Vet vi tillräckligt om det bombade köpcentrumet?

21
1790

Läsaren Pinny skrev

 

Här är Jimmy Dore om köpcentrat om någon här missat det:
https://rumble.com/v1aiwgm-russia-accused-of-bombing-shopping-mall-w-1000-people-inside.html

Kolla själv! Lika kritisk som om rapporten kom från SvT eller BBC!

Föregående artikelUSA:s nya importlag kommer att skada amerikanska konsumenter!
Nästa artikelNej till Sveriges eftergifter – Nej till Nato! Manifestation idag kl 16
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. Det finns på film hur ryska armén skjuter sönder ett av sina grannländer. Det här är ett paradexempel på 68vänstern och folkrätten. Rysk imperialism överträder folkrätten på det mest flagranta sätt, då riktas misstankarna mot offren. Som genom ett inverterat mirakel upphör reptilhjärnan att fungera.

  Ropen de skalla; Ryssland ut ur Ukraina, Ryssland ut ur Ukraina, Ryssland ut ur Ukraina!

  • Dessförinnan har vi detta millenium sett hur ohotade USA och Nato förstört Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien (med hjälp av allierade och terrorister), och stött Saudiarabiens angrepp på Jemen. 2-3 miljoner döda – kanske 50 gånger fler än i Rysslands folkrättsstridiga krig i Ukraina.

   Men ledande politiker och media i Sverige och Väst accepterar tydligen ohotade USA:s och NATO:s mycket större dödande – gör du också det?

   • Ukrainarna finner det säkerligen betryggande när de får veta att den ryska invasionen av Ukraina är helt ok eftersom USA varit i Afghanistan.

    • Ukrainarna drabbas. Hur många inser att om man accepterat Rysslands förståeliga säkerhetsgrantikrav, om statskuppen 2014 ej accepterats, om Ukraina följt Minks 2, och om Ukraina nu för ett proxykrig för USA/Nat0.

     • Där kom det; den ryska invasionen är ukrainarnas eget fel.

      Rysslands ”förståeliga säkerhetsgarantier” bör de lösa genom att flytta bortom Ural, om de inte kan leva med andra, de har enorma obebodda koloniarealer. Att ukrainarna kastade ut en rysk nickedocka ger alltså enligt kommunistisk folkrättsteori ryssarna rätt att invadera. I verkligheten vet ukrainarna sen förr att Moskva enligt egen uppfattning talar för alla slaver med en röst, och den som röstar ”fel” kan tillrättavisas av ryska armén. Och hamna i gulag, eller dömas till döden för landsförräderi, eller torteras, eller råka ut för giftattack, eller köras över av lastbil i fingerad olycka. Den sovjetiska praktiken är ändlös, och vi lyckönskar ukrainarna till att kasta av sig oket av bolsjevismens socialistiska folkmordspolitik.

      Den ryska invasionen är alltså ett ukrainskt proxykrig? Hahahaha, ni stackars gaggiga ”marxistleninister” är för roliga.

     • Nej, den är ett svar på USA:s och Nato:s långsiktiga politik att försvaga och ta kontroll över Ryssland. Ukraina efter den av Väst stödda statskuppen är ett medel, ett bondeoffer som ska ”slåss till deen siste Ukrainaren” för USA och Nato. Stoltenberg sa nyligen att Nato har förberett en konflikt med Ryssland sedan 2014. https://www.rt.com/news/558105-nato-preparing-war-2014/

    • Eller snarare betryggande för att ukro-nazisterna få smaka på den medicin de ordinerade Donbas 2014-2022. What goes around comes around. Begrips?

  • Det är ukro-fascisterna och de ukrainska nationalisterna som startat kriget genom sitt angrepp på den ryska civilbefolkningen i Donbass.
   Just situationen i Donbass är den bakomliggande orsaken till den ryska specialoperationen som ser ut att gå planenligt.
   Kanske inte hela östra Ukraina blir befriat från ukro-fascisterna men säkert halva.
   Svartahavskusten är strategisk viktig för Ryssland och där vill ryssarna absolut inte ha några militära installationer från USA, NATO eller EU.
   Om det nu är nån som ska ut från Ukrainas ryska områden så det i första hand USA och Västländerna.
   De har helt enkelt inte där att göra lika lite som USA hade i Vietnam att göra.
   Har man bara den minsta känsla för global rättvisa så upptäcker man genast vart imperialisterna finns.

   USA och Västvärlden har planer för i stort sett hela världen.
   Det är sådant som är imperialism.
   Ryssland har planer för sitt land, sin suveränitet, sin kultur och tradition.
   Det kan för en vänstermänniska låta egoistiskt men för mig fullt naturligt.

   I slutändan brukar naturens, eller kalla det Gud om du vill, krafter vara starkast.
   Därför har jag inga som helst problem att ta full ställning för Ryssland.

   Den ryska kulturen är stark och människorna där solidariska.
   Det finns ett fåtal ryssar, mest unga kvinnor, som nu lämnat Ryssland i protest.
   Ännu färre har migrerat till Väst, de flesta av dem till -stanländerna i Centralasien.

   Den allmänna uppfattningen i Ryssland är att de inte lämnar Ryssland.
   Det är istället Ryssland som lämnar dem.
   Som värdelösa svikare.

