Manifestation Turkiet, USA och terrorister – ut ur Syrien! Kom lyssna, lär och diskutera! kl 12 Soltorget.

0
990

Föreningen Syriensolidaritet (FSS) ordnar idag lördagen 18/1 kl 12- sitt första möte på Soltorget utanför Akademibokhandeln 100 meter från Sergels torg. Tal kommer att hållas och flygblad med följande text kommer att utdelas.

FSS har mycket god och aktuell kunskap om förhållandena i Syrien vågar jag rapportera som medlem i styrelsen. Fyra av styrelsemedlemmarna är från Syrien och tre av dem besöker landet i Syrien så gott som varje år.

Föreningen Syriensolidaritet har en Facebook-sida som jag naturligtvis rekommenderar.

Facebookssida för föreningen Syriensolidaritet.

Där kan du bland annat läsa ett uttalande från föreningen i april 2019 på det aktuella temat ”De svenska återvändarna från Syrien.”

Testa själv!

Kom till Soltorget, lyssna, lär och diskutera!

Flygbladstexten finns nedan.


Turkiet, USA och terrorister – ut ur Syrien!

Turkiet som sedan tidigare stödjer terrorister i Syrien har åter anfallit landet för att bekämpa kurder i SDF i strid med FN-stadga och folkrätt.

Kampen mot terrorismen leds av Syriens armé i samarbete med Ryssland, Hizbollah och Iran under ledning av mördade general Soleimani. Legalt, anmält till FN och godkänt av Syriens regering. Syrien har nyligen inlett stor offensiv i Idlib mot den största samlade terroristgruppen i världen, med framgångar.

Kriget i Syrien är främst ett av USA angreppskrig planerat sedan åtminstone 2001 enligt Wesley Clark, f.d. Nato-ÖB och presidentkandidat.

USA har från början stött terrorister med pengar, vapen, utbildning och transporter enligt ledande politiker och militärer samt etablerad press i USA. USA bedriver ett lågintensivt, högljutt krig mot IS för att motivera sin närvaro.

Enligt FN drabbas Syrien hårt av de olagliga sanktionerna från EU med Sverige.
Landet har steg mot demokrati med flera partier i parlamentet.

 

Föregående artikelAktuella konflikten i Mellanöstern.
Nästa artikelUSA:s utrikesminister Pompeo förordar mord som politisk strategi.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here