Lula: Putin och Zelenskyj är lika skyldiga till kriget

7
1168
Lula. Bild Omni

Den brasilianske presidentkandidaten och vänsterpolitikern Lula da Silva anser att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands Vladimir Putin är ”lika skyldiga” till kriget i Ukraina. Det säger han i en intervju med tidskriften Time. Lula säger att Zelenskyj borde gett efter för Rysslands krav på att Ukraina inte skulle röra sig mot ett Natomedlemskap och istället förhandlat med Putin för att undvika en konflikt. Lula riktar också kritik mot USA:s president Joe Biden.
Biden kunde ha tagit ett flyg till Moskva och pratat med Putin. Det är den inställningen man väntar sig av en ledare, säger han.

https://omni.se/lula-putin-och-zelenskyj-ar-lika-skyldiga-till-kriget/a/MLljoE

Föregående artikelDen verklige Zelensky: från kändispopulist till impopulär nyliberal i Pinochet-stil
Nästa artikelUSA vill ta bort det iranska revolutionsgardet från sin svarta listan
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  1. Jaha, det var den rätte att fråga. LOL. Han verkar inte ens ha begripit att kriget står mellan USA och Ryssland. Men å andra sidan har han ju likt alla gamla politiker en (o)vana att ljuga om allt.

  2. Kriget står Mellan ’de’ som styr Washington + de andra tre asenklaverna, mot Ryssland, Kina et al. Usa och dess medborgarge är inte involverade, mer än som enrolerad kanonmat. När folk som fattat på riktigt även förstår detta faktum, att västvärlden är kapad av några få enklaver,, då kommer ev förändringen. Detta har inget att göra med västländer, men bara med sickenklaver vs egentligen friska västländer som är under fatal attack

  3. Såg att Lukashenko har uttalat sig och sagt att:

    ”Men jag är inte tillräckligt fördjupad i det här problemet för att säga om det går enligt planen, som ryssarna säger, eller som jag känner det”, sa han i ett tal på Independence Palace i Minsk. ”Jag vill betona en gång till: jag känner att den här operationen har dragit ut på tiden.”

    Så det verkar som om Lukashenko kan se det som Putin och hand medlöpare inte kan se, att kriget går trögt för Ryssland…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here