  • Det finns också på film hur Ukraina har beskjutit sin egen befolkning under åtta års tid.
   En dokumentär ”Donbass 2016”
   filmad av Anne-Laure Bonnel.
   Om länken inte fungerar så hittar man den på you tube. Det är en stor skandal att dessa människors lidande, inte fått synad och ingen svensk media har skrivit om det. Däremot har fransk TV tagit upp det några gånger. I Sverige låtsas man även att Azov inte är nazister.
   Det vet italienarna dock att de är. En stor motdemonstration mot ukrainare som demonstrerade i Italien, där man skrek fascister åt dem och pekade på Azov bilder de hade med. Även i Israel så demonstrerade man mot ukrainare och hade plakat med ukrainska flaggan tillsammans med hakkors och ropade fascister och Bandera nazister åt dem.
   Sverige som annars är pigga på att peka ut nazister, blundar och låtsas att de inte existerar

   https://m.youtube.com/watch?v=b8j0tJsKltg&feature=youtu.be&bpctr=1656680072

  • Bäste Lennart D !
   Det verkar som du tror att USA är alla goda gåvors givare. Detta USA som har stulit ett land från urinnevånarna, tvångsförflyttat och förslava ett folk från Afrika. Fortfarande; än i dag lever landets egentliga medborgare/ägare i många fall under miserabla förhållande där särskilda reservat förekommer och detta händer när vi skriver 2022. Jag menar USA borde syna bjälken i sitt eget öga…
   Därtill har USA startat flertal ”frihetskrig” långt bort från deras egna gränser. Löftet när dessa krig inleddes var demokrati -frihet, jämlikhet och rättvisa. I min värld låter det som ett bedrägligt beteende.

  • Vad hände med ”sanktioner från helvete”? Är de liksom försvunna? Eller är det så att ”helvetiska sanktioner” är och härjar i lögnimperiets hjärta? Mycket tyder på att det är senare som gäller. Man skulle grusa Rysslands ekonomi på tre månader. Istället är det tvärtom så att det är lögnimperiet som brottas med inflation, räntehöjning och den allvarligaste ekonomiska krisen någonsin denna sekel krisen. Lögnimperiet kommer att bli golvad av en stor bumerangs knytnäve från egna sanktioner

   Vartenda ryssofob kan läsa detta 🤪
   http://thesaker.is/europe-fails-with-german-help/

  • Yosuf Hakim 1 juli, 2022 At 11:00

   Jag har försökt att kolla Yosuf Hakims länken men man måste vara prenumererat.
   Kan någon ge mig här namnet på advokat som nämns i början så kunde jag kolla även Ryska media om vad det är för annan j—skap DN håller på med igen för att det är ju kändt att enbart frivilliga som får vara med i Rysslands SMO i Ukraina?
   Eller kanske finns någon direkt länk till Ryska media inifrån DNs artikel? Det vore ju bäst.
   Tack.

  • DN som källa? Hahahahahaha….vilka skämtare det finns! Ryssland använder bara några procent av sin kapacitet på kriget i Ukraina vilket betyder ca hundra tusen man så ”Yosuf” du kan sluta hoppas på en ukrainsk framgång. Så snart de civila evakuerats från ett område så kommer de stora bomberna fram har ni svårt för att fatta realiteter eller tror ni fortfarande på MSM-lögnerna? Man tar sig för pannan…

 2. Vi vet att Ryssland bombade ett vapenlager och att det närmast övergivna köpcentret träffades av splitter och bråte från de sekundära explosioner från ammunition och vapen som förvarades i fabriken intill. Att fulmedia försöker spinna ihop en historia av det här blir bara patetiskt och visar vilken desperation som råder bland krigsmånglarna i västvärlden som inser att de gapat över för mycket.

 3. Med detta inlägget så når Anders Romelsjö ett inte tidigare sett lågvattenmärke som bara SDare håller på med. Det är så skamligt sjukt och perverst att se folk skratta och le över dödade människor som Jimmy Dore och hans kompis gör.

  Anders, skäms du inte? Att din beundran för Putin inte har gränser är känt. Men tycker du verkligen att det rätt att länka till perversa personer som Jimmy Dore? Vet du något om de människor som dödades? I så fall hade det varit bra om du kunde redovisa varför 2 av de döde personerna förtjänade att dödas? Eftersom du säger att du håller på med undersökande journalistik så förväntar jag en detaljerad redogörelse.

  Tackar på förhand!

  • Jag uppfattar att Jimmy Dore är road över de tydligt oriktiga uppgifter från Ukrainas leding, som han uppfattar saken.

  • Du kan ju förklara hur det kan komma sig att enligt Zelenskij skulle det finnas 1000 personer inne i det där köpcentret, då parkeringen utanför var i princip tom.

  • Ska Anders skämmas? För vadå? För att ha berättat det ”etablerade medier” inte berättar? För att erbjuda alternativa nyheter som ligger närmare sanning än lögnimperiets kakofoni av påhitt? Nejdå! Du borde nog skämmas själv @Per Erik för du är en ekokammare av lögnimperiets propaganda fabriker och vet inte det🤣🤣🤣

   Visst svider sanningen. Se till ex detta https://www.youtube.com/watch?v=fGVm2GUhR6s

 4. Per Erik
  Nu satte du själv ett rent motbjudande lågvattenmärke här. Du hittar helt enkelt bara på att jmmy Dore skrattar åt dödade människor.
  Din agenda verkar vara att i alla lägen försvara den amerikanska krigarklanen som mördar folk i miljoner i tredje världen. När dom hittar på en sannolik propagandalögn, så måste du hjälpa till att försvara den.

  Dore skrattar inte alls åt dödade människor, han skrattar åt dumheten och överdrifterna i den propaganda som syftar till att förlänga kriget i Ukraina och låta ännu fler människor dödas.
  Att stödja denna krigspropaganda är det som är perverst här och det är du själv som står för detta.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here