Mene Tekel – Att inte tyda skriften på väggen – Du sköna nya Europa

9
1330

Källa: https://braveneweurope.com/mathew-d-rose-europe-not-reading-the-writing-on-the-wall

Översättning: Catarina Östlund.

Mene Tekel: Skriften finns på väggen*, men ingen verkar vilja läsa den.
*Ett Idiomatiskt uttryck som antyder ett tecken på undergång eller olycka, baserat på
Berättelsen om Belsassars högtidsmåltid i Daniels bok, 5:e kapitlet i Bibeln.

Denna artikel av Mathew D. Rose har översatts av Catarina Östlund.

Det ”europeiska missnöjet” är helt enkelt oförmågan hos Europas nyliberala politiska klass att förstå den nuvarande geopolitiska och ekonomiska verkligheten.
Mathew D. Rose är en undersökande journalist specialiserad på organiserad politisk brottslighet i Tyskland och redaktör för BRAVE NEW EUROPE
Detta stycke publicerades ursprungligen i BRAVE NEW EUROPE Community Newsletter.

____________

Hela Europa verkar befinna sig i kris: politiskt, geopolitiskt, ekonomiskt, klimatmässigt, socialt. Osv. Konstigt nog verkar inga lösningar finnas vid horisonten. Tvärtom verkar det som om man inte söker verkliga lösningar.
Detta kommer inte som någon överraskning eftersom det enda målet för Europas nyliberala politiska klass och företag är en benhård inkomstfördelning nerifrån och upp, vilket vi inte bara ser i den ökande ojämlikheten utan också i misslyckandet med att stoppa klimatförändringarna. Deras universalmedel är nedskärningar för vanligt folk och skattesänkningar för företag och de rika. Det sågs som en lösning, men har nu blivit en belastning.

Sedan nyliberalismen infördes som ledstjärna har de europeiska regeringarna kastat ut allt som gjorde oss starka, det som främst innebar att investera i sina medborgare och sin ekonomi, det som bestod av många olika sorters politik som sträckte sig från utbildning, hälsa, bostäder, miljö, offentlig försörjning till teknisk innovation. Men allt detta var obehövligt för ”marknaden” om det inte kunde kommodifieras (omvandlas till en vara eller en handelsvara ö a ) eller finansieras. På så sätt har offentlig verksamhet minskat radikalt och mycket av det som återstår har blivit ineffektivt och dyrt genom privatiseringar. Den nuvarande ekonomiska och geopolitiska utvecklingen är obegriplig för dessa politiker.

Låt oss börja med det geopolitiska. Att sammanfatta EU:s politik, sedan unionen nyligen underordnade sin internationella politik under USA:s, kan bäst beskrivas som att skjuta sig själv i foten – faktiskt båda fötterna – och även ett ben. Som Chas W. Freeman [f d USA:s ambassadör i Saudiarabien] förklarade i en intervju, var “det europeiska sanktionsprogrammet mot Ryssland ett misstag jämförbart med Putins inledande invasion av Ukraina”.

De europeiska ekonomierna befinner sig för närvarande i spillror och det finns inget slut i sikte. Den enda anledningen till att situationen inte är värre är att många europeiska regeringar och företag, särskilt i Tyskland, ignorerar eller kringgår sanktionerna.

Sedan har vi konflikten mellan USA och Kina. EU, särskilt Tyskland, som utgör cirka 25 procent av EU:s BNP, har en nymerkantilistisk * ekonomi. En av dess viktigaste export- och externa investeringspartner är Kina. Det spelar ingen roll om man vill kalla det sanktioner, frikoppling eller riskreducering, de negativa effekterna av denna politik har potential att överskugga sanktionerna mot Ryssland.
“Den merkantilistiska läran kan sammanfattas med tron på att handel endast medförde vinst för den ene och förlust för den andre, dvs mottot är att sälja dyrt och köpa billigt.”

Med Ukrainakriget har Europa bundit en albatross* runt halsen. USA har uppenbarligen bestämt sig för ett oändligt krig, där Europa huvudsakligen förväntas finansiera konflikten och återuppbyggnaden. Om amerikanerna bestämmer sig för att koncentrera alla sina ansträngningar på sin konflikt med Kina, eller överge Ukraina åt dess öde som de gjorde med Afghanistan, kommer Europa att belastas med en dysfunktionell, förstörd nation i årtionden framöver.
‘Enligt en legend om en gammal sjöman bands en albatross runt hans hals som straff.

