RT rapporterar om protester mot kriget i Ryssland

11
1503

Ukraina demonstrationer 220306. Bild: Sputniknews.

Det har sitt intresse att RT rapporterar om protester mot ”attacken”, liksom RT gjorde om protester mot ”kriget” förra söndagen (6/3). Statliga Russia Today (RT) rapporterar att tusentals gripits i Ryssland för protester ”mot kriget”

RT nämner att polisen rapporterar att hundratals greps vid demonstrationer utan polistillstånd i Moskva mot Rysslands handlingar i Ukraina

Den ryska huvudstaden har sett anti-krigsprotester för den andra helgen i rad mitt i den pågående attacken på Ukraina. Söndagsdemonstrationen kom inte som en överaksning för myndigheterna.

Enligt Moskva polisen har cirka 300 demonstranter gripits, vilket också nämns av RIA och Interfax News-byråer. Lagmyndigheten har sagt att det rör sig om ”olika överträdelser av den offentliga ordningen” , men anger inte antalet deltagare. .

I St Petersburg greps 150 personer.

Igår protesterade en modig kvinna mot kriget under pågående nyhetssändning i rysk TV. Hon intervjuades senare om sitt framträdande, vilket sändes i svenska statliga TV (Rapport i 1:an).

Föregående artikelOliver Stone – Hollywood ännu hårdare censurerat sedan 9/11. Flera exempel!
Nästa artikelNew York Times och högerextremister till Ukraina.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Kanske inte gillas här men nu ser det faktiskt ut som det går att rösta på Sverigedemokraterna i höst.
  Jag gillar absolut inte allt dom kommer med men det är ändå det enda nationella partiet vi har.
  Alla de andra partierna har lämnat det mesta nationellt bestämmande och överlämnar makten åt andra, mest EU men även USA.
  En vanlig kommentar från regeringen är ”vi måste agera gemensamt”.
  Till exempel skickar andra EU länder vapen till Ukraina så vill inte Sverige göra annorlunda.
  Det här grupptrycket är något jag inte ställer upp på.
  Ryssland är faktiskt ett land som så gott som alltid agerar självständigt.
  Kanske är det deras självbestämmande och oberoende som oroar vår regering därför de strävar efter någon form av samarbetspolitik över alla möjliga gränser och i alla lägen utom mot Ryssland?

  https://www.friatider.se/sd-stoppade-svenskt-nato-medlemskap

 2. Denna oppositionella kvinna har naturligtvis en yttrandefrihet som alla andra Märkligt nog finns denna naturliga yttrandefrihet inte hos oppositionella i Ukraina.

  Marina Ovsjanninkova är en Aleksej Navalnyj Kira Jarmisj anhängare som deltagit i flera demonstrationer. Hennes politiska hemvist är det högerliberala Parnas, med vänner som Irina Prochorova, Ilja Ponomarev, Ilja Jasjin och Dmitrij Gudkov. Emmanuel Macron har erbjudit henne politisk asyl.

  • Ukraina befinner sig i ett krig efter att ha blivit överfallet av lille Puttes armeer. Det vanliga är då att landets ledning tar monopol på informationen. Ryssland är inte i krig (enligt lille Putte) därför bö protester och opposition tillåtas

 3. Demokratiska rörelser i Ryssland är sannolikt ett gott tecken. Att RT rapporterar om det är också ett gott tecken.
  Jag tar mig friheten att vara nästan säker på att en demonstration mot NATO/USA i Sverige INTE hade rapporterats om i SVT.

  • Flera demonstrationer har skett – ingen rapporterad i SVT efter vad jag vet. Möjligen den mot värdlandsavtalet en lördag i maj 2016. 1500 personer på Sergels torg. Jag var där.

 4. Hon fick struntböter (30000rub.)efter
  intrånget och uppnått målet: får asyl , blir känd och berömd..
  Tveksamt, att man skulle vara levande i Kiev efter sådan demarsh på ukrainska TV…
  Tror man att det går att göra på SVT utan påföljden?

  • Frågan om man skulle kunna göra så i SVT är inte relevant. Sverige skulle inte göra sig skyldig till en folkrättsvidrigt överfall på en grannstat.

   • Libya? Afghanistan? Två krig där Sverige gjorde sig skyldig till en folkrättsvidrigt överfall av länder som inte hotade eller attackerade Sverige.

    • Om du med detta vill påstå att det inte förekom protester i Sverige, mot denna icke folkrättsvidriga inblandning så måste du ha varit bortkopplad från all TV, radio, tidningar, internet och all annan massmedia.
     För övrigt har både ISAF och Resolute Support Mission varit sanktionerade av FN:s säkerhetsråd. För du menar väl inte att FN:s säkerhetsråd, där bl.a. Ryssland är medlen, skulle sanktionera folkrättsvidriga insatser?

 5. Sedan gäller det att tolka detta rätt, inte efter efter propagandans pekpinnar. Det är väl helt kristallklart tydligt vad som krävs för att stoppa kriget. Ryssland driver inte en invasion, inte ett erövringskrig, kriget har inget att göra med att etablera ekonomisk dominans, plundring eller utsugning likt det hundratals krig USA har startat och drivit. Ryssland siktar inte på att vinna att krig, utan att skapa en plattform för fred. Vad Ryssland vill uppnå med denna militära operation är att stoppa USAs krigsförberedelser för att likt USA alltid gjort genom historien, kuva andra länder och plundra dom på deras naturtillgångar. Kraven är enkla, stoppa USAs krigsförberedelser med NATO expansionen, bort med USAs legotrupper Azovbataljonen, demilitarisera Ukraina och neutralisera Ukraina. Det stoppar kriget och etablerar Ukraina som ett självstyrande autonomt land som inte är en lydstat och framtida plattform för erövring. Knappas för mycket begärt. Ryssland trycks uppnå sina mål.

 6. Andersl :
  Sverige gör sig skyldig till en folkrättsvidrigt överfall i Donbass …med sin stöd för USAs kupp i Ukraina och startade förintelsen av rysktalande befolkningen 2014 i östra Ukraina. Tyvärr släpper man inte in alternativen i SVT!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here