Nazi-rötterna till EU – finns sådana?

16
3852

I serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som alltid är aktuell. Man är knappast konspiratorisk om man funderar på om samband finns mellan denna del av EU:s historia och toleransen mot Ukrainas nazisttolerans.

Denna artikel baseras på ett mail till mig och andra från Jan-Erik Gustafsson i ”Folkrörelsen nej till EU (FNEU”).
”Någon gång i våras dök det upp ett mejl i min (Jan-Erik Gustafssona) brevlåda om en bok från Dr Rath Health Foundation skriven av Paul Anthony Taylor, Alexandra Niedzwiecki, Matthias Rath och August Kowalczyk med titeln THE NAZI ROOTS OF THE ’BUSSELS EU’ med undertiteln What you always wanted to know about the ’Brussels EU’ -But no one dared to tell you! Mejlet väckte omedelbart mitt intresse då jag tidigare läst Phillippe de Villers bok J’ai tire’s sure fil du mensonge et tour et venu, som också berättar historien bakom om hur EU-bygget kom till.
Redaktören: Fri översättning av J’ai tire’s sure fil du mensonge et tour et venu ”Jag drog i lögnens tråd och allt kom fram”.
Jag (Jan-Erik Gustafsson ) skrev en recension av denna bok, som om jag minns rätt finns publicerad i en KEF (Kritiska EU-Fakta) före parlamentsvalet 2018. Båda böckerna bygger på dokument som avsiktligt hållits dolda och först nu under senare år har kunnat läsas offentligt efter research från författarna. Taylors bok bygger bl.a. från omfattande dokument från Nurnbergsrättegångarna ( USA emot IG Farben), som Dr Rath Foundation lyckat få ut och publicera först 2007.

Redaktören: Jag har publicerat recensionen. EU skönmålar sin historia och sina fäders verkliga bakgrund – Jean Monnet, Robert Schuman och ex-nazisten Walter Hallstein.

