Manifestation på Sergels Torg 9 mars kl 13 för Palestina och mot Eurovision i Israel

3
1141

Det israeliska tv-bolaget, som producerar Eurovison-finalen, kommer att reservera minst 500 biljetter för israeliska soldater trots att tävlingen ska vara ”en icke-politisk musikhändelse”, enligt European Broadcasting Union och Sveriges Television.

Det innebär att artisterna kommer att uppträda inför delar av den militära ockupationsmakten, som rutinmässigt dödar palestinier, inklusive barn. FN presenterade i torsdags en ny rapport om händelserna i Gaza förra året: ”Israeliska soldater kränkte internationella mänskliga rättigheter och humanitära rättigheter. En del av de här brotten kan utgöra krigsförbrytelser eller brott mot mänskligheten”. Israels utrikesminister avvisar rapporten som lögnaktig och kallar FN-kommissionen för en ”absurd teater”.

Eurovision-finalen i Israel är definitivt politisk och används av den israeliska regeringen för att visa upp en vacker fasad och dölja sina brott mot de mänskliga rättigheterna. SVT ska inte medverka till Israels gigantiska PR-jippo, som flyttar fokus från den olagliga ockupationen av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem till en musikfest med glitter och glamour.

Delta i vår tysta manifestation på Sergels Torg, lördag 9 mars klockan 13.00-14.00, där vi visar solidaritet med det palestinska folket. Ta med dig palestinska flaggor! Vi delar ut vykort, som du kan sprida vidare och skicka till SVT för att visa att vi förväntar oss att SVT ska ställa in Sveriges medverkan i Eurovision-finalen.

Sverige har bojkottat Eurovision tidigare. I år är det viktigare än någonsin.

Länk till FN-rapporten: FN-rapporten.

Länk till FN:s presskonferens som finns på Facebook: här

Föregående artikelTulsi Gabbard ställer både demokrater och republikaner mot väggen för USA-krigen
Nästa artikelInte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Kongressledamoten Ilha Omar har blivit en stor hjälte för många i och utanför USA!

  https://www.rt.com/shows/redacted-tonight-summary/451607-us-arms-venezuelan-rebels/

  Hon talar öppet om verkliga problem som t ex den sionistisk lobbyns grepp om USAs inrikes- an och utrikespolitiken. Hon kallar mördaren Obama med sitt rätta namn. https://www.rt.com/usa/453372-omar-barack-obama-murder/

  Självklart gick sionist hundarna balooney och skramlade sina lömska trupper för ett motattack. Kolla här

  https://www.rt.com/usa/451351-aipac-omar-fundraising-campaign/
  Det ledde till att fler började samla sig kring Ilhan Omar. bumerang, bumerang!

  Tillsammans med Tulsi Gabbard har kvinnliga politiker i USA börjat tända ett hoppets ljus som leder bort från den katastrofen som kommer att drabba USA om landets politiker fortsätter slicka sionisternas arslen!

  Via, viva! Revolutionen för att rensa USA och därmed världen från AIPAC har börjat!
  Dagen efter rensningen så kommer världen andas verklig fred!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here