När de hemvändande, fyllda liksäckarna strömmar in är det för sent!

29
1759

När de hemvändande, fyllda liksäckarna strömmar in är det för sent!

Konturerna av det kommande NATO-beslutet börjar tydligt avteckna sig – i allt mer skrämmande former. Vid en presskonferens 7 augusti meddelade stats- och försvarsministrarna att Sverige skall utbilda ukrainska soldater i England. 120 officerare skall skickas för att förstärka NATO-länder att utbilda 10 000 ukrainska soldater (SvD 8/8). Det svenska krigstödet sägs kosta 5 miljoner kr och skall pågå året ut, med 60 deltagande officerare åt gången.

Det började med att regeringen bockade och tog emot order från NATO att inte primärt försvara Sverige, utan mer delta i NATO:s operationer i Arktis och hela Östersjön. Den lettiska försvarsministern ryckte snabbt ut och bad att Sverige skulle stationera svensk trupp i Baltikum. Och ÖB har utfärdat en ny version av Militärstrategisk Doktrin (MSD 22). ÖB aviserar ett kommande ”paradigmskifte”, i väntan på det formella medlemskapet i NATO. Det innebär att territorialförsvaret tycks spela en helt underordnad roll. Sverige skall inte försvaras, utan vi skall leva under ”NATO:s skyddande paraply” (mitt uttryck; UK), samt att kraftigt bygga ut dagens ”insatsförsvar”, att användas utanför Sveriges gränser.

I stället för att satsa på de möjligheter Sverige har, om än begränsade sådana, att verka för vapenstillestånd, förhandlingar och fred i Ukraina, så väljer rikdagsmajoriten fortsatt stöd till kriget.

Det är också NATO:s politik. Och USA, som svarar för 70 % av kostnaderna och 95 % av besluten inom NATO har – sedan en tid tillbaka – krattat manegen för krig med Ryssland.

Det kan sägas rakt ut: USA har förberett olika krig – helst proxy, och bara väntat på lämpligt tillfälle. Och offret blev Ukraina.

Nu finns ingen svensk självständighet och alliansfrihet längre. Det är inte fred som gäller utan krig, intryckt som Sverige blivit, likt ett legohjon i krigsorganisationen NATO. Deltagandet i USA:s krig i Afghanistan, som vasall, och JAS Gripenplanens ärolösa fotografier av lämpliga bombmål i Libyen, för efterföljande brittiska och franska stridsflygplan är bara början.

Antalet amerikanska, fyllda, hemsända liksäckar under Vietnamkriget var en av faktorerna till att USA – hals över huvud – flydde från Vietanm. När fyllda, svenska liksäckar börjar börjar återvända är det redan för sent! Låt oss därför redan nu börja förberda en mycket bred, icke-sekteristisk rörelse under parollerna:

– Sverige måste lämna NATO!

– NATO ut ur Sverige!

– För Alliansfrihet!

Föregående artikelSverige går in mera aktivt i kriget i Ukraina
Nästa artikelRazzian mot Trump saboterar Demokraternas kampanj?
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

29 KOMMENTARER

 1. Svenska folket blir de stora förlorarna. Det är vi som ska ut och kriga för att skydda olja, handelsrutter och strategiska tillgångar. Det är våra skolor som kommer att fortsätta försämras med än större klasser, färre utbildade lärare och än mer utvattnad undervisning.
  Våra pensionärer vars pension kommer minska än mer, som kommer få förlita sig på en icke fungerande hemtjänst i allt större utsträckning. Som kommer få ännu sämre tillgång till adekvat och värdig vård.
  Det är i våra samhällen som gängen kommer växa sig ännu större när polisens resurser minskas även i fortsättningen.
  Den vård som vi hyllade och värdesatte så högt under pandemin kommer nu få vänja sig med mindre resurser. Sjuksköterskors löner kommer minska även i fortsättningen.
  Vi kastas in i en recession och istället för att våra skattepengar satsas på att stärka det svenska folkets välfärd, ska vi nu köpa vapen av amerikanska vapentillverkare.
  Det är FOLKET som blir förlorarna. För politikerna som drivit oss till detta vansinne väntar, som tack för deras svek, toppjobb på international banker och organisationer.
  Val-affischer överallt, men ingen nämner detta, och vilket parti du än röstar på, kommer vansinnet att fortsätta.

