Razzian mot Trump saboterar Demokraternas kampanj?

7
1063
US President Donald Trump speaks on tax reform inside a hangar at the Harrisburg International Airport on October 11, 2017 in Middletown, Pennsylvania. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

DN skriver ”Den spektakulära husrannsakan i Donald Trumps hem kan påverka spelplanen inför presidentvalet 2024. Exakt vad FBI letade efter och tog med sig från Mar-A-Lago är ännu oklart. Trump och hans anhängare hävdar att alla rättsliga utredningar är politiskt motiverade.”

Det har allt eftersom framkommit fler allvarliga beskyllningar mot Trump. Vad som stämmer är oklart då detta skrivs.

MoonofAlabama reser intressanta frågor om razzian mot expresident Trum 9 augusti. https://www.moonofalabama.org/2022/08/trump-raid-sabotages-democrats-campaign.html

_____________________________________________________________

Razzian mot Trump saboterar Demokraternas kampanj

Under helgen antog Demokraterna äntligen sin ganska mediokra Inflation Reduction Act på 430 miljarder dollar, som inte kommer att minska inflationen och som mest handlar om klimatrelaterade åtgärder och droger. De hoppas kunna dra nytta av den i mellanårsvalet i november:

Redaktören: Troligen avses detta trots olika siffror. DN rapporterar att ”Senaten i den amerikanska kongressen har antagit ett stort reformpaket kring vård, energi och klimat. Paketet är betydligt mindre ambitiöst än det som president Joe Biden föreslog när han tillträdde som president, men omfattar ändå 740 miljarder dollar under tio år i satsningar på främst klimatåtgärder och sänkta medicinpriser. ”
Att senaten antagit lagpaketet ses som en stor framgång för presidenten. Det antogs med minsta möjliga majoritet, röstsiffrorna 51–50 i kammaren där vicepresident Kamala Harris har utslagsröst.” Kommenteras även här.

Sårbara demokratiska senatorer, som Maggie Hassan i New Hampshire och Catherine Cortez Masto i Nevada, planerar redan evenemang för att marknadsföra den banbrytande lag som de antog under helgen. Demokratiska reklamproducenter förbereder ivrigt en mängd reklamfilmer om den i viktiga valkamps-områden. Och Vita huset är redo att skicka kabinettsmedlemmar på en landsomfattande säljkampanj.

Den omfattande lagstiftningen, som omfattar klimatförändringar och priser på receptbelagda läkemedel och som kom till stånd i senaten efter mer än ett år av smärtsamma offentliga anfall och starter, har startat en frenetisk 91-dagars sprint för att sälja in paketet till november – och vinna över en väljarkår som har blivit skeptisk till demokraternas styre.

Men på samma dag gav justitiedepartementet och FBI republikanerna en enorm, ny fråga att samlas kring, som kommer att öka deras valdeltagande avsevärt:

Hordar av arga Donald Trump-anhängare tog sig till hans hem, Mar-a-Lago, i går kväll, strax efter att det framkommit att FBI hade genomsökt den före detta presidentens egendom, som en del av en utredning om huruvida han tog med sig hemliga handlingar från Vita huset till residenset i Florida.

Trump, som avslöjade husrannsakan i ett långt uttalande, hävdade att agenterna hade öppnat ett kassaskåp i hans hem och beskrev deras arbete som en ”oannonserad razzia” som han kallade ”åklagarförakt”.

Han anklagade FBI för dubbelmoral och hävdade att byrån ”tillät” Hillary Clinton att ”tvätta” 33 000 e-postmeddelanden från sin tid som utrikesminister.

Folket i hans läger sade att razzian var ett tydligt försök att förhindra en eventuell presidentkandidatur 2024.

Trump har inte formellt tillkännagivit någon kampanj, men spekulationerna om att han kommer att kandidera igen är många. Det förstärktes av hans framträdande på C-Pac i helgen.

