Västerländska medier inser slutet på den ukrainska motoffensiven

8
1620

Västerländska medier har äntligen ändrat kurs. De erkänner nu att den mycket hajpade ukrainska motoffensiven har misslyckats. Faktum är att de erkänner att det aldrig hade en chans att vinna i första hand. Kanske kan man se Zelenskys avskedande av cheferna för rekrytering av soldater pga. påstådd korruption i ljuset av detta, och bl.a. som ett sätt att vältra över skuld på andra.

____________

Detta är skrivet av Moon of Alabama .

The Hill , Washington Post och CNN är nu överens om att den ukrainska armén aldrig kommer att nå sina mål.

Det gör det svårt för Biden-administrationen att få kongressens godkännande för 24 miljarder dollar i extra ”stöd” till Ukraina. Det är inte meningsfullt att betala för en sak som uppenbarligen är förlorad.

Polens president Duda har också erkänt att motoffensiven har misslyckats. Relationerna mellan Warszawa och Kiev har förvärrats och polska intressen kommer inte att tillåta mer stöd eller aktiv intervention.

Det blev ingenting av den ”fredskonferens” som Saudiarabien anordnade för Ukrainas räkning .

Trots många dåliga nyheter försöker den ukrainska armén fortfarande ta ryska positioner i södra och östra Ukraina. Men den har helt enkelt inte tillräckligt med män och vapen för att bryta igenom linjerna.

Även om de lyckas få ett lokalt genombrott finns det inte tillräckligt med reserver för att driva på den nödvändiga uppföljningen. Endast en av de NATO-tränade brigaderna har fortfarande hållits tillbaka. Alla andra har krossats i sina olika utplaceringszoner.

I nordost runt Kupyansk har ryssarna startat en egen offensiv som har drivit ukrainarna på flykt. Ukraina har beordrat evakuering av området:

En obligatorisk evakuering har beordrats för den ukrainska staden Kupyansk och dess omgivningar, eftersom Ryssland intensifierade beskjutningen av Ukrainas nordöstra Charkiv-region och påstod sig ha tagit ukrainska positioner nära staden på torsdagen.

Men Kupyansk är en rysk stad och folk vägrar att lämna .

Den ukrainska pro-Maidana-tidningen Kyiv Post tror att det är möjligt att Ryssland kommer att ta tillbaka Kupyansk:

Kan Ryssland återta staden?
I det här skedet kan ingenting uteslutas, och att upprepa Kupyansk kommer helt klart att vara en betydande bedrift för Ryssland. Det skulle inte bara innebära återupprättandet av järnvägsförbindelser med Ryssland, utan Kreml skulle säkerligen göra det bästa av propagandapotentialen att återerövra territorium som befriats av Ukraina i förra årets motoffensiver.

Se även Military Summary Channel:

Sommarverksamhet | Ryssarna avancerade i fem nya riktningar. Militär sammanfattning för 2023.8.11

Se även analysen av Alexander Mercouris:

Föregående artikelNazi-rötterna till EU – finns sådana?
Nästa artikelSyrien: en berättelse om plundring och återfödelse
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. LONDON, 13 augusti. /TASS/… Militär operation i Ukraina..
  Tidigare amerikansk spion kallade Zelensky ”Rysslands bästa vapen”.
  Scott Ritter medgav också att Ukrainas väpnade styrkor kommer att gå emot Ukrainas president på grund av stora förluster.
  Ryssland är sannolikt inte intresserad av att ta bort Volodymyr Zelenskij från presidentskapet i Ukraina, eftersom hans inkompetens gynnar de ryska trupperna. Denna åsikt uttrycktes av den tidigare amerikanska underrättelseofficeren och FN-inspektören Scott Ritter.
  ”Jag tror inte att Ryssland kommer att ta bort Zelenskij från [presidentens] ämbete. Zelenskij är det bästa vapnet de har. Hans inkompetens har lett till att den ryska segern har blivit mer förkrossande”, sa Ritter i en intervju publicerad på YouTube kanal för den brittiske politikern och journalisten George Galloway.
  Han noterade också att den ukrainska armén, mot bakgrund av stora förluster, kunde sätta in sina vapen mot Zelenskij, åka till Kiev och därigenom pressa presidenten att avgå.
  Taggar:Ukraina USA Militär operation i Ukraina.
  https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/18498069