 2. Ingen debatt om frågorna i pressen. Inte ens när vi går in i ett krig mot Ryssland. Fattar inte folk vad det här handlar om? Deras barn och barnbarn kommer att komma hem i liksäckar utan att de haft någon möjlighet att påverka utvecklingen.

 3. Rysslands angrepp på Ukraina fortsätter, trots att de hemvändande liksäckarna redan börjat anlända. Den ryska statens mediemonopol utmålar den egna statens angrepp inne i ett annat land som en ”operation”.

  Ukraina har också mycket svåra förluster, men Ukraina kan inte avsluta kriget. Att bli ockuperad av en yttre fiende innebär att våldet mot den egna befolkningen fortsätter, alla som deltagit i försvaret löper risk att interneras, torteras och avrättas. Den ryske angriparen ger naturligtvis Ukraina möjlighet att kapitulera, men ukrainarna vet bättre. Den ryska björnen och dess metoder är väl kända.

  • Detta beröm ger John Pilger till Eva Bartlett:
   Denna enastående (outstanding) rapport från Syrien av Eva Bartlett tränger igenom västerländsk propagandas ”Järnkupol” även känd som nyheter. Det handlar om en kemisk attack som aldrig ägde rum i ett land som attackerats, undergrävts och blockerats i ditt namn.

   Nu är Eva Bartlett i Ukraina och avslöjar alla lögner som Väst:s media sänder ut, som de fått direkt av nazister i Kiev, precis som i Syrien fick media nyheter direkt från extrema islamister och deras kompisar ”Vita Hjälmarna”.

   Hon berättar vad som hände med separatisterna sedan år 2014 och innan Ryssland kom in de blev TILLFÅNGATAGNA, TORTERADE OCH AVRÄTTADE.

   Eva Bartlett berättar om: nazistförbandet Tornado
   ”I publish the details of my trip to the place where the base of the company of scumbags ”Tornado” was located. Let me remind you that the militants of this formation kept a huge number of people in fear. Many of them are still afraid to remember them. Cruel tortures, kidnappings in broad daylight, violence – only a small part of what the ”tornadovites” were doing”

   Eva Bartletts artikel:
   Tidigare nazist/Aidarfängelse, där de svalt, torterade och låtsas avrättade fångar. #UkrainianWarCrimes

   Från mars 2014, tog Aidar över och militariserade en korvfabrik nära byn Polovinkina, norr och strax väster om Lugansk. De förvandlade en del av det till ett fängelse för LPR-civila och militärer, nästan svälte dem. torterade dem och dödade några. Det är okänt hur många som hölls där under åren. många återvände inte till sina familjer. Om de är döda har deras kroppar ännu inte hittats.

   Baserat på vad jag hörde vid det tidigare fängelset och vittnesmålen som publicerades före och sedan dess befrielse i mars 2022, var Aidar verkligen skyldiga till krigsförbrytelser.

   Även om ukrainska styrkor och underrättelsetjänster har begått samma avskyvärda tortyr och avrättningar som de nazistiska bataljonerna. är det viktigt att betona den nazistiska närvaron och brotten, med tanke på vågen av ”Jag står med Ukraina” signaleringen som passerat världen sedan sent i februari.

   https://www.youtube.com/watch?v=j2Bz13iCR9s

  • ”Den ryska björnen och dess metoder är väl kända.” påstår du @Svedberg. Det världen vet är att det är USA med dess BRUTAL brända jord krigsföring som är väl kända. En miljon döda Irakier vittnar om det. För att inte tala om Afghanistan, Libyen eller Jemen.

