MSB bra på att informera om Nato?

23
1346

MSB har getts i uppdrag att starta en kampanj samma dag Sverige blir medlemmar i NATO. Peter Widen tar upp frågan i e-Folket. På sin hemsida har MSB 159 artiklar om Nato här.

Charlotte Petri Gornitzka har varit assisterande generalsekreterare för Förenta Nationerna och biträdande exekutivdirektör för Unicef och är nu generaldirektör för MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).

Charlotte Petri Gornitzka

Charlotte Petri Gornitzka säger:”Syftet med kampanjen är att öka allmänhetens kunskap om Nato och vad medlemskapet innebär. För det påverkar inte bara vårt militära försvar, utan hela det civila Sverige.Ett Natomedlemskap har vi inte haft på schemat i skolan och när man är mellan 16 och 25 år har man ett antal val framför sig, till exempel kring värnplikten. Då är det bra att veta vad betyder Nato och vad betyder det inte.Det är oerhört viktigt att stanna upp och tänka ‘vad är egentligen Nato till för?’”

Observera att dessa tankar och frågeställningar, som generaldirektören vill att de ska surra i våra hjärnor, ingalunda handlar om ett bejakande eller en tveksamhet eller ett förkastande av NATO.

Generaldirektören fortsätter och preciserar:Vi hoppas att det ska bidra till att man känner sig träffad – att jag som individ vet mer om vad som förväntas av mig nu, genom den här kampanjen.”

Föregående artikelStormmoln över Svarta havet
Nästa artikelMöt Toka, det farligaste israeliska spionprogramföretaget – som Du nog aldrig har hört talas om. Drabbat Sverige?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

23 KOMMENTARER

 1. Herregud, är detta möjligt, när NATO krakelerar ja då börjar Sverige ivrigt indoktrinera i skolor och i samhället som något netutralt, det är så den grå-blåa politiken rekryterar, bland unga omedvetna full av hat att så småningom bli NATOs svenska kanonmat.

 2. Vad det innebär? Ni tillät INGET av den vidriga snabba kuppen komma ut MINSTA lilla ju i massmedierna hemma under HELA processen. De enda man ständigt pratade om var artikel5 i medierna dag och kväll. INGET om vad detta innebär för våra barn och vårt land. Ekonomiskt, humaninitärt, politiskt, diplomatiskt, militärt, listan är lång. Nu kommer man med detta SKIT, är vad det är. Vilka korkskallar. Vad detta innebär för våra barn och civilsamhället, borde ju HELT klart debatterats och diskuterats FÖRE Nato medlemskapet. Högern hittade luckan och mini tillfället, OCH gick på attack. Dom fick soccarna att ENDAST på par månader att svänga 360grader. OCH svika ett av sina största löften när kuppen genomfördes. Vilka korkskallar. Nu vill man prata om vad detta innebär för våra barn och civilsamhället. Det skulle gjorts FÖRE. Vad innebär detta för våra barn och vårt land, samhället. Även vad gäller Ekonomiskt, Diplomatiskt, Humaninitärt, Politiskt, Militärt, med mera. Listan är för lång. Över 200års alliansfrihet som tjänat oss så otroligt väl gick på ENDAST par månader rakt till papperskorgen. Ingen folkomröstning och INGET SKIT skedde när ett av svenska historiens vidrigaste kupper genomfördes, till den vanliga otroligt historiskt korkade högerns största nöje. Vilka korkskallar ärligt talat

 3. Jag tror att Sverige gör något som går på tvärs mot
  vår identitet vars grund villar på fredliga svar på konflikter
  varhelst i vardagen som det stora omvärldslägets oroshärd.

  Vad som stör mig kanske allra mest är att det inom Socialdemokraternas
  medlemmar råder en förhärskande tystnad som leds en godmodig
  och folklig populär partiledare Magdalena Andersson.
  Betänk att detta parti på sitt högsta beslutande kongress
  enhälligt sade Nej till medlemskap inom Nato.
  Ett svek mot fredstanken. En grundbult t arbetarrörelsens idéarv.
  Och ett ödesdigert misstag som kommer att förändra vårt lands självbild i grunden.
  Trist som f-n för en gammal man som tänkte lämna över ett bra humankapital att bygga vidare på, stabilt för nästa generations bästa möjligheter.

