Oliver Stone – Hollywood ännu hårdare censurerat sedan 9/11. Flera exempel!

5
2095
Pentagon. Wikipedia.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel.

Ingress: Den här artikeln på Russia Insider har översatts av Rolf Nilsson.
Jag kommer osökt att associera till artiklar om terrorist-positiva filmer om Syrien som fått fina filmpriser.
Exempelvis denna:Oscarsnominerad film som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…

Den här filmen avslöjar en del av falsarierna: The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien


Oliver Stone – Hollywood ännu hårdare censurerat sedan 9/11

Den amerikanska filmindustrin har förändrats till oigenkännlighet efter milstolpsåret 2001, berättar regissören Oliver Stone för RT, med producenter som använder ekonomiska begränsningar för att censurera filmer som utmanar den amerikanska militären eller CIA.

”Kanske på 1980-talet, när jag gjorde ”Plutonen”, ”Född den 4:e juli” och ”Himmel och jord”, kunde jag göra dem, för det var ett lite mer avslappnat system då, säger den prisbelönta filmskaparen, och nämner sina berömda filmer när han gör ett framträdande på den tidigare ecuadorianska presidenten Rafael Correas show på spanskspråkiga RT.

När järnridån föll och det kalla kriget slutade, förändrades inte saker till det bättre, anser Stone. ”Min filmkarriär har tagit skada, för ibland har jag sagt saker som amerikanska producenter hatar att höra,” avslöjar han och tillägger att de som sponsrar filmproduktioner ibland tillgriper ”ekonomisk censur.”

Hollywood har förändrats sedan 2001. Det har blivit mer censurerat. Skildringarna av militären, CIA har blivit mycket välvilliga.

”Man kan reducera budgetarna … låt oss säga att du vill göra en film som kritiserar den amerikanska militären, tar en krigshistoria i Irak eller en skräckhistoria som nyligen hände i Irak … Någon film blir det inte” förklarar han.

Stone, som fått ett antal Oscar-, BAFTA- och Golden Globe-utmärkelser, har kritiserats allmänt för sina antikrigsdramer och senast för en serie filmer som ifrågasätter den utbredda västerländska berättelsen om oroligheterna i Ukraina samt exklusiva intervjuer med Vladimir Putin.

”Nu är censur inte något som enbart påverkar den amerikanska filmindustrin,” klagar Stone, ”jag kan läsa amerikanska medier men de säger alla samma saker … och du hör inget från Iran eller Kina, du hör inget från [Nord] Korea, du hör inget från Venezuela, du får inte deras synvinkel. ”

CIA insåg och gick efter andra världskriget in i affärsverksamhet, nyhetsbranschen, de placerade sina människor, sina agenter i tidningar, tidskrifter och TV.

Den berömda filmregissören låter pessimistisk när han tillfrågas om det finns hopp om förändring – eller åtminstone om systemet tillåter en sådan förändring. Han säger att båda partierna – vare sig det är demokrater eller republikaner – agerar utifrån samma handbok när de behandlar frågor om krig och fred.

”Det finns inget parti i USA, ingen demokratisk röst undantaget små  partier, som skulle säga ”Varför utkämpar vi krig? ”, utbrister Stone och tillägger: ”Det är bara högerfolk som strider med högerfolk. ”Demokraterna är inte bättre än republikanerna, säger han: ”Hillary Clinton och hennes grupp, och Joe Biden, är lika mycket för krig som en republikan som Dick Cheney.”

Stone tycker att Donald Trump har gjort ”hemska saker” genom att dra sig ur Paris klimatavtal och det med svårighet uppnådda kärnkraftsavtalet med Iran 2015. Men, hävdar Stone, Trump  ställde åtminstone frågan om varför USA måste bekämpa ryssarna, vilket oroade mainstream så mycket att media attackerade honom från första dagen.

Det är inte Ryssland som skadar den amerikanska demokratin – det är pengar

Stone beklagar att politik övergått från att vara det möjligas konst till konsten att samla in pengar.