   Ryssland angrepp Ukraina för att försvara sig självt – när lurendrejaren Volodymyr Zelensky (Ze🐽) hotade med kärnvapen då var måttet rågat för Ryssland. Hotet måste avlägsnas och det håller på att avlägsnas. Kom ihåg att Ryssland Operation Z fortsätter till alla hot är avlägsnade. Gilla det för dig sura läget och räkna ”body bags” (du verkar inte ha något problem med det)

   Under tiden nöja dig med att bekanta dig med Ukrainas ”framtid”: https://www.moonofalabama.org

  • Torsten Svedberg 11 augusti, 2022 At 10:16 Ryssland angrep inte Ukraina utan stoppade ett omedelbart förestående angrepp och förintelsekrig, folkmord och etnisk rensning på etniska ryssar i Donbass. Ukraina, med USAs stöd, hade 150,000 man redo vid gränsen, Ryssland ingrep timmar innan det projektet skulle börja och stoppade det. Vad Ryssland gör är att befria områden som Donbass från ukrainsk, läs amerikansk, ockupation. USA har tydliga planer på att fullfölja Hitlers planer på att ta kontrollen av Ryssland och Rysslands naturrikedomar för att plundra dom, där Ukraina fungerar som bas och brohuvud. Situationen i Ukraina är mycket lika den som när Finland bröt sig loss från svenskt överhöghet och blev en självständig stat.

   • I Ukraina fanns vid tiden för Sovjets upplösning ingen majoritet för att lämna unionen med Ryssland utan stödet bland befolkningen var ganska stort för att den skulle vara kvar. Men västländerna ville annorlunda i sin iver att starta plundringen och de insåg att delade man upp huvuddelarna av Sovjet d v s Ryssland, Ukraina och Vitryssland skulle det gå mycket lättare att plundra. Och mycket riktigt så blev det så och i Ukraina har man aldrig haft någon stark ledare som i Ryssland eller Vitryssland som kunnat sätta stopp för förskingringen. Janukovitj var kanske en sådan kandidat och därför var USA nödgat att se till att han avsattes och resten är historia.

   • Nu verkar du inte speciellt bra bevandrad i modern satellitt teknologi. Det är den slags kunskap man skaffar sig med att följa med, inte sitta stilla och tro på dogmer. Redan i höstas kunde man se satellitbilder som visade ökande Ryska truppkonsentrationer längs gränsen. Hela tiden förnekade Putin detta och sa att man höll övningar trots bildmaterialet.

    Jag har ännu inte sett motsvarande ljugbilder från Putins troll. Men eftersom du påstår att det fanns en förestående angrepp från bl.a. USA så är det du som får visa satellitbilder som understödjer ditt påstående, inte jag. Om du inte kan visa bildbevis för ditt påstående så avslutas diskussionen nu.

    • Nog du, Kent Svensson, som inte är särskilt bra bevandrad i modern satellitteknologi. I så fall borde du veta att satellitbilder är otroligt lätta att förfalska.

     • Herr Kent Svensson har sin egen satellit utrustat med egen antenna som framkallar bilder i sin hjärna.
      Därför kunde han redan i höstas ”se” satellit bilder om det ena och det andra.

     • Antyder Sven-Eric Holmström att samtliga både kommersiella och statliga företag och organisationer som tillhandahåller satellitbilder har förfalskat dessa? I så fall är det en konspiration mot Ryssland som saknar motstycke i den moderna historien.

     • Det materiel jag talar om var inga satellitbilder utan bilder på marknivå i sociala medier, inklusive intervjuer och video. Det var helt öppet att Ukraina uppsamlade vid gränsen, och ryska trupper var ett svar på det.

     • Signaturen ”Anders” måste vara mer än lovligt godtrogen då han inte förstår hur lätt det är att manipulera bilder oavsett källan! Men visst har man bestämt sig för att USA-propagandan är sann trots alla lögner som de spridit genom åren så finns tydligen inget som kan rubba den uppfattningen hos de som vill tro. Det är nästan lite religiöst över det hela! Man kan tänka sig att propagandamakarna sitter själva och häpnar över vilka påhitt de kan lura i vissa gång på gång! Och nu är FBI/CIA-cirkusen igång för stoppa Trump från att återväljas som president och visst tror väl ”Anders” att det FBI/CIA påstår minsann är sant haha…