 2. Kiev flyttar ansvaret för misslyckandet med motoffensiven till Nato
  https://ura.news/news/1052675381

  Misslyckandet i motoffensiven av Ukrainas väpnade styrkor (AFU) är förknippat med de misstag som Natos militära ledning gör. Detta rapporteras av den ukrainska upplagan av UNIAN. De specificerade att högkvarteret för de väpnade styrkorna i Ukraina börjar ignorera de västerländska allierade.
  ”Efter den ukrainska arméns misslyckande under motoffensiven började vårt högkvarter att agera på sitt eget sätt och ignorerade västerländska teoretiska rådgivare som inte har mycket förståelse för vad som händer här. Däremot försöker de rättfärdiga sig själva. De säger att problemet inte ligger i Natos doktriner och rådgivare, utan i den ukrainska militären själva”, står det i artikeln.
  Oenighet uppstod om Nato-doktrinen. Där anges att verksamheten ska bedrivas med luftdominans. Fördelen i luften ligger dock fortfarande hos Ryssland, preciserade de där.NIAN noterade att det under lång tid ”bemästrade pengar” för alliansen och inte investerade dem i militära angelägenheter. Om Ukraina förlorar i konfrontationen med Ryssland, kommer detta att innebära att all militär hjälp till Kiev var bortkastad, specificerar publikationen. UNIAN betonade att USA inte överför F-16 stridsflygplan till Ukraina på grund av att den ryska försvarsmakten lätt kan skjuta ner dem. Men i juli tillkännagav USA:s president Joe Biden överföringen av denna typ av fighter till Ukraina, utan att ange exakta datum, rapporterar Reedus . Tidigare rapporterade den italienska tidningen IL Fatto Quotidiano att Nato hade dömt Ukraina till en hopplös kamp med Ryssland. Enligt journalister får Ukraina militär hjälp endast för att uppfylla de mål som sattes upp i alliansen .
  Läs URA.RU i Telegram ! Vi pratar om alla viktiga nyheter i Ryssland och världen före våra konkurrenter. Prenumerera .

 3. Det vi ser är början på slutet av inte bara på ukrozionazi ”äventyret” utan ännu viktigare slutet på de ”utvalda” skitens fasoner. Frågan som kvarstår blir då hur snabbt kommer den mäktiga Ryska armén att ta sig över till den Polska gränsen.

  Under tiden kommer vi att höra rapporter om högt uppsatta ukrozionazi RÅTTOR som hoppar från det sjunkande skeppet, d v s, Europas Afghanistan eller landet 404.

  Självklart blir vårt schadefreude över PSYKOSEN som samling Nulandist/Nudelmanist, Sullivanist och Blinkenist plus andra stammedlemmar hamnar i. Vad samling svenska Bidenist och självutnämnda Rysslandkännare, d v s, titulerade bluff expert blir drabbat av blir lite som grädde på moset för os som älskar Ryssland. Slava Rossia!

 4. Sanslöst att se hur Smo insatsen fått ’media’ uppmärksamhet. Som vanligt står globalist’media’ för vilseledningen, och tveklöst är det ju såklart för att t ex inget ska behöva rapporteras om stingattackerna mot Syrien, ockupationen av 1/3 av Syrien, kapningen av Golanhöjden, massmorden i Yemen (washingtons/citys egen lilla smo för att säkra usrhells ”integritet”, attackerna mot försvarslösa i Gaza, lbtqp attackerna mot västs ungdomar, fokus bort från ”who,”,s maktövertagningsförsök (”who”..ännu en en av citys verktyg), massbiverkningarna av injektionerna, masslögnen om livssubstansen co2, osvosvosv. Och otroligt att se hur köpta/korrupta/ängsliga/hotade ”experterna” i tvsofforna, är. Naturligtvis vet de att det är kört och att det var det från början. Men de håller tyst om det, därför de får inte yttra något annat.