”Så mycket pengar spenderas i politiken, det är omöjligt för min röst att göra någon skillnad … Kandidater i Amerika måste nu samla in miljarder dollar för att betraktas som seriösa”, säger Stone.

Imperier faller. Låt oss be om att detta imperium, dessa onda saker kommer att falla … för vi är ett ont imperium. Vad Reagan sa om Ryssland stämmer in på oss.

Oliver Stone

 

Oliver Stone är en amerikansk regissör, manusförfattarre, producent och skådespelare. Stone är son till en börsmäklare och hoppade av studierna vid Yale University för att ta värvning under Vietnamkrigen. Han reagerade på att det i första hand var fattiga som blev inkallade. (Wikipedia).

 


Relaterat.

The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien
SvT visar åter “The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Film om terroriststödjande White Helmets vinner Oscar.
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
Film om terroriststödjande White Helmets vinner Oscar.
Pentagon förbereder massiv censur av internet.
Microsoft integrerar NewsGuard i sin webläsare i kampen mot falska nyheter och yttrandefrihet.
* Universitetslektor avstängd för kritik av angreppskrig & Israels övergrepp! Nytt exempel på angrepp på yttrandefriheten.
* Facebook leder arbetet för minskad yttrandefrihet på nätet
* Google vill bli sannings-ägare men inte sannings-sägare.
* 14/11 2016. De spionerar på dig också via internet!
* Hur hemliga agenter infiltrerar Internet för att manipulera, lura och förstöra ditt rykte.
* False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult.

* Hur USA ska censurera internet
* USA vill upphäva fria internet – ett av flera ingrepp mot yttrandefriheten
* Ökad censur i USA
Tyskland styrker yttrandefrihet i grundlagen
* Facebook får filter för falska nyheter i Tyskland
* Facebook stänger Palestinas största nyhetssite, och stryker konton på uppdrag av USA & Israel
* Den nya McCarthyismen

Föregående artikelUkraina-kriget på väg att ta slut…? (Postat 16 mars kl 14.30)
Nästa artikelRT rapporterar om protester mot kriget i Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. USA var redan det onda imperiet på Reagans tid helt i klass med Sovjet! Men det fanns i alla fall en viss balans och världen var mer förutsägbar på den tiden…Ingen gjorde något överilat utan man tänkte sig för noga! Nu när Sovjet inte längre finns så behöver man inte längre låtsas att folk är fria utan regimerna i USA och EU flyttar fram sina positioner på bekostnad av yttrandefrihet och vanligt folks ekonomiska frihet! Resultatet av regimernas framfart är bankrutta länder som trots usel ekonomi fortsätter med sina krigsäventyr och sanktioner som är helt kontraproduktiva.

 2. ”CIA insåg och gick efter andra världskriget in i affärsverksamhet, nyhetsbranschen, de placerade sina människor, sina agenter i tidningar, tidskrifter och TV.” Vi har just upplevt det på SVT med inslaget om olympiaden förra veckan. Vitrioliska och välkända Kina-hatare gavs stort tillfälle att fritt orera och sprida fejk och falska nyheter, medan ingen balanserande eller motsägande röst tilläts. När SVT klippte bort det värsta lögnerna gick vederbörande i taket och vrålade om censur. DN har en artikel av en ”expert” om det falska ”Folkmordet” i Xinjiang, som inte existerar. Kvalifikationerna tycks vara ett turistbesök i Kashgar för tio år sedan. Vederbörande har inte ens någonsin varit i Uigurernas hemland Altishahr, som ligger i södra delen av Xinjiang. Dessutom innehåller artikeln ett antal otäckt grova förfalskade översättningar som vi vet kommer från den amerikanska propagandamaskinen.