    • Får själva ordet ”satellitbilder” personer att tro att när man hänvisar till dessa måste det vara sant. Har ordet i sig självt en sådan märklig kraft.
     Det gick ut satellitbilder till media i hela Europa samtidigt som man skrev att dessa bilder föreställde massgravar som är 30-40 meter breda.
     Det var naturligtvis ryssar som skyfflade ned människor i dessa enligt artikeln.
     Eva Bartlett åkte till platsen som de uppgav att dessa satellitbilder visade.
     Hon visade oss runt på platsen, och videon hon gjorde finns på länken längst ned.
     En rysk journalist som var med henne, sa att han hade sett riktiga massgravar i Donbass, och sa att det är sånt som de gör, inte vi.
     De talade också med begravnings personalen
     Eftersom det inte fanns några massgravar som är 30-40 meter breda, så kan jag endast säga att man redovisade falsk propaganda med hjälp av påstådda satellitbilder, och media köpte konceptet..

     https://www.youtube.com/watch?v=CeEnCcn1S3I

    • Det jag säger, Anders, är att satellitfoton är otroligt lätta att förfalska. I och med det är bevisvärdet begränsat och definitivt inget avgörande.

     • Det jag säger, Sven-Eric Holmström, är att det är högst osannolikt att någon skulle kunna förfalska samtliga satellitfot från samtliga företag och organisationer som tillhandahåller foto.
      Det är ju lite svårare än när Kamenev och Trotskij plötsligt tappades bort från diverse foton.

     • Vivianne Månsson har gett en utmärkt förklaring till varför man ska vara försiktig med att betrakta satellitfoton som någon sorts helig gral och slutgiltig sanning.

    • Kent Svensson 12 augusti, 2022 At 10:56 Jag kommer mycket väl ihåg de ökande ryska truppkoncentrationerna, och dom var ett direkt svar på Zelensky’s och Ukrainas truppkoncentrationer på andra sida gränsen, vilka var mycket välbevakad både av ukrainska media och sociala media, men mörkades helt i västerländska media. Det gällde alltså inte bara satellitbilder, det var massiva mängder bilder och intervjuer på marknivå. Zelensky personligen figurerade i åtskilliga bilder, full stridsmundering.
     https://media-cldnry.s-nbcnews.com/image/upload/t_fit-1120w,f_auto,q_auto:best/rockcms/2021-12/211207-zelensky-mb-0952-1578c2.jpg

     • Vilken betraktare vet bättre än f.d. schweizisk underrättelseofficer och natorådgivare Jacques Baud, som var i Ukraina år 2014 , och fortfarande har kontakter och därför vet en del om vad som hänt och händer.

      Precis som Karl W. skriver har Västmedia dolt väldigt mycket enligt Jacques Baud, som skriver : ”In order to make the Russian intervention seem totally illegal in the eyes of the public, Western powers deliberately hid the fact that the war actually started on February 16. The Ukrainian army was preparing to attack the Donbass as early as 2021, as some Russian and European intelligence services were well aware”

      Han skriver också följande, all nedan text är från Jacques Bauds artikel:
      .
      Samtidigt kom det rapporter om sabotage i Donbass. Den 18 januari fångade Donbass-krigare sabotörer, som talade polska och var utrustade med västerländsk utrustning och som försökte skapa kemiska incidenter i Gorlivka . De kunde ha varit CIA-legosoldater , ledda eller ”rådda” av amerikaner och sammansatta av ukrainska eller europeiska krigare, för att utföra sabotageaktioner i Donbass republikerna.

      Faktum är att så tidigt som den 16 februari visste Joe Biden att ukrainarna hade börjat intensivt beskjuta civilbefolkningen i Donbass, vilket tvingade Vladimir Putin att göra ett svårt val: att hjälpa Donbass militärt och skapa ett internationellt problem, eller att stå bredvid och titta på NÄR DET RYSKTALANDE FOLKET I DONBASS KROSSADES..

      Om han beslutade sig för att ingripa skulle Putin kunna åberopa den internationella skyldigheten ”Responsibility To Protect” (R2P). Men han visste att oavsett dess karaktär eller omfattning skulle ingripandet utlösa en storm av sanktioner. Därför, oavsett om rysk intervention var begränsad till Donbass eller gick längre för att sätta press på väst om Ukrainas status , skulle priset att betala vara detsamma.

