New York Times och högerextremister till Ukraina.

8
1418
Azovbataljonen

Redan 25/2 rapporterade New York Times om att högerextremister sökte sig Ukraina för att kämpa mot ryssarna.

New York Times skrev inledningsvis ”Den ryska attacken på Ukraina har lett till en febril verksamhet bland milisledare i Frankrike, Finland och Ukraina som uppmanar sina anhängare att delta i kampen för att försvara Ukraina mot en rysk invasion. Inlägg har lokaliserats och översatts av Site Intelligence Group, en privat organisation som specialiserat sig på att spåra extremistiska grupper.

Rita Katz, en chef där, sade att många högerorienterade vita nationalistiska och neo-nazi-grupper i hela Europa och Nordamerika hade uttryckt ett stöd till Ukraina, bland annat genom att försöka ansluta sig till paramilitära enheter i kämpande Ryssland.

Motivationen att resa till Ukraina, sade hon, var att få stridsutbildning. Det var också ideologiskt drivet, tillade hon, eftersom de här ytterlighetsgrupperna såg kampen mot Ryssland som en kamp mot kommunismen, och associerade moderna Ryssland och dess president Vladimir V. Putin, med den tidigare Sovjetunionen.

”Instabilitet i Ukraina erbjuder extremister för vit överlägsenhet samma utbildningsmöjligheter som instabilitet i Afghanistan, Irak och Syrien har erbjudit jihadistiska militanter i åratal”, säger Ali Soufan, som leder Soufan-gruppen, som har dokumenterat i flera år hur konflikten i Östra Ukraina har uppstått som ett internationellt nav av vit överlägsenhet.”

Föregående artikelRT rapporterar om protester mot kriget i Ryssland
Nästa artikelVärldskänd statsvetare i USA menar att västvärlden är primärt ansvarig krisen i Ukraina. Hur tänker han?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Västpropagandan, vilken svenskarna intensivt matas med, innehåller ingen sanning, utan är önsketänkande. (Källa pensionerad USA överste). Just nu får svenskarna veta att ett bibliotek i Mariupol har sprängts. Omedelbar pumpar den massiva propagandamaskinen ut att det var en rysk flygattack som dödat oskyldiga civila. Vad propagandan inte berättar är att just Mariupol är nazisternas staka bas i Ukraina. Att spränga och döda oskyldiga i en falsk flagg är precis en taktik man kan förvänta sig av nazisterna, vilket naturligtvis helt mörkas i media. Samtidigt flödar amerikanskt humanitärt bistånd in via flygplatsen, bara att innehållet är vapen. (Källa arbetare på flygplatsen)

 2. Det är intressant nu hur de västerländska ”experterna” spekulerar i Rysslands militära förmåga då de menar att ”offensiven” går trögt och ryska förband dras tillbaka för återhämtning och blottar brister om ersättning.

  Jag litar inte alls på de här ”experterna” och tänker deras spekulationer om Ryssland går istället ut på att upprätthålla stridsmoralen hos de ukro-nazistiska krigarna samt underlätta deras rekrytering av likasinnade från väst.
  Samtidigt som motivationen för vapenleveranserna från Västvärlden måste hållas uppe så inte länderna börjar backa och tycka det inte längre än något meningsfullt att bidra med vapen för att ”bekämpa Ryssland”.

  Läste nyss på Thoralf blogg hur en kommentator där simulerade ett ryskt anfall på Sverige och hur Ryssland skulle gå tillväga för att ockupera vårt land.
  Lösningen en brutal militär upprustning av Sverige och medlemskap i NATO.
  Det är som man häpnar hur svenskar tänker och för många är det säkert tyvärr så.
  Tänker då i alla fall det är tur man inte tillhör den sidan.
  Fortfarande dessa utopiska fantasier men nu åt ett helt annat galet håll.
  Är det högerextremismen jag råkade komma i kontakt med?

  Verkar vara samma rädsla som hos högerextremisterna i Ukraina.
  En förvrängd fantasi om en Sovjetunion 2.0 tillsammans med upprätthållandet av hatet mot Ryssland.
  Ett hat som är totalt främmande för mig.
  Då har jag lättare att identifiera mig med 60- och 70-talets kommunister som faktiskt hade en varm känsla för Ryssland. Eller om det var för socialismen?
  Något som kanske saknas hos dagens (identitets)vänstermänniskor?

