Dåligt drag av kineserna att placera sitt land så nära USA:s militärbaser

6
1087

 

Vi vet ju hur Ryssland har det dåliga omdömet att låta sig bli omgivet av USA:s militärbaser.

Men det verkar som om Kina inte är ett dugg bättre!

Detta behandlas i en liten artikel i Pål Steigans nättidning:
https://steigan.no/2023/09/darlig-gjort-av-kineserne-a-legge-landet-sitt-sa-naer-usas-militaerbaser/?utm_source=substack&utm_medium=email

Amerikanska och västerländska medier är fulla av fördömanden av Kinas påstådda ”aggressiva” politik.

Försvarsministeriet i Taiwan har gjort oss tjänsten att illustrera denna ”aggression”, och kartan visar tydligt hur nära kineserna har placerat sitt land till de avancerade amerikanska militärbaserna:

Redan 2013 skrev Foreign Policy om hur USA ”omringar Kina med baser”:

Omgiven: Hur USA omringar Kina med militärbaser

Det har anlagts fler baser och mer avancerade vapen sedan dess.

Det är kanske inte så konstigt då att president Xi Jinping efterlyser ökad militär beredskap i Kina . Den som vill följa vad Kina själva skriver om sina militära styrkor kommer att kunna dra nytta av webbplatsen China Military.

Föregående artikelMene Tekel – Att inte tyda skriften på väggen – Du sköna nya Europa
Nästa artikelHur anklagelser om bedrägeri och fusk i det ryska valet konstrueras. Med hjälp av OSSE?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Även dåligt drag av demokratier som Sydkorea, Japan och Taiwan att placera sina länder nära en stor och numera expansionistisk diktatur. De borde tänka på sitt eget bästa och inte be USA om hjälp utan borde istället låta den närmsta stormakten fritt styra och ställa.

  Man skulle ju kunna tänka sig att de tar sitt förnuft till fånga skippar sitt demokrati-tänkande och blir enpartistater och odlar lite personkultur istället. Starka män som ledare, det gillar vi!

  • USA dansar sista valsen på världsarenan. Det vet alla. Lite avslutningsteater från junkies (innan sin vana trogen flyr scenen med svansen mellan benen) är vad världen förväntar sig härnäst. Junkies är bäst på det – come on then junkie show us your shuffle 🤣🤣🤣

  • Be om hjälp från USA? USA är ju en ockupationsmakt i området sedan andra världskriget så det är inget som berörda länder bett om. Historielösheten firar återigen triumfer ser jag!

 2. Japan har man ALDRIG ens lämnat sedan man kärnvapen bombade landet och hundratusentals människor dog. Vad gäller Sydkorea är det att man ALDRIG lämnade här heller efter Korea kriget 1950-53. Usa är dåliga på att lämna. Man ockuperar och stannar som blodiglar. Man bara måste vara kvar permanent och bygga fler militära baser. Samma gäller andra länder, från Europa till Mellanöstern och Afrika till Latinamerika. Riktiga blodiglar är man. Varför inte lämna åtminstone där de gått åt skogen och man EJ ens är välkomna. Vare sej det är Syrien, Irak eller andra länderna på världens alla hörn och kanter

 3. Och nur är det bekräftad i svart och vitt. Jänkarna så hypade flygvapen F-35 försvann i tomma intet mitt under flygning! Jänkarna kallar det hela för ett MISSÖDE. Endast jänkarna kan åstadkomma sådant fiasko. Det ska man ge de cred för. Deras ”stealth technology” är såpass bra att inte ens amerikanerna själva kan hitta sina egna F-35 nrä dessa ”går vilse” s a s🤭.

  https://www.rt.com/news/583116-f35-mishap-pilot-eject/

  • Mysteriet har klarnat. Kvarlevorna av den bortkomna F-35 har hittats i ett skogsparti i South Carolina.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here