Lägg därtill att sanktionerna mot Ryssland gjorde så många nationer- utanför alliansen av rika vita nationer – så oroliga, att de sluter sig samman på ett sätt som vi aldrig hade kunnat föreställa oss för två år sedan. Bara expansionen av BRICS är en milstolpe i utvecklingen som verkar sporra södra halvklotet geopolitiskt, inklusive att avsluta USA: s hegemoni över regionen. Det har också intensifierat dessa nationers ansträngningar att minska betydelsen av den amerikanska dollarn och göra sig fri från Whiteys* finansiella diktat -det vita kollektivet

Vi bevittnar till exempel Frankrikes kolonier som försöker befria sig själva, vilket innebär att lämna Frankrikes finansiella dominans via CFA-francen och en omorientering av sin export till andra nationer som erbjuder dem rättvis affärer. Något som inte är så svårt, eftersom europeiska och amerikanska installerade klientoligarkier skoningslöst har plundrat de nationer de styr. Samtidigt som EU och Macron är mycket upphetsade verkar de hjälplösa. USA stöder dem inte, kallar inte ens militärens övertagande i Niger för en kupp, eftersom de är mer angelägna om att behålla sin stora drönarbas där. Det här och att få Europas gasledningar sprängda verkar vara den typ av behandling från sin hegemon USA som européer måste vänja sig vid.

Kina gör med sitt Belt and Roadinitiativ inbrytningar på marknader som är viktiga för Europa, och erbjuder samtidigt det första alternativet. på årtionden, till amerikansk och europeisk imperialism. EU pressas av Kina till en avlägsen andra eller tredje plats när det gäller handeln med många länder på södra halvklotet.
Europa har inte mycket att erbjuda dessa nationer förutom den gamla imperialismen förklädd till ”bistånd” och ”partnerskap” samt en hel del moraliskt poserande.

Joseph Borell

På den diplomatiska fronten är dess ledande diplomater, Joseph ”Vi är trädgården, de är djungeln” Borrell, , och Tysklands pinsamma utrikesminister, Annalena Baerbock,“EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik”. Baerbocks feministiska utrikespolitik, med sitt överdrivna underblåsande av Ukrainakriget istället för att söka en diplomatisk lösning, skiljer sig inte från patriarkal utrikespolitik. Borell och Baerbock är inte några seriösa aktörer i en kris av den här dimensionen.

Annalena Baerbock. Bild Wikimedia.

Europeiska ledare – i och utanför EU – klamrar sig fast vid stödjandet av sin nuvarande nyliberala ekonomiska och sociala politik. Den enda förändring som tolereras är en stadig ökning av vinster och rikedom för företag och de rika. Detta innebär naturligtvis att ta rikedom från mindre välbärgade, vilket är ett problem som löses med våld, som vi ofta kan se i Frankrike, eller med lögner och polemik som stöds av staten och traditionella medier. Det finns inga lösningar – eller som fransmännen säger “Plus ça change, plus c’est la même chose” (Ju mer det förändras, desto mer blir det samma sak).

En annan aspekt är den politiska. Det finns inget alternativ. Det spelar ingen roll vilket parti medborgarna i Europa röstar på, politiken förblir oförändrad. Skotska väljare ville ha ett parti som lovade självständighet och social rättvisa, men slutade med SNP, en korrupt nyliberal regering som gjorde allt den kunde för att undvika en ny folkomröstning om självständighet. Grekerna röstade Oxi och fick EU/IMF, dvs nyliberal politik på steroider. Italienarna har röstat på partier till vänster, mitten, höger och extremhöger, alla lovar förändring och har slutat med samma nyliberala politik.
Tyskarna fick nyligen en koalition som består av tre partier, S, L och de Gröna, de lovade förändring, men resultatet blev ännu en nyliberal regering som gör allt den kan för att undvika meningsfulla förbättringar för majoriteten. Brittiska väljare verkar vara trötta på den flagranta korruptionen i Tory-regeringen och dess hypernyliberala politik. Oppositionspartiet Labour, som kommer att vinna stort i nästa allmänna val, har redan förklarat att det inte kommer att göra några större förändringar av torys politik. I takt med att medlemmarna lämnar partiet i stora skaror blir partiet alltmer beroende av företagsfinansiering. Det finns verkligen inget alternativ. I gengäld har de europeiska väljarna begåvats med identitetspolitik, en mur på dess gräns och nu ett krig.