  Inget av det ”de’ beskriver i ’sin media’ är sant, allt ’de’ beskriver är bluff. Skulle de sagt att Ryssland, Kina, Iran, Nordkorea (och nu förhoppningsvis de afrikanska frihetsländerna kommer att skaffa, samt ev vissa sydamerikanska länder) har oerhört avancerade, och framförallt integrerade, vapensystem som slår ut aallt innan fienden ens kunnat avancera 100m, så hade globalisterna inte kunnat genomföra denna ’media’kupp, råna västs befolkning på skattepengar till ukraina, dra uppmärksamhet fr sina egna illdåd, inte kunnat kränga vapen till korrupta västregimer. De lever och frodas via vilseledning, och instrumenten de har till förfogande är inte fy skam; totalkontroll över all västfinans samt väst’media’. Ambitiöst genomfört.., på drygt 100 år

 5. Dessa Ukraina. Så otacksamma korkskallar. Jag har ALDRIG bevittnat en regim så otacksamma som Ukraina. Detta genom HELA krisen. Herregud har EJ ens ord för det på allvar. Man pekar fingret på ALLT och ALLA. Men även nu när allt gått åt skogen skyller dessa på Nato. Jag är HELT säker att många EU länder längtar till ett slut på denna vidriga proxyn. ALLT hänger som vanligt på Usa självfallet. Men nu börjar vi närma oss slutet på riktigt. Sommaren lutar sej mot slutet och allt har gått åt skogen för Ukraina regimen och dess uppbackare. Förhandlingar inleds till hösten nu. Har skrivit de många gg på olika artiklar här, att efter sommaren till hösten kommer förhandlingar att inledas. Ryssarna har manglat sönder denna såkallade motoffensiven. Och det har man gjort brutalt hela sommaren nu. Ukraina har bara dom vanliga terroristattackerna som man fortsätter att genomföra. Vare sej det är direkt mot fastlandet Ryssland, eller mot frontens oskyldiga civila befolkningen. Donetsk stora universitet bombades helt till grus av KLUSTERBOMBER förra veckan. Ett av många exempel. Man fortsätter genomföra olika attentat mot Krim och kerz-bron också. Det är rent tur för dom hjärndöda europeiska valparna, att Ryssland fortsatt kontrollerar Europas största kärnkraftverk. TROTS flera försök av ukrainska terroristattacker mot denna, har ryssarna framgångsrikt skyddat den under HELA krisen. Vad länge man väntat i västliga medierna med att säga sanningen om den totalt misslyckade motoffensiven. Men nu när ryssarna malt sönder och manglat sönder dom nya fräscha styrkorna som tränats i EU, ihop med alla nya moderna tunga vapnen, går de EJ att dölja mer. Många medier utanför Usa Nato väst har hela tiden under sommaren kablat ut massor med videos och bilder på misslyckandet på löpande band. Då i Asiens och arabländernas medier speciellt. Även när förhandlingarna inleds någongång i hösten, vilket jag fortfarande tror på. Så kommer terroristattackerna att fortsätta mot civilbefolkningen i Donbass regionen och söderut längs hela sträckan mot Krim. Zelenski har EJ kontroll på ALLA tunga vapen som fortfarande finns i landet i massor. Sedan har vi nynazisterna, facisterna och terroristerna som EJ går att tämjas eller lita på MINSTA lilla. Men även den grova organiserade kriminaliteten som under åratal framöver kommer skeppa vapen till övriga europeiska länderna. Svarta marknaden har ju ALDRIG mått bättre i Ukraina. Man lär sej INGET av tidigare händelserna när gäller dom korkade EU. Usa skrattar bara som EJ ens delar gränser hit. Dessa pengahungriga massmördare har ändå uppnått flertalet mål HELT på europeiska ländernas och dess befolknings kostnad. EU är så pinsamma så det skriker om det, men det är annan historia det. Jag vore faktiskt EJ förvånad om Zelenski också blir mördat av dom egna framöver. Chansen finns där helt klart. Men jag tror att han tar alla sina miljoner och familjen med sej, för att leva lyxlivet i lugn ro i annat västlig land. 18mån med denna vidriga proxyn trodde jag EJ på i början. Men Usa har bevisat hur lätt man bestämmer och leder dessa Nato EU valparna på mest häpnadsväckande och förnedrande sättet. EU har inga som helst MINSTA ledarskap eller ledare. Då kanske bortsett från Ungerns Orban, vem fan kunde gissa det för 18mån sedan. Ungern med Orban har haft rätt hela tiden