  • För mig är den där Arbetarrörelsen ett falsarium av falska människor.
   Eller åtminstone har blivit.
   Förmodligen för att tid och överlevnad har krävt det.

   Arbetarrörelsen är säkerligen fylld av människor som tänker på ett bra sätt.
   Problemet är att demokratin inte tillåter dem komma fram.
   Det enda som tillåts komma fram är skenet av något bra.
   Det är där falsariet uppstår.

   Det andra är att icke upplysta människor blir lättledda.
   Samt lättlurade.
   Somliga människor tycks också vilja bli lurade.
   En ”tro” kan betyda så mycket.

   Om myndigheten MSB ska lyckas med sin NATO-kampanj kanske de borde fokusera på Facket, Arbetarrörelsen och Socialdemokratin?

   Arbetarrörelsen lyckades bra att övertyga folk om Sveriges inträde i EU så varför inte om NATO också?

 4. Haha, ja inget förvånar. Så nu ska de sprida sin propaganda, iigen. Men visst, ju fler sådana tillfällen ju större chans har folk att förstå vilken taktik och strategi de använder sig av (tavistock institutes,s/chatham house). Problemet (inget problem för dom dock, ännu) är att de som vanligt kommer censurera alla kontrauppfattningar och fakta, i sin monopol’media’. De auktoritativa som ändå får sin röst hörd, i t ex altmedia, riskerar sina yrkeskarriärer och ekonomi

 5. Sveriges NATO ansökan 2022 är de facto en statskupp.
  Folket är inte tillfrågat och politikerna bryter mot grundlagarna.

  • Jag tror inte du vet vad ordet statskupp betyder. Vilka grundlagar bryter man emot? en enligt varenda undersökning är stödet att gå med över 50%. Förstår du hur representativ demokrati fungerar eller behöver vi gå igenom det.

   Men låt mig gissa du tror inte på opinionsundersökningar där resultatet går emot din åsikt.

   • JdN, SKENDEMOKRATI är vad Sverige har, jag nämner några exempel som får mig att tänka på ett diktatoriskt statsskick.

    Efter EU-inträdet bröt man mot vår grundlag (2002) detta gjorde man för att utan att höra folket kunna överföra mer makt till EU, det kan betraktas som en statskupp. 

    I stort sett alla avtal som träffats med EU – bl a Amsterdam-, Schengen-Maastrichtavtalen och Lissabonfördraget etc har tagits i strid med grundlagen, det är odemokratiskt.

    Om vi går med i Euron utan att höra folket, folkomröstning, innebära att EU helt kommer styra vår budget inklusive den offentliga sektorn, då kan vi med säkerhet säga en statskupp.

    Ja, NATO ett avtal som tagits i strid med grundlagen, är inte demokratiskt snarare diktatur, och då också en diktatorisk statskupp.

    I en demokrati ska regeringen utlysa folkomröstning om man skall träffa internationella bindande avtal, sker inte i Sverige.

    I en demokrati ska Konstitutionen (grundlagen) inte ändras utan en folkomröstning, vad säger vi här då?! 
    Vi säger att Lissabonfördraget – EU.s Grundlag – är överordnad Sveriges grundlag och innebär att man i princip införde enpartistaten.
    Lissabonfördraget anger vilken politik som får bedrivas inom unionen och dess stater. Därmed slås vissa partier (ideologer) ut, vi kallar det diktatur om ngn stat österut för en sådan politik.

    Lever vi i ett fritt land där vi tillsammans med övriga svenska medborgare fritt kan forma det samhälle vi eftersträvar?

    De stora och viktiga frågorna, beslutas av ett politiker- och
    tjänstemannastyre, därefter tillkännages de för folket utan att medborgarna kan påverka. 
    Beslutsgången följer inte demokratiska principer.