Razzian kommer garanterat att behandlas i flera nyhetsrundor. Det kommer att ge Trump nytt momentum att tillkännage sin kampanj:

Eftersom Trump överväger att kandidera till presidentposten för tredje gången medför FBI:s intrång i Mar-a-Lago stora konsekvenser för hans politiska framgångar. Kommer det att öka hans status som martyr och få GOP att samla sig kring honom? Eller är det det första verkliga tecknet på otaliga juridiska problem, som sträcker sig från bedrägeri med telegram till valfusk i Georgia och attacken den 6 januari, och som skulle kunna leda till att han blir fatalt insnärjd?

Är detta en ”bomb”? Håller det på att rasa samman för Trump? Är detta den efterlängtade ”brytpunkten” som markerar ”början på slutet” för Trump?

Självklart inte.

Alla försök att få Trump på fall med falska Russiagate-anklagelser eller andra frågor har misslyckats. Några ”hemliga” dokument som troligen hittats hos den person som i egenskap av president hade befogenhet att avklassificera dem kommer inte att förändra någonting.

Razzian och anklagelserna kommer bara att öka Trumps och hans anhängares beslutsamhet att vinna:

De kortsiktiga fördelarna för Trump är i alla fall uppenbara. Han är nu återigen i centrum för den politiska uppmärksamheten vid ett tillfälle då president Joe Biden tog hem ett antal segrar under den gångna veckan. Trump, som är en mästare i att uppträda, kommer att mjölka FBI:s efterspaning för all den publicitet han kan pressa ur den.

Razzian var förmodligen det bästa Trump kunde ha hoppats på:

Trump klargjorde i sitt uttalande att han ser ett potentiellt politiskt värde i razzian, något som några av hans rådgivare upprepade, beroende på vad en eventuell utredning leder till.

Hans politiska team började skicka ut insamlingsförfrågningar om husrannsakan sent på måndagskvällen.

Även de konservativa, som inte gillar Trump, kommer att se razzian som ett illegitimt försök från demokraternas sida att förhindra en ny Trump-kandidatur till presidentposten. Det är något som många kommer att principiellt motsätta sig, oberoende av vem som utgör måltavlan.

Vita huset hävdar att man inte har fått kännedom om razzian. Många kommer att tvivla på det.

Om Vita huset informerades måste dess hat mot Trump ha drivit det till ett mycket dumt misstag. Att tillåta razzian vid denna tidpunkt var det värsta som kunde hända demokraterna.

Det finns också denna konspiratoriska fråga om Jerffrey Epstein:

 

https://www.moonofalabama.org/13i/trumpjudge-s.jpg

 

Föregående artikelNär de hemvändande, fyllda liksäckarna strömmar in är det för sent!
Nästa artikelNär tidvattnet vänder i Ukraina, förbereder sig USA på att kasta Zelensky under bussen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Visst är det en bomb men inte av det slag som liberalerna hos DN föreställer sig.Det är gnistan som kommer att starta inbördeskriget 2.0 i USA. Trumps anhängare är rasande … det finns vapen överallt. Bäddat för kaboom!

  Visst håller det på att rasa samman men inte för Trump utan för USA – det markerar ”början på slutet” för lögnimperiet. Det var i Mar-a-Lago det började kommer framtida historiker att skriva.

  Spännande tider! http://thesaker.is/the-decline-of-the-us-empire-lessons-from-the-roman-republic/

  • nethanyahoo sa att han skulle förstöra Usa, och han hade alla möjligheter att påbörja detta då sionisterna/sog helt har infiltrerat administrationen och washngt dc, det fortsätter nu samt i resten av västvärlden. Det är så de gör, det är så de alltid har gjort, det är så de kommer fortsätta agera tills någon el några länder sätter stopp för dem en gång för alla. Ww3 är här, tyvärr, och den här kampen måste tas