      Detta är vad han förklarade i sitt tal den 21 februari. Den dagen gick han med på DUMANS BEGÄRAN (VILKET HAN VÄGRAT TIDIGARE) och erkände de två Donbass Republikernas oberoende och samtidigt undertecknade han vänskaps- och biståndsavtal med dem.

      UKRAINSKA ARTILLERIBOMBNINGEN AV DONBASS-BEFOLKNINGEN FORTSATTE, och den 23 februari BAD DE TVÅ REPUBLIKERNA OM MILITÄR HJÄLP FRÅN RYSSLAND. Den 24 februari åberopade Vladimir Putin artikel 51 i FN:s stadga, som föreskriver ömsesidig militär hjälp inom ramen för en defensiv allians.

  • ”Torsten Svedberg” den ukrainska regimens angrepp mot sin egen befolkning kunde inte fortsätta och interventionen är ett resultat av USA:s politik sedan kuppen 2014! Det är USA som är den yttre fienden i Ukraina men det begriper man bara om man läser historien bakom och förkastar den löjliga USA-propagandan. De senaste siffrorna man läst är att Ukraina förlorat ca 200.000 man vid det här laget! De flesta döda på den ryskallierade sidan är inte ryska soldater utan frihetskämpar från Luhansk och Donbass men kanske så många som mellan 5 och 10 tusen ryska soldater har dött. Hur många från de forna ukrainska republikerna som dött finns väl ingen tillförlitlig statistik på av naturliga skäl men man vet att ca 14.000 redan hade dödats av regimen i Kiev fram till den ryska interventionen. Gamen från USA vars symbol är den ”vithövdade havsörnen” som i huvudsak lever på as är ju passande för den numera bankrutta unionen som alltfler delstater känner sig obekväma i. Det ska bli intressant att följa vad som händer nu när CIA och Djupa Staten i USA försöker stoppa Trump från att bli president på nytt. Det skakar betänkligt och det är nog därför som Biden och hans anhang försöker avleda uppmärksamheten från vad som händer på hemmaplan med ett för medborgare i USA helt ointressant krig på andra sidan Atlanten som bara kostar pengar och kan leda till att de själva drabbas av en kärnvapenattack.

   • Vem vill kriga för Ukraia?
    MELITOPOL , UKRAINA , 12 augusti 2022 , 09:26 — REGNUM
    Invånarna i den Kiev-kontrollerade delen av Zaporozhye-regionen vill inte slåss på Ukrainas sida, sammandrabbningar uppstår mellan dem och de nationalistiska avdelningarna.
    Volodymyr Rogov , en medlem av huvudrådet för administrationen av Zaporozhye-regionen, meddelade detta.
    Enligt honom kommer Kiev att avskriva det territoriella försvaret i regionen, som redan är 70 % befriad av ryska trupper. Kosackerna försöker på alla möjliga sätt gå över till Rysslands sida.
    ”Kosackerna vill inte slåss, döda eller dö för Zelensky”, sa Rogov till RIA Novosti.
    De ukrainska myndigheterna, tillade han, förstår att invånarna i Zaporozhye-regionen kan sätta in vapen mot dem och att de inte kan lämnas beväpnade.
    Det har redan förekommit flera sammandrabbningar mellan avdelningar och invånare i Zaporozhye-regionen, som med tvång drivits in i det territoriella försvaret.
    Som REGNUM rapporterade förblir centrum av Zaporozhye-regionen, staden Zaporozhye, under kontroll av ukrainska trupper.
    https://regnum.ru/news/polit/3668218.html

   • OK, så 200.000 Ukrainska soldater är förlorade mot 5000 ryska? Alltså 40:1 i förluster.

    Du ser inte några som helst problem med rimligheten i den informationen med tanke på att Ukraina sitter i försvar?

    Finland hade 1:5 i förluster mot Sovjet under finska vinterkriget bara för att få lite perspektiv. Även där försvarskrigföring.