    Beslutsfattarna utövar härskarteknik när det råder kraftig opinion/hinder för det de vill besluta och när man som medborgare för politiker eller andra ”bättre vetande” påtalar hur vissa beslut i riksdagen tagits över folkets huvuden blir svaret för det mesta att Sverige är en representativ demokrati. 
    Värst är att de anser sig ha handlat enligt grundlagen.

    Frågan är vems grundlagar?

    I Sverige har vi skendemokrati, för vi lever inte i ett fritt land där vi tillsammans med övriga svenska medborgare fritt kan forma det samhälle vi eftersträvar, ett demokratiskt.

    • Jag antar att Ditt svar med ”JdN” ovan syftar på mig.

     Undertecknad har inte kommenterat i detta ämne.

     Det finns fler Johan i denna världen. Faktiskt.

     Han tycks dock ha en och annan slipad hjärncell i bruk och hans namn hedrar honom som anständig person och tycks inte springa en korrupt högernationalistisk diktaturs ärenden.

     • Johan kan vara en
      JdN här på Globals, du tog åt dig det som riktades till Johan en Johan vilken som helst och det betyder att min kommentar väckte nyfikenhet inom dig och du kunde inte låta bli att svara så ”snällt” med undantag av grodorna.

     • Tänk, jag trodde också det var Johan de Naucler i en annan kommentar av Johan som jag svarade på.

      Jag är ganska dålig att känna igen människor på utseendet men om de öppnar munnen och säger något kan jag ofta identifiera direkt.

      Om någon skriver säger något, eller skriver något kan det bli som ett fingeravtryck.
      Det är inte identiskt med andras och kan då kopplas till viss person.

      Jmf. författare, sångare m.fl., hur lika varandra är de?
      Inte särskilt tycker jag. Det är här individualiteten tränger sig fram.

      Men ändå kan det vara som Johan de Naucler säger,
      Kommentatorn Johan är annan person.

      Fast egentligen är det väl VAD vi skriver här som är det viktigaste.

      Sedan gillar jag inte om du beskriver Ryssland som korrupt högernationalistiskt diktatur.
      Jag anser den gamla arbetarstaten är värd betydligt mera.
      På något sätt är Ryssland fortfarande arbetarstat fast moderniserad sådan.
      Kanske för att mer passa Västvärldens kapitalism?
      Även om de med så olika bakgrund aldrig kan bli ett och samma.

      Något som framförallt USA och Västvärlden verkar tycka.
      Men vissnar Västvärlden som partner till Ryssland så kanske det inte står där tusen åter men åtminstone ett antal andra viktiga länder som det går att bygga partnerskap med istället.

      Jag har uppfattat Ryssland som mycket samarbetsvilligt så länge Ryssland inte hotas i dess grundvalar.

      Något som gäller även andra länder utom möjligtvis Sverige som gärna låter sig omformas efter det demokratiska USA:s vilja och som deras kapitalistiska välde vadhelst önskar.

      Men tar USA en annan väg än den kapitalistdemokratiska då kommer genast protesterna från den trogne transatlantiska följeslagaren långt där uppe i Skandinavien.

      Eller var där kanske musen som röt?

     • Nej, bäste Arbetarklass, i princip inget finns kvar av 1920-talets sovjetiska arbetarrepublik. Den försvann bokstavligen med ideologi och ideal redan under stalinismen.

      Jag tror Du över tid kommit att felaktigt idealisera ett land och system med kärlek på distans som Du vare sig känner till väl eller levt i.

      Dagens Ryssland är tyvärr mycket konservativt, högerinriktat, nationalistiskt och har i det närmaste tyvärr blivit en auktoritär diktatur med tydliga repressiva totalitära drag.

      Det Ryssland och Sovjetunionen min generation känner som ganska slappt och avgjort mer halvfritt än halvförtryckt (faktiskt) från 1970-, 1980- och 1990-talen är helt enkelt borta.

      Putinismen övertog genast i absoluta slutet på 1990-talet den gamla nomenklaturaklassens nivå och den makten och pengarna som rinner in i systemet som mest liknar den napolitanska maffians strukturer, tänker man inte släppa ifrån sig.