 2. Enligt egna uppgifter av Garland själv har denne agerat helt på egen hand o själv gav ordern om denna razzia, husrannsakan enligt honom själv. Hans senila chef Biden ska ha varit helt ovetande om detta och fick reda på de genom media.Detta enligt dessa själva där även Garland hållt ett pressträff om detta också och försvarade både sitt beslut,och alla som jobbar inom FBI,då dessa ju mött massivt med kritik dessa dagar. Att det skulle handla om kärnvapen som gjorde att man agerade på detta sätt finner jag som RENT skitsnack. Men bara ordet kärnvapen ger ju direkt uppmärksamhet och egna rubriker. Hur och på vilket sätt skulle denna Trump vara någon fara genom kärnvapen oavsett läge,tror ja inte ett SKIT på.Men Garland och övriga clowner måste ju försvara sej på ett övertygande sätt,så som den massiva kritiken sett ut. Jo finner detta intressant och följer utvecklingen med spänning.Trots långt över 1,5år då senila Biden tog över,så har denne Trump massivt stöd kvar har han bevisat denna veckan.Detta TROTS att han fortsatt är helt portad från sociala medier

 3. Jimmy Dore gjorde ett inslag om de klimatåtgärder som diskuteras ovan. I princip verkar det som att man för att kunna satsa X antal dollar på sol- eller vindenergi då även måste satsa X antal dollar på utvinning av olja och gas.
  Med andra ord ingen direkt vinst för klimatet.
  Länk till inslag:
  https://youtu.be/_BK-o8K4nGs

 4. Det här väcker en rad tankar. Vi vet med säkerhet att Biden vann genom väljarmanipulation, samma slags metoder som nazisterna använde för att styra utkomsten av demokratiska val och metoder USA använder flitigt i andra länder, som Ukraina. Avsikten för oligarkin uppenbart att stoppa Trump, vilket dom då lyckades med. Vad är det som pågår nu, samma sak. Det rapporteras nu att man hittat hemliga dokument hos Trump om kärnvapen. Vilken möjlig motivation skulle Trump ha haft att ta med sig dom. Knappast någon. Kan det ha varit så att dessa sekretessbelagda dokument över kärnvapen planterades av någon person i FBI teamet hos Trump för att försöka mer permanent stoppa honom att vinna nästa val. Det låter faktiskt troligt.

  Om så är fallet, och det verkar möjligt, betyder det att själva grunden för amerikansk demokrati har raderats. Inbördeskrig nästa. Det är inte omöjligt.

 5. Kinas take på det hela är talande. USA är en banarepublik. Sverige kan trösta sig med att den hann bli en bananrepublik före självaste USA 😜

  ”The foundation of the US empire is loosening, and it has been shaken by American politicians themselves. Trump insisted that ”Such an assault could only take place in broken, third-World countries. Sadly, America has now become one of those countries, corrupt at a level not seen before.” But it is these unscrupulous politicians, who live on partisan struggle, that make the US degenerate.

  The US has completely destroyed its image as described by the political elites. When there is no partisan mutual trust left, how can the rest of the world still believe the US?

  ”With more of such farces of partisan struggle emerging in the future, the US will have more serious domestic political problems, which will naturally change other countries’ views on the party politics of the US. They will at least raise more questions and reflect on the so-called Veto Politics and its negative influence upon national governance capability of the US. This is inevitable,” Xin said.”

  https://www.globaltimes.cn/page/202208/1272806.shtml

 6. ”With all of the uninvestigated and unpunished crimes that Hillary and the Clintons have committed; with all of the uninvestigated suspected insider trading that Pelosi has committed; with all of the KNOWN crimes of the Biden Family; Trump gets raided?” – Cynthia McKinney, former member of US Congress

  The FBI refused to allow Mr. Trump’s attorney or any other witnesses to be present during the razzia which lasted over 9 hours.

  Frågan är varför kunde inte hans advokater närvara som det är brukligt? Planterade de bevis? FBI är kända för sådant. Läs mer om det mycket korrupta rättsväsendet i USA här:
  https://www.globalresearch.ca/why-former-president-trump-mar-a-lago-estate-raided/5790043

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here