Villers fokuserar främst på Jean Monnet,som av EU-eliten hålls fram som EUs grundarperson, men i Villers bok förekommer också Walter Hallstein, som blev EU-kommissionens för President under kommissionens två första perioder 1957-1968. Hallstein var också en av de tolv signaturerna som undertecknade Romfördraget, och ramståt som den praktiske genomföraren av det odemokratiska EU-projektet.
Taylor mfl. bok fokuserar på Walter Hallstein, och i ett flertal dokument framgår  han var en framträdande jurist och akademiker, medlem i Nazistpartiet,  som från 1930-talets mitt fram andra världskrigets slut legitimerade den tyska ockupationapolitiken, förintelselägren (särskilt Auschwitz där de intagna användes som slavarbetare och användes som försökskaniner med kemiska och medicinska produkter av IG Farben) i tjänst för kartellen IG Farben (Bayer, BASF, HOECHST/Aventis/Sanofi) och som skisserade NEUROPA och senare var en av huvudförfattarna till Romfördraget (= det förnyade NEUROPA). Ett av teman i boken är att Hitler bara var en frontfigur för de ekonmiska intressenterna i IG Farben, som identifierat att de kunde göra största möjliga profit på marknaderna för energi, mediciner och mat, det vill säga det vad människor är mest beroende av. IG Farben representerade således the Chemical, Oil and Drug Cartel, som var den verkliga anstiftaren av Andra Världskriget. Den kanske viktigaste anledningen till IG Farbens enorma inflyttade var de patenträttigheter och patentlagar som skyddade deras (mordiska) produkter. Bayer äger idag Monsanto (ogräsmedel) och tyska  Biontech har idag patentet på vaccinet från Pfizer, inte amerikanarna.
Walter Hallstein-Bundesarchiv
Hur som helst skriver Taylor m.fl. att EU-projektet till sina väsentliga delar är det återuppstådda NEUROPA ,skisserat av bl.a Walter Hallstein när han var nazist,  och vars väsentliga delar finns inkorporerade i Lissabonfördraget 2009. Det är samma industrigrupper/karteller som styr världen idag kanske med tillägga av IT-industrin dominerad av amerikanarna.
Efter krigsslutet förnekade Hallstein att han någonsin varit en legitimerande juridiskt nazist, och i hans CV är allt utsuddat i hans tidigare liv. Under Nurnbergrättegångarna dömdes främsta nazistiska militära och en del politiker, men de ekonomiska intressenterna och personerna bakom IG Farben gick fria, och återkom i höga positioner inom näringsliv och politik några år efter kriget, bl.a. för att de behövdes för att motverka ”hotet” från Sovjetunionen och kommunismen.
The Nazi Roots of the Brussels EU kom ut i en första upplaga 2012, och en fjärde upplaga 2017. Jag försökte köpa den från deras hemsida, men mina två kreditkort accepterades inte. Så jag lade 30 euro i ett kuvert och skickade det till the Foundation. Jag fick bekräftat att pengarna kommit fram, men efter tre veckor hade det inte dykt upp en bok (och en annan bok om cancer som jag beställt). Så jag mejlade igen och då visade det sig att böckerna kommit i retur till Amsterdam. Böckerna skickades igen med att postnumret förändrats från 164 71 till SE-164 71, och efter två veckor dök böckerna upp i min brevlåda. Så den EU-privatiserade postverksamheten är inte att lita på och  inte heller att det skall var så tjusigt att beställa över internet!
Jag har nu läst halva den välskrivna och mycket illustrerade boken, och från början hade jag tänkt att skriva en recension av boken, men det kan bli minst tio artiklar om man har tid. Om ni inte köper boken så kan ni kolla in boken och läsa den på nätet (vilket jag inte orkar), så ni inte tror att jag utsätter er för en konspiration (man kan ju snart inte skriva något utan att bli beskylld för att vara konspiratör) . Dessutom när jag kollade idag finns på Dr.Rath Foundation hemsida en mycket intressant video (1 tim 10 min) som sätter bl.a. boken i ett vidare aktuellt sammanhang (rekommenderas särskilt till Bengt Åke!)
Boken är en ”explosive” bok enligt hemsidan och jag håller med till 100 procent. Dr Matthias Rath, som  under två årtionden arbetade ihop med Nobelpristagaren Linus Pauling, säger i videointervjun att för att undvika ett nytt globalt krig så är det viktigt med utbildningen och berätta den verkliga historien om det Andra Världskriget och EU-projekt därefter. Något för FNEU (Folkrörelsen Nej till EU) att ta fasta på!
Web-sidorna finns med länkar i bilagan.

Jan-Erik Gustafsson i senare mail efter läsning av hela boken:

”Nu har jag läst ut boken The Nazi Roots of the Brussels EU, som kanske
är en av de viktigaste böcker jag någonsin läst. För att förstå dagens
samtid måste man gå tillbaka till historien och med Walter Hallstein som
nazistisk frontfigur visar boken att dagens EU i princip har infört alla
de viktigaste principerna i nazisterna Neuropa med Lissabonfördraget som
kronan på verket. Hela denna historia där tyska tidigare aktiva
nazister, med det ledande skiktet inom Västmakternas godkännande som en
del i det framväxande Kalla kriget, konstruerade dagens EU och Europa är
en chockerade ny historieskrivning som först blev känd i början av
2000-talet då handlingar från Nurnbergrättegångarna blev offentliga och
bla, Walter Hallsteins famösa 1939 Conquest Speech, som i detalj
granskas i boken. Förmodligen känner de flesta idag aktiva politiker
inklusive Stefan Löfven inte till denna bakgrund och historia, då den
avsiktligt dolts.Boken kom ut 2012 och driver tesen att IG Farben var den verkliga
anstiftaren till 2a
världskriget och denna cartell av kemi och oljeföretag använde
nazisterna som de finansierade och kontrollerade för att utvidga sin Oil
and the Drug Cartell på världsnivå. Det otäcka är som jag inte förstått
tidigare att dessa läkemedels- och kemiföretag skaffade sig patent på
syntetiska droger och mediciner för att göra vinst på bl.a. människors
sjukdomar och lidande, men inte hade något intresse att förbygga för
dels är det emot mänskliga rättigheter att ta patent på biologiskt
material och dels kunde man inte tjäna några pengar på förebyggande
sjukvård.Dessa krämande farmaceutiska företag (Big Pharma) styr även idag (nu med
hjälpa av Big Tech/IT/Bill Gates) under den s.k. coronapandemin med sin
patenterade genmodifierande vacciner (som är en manipulation med livet),
som de inte ens vill förse allmänheten en innehållsförteckning om.
Samtidigt som WHO m.fl. förbjuder användandet av förbyggande medel som
Ivermectin, hydroklorkin, C- och D-vitamin och zink.Auschwitz var kanske det värsta utrotningslägret där IG Farben
(Bayer,BASF,Hoecht/Sanofi) testade sina droger på judar och försvarslösa
människor. I bokens slut (ss 288 -293) presenteras ett historisk upprop
från 2010, eller en ny konstitution för att styra Europa, av ett dussin
personer som överlevde förintelselägren som Relay of Life
(www.relay-of-life.org), som ignorerades av dagens politiska ledare. Läs
detta dokument som en början till en ny vision för Europa.Så jag rekommenderar starkt att boken läses. Den var svår att köpa då
mina kreditkort inte accepterades att köpa direkt från Dr Rath
Foundation hemsida, så jag jag lade 30 euro i brev och skickade iväg
det, och efter ytterligare problem dök boken upp efter ett par månader.
Det finns inte att köpa på Bokus eller AdLibris, man kan ju fundera
varför!Ett förslag att utöver ett nätverk att FiB, som har demokratin som ett
överordnat mål,  under hösten ordnar en studiecirkel på The Nazi Roots
of the Brussels EU. Då skulle EU-medlemskapet komma i fokus och inte
bara NATO och alliansfriheten!”

Föregående artikelVästvärldens BRICS-paranoia
Nästa artikelVästerländska medier inser slutet på den ukrainska motoffensiven
Jan-Erik Gustafsson
Jan-Erik Gustafsson, Styrelsemedlem och tidigare under många år ordförande i Folkrörelsen Nej till EU.

16 KOMMENTARER

 1. Det stämmer bra, Jan-Erik, det skrev redan den finske nazisten Örnulf Tigerstedt i nasseorganet Signal (1943). Tyskland skulle ta över Europa, i ett ” REICHBAU”,
  Tigerstedt undrade bara om Europas
  resurser (ockuperade/& kollaborerande)
  skulle räcka i Tysklands kamp mot det
  ”icke kontinentala” Storbritannien och det
  ’”icke-europeiska” Ryssland, eller blir dessa makter kvar som vinnare, lika efter
  Napoleonkrigen? ”Det blev dom.

  Det sprack, f.ö. var det ingen fredsunion,
  heller som kvinnliga EU-parlamentariker,
  brukar framhålla, och gosa med, det pågick de mest brutala kolonialkrig, 1950,som i Indokina/Vietnam, där bra
  många gamla WSS-krauts även stupade i franska främlingslegionen i Dien Bien Phu, 1954, don’t mention frassarnas kolonial-krig, i Algeriet, och Paris/Seine, 1957-1962. Hur kan svenskar vara så historie-lösa? Tjejer är ju tyvärr ofta det, vet ej varför, inte alla, men… därför var det nog
  kvinnor som röstade in oss i EU, borde
  någon kolla, för hur med en ev. Nato-omröstning?

  Nytt läge nu efter Brexit, vad händer, det var tyskarna som krossade Jugoslavien, som de hatade, för Titos partisaner, band Wehrmachts divisioner,1941-1944 först under österrikaren Franz Böhme, ”Jugoslaviens bödel”, kallad som sen blev, arm’echef i Finland, 1942-1944, Murmanfronten, sen ÖB i Norge, till 1945, listad för Nurnberg,1947.

 2. Jag är tveksam till prat om ”rötter”. Det kan leda uppmärksamheten åt fel håll, exempelvis vad EU gör eller inte gör idag.
  För övrigt: när det kampanjades för att Norge skulle gå med i EU:s föregångare EG omkring 1970 så var en ledande företrädare för norska Arbeiderpartiet, Trygve Brattelie, ledare i kampanjen. Han räddades med knapp nöd ur ett tyskt läger 1945. Skulle en sådan person inte ha anat vissa samband om nu EG var rotad i nazismen? Varför inte rotad i fransk expansionism (Napoleon, Karl den store)?