      Jag såg häromdagen från en rysk hemsida att den ryska oligarkklassen under de senaste över 20 åren satsat mer pengar på utomlands byggda super-yachter än fartyg totalt för den egna ryska (militära) flottan. Det är chockerande (även för mig).

      Från en marxistisk ståndpunkt kan jag inte kalla det annat än utsugande; av det ryska folkets egna hårt inarbetade pengar.

      Maffiabankir-klassen vid makten, med andra ord. Rikemans- och parasitklassen som håller på att döda det egna ryska landet inifrån. Åk ut på ryska landsbygden, där dryckenskap är enda hobbyn, så förstår Du tyvärr att läget är sådant. Moskvas glittrande skyskrapor känns två århundraden bort. Bokstavligt.

     • ”Dagens Ryssland är tyvärr mycket konservativt och nationalistiskt.”

      Lite dåligt citat men…

      Johan,
      Du måste tänka, utan dessa två parametrar du nämner ovan finns inget Ryssland.

      Kultur och tradition kan aldrig bli global då den hör ett begränsat område till.

      Om Ryssland skulle bli ett ”demokratiskt Västerland”, ja då finns inget Ryssland kvar.
      Är det så du vill?

     • Arbetarklass, gode kamrat, jag anser att Rysslands väg och framtid skall stakas ut av det ryska folket självt – det är det enda jag respekterar. Av precis alla ryssar jag känner uppfattar inte en enda sig som ”asiat” och har ingenting gemensamt med sociala, ekonomiska, kulturella (inte minst!!) och geografiska kulturer och länder som Kina, Mongoliet, Nordkorea och Uzbekistan. Ryssar reser inte dit för att studera vare sig språket eller något annat förutom då möjligen experter på dessa orientaliska länder.

      Vladivostok vid Stilla havet är nog den mest europeiska staden i hela världen man kan besöka öster om själva Europa. Därifrån reser gärna invånaren till Petersburg, Stockholm, Marbella och Paris, inte till Pyongyang eller Rangoon.

      De yngre ryssarna är ofta ännu mer ”västerländska” än nordbor. Många är dessutom lika pro-amerikanska som hela ryska folket var (märkligt nog) som jag uppfattade det i slutet på 1980-talet, då verkligen ”väst var inne” i de sovjetiska och östeuropeiska kulturerna. Ryssar studerar uteslutande engelska, inte kinesiska. Det har jag hört mycket högt nutida uppsatta oligarker i Putins krets säga: ”vi har studerat engelska och tänker inte börja studera de kinesiska tecknen. Basta.”

      Tsar Peter den Store (Pjotr I) sade att ”Ryssland skall bli västerländskt till varje pris”. Och det är vad de unga generationerna kommer att kämpa hårt för när väl den sista KGB-dinosariegenerationen är död och begraven. Och det kommer att hända. Rysk historia har alltid rört sig i klassiska cykler: orientaliska och, som Du själv skriver, occidentala (västerländska), och det är den cykel som nu är i väntans tider. Att de normalt livsglada ryssarna som vivörer skulle nöja sig med ortodoxa konservativa dumheter i hela sin livsföring och i längden låta sig styras av korruption (som ingen i dagens KGB-kapitalism åtgärdar, utan snarare föredrar och ger bränsle åt) kommer att bekämpas hårt av yngre kommande generationer.

      Som den unge politiske och modige dissidenten, numera politiske fången, Vladimir Kara-Murza sade för några dagar sedan som en vädjan: ”På 1990-talet svek väst det ryska folket och förde in oss i det politiska förtryckets mörker. Nästa gång vi frigör oss får inte Europa göra samma misstag. Vi är precis som er, vi vill ha frihet och anständighet. Nästa gång skall vi integreras som fullvärdigt europeiskt land”.