 3. Har NYT (the newspaper of record, record lies vill säga) fått nyheten om Nazi fästet Avdeevka har jämkats med marken och att därmed kan folket i Donbas för första gången på nästan nio år få lättnad och lugn? När ska lögnimperiets prima media NYT skriva om det? Eller har den outsourcade den uppgiften till DN (lögnimperiets prima media på svenska och NYTs lilla sister media)? Ni kan inte ah missat det väl, va? Världen jublar jo var har ni hållit hus? Okej, det kan hända. Men nyheten om att legosoldater som skulle ”befria Ukraina” flyr landet då? Inte ens det? Här är den https://www.globalresearch.ca/foreign-fighters-flee-from-ukraine/5774320
  Kanske är NYT beredd att publicera följande scoop? Det är nyheten om att den berömda Ryska 368 i Svarat havet som Ukronassarna skröt om att de hade skickat till havets botten, den har dykt upp utan ett enda skråma faktiskt. Inte? Ok. Tror ni inte på mig? Här är länken: https://thesaker.is/russian-special-military-operation-in-the-ukraine-day-20/

  • Värre och värre?
   Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova förnekade uppgifter från den tyska tidningen Bild om att chefen för avdelningen, Sergej Lavrov, påstås ha flugit till Kina i natt, men president Vladimir Putin beordrade honom att återvända. Diplomaten skrev om detta i sitt Telegram-konto .

   Publikationen hävdade att planet med chefen för det ryska utrikesdepartementet ombord vände över Novosibirsk och landade på Moskvas flygplats i Vnukovo. Och nu undrar världssamfundet om det var Peking som inte ville ta emot Lavrov, eller så beordrade Putin honom att återvända skyndsamt, skriver Bild.
   ”Detta går inte att överträffa,” skrev Zakharova.
   Enligt henne stannade Lavrov sent natten innan, den 16 mars, i utrikesdepartementets byggnad på Smolenka, och tidigt på morgonen började han förbereda sig för förhandlingar med sina Mellanösternkollegor i Moskva.
   ”Jag undrar om den tyska journalisten som uppfann detta kommer att få ett pris?” frågade Zakharova.
   Den 17 mars höll minister Lavrov samtal i Moskva med Förenade Arabemiratens utrikesminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

   • Putin sa i tal att folket i Ryssland kommer att kunna skilja patrioter från förrädare, och en sådan rensning av samhället kommer bara att stärka vårt land.
    De försvinner själva från våra liv, från sina positioner, från det aktiva officiella livet, någon flyttar till andra länder.
    Kremls talesman Dmitrij Peskov kommenterade på torsdagen den ryska presidenten Vladimir Putins tal, där den ryska statschefen definierade den ”femte kolumnen”.
    Han noterade att ”i sådana svåra tider visar många människor sin essens, och många visar sig som förrädare.
    Pressekreteraren för Ryska federationens president förklarade hur reningen sker: ”De försvinner själva från våra liv, från sina positioner, från det aktiva officiella livet. Någon, som har brutit mot lagen, straffas för detta i enlighet med domstolsbeslut.

    På tal om utseendet av bokstaven Z på dörrarna till dem som uttryckte oenighet med genomförandet av en speciell operation i Ukraina, förklarade Peskov att detta var en ”emotionell manifestation” av en attityd till händelser.
    ”Många människor vill stödja presidenten inte bara känslomässigt, utan effektivt. De är de allra flesta, säger han.
    Putin sa under ett möte med regeringen om åtgärder för socioekonomiskt stöd till ryska regioner under västerländska sanktioner att den naturliga och nödvändiga självreningen av samhället bara skulle stärka Ryssland.
    https://argumenti.ru/politics/2022/03/764009

  • Alla i USA är inte Rysslandshatare.
   Nedan är en Youtube kanal som jag tror är amerikansk men ryskspråkig.
   Typiskt amerikansk med spektakulära bilder för att locka lyssnare.
   Men går man in på något avsnitt så är där mest bara tal.
   Men försöker man förstå den så inser man det inte är den ukrainska krigspropagandan med västerländska påhejare som i de flesta andra kanaler som florerar på Youtube just nu.

   ЭКСТРЕННЫЕ НОВОСТИ (Extra Nyheter)
   https://www.youtube.com/channel/UCR91auLKgLACGpzhIuIul2w/videos

   Skulle vara intressant att kunna lyssna på den kanalen som man kan lyssna till någon svenskspråkig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here