Det finns ett annat perspektiv i de nuvarande kriserna som ignoreras, det är det psykologiska. Regeringarnas politik grundar sig inte längre på samhällets verklighet. De har uppfunnit en parallell verklighet och bombarderar sina medborgare med propaganda, inte bara i sociala medier, utan av staten och företagsmedier, dvs MSM. Denna andra pseudoverklighet gör det praktiskt taget omöjligt för människorna i ett land att agera som välinsatta ansvarsfulla samhällsmedborgare.
Istället leder det till instabilitet när de hoppar från ett politiskt partis patentlösning och lögn till nästa. Nederländerna är förmodligen det bästa exemplet på det här. Titta bara på deras omröstning. Ett stort antal väljare lämnar under loppet av veckor, ett parti för nästa, ett som helt nyligen bildats. I många östeuropeiska länder ersätter ett nybildat politiskt parti det andra i regeringen. Korruptionen är gränslös, lydnaden mot EU oklanderlig, deras medborgare desillusionerade

I Tyskland har högerextrema AfD fördubblat sitt valresultat från tio till tjugo procent. Skulle vänsterpolitikern Sarah Wagenknecht bilda ett nytt parti är prognosen att det skulle få omkring 20 procent av rösterna. Eftersom det kommer att locka många väljare från AfD kan de tillsammans fortfarande säkra runt 30 procent. Lägg till de tjugofem procent av väljarna som inte röstar, då stöds inte alla sex etablissemangets toppstyrda liberala partier tillsammans i Tyskland ens av hälften av de tyska väljarna.

Frågan är om politisk förändring ens är möjlig. Med den sunami av propaganda av staten och MSM och det massiva ekonomiska stödet från företagen till politiska partier och politiker – lagligt och olagligt – finns för närvarande inte någon politisk förändring i sikte.
Förmaningen från Europas korrupta politiska klass som säger att om de inte väljs, så kommer extremhögern att ta över. håller snabbt på att förlora sin trovärdighet som hot. Dessutom är fascismen nyliberalismens logiska mål. Jag kan inte minnas att företag verkligen bryr sig om att extremhögern sitter vid makten. För dem är det snarare att föredra, eftersom det garanterar politisk stabilitet.

Ekonomiskt verkar Europa vara förlorat. Reallönerna sjunker. Arbetslösheten verkar öka igen. Regeringar och centralbanker kan inte få inflationen under kontroll. Recessionen kan mycket väl vara här för att stanna länge. Den gamla politiken, nedskärningar och sänkta skatter för de rika och företagen är allt som erbjuds. Det fungerar alltid i nyliberalismen, eller hur? Till och med Joe Biden gav läpparnas bekännelse till en ideologisk förändring när han förklarade att ”Trickle down (Att välståndet skulle sippra nedåt öa) har aldrig fungerat.”
Vi kommer inte att höra några europeiska etablissemangspolitiker uttrycka sådant kätteri.

Tysklands ekonomi, som de facto är EU:s ekonomi, befinner sig i allvarliga svårigheter. Dess ekonomi baserades på billig rysk fossil energi och ryska råvaror, en unipolär värld under USA: s beskydd, den kinesiska marknaden, globalismen och den inre marknaden. Alla dessa fungerar inte för närvarande. Medan tyska medier gläds över Kinas sjunkande export, nämner ingen att sjunkande tysk import för Kina kommer att följa, vilket inte är lovande för en neomerkantil nation. Kina är en av Tysklands viktigaste handelspartner, Tyskland skickar varor dit för över 100 miljarder euro varje år, och där har Tyskland har mycket stora investeringar.