      Och det är det Europa måste ge som löfte till det ryska folket. ”Överger ni det högernationalistiska katastrofprojektet under Putin, erbjuder vi hela Ryssland full integration i Europa”. Jag brukar ta upp det med många yngre ryssar och de blir då mycket rörda. Även de äldsta ryssarna känner det som en hederssak. Värst är de äldre medelålders (typ 55-70 år), som är ofta så politiskt förstörda och tankeförvridna av putinpropagandan i 25 år, att de får svårt med omställningen till en ny europeisk civilisation i det ryska landet.

      Men att det unga ryska folket kommer att välja väst framför att vara någon slags halvdan stormakt i Afrika, är inget som står på någon ung ryss önskelista. De är i majoritet och förblir européer och västerlänningar, enligt egen uppfattning. Tyvärr ger inte sociologiska och politiska undersökningar i Ryssland mycket svar på detta; de är notoriskt opålitliga i en så pass repressiv samhällsform som råder (utfrågaren får bara det svar som respondenten förväntar sig att utfrågaren vill ha, ett typiskt ryskt fenomen tyvärr), och svarsfrekvensen brukar ligga kring bara 4 – 8 %. Så vi får lita på våra vänners förtroliga och hemliga samtal. Och de är klart västtillvända.

      Peter den Stores Ryssland har alltid varit västerländskt. Han beskattade till och med män med ortodoxa skägg med en berömd ”skäggskatt” och lät till och med tvångsraka män som skulle bli officerare. Tydligare kan det inte bli.

    • Förstår att du gladeligen hade fortsatt köra på vänster sida, i likhet med en del andra kommentatorer?

     Skall bli interessant om min kommentar klarar GP censuren?

     • Misstag av dig, jag är inte på vänstersidan, jag är på arbetarklassens sida som kommunist, har aldrig röstat på vänsterpartiet. Jag är inte dogmatisk, vilket du tydligen är.

     • Visst är det märkligt att en del av dagens ultrareaktionära kommunister slagit ihop sina påsar med Rysslands KGB- och gangsterkapitalism, där den som har minsta lilla egna oppositionella åsikt hamnar i fängelse, emedan Sverige som har ett rikt, brett partiväsen, med regelbundna maktskiften och bred opinionsbildning (tack och lov bidrar vi med det också på Global Politics; här hade alla vi som skriver här om det varit en rysk sajt, just suttit i fängelse) att Sverige är en ”skendemokrati”. De koestlerska resonemangen snurrar runt.

      I Sverige är det ett tvåstegssystem som gäller i det politiska systemet; helt fri opinionsbildning med världens äldsta gällande konstitutionstext gällande åsiktsfrihet och tryckfrihet, från 1766 och den andra nivån är partiengagemang för anslutna politiska medlemmar för att avgöra fackfrågor och detaljgranskning i långa processer, s.k. representativ demokrati; beslutande folkomröstningar på nationell nivå är ju inte tillåtna hos oss.

      Kärnkraften står märkligt ännu kvar efter år 2010 (många är nog tacksamma för det), vänstertrafiken —som svenska folket faktiskt VILLE behålla på 1950-talets folkomröstning— är tack och lov inte kvar. Finlands folkomröstning om alkoholförbudet ledde till en kraftigt ökad kriminalitet efter första världskriget, och precis som i Amerika (det byggde upp maffian i Chicago) fick de släppa det (också).

      Folkomröstningar har en annan mycket sällan negativ effekt på det politiska landskapet: det fryser och besitter landskapet med svåra emotionella ställningstaganden som hela folkgrupper har svårt att lämna på ett just emotionellt plan. Euroomröstningen är ett sådant. Hade Sverige infört Euron efter 2003 års folkomröstning hade svenska folket idag ägt en hela 30% kraftigare och starkare köpkraft. Det är nämligen så att vid varje större ekonomisk kris i världen så blir kronan alltid svagare; den återhämtar sig inte. För vilken svensk beklagar idag att vi en gång gick från riksdalern till den nya kronan, och lika lite roll borde det innebära att vi istället får en stark världsvaluta som Euron, som vart decennium faktiskt stärkts mot den svåra konkurrenten, den amerikanska dollarn. Euron har blivit ett irrationellt emotionellt bekymmer i Sverige lika mycket som svenskarnas ekonomiska kraft minskat med nästan en ofattbar tredjedel jämfört med övriga europeiska folk. (Danska kronan är undantagen det tredje EMU-steget sedan länge, och indexeras upp i värde mot Euron, och därför är också danskarna alltmer köpstarka än de allt fattigare svenskarna). Precis som vi följt med i meter- och kilogramsystemet bör vi lika naturligt och politiskt-ekonomiskt logiskt även övergå till vår starka europeiska valuta, så hotfull och stark att till och med republikaner i Amerika som John Bolton vill helt enkelt ”förstöra Euron”.

