Nationell Klimatstrejk

2
1344

? Den 14 Februari slår det till, då ska ungdomar runt om hela Sverige ut på gatorna. Vi ska strejka, manifestera, höja rösten och sätta press på politikerna att börja agera mot klimatkrisen! ?

Stockholm: strejk med marsch och scenarrangemang: samling 13:00 på Mynttorget. ? Marsch till Medborgarplatsen med tal av Greta Thunberg och forskare. Musik och uppträdande.

Göteborg: Demonstration på Gustaf Adolfs torg start 15:00! ?

Falun: Manifestationen kl 16:00 på Stora Torget! ?

Sundsvall: Demonstration kl 16:00 på Stora Torget ?

Norrtälje: Cykelstrejk! Start 12:00 vid kommunhuset! ?

Borås: Demonstration med marsch, samling 15:45 vid Knalletorget! ?

Samt många fler städer! Håll utkik på din lokala grupp eller skicka ett DM och fråga! Vi ses!

#FRIDAYSFORFUTURE #SKOLSTREJK

Föregående artikelÖppet brev för fredlig demokratisk lösning i Venezuela överlämnades till utrikesministern.
Nästa artikelStöd Syriens kamp mot terrorism och imperialism! Kom till Soltorget idag kl 12!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Greta Thunberg uppträder tillsammans med straffad gangsterrappare.

  https://sputniknews.com/environment/202002171078332544-company-you-keep-greta-thunberg-buddies-up-with-convicted-gangsta-rapper/

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGylbK/thunberg-varm-januari-tecken-pa-klimatkris

  Praktiskt taget alla videor av den mystiska rapparen 1.Cuz, som alltid uppträder i en ansiktsmask, handlar nästan uteslutande med gängrelaterad brottslighet och narkotikahandel.
  Under Greta Thunbergs ”Fridays for Future” -protest i centrala Stockholm delade den 17-åriga klimatalarmisten scenen med två rapartister som förhärligar brott. En av dem avtjänade till och med nyligen två års fängelse.

  Artisterna 1.Cuz och Greekazo är välkända inom Sveriges som spirande stjärnor och har miljoner visningar på både YouTube och Spotify. Båda artisternas texter och musikvideor handlar nästan uteslutande om gängrelaterad brottslighet, narkotikahandel och hat mot polis.
  Efter ”klimatstrejken” publicerade 1.Cuz en bild av sig själv från händelsen på Instagram där han står med armen runt den 17-åriga klimataktivistens axel.

  Fredagar för framtida samarbetspartner Isabelle Axelsson försvarade den omtvistade inbjudan och betonade att de vill ha individer som ”når ut till allmänheten”. ”Vi anställer artister som vi tror kommer att nå människor och har något att säga. Det känns bra, saker kommer med. Vi har haft tio tusen deltagare på liknande evenemang, men nu är det färre på grund av februarivädret ”, sa Axelsson till Expressen.

  På scenen klagade Thunberg med sitt varumärkesskylt ”Skolstrejk för klimat” att den uppfattade klimatkrisen hanteras dåligt av makten och i stort sett ignoreras trots god forskning. ”Unga människor har strejkat för klimatet runt om i världen i nästan ett och ett halvt år. Klimatkrisen ignoreras fortfarande till stor del trots att forskningen är kristallklar. Det finns ingen förståelse för allvaret någonstans, som det verkar ”, sa Thunberg.

  ”Rätt, lyssna på vetenskapen”, twitrade en användare sarkastiskt och lägger ut ett fotografi av Thunberg och 1.Cuz. Trots att hon bara är en skolflicka med ett oroligt förflutna som involverar depression, ätstörningar och en mängd andra diagnoser inklusive Aspergers , har Thunberg samlat många utmärkelser och utmärkelser och ses allmänt som en kontrar tonårsikon, utan en veritabel klimatguru.

  • Möjligen stämmer detta, beklagligt nog.

   Vad är innehållet i texterna kan man undra.

   En person som suttit i fängelse kan ha blivit hederlig och kan ta avstånd från kriminalitet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here