Öppet brev för fredlig demokratisk lösning i Venezuela överlämnas till utrikesminister Wallström

2
450
Öppet brev till utrikesminister Wallström överlämnas 11 februari 2019.

Öppet brev med undertecknande föreningar och organisationer fram till överlämnandet:

Öppet brev till Utrikesminister Margot Wallström från en lång rad föreningar!

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

2 KOMMENTARER

  1. https://www.independent.co.uk/voices/venezuela-crisis-coup-maduro-guaido-us-troops-un-iraq-a8767506.html
    Läs vad professorn i internationell rätt och FN-rapportören Alfred de Zayas skriver i frågan. Förutom att fördöma inblandningen som Sverige medverkar i berättar han om en spanskledd internationell grupp som mellan 2016-18 bedrivit underhandlingar för att åstadkomma en intern kompromiss i Venezuela där regeringssidan och oppositionen skulle enas om ett program för att lösa de interna politiska motsättningarna. När det utarbetade dokumentet skulle undertecknas i februari 2018 drog sig oppositionen plötsligt undan och vägrade, liksom de vägrade att delta i presidentvalet som enligt deras egna önskemål hade tidigarelagts.
    Vi ser här samma mönster som före kuppen i Ukraina där de Tysklands, Frankrikes och Polens utrikesministrar stod som garanter för en kompromiss som tidigarelade presidentvalet, bara för att följande dag frångå avtalet och släppa fram kuppmakarna. I Jugoslavien fanns ett färdigt avtal som bosnierna på USA:s inrådan vägrade underteckna och kriget blossade upp igen. USA:s modell är den som tillämpas: inga förhandlingar utan våldsam konflikt är det som gäller. Även i Mellanöstern har förhandlingslösningar avvisats om och om igen, med början från Kuwaitkrisen 1990.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here