      Så emotionell och starkt värderingsladdad politik leder inte till logiska ”slut-beslut”, hur mycket ultra-putinisterna nog helst av allt skulle vilja införa rubeln i Sverige. Snart är det bara Sverige och Putin-Ryssland som inte har Euron i Östersjöområdet, till och med Kroatien gick över till världsvalutan Euron vid förra årsskiftet. Enkelt och logiskt.

     • Vänster, ett vitt begrepp som numera även kan inkludera Centerpartiet.
      Ett annat ord som används i tid och o tid och tappat sitt värde är solidaritet.
      Möjligen att Sverigedemokraterna inte använder detta ord.
      Däremot kan jag tänka mig att arbetarklassen är en grupp dom gärna vill hålla sig väl med. Inte minst visar valresultatet på detta i kommuner där Socialdemokraterna varit stort dominerande. Ett antal tidigare väl befästa Arbetarekommuner i Skåne visar med tydligt exempel på detta.
      Så det där att sätta etikett som benämner en persons åsiktsriktning stämmer inte riktigt.

 6. Lever vi i en demokrati? Jag har svårt att förstå att något sådan kan hända i Sverige. Kan inte våra grundlagar stoppa detta spektakel?

 7. Visst är det en statskupp, alla kategorier. Alla spelregler är nu i rännstenen, först tvångsinjiceringar, därefter ytterligare jakt på medborgare genom spioneri’lagen’ osv, sedan nato kuppen och ovanpå det ’who’,s pedofiliintentioner. Tärningarna är färdigrullade och handsken är kastad

 8. MSB en politisk vindflöjel och pajasorganisation, som står under och tillsätts av den svenska ”REGIMEN”, som för närvarande har makten. Eller tjänar de redan direkt under USA-REGIMEN:s intressen (På liknande sätt som våra lögnaktiga, lömska svenska fulmedier gjort sedan länge)
  Självfallet står MSB under direktiv ”uppifrån”. Hoppas att de inte blivit riktiga nazister än, som de andra etablissemangs-dårarna i Nato som supportar Hitler-hejaklacken i Ukraina.
  Den svenska regeringen, liksom andra länder i EU stöder ju faktiskt en Naziregim med vapen och pengar och annan hjälp, till att förlänga den civila befolkningens lidande eller förtida död i detta sinnessjuka krigsspektakel som initierats och inspirerats av dårarna i Washington. Riksdag och regering stöder ju därmed USA:s förb….de proxy-krig med vettlös vilja. Jag har svårt att tänka mig att skulle vara en folkets önskemål.
  Därmed sagt att vi inte har någon demokrati kvar i detta land.

  Vad har MSB för intressen i Ukraina som vi ska finansiera? Hjälpa Naziregimen med att hjärntvätta den resterande delen av befolkning i Ukraina, på liknande sätt som de lyckats hjärntvätta det svenska folket till idioti med hjälp av propaganda ?