  • Carlos.
   Vänsterpartiet och Miljöpartiet
   kan jag tänka mig stödjer.
   Cirka 13% av riksdagspartierna
   Förvisso en minoritet men ack så viktig.
   Därtill tror jag att många ledamöter med S märke,
   stödjer dessa paroller.
   Även bland folk i allmänhet finns säkert en tyst
   opinion som stödjer parollerna,
   men vill bli betraktad med etiketten Putinvän.
   Ett sätt när maktspelare förenas och beskär vår yttrandefrihet.

   Så fortsätt att opinionsbilda i uppförsbacke.
   Märk väl!
   Det är i motvind en drake stiger

   • Hej Olof
    Kan tänka mig det finns sådana röster i Vänsterpartiet och kanske även Miljöpartiet, vilket jag vet mindre om, men problemet är att de partierna ändå befinner sig under de två ”blocken” som konkurrerar om regeringsmakten så deras eventuella röster mot USA-imperialism och global rättvisa saknar betydelse.
    Även om de finns, kommer de aldrig göra skillnad så länge en majoritet har makten över dem i de här frågorna.

    Det enda är om de rakryggade skulle ta avstånd från blocken, då ska jag tro på dem.

    Så även om det kan finnas kloka röster i de här två partierna Vänsterpartiet och Miljöpartiet så går de ändå bort för mig så länge motståndet inte är aktiverat.

    Ärligt talat tror jag inte Poutin, Ryssland, Belarus m.fl. gör någon direkt skillnad på svenska politiska partier. För dem är det istället ungefär detsamma alltihop.
    Det är VÄSTVÄRLDEN och där USA är den militäre härskaren!

    Det är härligt att den här sajten Global Politics finns som tycks stå upp för global rättvisa.
    Jag skulle bli glad om den uppmärksammades i Ryssland.

    Man måste inte vara kommunist för att stå upp för rättvisa.
    Det kan vem som helst göra.
    Alla har förutsättningarna, om de inte blockerats genom massiv stats- och marknads- propaganda.
    Förstnämnda är tyvärr den allra värsta.

 4. vem värnar om fred ? 1969 vapenvägrade jag av samvetsskäl skickades till Skellefteå på förhör hos en svenska kyrkans präst jag hoppades att han skulle hjälpa mig men icke sa nicke hovrättens dom stod fast det blev att dela bostad med andra kriminella element min slutsats är att gud sänt nato för att frälsa oss från ondo mvh eric

  • Varför sökte du inte vapenfri tjänst? Det fanns ju som alternativ. Då hade du kunnat göra sin plikt i det civila samhället utan vapen.

   • Anders 11 augusti, 2022 At 21:43

    Varför sökte du inte vapenfri tjänst? Det fanns ju som alternativ. Då hade du kunnat göra sin plikt i det civila samhället utan vapen.
    Svara

    Men snälla Anders….
    Har du inte uppmärksammat att här i Sverige finns inte längre något att försvara.
    Regeringsmakt, ekonomiskt makt, eliter m.fl. har prostituerat ut alltsammans främst USA, England och resten av Västvärlden.
    Det har varit ett flertal incidenter, inte minst inom det militära.
    Sverige har, från att vara en någorlunda självständig nation, åtminstone utåt sett, har blivit ett luder åt imperialistmakten.
    Diverse politiskt korrekta röster, främst från vänsterhåll, påstår det inte finns något ”svenskt”.
    Tyvärr kan jag hålla med dem.
    Med tilläget: Inte nu längre.

    Sverige är förstört.
    Дорога на восток была бы лучше
    (Vägen till öst hade varit bättre)

    Anders, jag är ingen kommunist och jag tror inte du är det heller.
    MEN. Det är i öst, och gärna i det postsovjetiska, det folkliga finns och där inte precis allt, åtminstone inte ännu så länge, styrs av borgerlighetens köp- och sälj-hysterier.
    Det finns ett stort värde i det enkla folkliga som är för bra för att förstöras av en rovgirig kapitalism eller falska löften om ”friheter” som främst bara gynnar fåtalet som då blir grymma på grund av sitt vunna privilegium.

 5. Så skall det stå!
  Även bland folk i allmänhet finns säkert en tyst
  opinion som stödjer parollerna,
  men vill INTE bli betraktad med etiketten Putinvän.
  Ett sätt när maktspelare förenas och beskär vår yttrandefrihet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here