 6. I Ukraina inleddes en storskalig kampanj mot militärkommissarierna på olika nivåer. Under de senaste två veckorna har brottsbekämpande myndigheter öppnat dussintals brottmål, 15 personer har fängslats .
  De främsta anklagelserna är korruption, utfärdande av falska ”vita biljetter”, misshandel av underordnade och värnpliktiga. Experter säger att högprofilerade förfaranden är utformade för att minska det negativa från påtvingad mobilisering. Izvestia förstod vad som hände.

  https://iz.ru/1556685/bogdan-lvovskii/oblava-naoborot-pochemu-na-ukraine-nachali-razoblachat-voenkomov

  Hur allt började: Den huvudsakliga personen som var inblandad i den utspelade kampanjen var militärkommissarien i Odessa-regionen Evgeny Borisov. I juni släppte ukrainska medier en utredning som säger att mannen tjänade 4,5 miljoner dollar genom mutor och utfärdande av ”vita biljetter” Med dessa pengar köpte han en villa i spanska Marbella och tre nya lyxbilar . Dessutom beställde han en personlig chaufför bland de ukrainska värnpliktiga för sin mor till Spanien, han reste också utanför Ukraina .

  En högljudd skandal utbröt i det ukrainska mediautrymmet. Det förvärrades av det faktum att det var Odessa som blev känd för de mest stränga metoderna för tvångsmobilisering. Videor med frihetsberövanden av män på gatorna och i transporter dök upp upprepade gånger på sociala nätverk.
  Anställda vid det lokala militära registrerings- och värvningskontoret bröt sig också in i privata hus och gårdar, genomförde ”läkarundersökningar” precis på platsen för leverans av kallelsen. En av de senaste uppmärksammade episoderna är mobiliseringen av ett funktionshindrat barn med epilepsi i Odessa. Mannen förklarades vältränad och skickades till fronten, på vägen han fick en attack dog han.

  Till en början ville den ukrainska ledningen tysta ner Borisov-fallet. Således rapporterade talmannen för Ukrainas väpnade styrkor, Natalya Gumenyuk, att en intern utredning inte hittade skäl för att avlägsna militärkommissarien. Senare ändrades konceptet.
  Zelensky krävde att förövaren av skandalen skulle avskedas, och ett brottmål öppnades under artikeln om olaglig berikning . Det är känt att Borisov skulle föras upp på efterlysningslistan, information cirkulerade i media om att han antingen redan hade lämnat Ukraina eller var på väg att lämna.