Sedan har vi den tyska skadeglädjen för att Renimbi faller mot euron. När billigare kinesiska varor tvingar bort EU-företag från utländska marknader och kineserna köper färre EU-varor eftersom de är för dyra, kommer vi att få höra från samma medier om Kinas aggressiva devalvering av sin valuta. Det faktum att Kinas ekonomiska avmattning sprider sig över hela Asien, där också viktiga kunder för tysk export finns, ignoreras också.
Ledsen över att behöva citera Margaret Thatcher här (skyll det på Chris Dillow)*: ”En ekonomi fungerar bäst när den bygger på ett ramverk av tydliga och förutsägbara regler som individer och företag kan lita på när de gör sina egna planer.” Faktum är att de flesta europeiska regeringar inte har någon plan, än mindre en genomförbar ram. Faktum är att de inte har en aning om vad de gör ekonomiskt, de hoppas att deras centralbanker och företagsekonomer gör det, och att saker och ting kommer att bli bra på något sätt. De förstnämnda har inte heller en aning (har vi glömt Jean-Claude Trichets självmordssvar till GFC 2011?)**. De senare har dock en tydlig politik: vinst och girighet. Rovkapitalismen sviker oss inte. Vi var aldrig en del av deras framgångsstrategi.
* Chris Dillow, marxistisk ekonom, författare, driver blogg om ekonomi.
** ECB anser fortfarande att finansiell stabilitet inte är en del av dess kärnverksamhet. Som dess avgående ordförande, Jean-Claude Trichet, uttryckte det, har ECB ”bara en nål på [sin] kompass, och det är inflation”. Jean-Claude Trichet var Europeiska Centralbankens ordförande 2003-2011
i Economic Times

 

Föregående artikelUSA ökar insatsen: är vi verkligen på väg mot tredje världskriget och vad kan rädda oss?
Nästa artikelDåligt drag av kineserna att placera sitt land så nära USA:s militärbaser
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Olikt många intressanta artiklar här på Globals även den senaste av Catarina, delar jag nu—
  med ett finurligt leende på läpparna,
  Siarnas profetior om Europa.
  Utomvärdsligt eller inte, är frågan? 

  Säkert är att ni som jag, 
  kommer få er en funderare 
  småle, kanske rentav 
  skratta högt och må bra.

  Хорошего воскресенья!
  Ha en trevlig söndag!
  ××××

  Europa kommer att försvinna: Profeterna berättade hur det kommer att hända.

  Många siare säger att världen närmar sig en kritisk punkt. Ytterligare händelser kommer att dikteras inte bara av politiker och militär, utan också av katastrofer och geo-tektoniska vapen.

  Förutsägelser av den ”sovande profeten”: London kommer att störta ner i avgrunden

  Den amerikanske siaren Edgar Cayce, som fick smeknamnet ”den sovande profeten” i USA, förutspådde inget bra för Europa. Han trodde att jorden strax efter 2020 skulle möta en serie katastrofer, som ett resultat av vilka Europa och Amerika skulle vara tomma: ”Ingen kommer att bo där.” Detta kommer att hända som ett resultat av en hel rad katastrofer, som kommer att börja med landhöjningen i södra Stilla havet och vulkanerna Vesuvius och Pele (ön Martinique). Detta kommer att provocera fram en serie jordbävningar av sådan omfattning att USA kommer att splittras, Japan kommer att gå under vatten och hela norra delen av Europa kommer att förändras ”i ett ögonblick”, London kommer att sköljas bort av en tsunamin som kommer från Amerikas stränder. Botten av Medelhavet i området Etna kommer att stiga och bli torrt land. Katalysmer kommer inte att påverka Ryssland, det kommer att återfödas, och i denna process kommer kristendomen och tron ​​på Gud att spela en viktig roll. Människor, förenade, kommer att ge jorden hopp om fred och stabilitet. Det är i Ryssland som människor inte kommer att behöva någonting: de kommer att ha gott om dricksvatten, bröd, resurser och de senaste vapnen. När världen störtar in i kannibalismens mörker kommer Ryssland att bli källan till en ny mänsklig civilisation. Cayce kallade Europa för ”Nya Babylon”, där alla världens synder skulle samlas. I Storbritannien före katastrofen kommer dyrkan av pengar att råda, i Frankrike – köttsliga nöjen, och Italien kommer att dyrka idéerna om humanism och tillbedjan av människan. Casey trodde att katastrofer skulle drabba både Kina och Indien, vars synder var likgiltighet för resten av världen.

