCA? Vad tycker Johan Croneman? DN.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

6 KOMMENTARER

 1. Vad har Väst med detta att göra?
  MOSKVA, 7 maj. /TASS/. Vladimir Putin kommer att sväras in som Rysslands president för femte gången under en ceremoni som börjar i Kreml vid lunchtid Moskvatid tisdagen den 7 maj.Ordet ”invigning” härstammar från latinets ”inauguro”, som betyder ”jag tillägnar” eller ”jag inviger”. Ceremonin hålls för åttonde gången i Rysslands nutidshistoria.
  Putin har redan svurit presidenteden fyra gånger. År 2000 fick den 47-årige kandidaten stöd av 52,94 procent av ryssarna, 2004 71,31 procent, 2012 63,6 procent och 2018 76,7 procent. Under valet i mars 2024 stöddes Putin, som nu är 71 år gammal, av rekordhöga 87,28 procent.

  De ryska myndigheterna planerade en särskild installationsceremoni när Boris Jeltsin valdes till en andra mandatperiod 1996. Förfarandet har genomgått några obetydliga förändringar sedan dess, men dess grundläggande delar är fortfarande intakta.
  Presidentens talesman Dmitrij Peskov sade tidigare att dagens ceremoni kommer att hållas i enlighet med protokollet, men med ”vissa nyanser”. Deras detaljer är fortfarande okända.

  Det traditionella protokollet innebär att presidenten kommer att åka till Grand Kreml-palatset från byggnad nr 1 i Kreml där den officiella studien av Ryska federationens president ligger. Han kommer att gå genom Sankt Georgsordens och Sankt Alexander av Nevas salar till St Andrew’s Hall, där ceremonin kommer att hållas. Därefter kommer statschefen att gå in på Kremls katedraltorg genom den röda verandan och hälsa på soldaterna i presidentregementet som kommer att marschera i formationer.

  Vid tiden för Putins ankomst till det stora Kremlpalatset kommer de inbjudna att ha intagit sina platser i Sankt Andreas-salen i det stora Kremlpalatset och stand-bärarna i Kremls tysta exercispluton kommer att föra in Rysslands nationella flagga och den ryske presidentens standar (den dubbelhövdade örnen placerad på en trikolor) och sedan presidentens emblem och konstitutionen. som Putin kommer att hålla sin hand om när han svär eden.

  Den 7 maj är Kreml stängt för sightseeingturer och inträde kommer endast att vara möjligt efter särskilda inbjudningar. Flera tusen gäster väntas närvara vid invigningen, däribland medlemmar av Rysslands verkställande, lagstiftande och dömande grenar. Vid ceremonin deltar medlemmar av den ryska regeringen, federationsrådet och statsduman (det ryska parlamentets övre och nedre kammare), presidentadministrationens tjänstemän och guvernörer.

  Vid ceremonin i Kreml deltar också mottagare av Sankt aposteln Andreas’ orden, innehavarna av titeln Rysslands hjälte, präster från de största religiösa samfunden, utländska ambassadörer, affärsmän, militären, vetenskapsmän, kulturpersonligheter, idrottare och journalister.

  År 2018 varade ceremonin i cirka 48 minuter.
  Vid statens roder
  Vladimir Putin föddes i Leningrad (sedan september 1991 Sankt Petersburg) den 7 oktober 1952. År 1975 tog Putin examen från juridiska institutionen (avdelningen för internationell rätt) vid Leningrads statliga universitet och Andropov-institutet vid KGB i Sovjetunionen (för närvarande akademin för den ryska utrikesunderrättelsetjänsten SVR).

  Under hela sin tidiga karriär tjänstgjorde han vid statliga säkerhetsorgan och arbetade på S:t Petersburgs borgmästarkontor. I augusti 1996 förflyttades han till en tjänst vid den ryska presidentens egendomsdirektorat i egenskap av dess biträdande chef och flyttade till Moskva tillsammans med sin familj. Senare innehade han viktiga befattningar vid den ryske presidentens administration, tjänstgjorde som chef för den federala säkerhetstjänsten (FSB) och som sekreterare i det ryska säkerhetsrådet.
  Han innehade posten som premiärminister två gånger – under andra halvåret 1999 och 2008-2012.

  Putin har vid flera tillfällen sagt att hans främsta mål är att förbättra ryssarnas liv och höja inkomsterna. Milstolpar under hans presidentperiod inkluderar försoning i Tjetjenien, insatser mot terrorism, förkortning av den obligatoriska värnplikten, vinter-OS 2014 i Sotji, fotbolls-VM 2018, prioriterade nationella projekt och skapandet av moderskapskapital, samt det berömda Münchentalet, operationen i Syrien, skapandet av BRICS och Eurasiska ekonomiska unionen (EAEU). återföreningen med Krim, Donbass och Novorossia samt den särskilda militära operationen.