  I slutet av juli fängslades dock chefen för Odessa TCC (det territoriella rekryteringscentret, som de militära registrerings- och värvningskontoren officiellt kallas i Ukraina. – Red.) i Kiev. Tidigare ställföreträdare för Verkhovna Rada Igor Mosiychuk sa att Borisov verkligen skulle lämna Ukraina, för detta påstås han ha kört till söder om Odessa-regionen, där han försökte förhandla med gränsvakterna.
  I det ögonblicket lovade Kievs säkerhetsstyrkor honom att ”lösa” alla problem om han gav sig in. ”Bara en mycket självsäker sugare kunde falla för något sådant … Han fördes till Kiev i en militärbil och Borisov gick för att kapitulera. På väg till byggnaden av State Bureau of Investigation greps han av anställda som varnades i förväg av de som lovade att ”lösa”, sa Mosiychuk.

  Vad är känt om andra episoder: Efter arresteringen av Borisov i Ukraina började kontroller av andra militära registrerings- och mönstringskontor. Det stod plötsligt klart att många kränkningar ägde rum under mobiliseringen. Så säkerhetsstyrkorna uppmärksammade videon , där militärkommissarien i Rivne-regionen Serhiy Lutsyuk slår sin underordnade med ett basebollträ . Chefen för TCC anklagades för maktmissbruk och fängslades. Dessutom genomfördes sökningar i distriktets militära registrerings- och värvningskontor i Rivne-regionen. I en av dem hittade de åtta påsar med amfetamin och ”verktyg för användning av droger. ”

  I Poltava-regionen greps också chefen för distriktets militärkommissariat för att ha misshandlat en underordnad. I Transcarpathian-regionen greps chefen för den lokala TCK för att ha tvingat värnpliktiga att bygga ett hus åt honom . I Donetsk-regionen greps militärkommissarien anklagad för korruption och bedrägeri. Det visade sig att mannen utfärdade militära betalningar till sina underordnade, även om de anställda var i bakkant. Dessutom hjälpte han lokala banditer att upprätta intyg för utlandsresor och undandragande av åtal.

  Många kränkningar är också förknippade med mutor. Så i Kiev-regionen fångades en militärkommissarie, som för 10 000 dollar fyllde i ett paket med dokument för potentiella värnpliktiga om olämplighet för militärtjänst. Anställda vid TCC i Cherkasy, Zaporozhye, Dnepropetrovsk och Volyn-regionerna greps också för att ha utfärdat fiktiva certifikat.

  Det är känt att säkerhetsstyrkorna totalt utreder 112 brottmål mot anställda vid de militära registrerings- och mönstringskontoren, under de senaste veckorna har anställda vid 10 militära registrerings- och mönstringskontor avslöjats . Försvarsministeriet rapporterade också att det hade tagit emot 2 300 meddelanden från medborgare om TCC:s illegala verksamhet.

  Andra metoder används för att bekämpa korruption. Till exempel började myndigheterna i Kiev att aktivt blanda cheferna för militära värvningskontor. Så i slutet av juli utsågs militärkommissarien i Kharkov-regionen, Vladimir Arap, till chef för Luhansk TCC. I sin tur blev Viktor Pavlyuk, som tidigare arbetat i Donetsk-regionen, chef för Charkiv TCC. Tanken är att utse personer från andra regioner till militära kommissarier. Man tror att ”främlingar” behöver tid för att vänja sig vid och bygga upp en ny korruptionsvertikal.

  Dessutom började militära officerare utnämnas mer aktivt till ledande positioner. Man tror att de är mer ideologiska, mindre benägna för korruption. Således blev överste Alexander Okhrimenko, som tidigare befälhavde den 14:e brigaden av Ukrainas väpnade styrkor, den nya chefen för det militära registrerings- och värvningskontoret i Odessa-regionen istället för Jevgenij Borisov. Beräkningarna är dock ännu inte motiverade. Samtalspartner till Izvestia i Odessa rapporterar att det fortfarande är möjligt att köpa en ”vit biljett”, även om priset har ökat från 5 000 dollar till 6 500 dollar.