                             
  Vanga: Europa kommer att tvättas bort

  Medan de i Ryssland bråkar om huruvida de ens ska lita på Vangas ”nya” profetior som har dykt upp från ingenstans, studerar kinesiska analytiker på allvar hennes ”arv”. Deras slutsatser är en besvikelse för den europeiska civilisationen. Europa och Amerika är i fara inom en snar framtid. Spåmannen lovade att USA skulle möta en splittring. Och det är redan klart att samhället i Amerika verkligen är uppdelat i två läger: vissa ansluter sig till protestantisk tro, andra främjar utsvävningar och laster. Men de viktigaste testerna väntar Europa: dess länder kommer att möta ”en utmaning som de ännu inte har ställts inför, allt kommer att smälta som is.” Europa kommer att falla i ödeläggelse ”på grund av militära operationer”, användningen av kemiska vapen av terrorister från öster och en ”stjärnas” fall från himlen till havet. De flesta människor kommer att dö av epidemier, ungefär en fjärdedel kommer att dö i en tsunami och alla städer på västkusten kommer att sköljas bort i havet. Tsunamin kommer att orsaka en jordbävning, varefter någon ”ondska” kommer att dyka upp ur marken och slutföra förstörelsen av ”tomma och kalla” Europa. Problem väntar också på ryssarna, men de kommer att övervinna dem och skapa en ny stat som förenar Vitryssland, Ryssland och Ukrainas länder.

   
  Polen kommer att översvämmas med vatten. Klimushkos förutsägelser

  Den polske katolske munken Andrzej Klimuszko, som blev känd för sin förmåga att läka med örter och dog 1980, förvärvade sin förmåga att ”se livsfilmer” på grund av en traumatisk hjärnskada som en nazist orsakade under andra världskriget. En tysk soldat slog mannen till en massa. I Polen blev örtläkaren känd för att lätt ”läsa” människor som Vanga. Han talade motvilligt om sina framtidsvisioner, eftersom de orsakade smärta för Polen. För Polen förutspådde Klimushko en förödande översvämning och ett krig till döden med islams anhängare. Även under Sovjetunionens existens såg han ”araber segla till Europa på små båtar” och förutspådde en tragedi som säkert skulle hända i Italien på grund av invasionen av främlingar. Överraskande nog sa han också att Europa skulle ”sköljas bort”. Separat var Polen orolig för ödet för den eviga staden – Rom. Han förutspådde att den skulle vara helt nedsänkt i havets djup. All den fantastiska arkitekturen i staden i hans visioner gömdes i vattnet, vattnet totalförstörde Vatikanens arkiv och många kulturella värden gick förlorade för alltid. Vatten rann genom Tysklands och Polens länder. ”Till och med kyrkogården där jag ska ligga kommer att gå under vatten,” varnade örtläkaren. Allt detta kommer att hända eftersom ”missiler från utlandet” kommer att falla i havet. Vattnet i den kommer att ”svälla”, den transatlantiska muren kommer att kollapsa under trycket från vågorna, Gibraltar och Spanien kommer att sköljas ut i havet och Italiens lågland kommer att översvämmas. Hela Sahara kommer att stå under vatten; Frankrike och Tyskland kommer att drabbas hårt av översvämningar och i Polen kommer var tionde person att dö. Efter översvämningen kommer Europa att möta problem och fattigdom.

                   
  Benjamin Parravicini: Europa är på väg mot nedgång

  Den argentinske siaren Parravicini levde på 1900-talet och ”kommunicerade” med vissa ”väsen” som avslöjade framtiden för honom. Argentinaren skissade sina visioner och lämnade till efterkommande ett helt arkiv av bilder som påstås skildrade framtiden. Och det är dystert. Den ”slutliga konflikten”, enligt hans åsikt, kommer att initieras av två makter – Ryssland och Kina. Som ett resultat av konflikten kommer Europa att falla i förfall, det kommer att överväldigas av sådana skyfall att vattennivån i floderna och havet kommer att stiga , och hela den ekonomiska strukturen kommer att förstöras. Argentinaren förutspådde påvedömets fall, vilket skulle fullborda förstörelsen av Europa.