 3. Nja, Björn, men Norge är ju utanför EU, att de törs. Varför? Vet vi det? Är det oljan man inte vill dela? Vad vinner de på detta? Varför skulle vi med? För att det var kul att säja ja? Vilken tur vi nobbade Euron!

  Den norska politiken är ofta paradoxal, som Stoltenberg, och deras Nato-bindningar,och Usa-bombplan och jaktubåtar, i norr, det är
  vi som försvarat Natos nordflank, sedan 1949.Varför fokuserar USA där nu, är det krig på gång? Då upphör Norge att existera. De blev utsatta för terrordådet,
  Breivik, som de skyller på Ryssland. Tokiga de är!

  Men det fanns stora industriplaner för Norge av Nazityskland, 1940-45, alumi-niumfabriker åt Göring, vägar i norr, som byggdes av 113. 000 ryska krigsfångar, 10 % dog, även norska företag byggde befästningar, flygfält, tyskarna plundrade även, Sven Tumbas farsa, var över och jobbade åt dem, e.u.SVT.

  Glöm inte tungvatten i Vemork för tysk a-bomb, svenska Wallenberg betalade åter-uppbyggnad, Axel Johnson molybdengruva till pansarplåt.

  Så norskarna förstod nog att EU skulle
  bli tyskt, men de protesterade mot, tyska
  Nato-trupper till Norge, på 1950/60talen,
  de förstod vad som väntade, svenskar är
  för korkade för det.

 4. Ford ombesörjde Hitler med jeepar och Shell med gratis bränsle. Allt för att Hitlers arméer skulle gå österut mot sovjetunionen, det passade ju också England; alla var de emot Stalin. Dessutom investerade de i uppbyggnadsprogrammet för Tyskland och efterskänkte krigsskulder till jag vet inte hur många procent.

  Kommunistiska idéer var värre än döden för dessa Herrar.

 5. Jean Monet och ’de övriga nazisterna’ var anglosaxiska imperiets och Cias medarbetare.
  United States of Europe: EU was created by the CIA by Ambrose Evans-Pritchard
  The Telegraph, UK Tue, 19 Sep 2000 05:00 UTC
  https://www.sott.net/article/268442-United-States-of-Europe-EU-was-created-by-the-CIA

  Jan Myrdals anteckningar måndagen den 11:e mars 2013
  SÄTT DEM I GAPSTOCKEN!
  BIND DEM VID SKAMPÅLEN!
  http://myrdalblogg.blogspot.se/2013/03/satt-demi-gapstocken-bind-dem-vid.html
  finns tex på archive.org 28 maj från det året

  Bemötande av kritik riktad mot min forskning rörande Tingsten och Congress for Cultural Freedom © Mikael Nilsson 20130507
  https://www.historia.su.se/polopoly_fs/1.134156.1367924931!/menu/standard/file/Tingsten_och_CCF_Ett_svar_pa_kritiken.pdf

  Origins of the Congress for Cultural Freedom, 1949-50
  Cultural Cold War (1)
  https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/95unclass/Warner.html
  finns tex på archive.org 18/10 2013

  America’s Conquest of Western Europe: Is Europe Doomed By Vassalage To Washington? By Dr. Paul Craig Roberts
  Global Research, July 28, 2016
  https://www.globalresearch.ca/americas-conquest-of-western-europe-is-europe-doomed-by-vassalage-to-washington/5538471

  The European Union Was Always an American-Led Project, and Now Washington Is in Panic Mode
  Like all unnecessary institutions, the European Union has invested heavily in the creation and continuation of its own self-aggrandizing mythology. Reading the horror and outrage in every newspaper after the Brexit vote was tallied, one would think that the UK had just voted to invade Iraq or elect David Cameron as prime minister.
  By Riley Waggaman, Contributor
  former Wonkette editor, current vagrant journalist
  Jul 1, 2016, 07:46 AM EDT | Updated Jul 2, 2017
  https://www.huffpost.com/entry/the-european-union-was-al_b_10739324