  Presidentens uppgifter
  Den 7 maj 2024 kommer Putin återigen att svära presidenteden som bekräftar hans position som ”statschef och garant för konstitutionen och för medborgerliga och mänskliga rättigheter och friheter”. Presidenten ”ska vidta åtgärder för att skydda Ryska federationens suveränitet, dess oberoende och integritet och för att säkerställa att alla organ inom statsmakten fungerar och samverkar på ett samordnat sätt”.

  I enlighet med den ryska konstitutionen fastställer statschefen huvuddragen i Rysslands utrikes- och inrikespolitik, avgör frågor om ryskt medborgarskap, delar ut statliga utmärkelser och har exklusiv befogenhet att bevilja benådning.
  Presidenten har omfattande befogenheter i utrikespolitiken, bland annat genom att företräda Ryssland i internationella frågor, föra förhandlingar och ratificera internationella avtal.

  I början av sin nya presidentperiod kommer Putin att delta i Eurasiska ekonomiska unionens toppmöte den 8 maj och förhandla med statsledare som deltar i firandet av segerdagen i Moskva den 9 maj. Hans statsbesök i Kina är nu på gång.

  Ny politisk cykel
  Under sin förra installationsceremoni som hölls för sex år sedan sa Putin att Ryssland ska vara ett modernt och levande land, redo att ta sig an tidens utmaningar och svara på dem med all sin energi, eftersom ”historien aldrig förlåter likgiltighet och inkonsekvens, slapphet och självbelåtenhet”.

  Samtidigt måste Ryssland och dess folk arbeta med tillförsikt och flit på områden där resultat ännu inte har uppnåtts och mycket återstår att göra, fortsatte han.

  ”Vi har nya komplexa uppgifter framför oss, och vi kommer att behöva arbeta hårt för att leverera på dem. Vi måste agera utan dröjsmål”, sa han redan 2018. ”Med detta sagt minns vi alltför väl att Ryssland under hela sin historia, som sträcker sig århundraden tillbaka, stod inför ett antal mörka perioder och utmaningar, och reste sig som en fågel Fenix ur askan varje gång och uppnådde höjder som verkade ouppnåeliga för andra. Dessa utmaningar fungerade som en språngbräda för Ryssland och banade väg för nästa stora genombrott.”

 2. SVT Public Service meddelar idag att ”EU ska straffa ryskvänliga medier”

  Undrar vad Yttrandefrihetsdemokratin tänker om vårt kära Global Politics?
  Kommer den Demokratiska Censuren agera mot något de menar är Ryskvänlighet?
  Men de måste samtidigt tänka det inte gäller alla här.
  Här finns också Demokrater som hatar Ryssland och Rysslands sätt att vilja vara sig självt och vägrar kuvas av den Västerländska Borgerliga Demokratin.

  Intressant nu vad som kommer hända i bland Afrikas länder i Sahara.
  Om de äntligen med Arbetarstaten Rysslands hjälp kommer göra sig fria från det Europeiska Borgerliga Utsugarväldet med deras gamla Kolonisationsvälde som i delar fortfarande lever kvar.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valet-i-tchad-kan-fa-stora-konsekvenser-for-vast

 3. INSTALLATIONEN AV DEN RYSKE PRESIDENTEN7 MAJ, KL. 12.04
  Ryssland redo att delta i en jämlik dialog om säkerhet och strategisk stabilitet – Putin
  Den ryske ledaren betonade att Ryssland tillsammans med sina partners i den eurasiska integrationsprocessen och andra suveräna utvecklingscentra skulle fortsätta att arbeta för att etablera en multipolär världsordning och ett system med jämlik och odelbar säkerhet.
  MOSKVA, 7 maj. /TASS/. Ryssland är redo att inleda en rättvis dialog om säkerhet och strategisk stabilitet, sade president Vladimir Putin vid sin installationsceremoni.

  ”Dialog, särskilt om säkerhetsfrågor och strategisk stabilitet, är möjlig. Den bör dock inte hållas från en styrkeposition utan bör vara fri från arrogans, inbilskhet och en känsla av exceptionalism. Parterna i dialogen ska vara jämlika och ha respekt för varandras intressen, konstaterade han.

  Putin betonade att Ryssland tillsammans med sina partners i den eurasiska integrationsprocessen och andra suveräna utvecklingscentra skulle fortsätta att arbeta för att etablera en multipolär världsordning och ett system med jämlik och odelbar säkerhet.

  • Ivan du glömde Putins viktigaste punkter från installationstalet, här får du dem…

   7 MAJ, 13:31
   I KORTHET: Enhet, omsorg om människor, landscivilisation: Putins invigningstal
   Atmosfären i samhället har förändrats, nu värderas ”tillförlitlighet, ömsesidigt ansvar, uppriktighet, anständighet, värdighet och mod” högt, betonade den ryske ledaren

   © Alexander Kazakov/Ryska presidentens press- och informationsbyrå/TASS
   MOSKVA, 7 maj /TASS/.
   Ryssland har blivit en stormakt tack vare folkets osjälviskhet och patriotism, under förhållanden av snabba förändringar i världen är det redo för oberoende och robust utveckling i framtida generationers intresse, sa Rysslands president Vladimir Putin under invigningsceremonin i Kreml .