 9. Jag går inte på den där. 50%stödde detta säger du. Det varit mätningar HELA 2000talet och hur har ALLA övriga mätningar sett ut och varit? Man har ALDRIG varit MINSTA lilla nära någon 50% någonsin. Tvärtom har befolkningen varit emot medlemskap. Bara så sent som året före och även månaderna före kuppen, nådde man EJ några närheten av 50% på ALLA mätningarna. Dessa varit mätningar. Detta gick till under dom par månaderna när Rysslands Militära operation startade. Då stenhårda propagandan och högern passade på dygnet runt, och klockan runt. Bokstavligt talat dygnet runt, och klockan runt med den ensidiga vidriga Nato propagandan. INGET annat fick plats. Det var ensidigt Nato propaganda utan motstycke. Journalister pressade socc ministrar och statsministern med ENDAST Nato frågor, när detta EJ ens så ofta hade med SKIT att göra. Samma med nyheterna och dess program man ägnade åt detta DAGLIGEN. Självfallet passade högern på med alla sina vidriga medel också samtidigt. Då gjorde man efter detta nya mätningar och märkte att stödet första gången någonsin hade ökat från tidigare åren och deccenierna. När soccarna svängde 360grader också som skrämda kaniner och största lögnarna var kuppen ett faktum. Men hade man suttit lugnt i båten och gjort nya mätningar varje månad utan den vidriga ensidiga Nato propagandan hade de kunnat se normalt/vanligt idag utan MINSTA tvekan. De finns fortsatt över 3miljoner av befolkningen som är HELT emot Nato idag. Sedan har vi dom osäkra där i mitten. Och övriga nästan halva befolkningen som FÖRRA året enligt mätningar stödde Nato medlemskap. Varför satt man inte lugnt i båten under hela året, OCH tillät andra sidan också komma till tals i debatten. Låta dessa också synas och komma till tals. Sedan göra nya mätningar varje månad under den processen. Nej kuppen var tvunget att genomföras medan Nato propaganda och ugnen var varm under några fåtal månader, samtidigt pressa sönder dom ryggradslösa soccarna till 360graders svängen under dom par månaderna. OCH pang kuppen genomfördes. Vilka renodlade och hjärndöda åsnor va. Högern lyckades på ENDAST 2månaders attacker och stenhårda Nato propagandan genomföra vidrigaste kuppen. Det var ytterst bedrövligt utan motstycke. Sitta lugnt i båten under året med nya mätningar, och båda sidor få komma ut, något som ALDRIG fick ske. Nej jag har ALDRIG sett vidrigare snabbare kupp än detta

 10. En gammal nyhet
  Hur mycket har Wallenberg ”tryckt på”?!
  Enligt expressen, april 2022 (artikel för prenumeranter): Regeringen i hemligt Nato-möte i Finland
  Finansminister Mikael Damberg och en rad svenska företagsledare, däribland Jacob Wallenberg, deltog förra veckan i ett högnivåmöte i Helsingfors om Nato, med den finska presidenten och finska näringslivstoppar.

  Budskapet till den svenska regeringen, som inte gått ut med någon information om mötet, var tydligt: Sverige bör ta rygg på Finland, och möjligheten att attrahera utländska investeringar kan påverkas negativt om vi inte går med i Nato.
  https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-i-hemligt–nato-mote-i-finland/

  Wallenberg i hemligt Nato-möte med regeringen
  På mötet pressades Sverige att gå med i Nato. Annars riskerades möjligheten att ”attrahera utländska investeringar” att påverkas negativt, rapporterade Expressen efter mötet.
  Veckor efter mötet rapporterades att Socialdemokraterna helt vände i Nato-frågan och plötsligt förespråkade ett medlemskap i den USA-ledda militäralliansen.
  S-veteranen Oscar Stenström fick uppdraget att leda Sveriges Natoförhandlingar. Men när Turkiet nu meddelat att man accepterar Sverige i alliansen avslutar Stenström uppdraget.
  https://www.friatider.se/wallenberg-i-hemligt-nato-mote-med-regeringen

  Sveriges Nato-förhandlare slutar – går direkt till Wallenberg
  Karensnämnden ser inga problem med att S-profilen Oscar Stenström omedelbart belönas med ett jobb hos vapenoligarken Wallenberg efter avslutat politiskt uppdrag.
  Får jobb hos Wallenberg Foundations AB, som administrerar oligarkfamiljens stiftelseverksamhet.
  https://www.friatider.se/sveriges-nato-forhandlare-slutar-gar-direkt-till-wallenberg

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here