  How the CIA Created the EU By Eric Zuesse
  Published on November 13, 2020
  https://moderndiplomacy.eu/2020/11/13/how-the-cia-created-the-eu/

 6. Helt rätt Björn, att tro att det finns njozis i eufjunens högborg, är som att tro att globalisterna inte är monopolister. Så neej, det finns ingen sådan koppling. Däremot har globalisterna all önskan i världen, att människor ska tro det. Då kan de ju slippa sökljuset ett tag, fortsätta med sin antimänsklighet, som t ex att i all stillhet.. ”forska” på hur de ska få bort 90% av mänskligheten från jordens yta. Dvs den mängden de inte kan totalkontrollera, hur mycket de än vill

 7. Visst. Historien spökar alltid, speciellt i Europa.

  Tjeckiens president Petr Pavel var medlem i CSSR:s kommunistparti, var med som militär att slå ned Pragvåren 1968 och var aktiv att underhålla de sovjetiska baserna i landet. Ändå är han numera framstående militär och general inom Nato och numera det öppna och demokratiska Tjeckiens statschef, som gammal kommunist och medlem av den då av folket så avskydda och föraktade nomenklatura-överklassen i landet.

  Historien ”spökar” således åt båda håll. I Europa är det ingenting konstigt, snarare normalt.

  Som vanligt har de flesta kritiker av europeiska unionen inga som helst egna svar på hur ett alternativt europeiskt samarbete skulle se ut.

  Skulle vi bränna upp alla europeiska traktat och sedan från noll inkalla alla med europeiska kunskaper (förmodligen samma personer som innan) och börja om med samma samarbetsintentioner att sammanföra länderna på nytt?

  Jag ställer samma fråga till unionens dödgrävare: ska vi lämna Förenta nationerna, Nordiska rådet och och Europarådet samt den europeiska deklarationen om de mänskliga rättigheterna likaså?

  Hur många Stude Noll behöver Europa egentligen?

  Vad är EU-motståndarnas alternativ till europeiskt samarbete, egentligen? Den versionen får vi nämligen aldrig veta. Noll.

  Förmodligen för att den inte existerar ens i tankevärlden.

 8. Johan de Naucler frågar sig: ”Vad är EU-motståndarnas alternativ till europeiskt samarbete, egentligen?”

  Om du frågar majoriteten som brukar befolka den här bloggen är alternativet att gå i union med Ryssland.

  • Ja, bäste Anders, jag vet själv inte heller (alls). Efter andra världskriget så blev det viktiga att förhindra den under två världskrig så ödesdigra stormaktskonkurrensen mellan europeiska industrimakter klokt löst med en kol-och-stål-union som fördelade bördor, skyldigheter och rättigheter samt lika utveckling en mycket viktig ömsesidigt beroende kraft som låste samman länder till samarbete. Det har faktiskt gått mycket bra.

   Europeiska unionen och Eurozonen är sedan cirka år 1998 (även enligt CIA:s internationella statistikbok) världens överlägset största ekonomi. Så pass stor att de totalitära neokonservativa krafterna i Amerika faktiskt, som John Bolton, velat ”sänka euron”.

   Efter det rysk-ukrainska kriget och förmodligen med tiden putinismens och den sista KGB-generationens stormaktsfantasiers båda sinkadus ut ur historien, så måste ett tredje land infogas i det europeiska ”beroendeförhållandet” (från ursprungligen Tyskland-Frankrike) för europeisk fred och stabilitet, och det är just ett Ryssland vi resten av Europa måste hjälpa till med att få på stabila ekonomiska och demokratiska principiella fötter.

   Den nu politiskt fängslade författaren och oppositionella politikern Vladimir Kara-Murza uppmanade i sina sista ord han hade rätt till i den ryska ”domstolen”, att så som man på 1990-talet från väst illa behandlade det ryska integrationsprojektet med väst, får inte negligeras ännu en gång (européerna ville verkligen, men amerikanerna satte tyvärr stopp), och det får inte upprepas.