  Profeten Malakis och Fatimas förutsägelser: Rom kommer att falla

  Den katolske munken Malachi levde på 1000-talet. Han registrerade sina visioner i ett manuskript, som senare blev känt som ”Profetian om den siste påven.” Detta arbete stämplade hårt på Vatikanen och kopplade samman världens ände med trontillträdet för den siste påven, som skulle bära namnet Peter II ”romaren”. Han påstås föda sina får ”mitt i förföljelsen”, och sedan kommer staden på sju kullar att kollapsa, den påvliga tronen kommer att falla, världens undergång kommer och med den den sista domen. Denna katolska profetia ekar visionerna av Fatima som hände i 1900-talets Spanien. Där visade sig en viss lysande dam för en lokal flicka, Fatima, och visade henne framtiden. Bland visionerna fanns påven, som mitt i det rasande kriget klättrade upp på en hög kulle till korsets fot. Där, på toppen av kullen, dödade en soldat honom. Man tror att den fullständiga texten av Fatima-profetian är gömd i Vatikanens källare och aldrig har offentliggjorts helt.

  Irlmayer: Europa kommer att falla under tredje världskriget

  En annan siare från 1900-talet, bayraren Alois Irlmayer, trodde att Europa skulle falla under striderna. Den kommer att invaderas från tre sidor: från södra Belgrad, från Öster och från Östersjön. Irlmayer förutspådde att bakteriologiska och kemiska vapen skulle användas under kriget. Och något plan kommer att släppa en ny bomb i havet, och ”vattenväggen” kommer att resa sig högre än de högsta europeiska tornen. En fruktansvärd jordbävning kommer att börja och hälften av Storbritannien kommer att gå under vatten. De tre största städerna kommer att förstöras. En kommer att drunkna helt, i den andra kommer bara kyrkans kupol att stå kvar ovanför vattnet, och den tredje kommer att ligga i ruiner. Jättehål kommer att dyka upp i havsbotten, som kommer att fyllas med utströmmande vatten. Öarna utanför Europas kust kommer att drunkna; alla länder med en kustlinje kommer att drabbas av stor förstörelse. Världen kommer att störtas i mörker i 72 timmar. Under dessa dagar kommer människor inte att få gå ut för att undvika att andas in giftiga ångor och falla döda. Det kommer att vara nödvändigt att mörka fönstren, försegla rummet, be och vänta. Fler människor kommer att dö den natten än som dog i de två världskrigen. Alla boskap kommer att dö och all växtlighet blir gul. Även något som är hermetiskt förpackat i glas blir giftigt. Uppenbarligen betydde klärvoajanten strålning. Inbördeskrig kommer att bryta ut i Paris, Eiffeltornet kommer att förstöras och staden kommer att brännas av rebellerna. Oron kommer att sprida sig till Italien och Rom. Påven kommer att försöka fly från Vatikanen, men han måste göra detta medan han går över sina prästers lik. Katastroferna kommer att pågå i tre månader, varefter klimatet i Europa kommer att förändras för alltid: även under vintermånaderna kommer det inte att finnas någon fred från tropiska myggor. Att tro siarna eller inte, tro är en fråga som många nu ställer sig. Det är intressant att visionärerna får stöd av forskare: de har redan räknat ut att Europa under de kommande decennierna helt enkelt kan dö ut. Dess befolkning kan ersättas av en kulturellt främmande befolkning från Öst- och Nordafrika. Men även utan forskare och analytiker är det klart: hemska och ovanliga händelser väntar oss inom en snar framtid. Om vi ​​står eller om Europa faller beror på oss.

  13 november 2022, life.ru

 2. Läs Uppenbarelseboken i Bibeln.
  Vissa saker i profetiorna här ovanför stämmer delvis med den.
  I Uppenbarelseboken kommer den här världen/jorden att förstöras och ersättas av ”en ny Himmel och en ny Jord”.

  I Petrus andra brev i Nya testamentet skriver han om hur världen redan tidigare blivit dömd en gång och gått under. Det skedde vid syndafloden på Noas tid, då endast en liten skara tillsammans med Noa och en del djur blev räddade gnm Arken. Det skall hända igen skriver Petrus, fast denna gång gnm ”eld”, vid Jesus Kristus återkomst. (2 Petrus 3:5-7)

  • Eva, bibeln har aldrig intresserat mig, vad som skrives i denna heliga ”kvacksalvarbok” tillhör inte min litteratur- tradition, tyvärr. Kvacksalvarna jag nämner i min ”humoristiska” kommentar” kan vi kalla för äkta bibliska följare, alltså kvacksalvare.