  Vad är anledningen till kampanjen:Det finns flera anledningar till kampanjen. Å ena sidan har Ukraina en extremt negativ inställning till påtvingad mobilisering. Enligt slutna opinionsundersökningar når nivån av avslag upp till 80 %. Situationen förvärras av växande pessimism i samband med misslyckandena för Ukrainas väpnade styrkor. Under sådana förhållanden behövde Zelenskys team någon form av blixtledare för att få statens ledare ur misstanke, och militära kommissarier valdes för denna roll.

  Dessutom är kampanjen viktig för den inrikespolitiska kampen. De politiska teknologerna vid presidentens kansli försöker koppla ihop skandalerna som har uppstått med överbefälhavaren för de väpnade styrkorna i Ukraina Valery Zaluzhny, som anses vara en möjlig motståndare till den sittande presidenten. I slutet av juli krävde Zelenskij själv att Zaluzhny skulle avskeda militärkommissarien Borisov. Samtidigt ligger paradoxen i det faktum att de territoriella rekryteringscentrumen i själva verket inte är underordnade överbefälhavaren för de väpnade styrkorna i Ukraina, utan överbefälhavaren för markstyrkorna Alexander Syrsky. Han anses dock vara Zelenskijs favorit och nämns inte på något sätt i samband med de aktuella skandalerna.

  Den politiska analytikern Oleksandr Dudchak säger att kampanjen mot militära kommissarier också är tänkt att skärpa reglerna för mobilisering.
  ”Ukrainsk korruption gjorde det möjligt att undvika att bli utarbetad av människor med pengar och kopplingar. Nu vill Zelenskijs regim dölja alla möjliga kryphål. Nu kommer en del av militärkommissarierna, tydligen, att sluta utfärda ”vita biljetter”, andra kommer att höja priserna. Det finns inget att glädja sig åt här, Kiev försöker skicka så många män som möjligt för att slaktas”, konstaterar han.

  Andrey Koshkin, chef för avdelningen för statsvetenskap och sociologi vid Plekhanov Russian University of Economics, säger att de ukrainska militärkommissariaten under det senaste och ett halvt året har berikat sig avsevärt, den här situationen passar inte andra tjänstemän.
  – Det är klart att militärkommissarierna inte agerar ensamma, de är nära allierade med läkare och tjänstemän från militärförvaltningar. Korrupta pengar fördelas också vertikalt och går uppför den hierarkiska stegen. Ändå finns det en viss partiskhet, det irriterar dem som lämnas utan arbete, som med avund ser på förvandlingen av militära kommissarier till nya oligarker. Tydligen beslutade Kievregimen att ”föra militärkommissarierna till marken”, för att omfördela kassaflöden, säger källan.

 7. Jag tror inte att Zelenstein är inkompetent. Han är en marionettdocka styrd av Washington och några andra. Han bestämmer om ingenting. Han planerar varken Ukrainas ”motoffensiv”, eller Ukrainas framtid. Han gör bara det, som han blir tillsagt att göra. Kan hända att han slutar sina dagar som Mussolini gjorde (on han inte lyckas att fly från Ukraina). Mussolini hängdes på en gatubelysning stolpe av italienska folket, som hoppade över en rättslig rättegång mot honom. I västliga MSM har man börjat prata on fredsförhandlingar med Ryssland. Men frågan är: Varför skall Ryssland förhandla? Förhandlade man med Tyskland i Versailles? Förhandlade Zjukov med tyska generaler i Berlin år 1945? Nej. Han sade till de: ”sätt ner er, och skriv under här”. Vinnaren av ett krig förhandlar aldrig. Vanföreställningar hos dårar som tror att ryssarna kommer avbryta SMO om Ukraina kräver ”time out” är underhållande. Ukrainas fullständiga ovillkorliga kapitulation blir det enda möjliga resultatet av detta krig. Om Ryssland börjar ”fredsförhandla”, då är det det femte kolonnen som styr landet. Inte gosudar V.V. Putin.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here