   Som svar till Erik Andersson så måste det sägas att som ekonomisk spelare är den europeiska nationalstaten stendöd, och utkonkurrerad. Inget land som Sverige, Danmark, Estland eller ens Tyskland skylla ha minsta styrka i världen: vi skulle vara helt utlämnade i händerna på de totalitära imperiala krafterna hos Washington liksom Beijing; två krafter som idag faktiskt är ekonomiskt svagare än Europa. Det tål att både påminnas som att tänka noga på; Eurozonen som världens största och mäktigaste ekonomiska kraft. Hos oss!

   Att de ”fascistiska krafterna” i unionen skulle vara starka har jag svårt att överhuvudtaget se. Alla de partier som går över gränsen från rå konservatism mot fascism som AfD, ungerska Jobbik, Frattelli d’Italia, PiS i Polen och andra, har ytterst stora bekymmer, dessutom ekonomiska, i sina starka hemmafästen. Dessa krafter har aldrig bidragit med något konstruktivt och ekonomiskt vare sig i sina egna hemmaländer och på ett ekonomiskt plan.

   Europeiska unionen håller på, tvärtemot vad högerkrafterna en gång drömde om, en stark vänsterkraft i världen med världens starkaste drivande miljöpolitik, anti-monopolpolitik (mot t.ex. Google, Apple och Microsoft m.fl.) och för jämlika rättigheter för minoriteter och små länder. Ta alla länder i östra Europa; deras enda stora politiska dröm: att få bli en del av det civiliserade och fredliga europeiska projektet; visst, det har svagheter och misslyckanden bakom sig. Men varje dålig mörk dag för ett EU-land är alla dagar i veckan året runt en bättre dag för strävsamma folk som ukrainare, moldaver, bosnier, albaner och till och med ryssar!

   Jag hör ofta idag från unga och medelålders ryssar vad man en gång ofta hörde på 1980-talet friare sägas i Sovjetunionen (som märkligt nog var långt friare och öppnare då, än dagens auktoritära, repressiva och intoleranta Putin-Ryssland): ”när ska vi bli ett vanligt, civiliserat och europeiskt land som alla andra?”.

   Det inget hopp! Våra europeiska dörrar skall stå öppna. Vår öppenhet, gästfrihet och frihet skall gälla även dem. Den ryska permafrosten och polarnatten kommer att försvinna.

  • Europa har två vägval.

   1. Att fortsatt leka lakej åt USA och därmed begå självmord
   2. Att säga ifrån lakej-skapet och finna en fredlig samexistens med Ryssland.

   Alternativ 2 säkrar Europas existens. Dock är risken att eurokraterna väljer bort just detta alternativ väldigt stort (von der Lügen, Borrellia, mm)

   Och hur går det för skämtet som kallas ukrainska offensiven? Den går fortare baklänges än framåt 💩💩💩

   Läs mer om hela Nato/ukrozionazi ”offensiven” med bilder av brinnande leopard/Bradley och annat förnäm skrotvapen från väst här:
   https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-81323-afu-struggles-for-symbolic

 9. Kan man inte samarbeta utan att tillhöra en union? Det har ju gått bra innan. Varför skulle vi inte klara oss utan EU?
  Sverige var ett betydligt bättre land före EU inträdet Lägg ner hela EU-helvetet, Och börja om. Bli en svensk nationalstat igen. Utan fascistiska korrupta EU och Brysselbyråkrater som styrs av dollar imperiet.

   • Donald Trump har många anhängare där borta i USA.
    Demokratin är skakad och gör allt för att få bort Donald Trump.

    Jag tror demokratins självgodhet och brist på hänsyn kommer göra att demokratin aldrig kommer erövra världen.

    Tvärsom ser vi nu hur demokratin börjar förlora förtroendet i utomvästliga länder.
    Får sedan de krigiska demokratiländerna lämna Ukraina med förlorarstämpeln över sig kan vi på allvar börja se att Västvärlden tappat sin roll som ledaren i Världen.

    Det är då den nya Multipolära världsordningen blivit verklighet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here