   Han betonade att landets högsta prioriteringar är att säkerställa en hållbar befolkningstillväxt, bevara landets civilisationstraditioner och fortsätta utvecklingen i partnerskap med länderna med den globala majoriteten.

   Här är Putins viktigaste uttalanden.

   Om valresultatet
   Ryska medborgare i det senaste valet ”bekräftade riktigheten av landets kurs”, vilket är ”av stor betydelse nu, att vi står inför allvarliga tester.”

   ”Jag kommer att göra allt som krävs, vad jag kan, för att leva upp till ert förtroende. Jag kommer att använda statschefens alla befogenheter, inskrivna i grundlagen, i den utsträckningen.”

   ”Resultaten av detta arbete kommer i avgörande grad att bero på vår enighet och solidaritet, på den gemensamma strävan att gynna hemlandet, att skydda det, att arbeta med full kapacitet.”

   ”Jag vill hjärtligt tacka ryska medborgare i alla regioner i vårt land, invånarna i våra historiska länder som försvarade rätten att vara tillsammans med fosterlandet.”

   Prioriteringar
   Mitt i de snabba förändringarna i världen måste Ryssland ”vara självförsörjande och konkurrenskraftigt”, öppna nya vyer ”som det redan har hänt många gånger i vår historia.”

   Grunden för Rysslands statsskick är ”interetnisk harmoni, bevarande av traditioner för alla folk som bor i Ryssland – en landscivilisation förenad av det ryska språket.”

   Rysslands högsta prioriteringar kommer att vara att ha en blomstrande befolkning och bevara dess hundraåriga värderingar och traditioner, stöd för denna kurs ”kommer att fortsätta att förena offentliga och religiösa föreningar, politiska partier på alla nivåer i regeringen.”

   ”Miljontals människors konsoliderade vilja är en mäktig kraft och bevis på vår gemensamma fasta övertygelse att vi ensamma kommer att avgöra Rysslands framtid för nuvarande och framtida generationers skull.”

   Om landet och dess bästa människor
   Ryssland ser med tillförsikt framåt och ”implementerar redan nya projekt och program som är utformade för att göra vår utveckling ännu mer dynamisk och ännu mer kraftfull.”

   Med all sin stabilitet måste det ryska statssystemet skapa förutsättningar för förnyelse och utveckling: ”Stabilitet betyder inte tröghet.”

   Atmosfären i samhället har förändrats, nu värderas ”pålitlighet, ömsesidigt ansvar, uppriktighet, anständighet, värdighet och mod” högt.

   ”Jag kommer att göra allt för att människor som visat sina bästa mänskliga och yrkesmässiga egenskaper bevisar sin lojalitet mot fäderneslandet genom handling och tar ledande positioner inom offentlig förvaltning, ekonomi och på alla områden.”

   Kontinuitet och historisk erfarenhet
   Moderna ryssar bär ansvar inför ”vår tusenåriga historia och våra förfäder”.

   Tidigare generationer av ryssar stormade till synes otillgängliga höjder, eftersom de alltid placerade sitt moderland först: ”De byggde en världsmakt och uppnådde triumfer som inspirerar oss idag.”

   Rysslands ledarskap bör säkerställa kontinuiteten i landets utveckling som en civilisation i decennier framöver genom att fostra upp den yngre generationen ”som kommer att stärka Rysslands makt, utveckla vår stat.”

   Man måste komma ihåg priset för interna turbulenser och chocker, därför måste Rysslands politiska system vara hållbart och ”och absolut motståndskraftigt mot alla hot och utmaningar, det måste säkerställa en gradvis och stabil utveckling, enhet och oberoende av landet.”

   Om utrikespolitik
   Ryssland är redo att stärka goda relationer med ”alla länder som ser Ryssland som en pålitlig och ärlig partner:” ”Och detta är verkligen världens majoritet.”

   Moskva är redo att inleda en rättvis dialog om säkerhet och strategisk stabilitet, men ”den bör inte hållas från en stark position utan bör vara fri från arrogans, inbilskhet och en känsla av exceptionellism”, ”parterna i dialogen bör vara lika och har respekt för varandras intressen.”

   Ryssland avsäger sig inte dialogen med västvärlden: ”Valet är deras: tänker de fortsätta att försöka hålla tillbaka Rysslands utveckling, fortsätta aggressionspolitiken, trycket på vårt land som inte har stannat av på flera år, eller leta efter en väg till samarbete och fred.”

   Tillsammans med sina partners i den eurasiska integrationsprocessen och andra suveräna utvecklingscentra kommer Ryssland fortsätta att arbeta för att upprätta en multipolär världsordning och ett system av jämlik och odelbar säkerhet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here