   • Hej Carina. Om man vill läsa bibeln eller inte är förstås upp till var och en.
    Jag skrev kommentaren för de som eventuellt är intresserad att jämföra med andra s k profetior.

    Uppenbarelsebokens innehåller mycket symbolik. Den är inte lika detaljerad i fråga om speciella länder eller städer och vad som skall hända just där som profetiorna du visar ex på. Jag fann ändå en och annan likhet. Bl a om ”en stjärnas fall” (i havet?) och att en fjärdedel av jordens invånare kommer att drabbas av ”svärd, sjukdomar” mm. Däremot står inget uttryckligt om ngn tsunami. ”Det stora Babylon” omnämns också flera gånger i Uppenbarelseboken. Dock inte vad det betyder, utan mer beskrivande.

    • Hej Eva, jag förstod att det var menat till alla men blev så inspirerad av din kommentar att jag var tvungen att få mitt sagt om kvacksalvarnas påhitt.

 3. Visst kan man ha kritik om sakernas tillstånd i Europa. Och vi bör ha det.

  Men i texten framkommer inga som helst reformförslag och förslag till annan europeisk politik. Inte ett.

  Det är det sedvanliga fenomenet från politiska krafter som aldrig suttit på politiska mandat och valda för att ta ansvar.

  Men kritik är inte detsamma som politik. Politik är från den gamla grekiska antiken ”stadsstyre” och ”statsstyre”.

  Vilka förslag föreslår då artikelförfattarna? Den saknas helt.

  Den bulgariska sierskan Vanga och bibelns förvirrande texter må vara av godo, men någon politik blir det inte.

  Var är då politiken tagen ur den väl formulerade kritiken?

  Allt som inte är extremkommunistiskt (och därmed praktiskt och historiskt erfarenhetsmässigt oigenomförbart) är inte heller ”nyliberalt”.

  Vad och var är politiken och förslagen för den europeiska politiken? Texten ovan avslöjar tyvärr intet.

  • Johan de Naucler, det är ju solklart vad artikeln säger: Européer kan inte lita på sina politiker som alla är lydiga vasaller åt en liten klick neokoner som ger tusan i om miljontals människor dödas i krig, och miljontals andra tvingas fly från krig och ekonomiskt elände…Våra politiker är lydiga vasaller åt en liten klick nekoner som ger tusan i om majoriteten av världens folk redan lever i eller kastas in i fattigdom och elände…. neokoner som ger tusan i framtida generationers möjlighet att ens leva på vår planet.

   Europas folk måste ta saken i egna händer. Vi måste ut på gator och torg och börja protestera, samlas i hundratusental och kräva av politikerna:

   Sluta upp att vara vasaller åt USA-imperialismen!

   Ta tillbaks varje lands nationella suveränitet. Lämna EU!

   Verka för fred och konfliktlösning istället för att rusta till krig, Lämna och/ eller avbryt allt samarbete med krigsalliansen Nato!

   Vi måste börja bestämma över politikerna, och inte låta dem bestämma över oss.

 4. Att artikelförfattaren inte kommer med reformförslag är inte hans uppgift. Det saknas alternativ i nuläget därför att folk är antingen desillusionerade, maktlösa eller bäggedera och annat därtill. Det är förtjänstfullt hur han observerat hur alla politiska jordskred de senaste decennierna inte gett något som helst resultat.

  Däremot är det att beklaga att även han köper delar av skrämselpropagandan som just är formulerad för att göra massorna än mer passiva. Makten i väst attackerar folket på bred front och skräck och fruktan är dess främsta vapen. Du kommer inte att äga nå’nting och vara lycklig är inget löfte utan ett hot och det är på god väg att bli verklighet.

  Det nyaste vapnet är hälsopolitiken där oligarkin slutit sig samman med den politiska eliten, WHO och WEF samt militären och underrättelsetjänsterna. En utmärkt kort sammanfattning ges av kardiologen Peter McCullough och kan ses på SwebbTV. McCullough talar inför en grupp i EU-parlamentet.

  Det är trist men en djupare kris eller en rejäl krasch behövs innan skriften på väggen kan tydas. Vi kan bara hoppas att den inte blir nukleär.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here