 3. Börjar man dra öronen åt sig i Pentagon?
  Amerikanska organisationer uppmanade Biden att stoppa hänsynslösa attacker mot Putin och fokusera på konstruktiv dialog
  Nästan 30 amerikanska organisationer, mestadels vänster, uppmanade Joe Biden att avsluta hänsynslös retorik mot Vladimir Putin och att föra konstruktiva bilaterala förhandlingar.
  De 27 organisationerna uppmanade president Biden att avsluta hänsynslös retorik mot Rysslands president Vladimir Putin och istället delta i konstruktiva bilaterala förhandlingar.
  Enligt The Hill uppmanade undertecknarna av uttalandet den amerikanska presidenten att uppfylla sitt februari-löfte om att göra diplomatin ”i fokus för vår utrikespolitik ” igen .
  ”Som nationella organisationer som förespråkar diplomati, vapenkontroll, nedrustning och fred är vi djupt oroliga över de senaste ömsesidiga attackerna från ledarna i de två länderna, vars arsenaler står för mer än 90 procent av världens kärnvapen. Som amerikaner uppmanar vi Biden-administrationen att sluta delta i sådana hänsynslösa retoriska attacker och istället kraftfullt fortsätta kärnvapenförhandlingar med den ryska regeringen , ”skrev organisationerna i ett uttalande.
  De uppmanade Biden att avsluta sina attacker mot den ryska ledaren och istället gå till ” konstruktiva bilaterala förhandlingar för att ta itu med de tydliga och pressande riskerna med ett kärnvapenlopp som aldrig har varit mer akut .”
  Bland undertecknarna av uttalandet är Fair Democrats, Blue America, Demand Progress, Our Revolution och Progressive Democrats of America. Som tidningen konstaterar är de flesta vänsterorganisationer.
  ”Den demokratiska partiets gräsrots progressiva bas är inte intresserad av en aggressiv utrikespolitik gentemot Putin eller Ryssland. Människor vill ha en säkrare värld och internationellt samarbete som hjälper oss att återhämta oss snabbare efter förra årets epidemi och ekonomiska katastrof. Vi kommer inte att tolerera det sabrande under det kalla krigets tider, än mindre att balansera på randen till kärnkrig , ”kommenterade Alan Minsky, verkställande direktör för Progressive Democrats of America, överklagandet.
  Som tidningen påminner, svarade Biden tidigare denna månad på frågan om han anser att Putin är en ” mördare. Ja, det gör jag ” och tillade att den ryska ledaren kommer att ” betala priset ” för sin inflytandeoperation som syftar till valet 2020. .
  Som svar kallade ryska tjänstemän Bidens kommentar ”oacceptabelt”, krävde en ursäkt från USA och drog tillbaka sin ambassadör från landet.
  https://russian.rt.com/inotv/2021-03-31/Hill-amerikanskie-organizacii-prizvali-Bajdena

 4. Svar på tal.. 31 mars 2021.
  Sex skvadroner på sex timmar – Nato börjar bli oroliga för kraftig rysk luftaktivitet.
  Nato har registrerat ett onormalt stort antal ryska militära flygplan nära sina gränser, enligt N-TV. På mindre än sex timmar identifierades sex olika skvadroner, som inkluderade de strategiska bombplanerna Tu-160 och Tu-95. Alliansen är övertygad om att sådana manövrar utgör ett hot mot civil luftfart.
  Ryska krigsflygplan dyker upp regelbundet vid Natos gränser, men tidigare i veckan registrerade alliansen ett ovanligt stort antal, enligt N-TV. Under mindre än sex timmar, medan man praktiserade avlyssningsmanövrer över Nordatlanten, Svarta, Nord- och Östersjön, identifierades sex olika skvadroner, där det fanns strategiska bombplan Tu-160, liksom Tu-95.
  Piloter från Norge, Storbritannien, Belgien, Turkiet, Rumänien, Bulgarien och Italien deltog i att utöva avlyssningsmanövrer.
  Militära flygplan utför hundratals operationer varje år för att identifiera och övervaka ryska flygplan i internationellt luftrum. Under de så kallade larm-startarna måste piloter på stridsflygplan ta fart på några minuter för att skapa visuell kontakt med flygplanet och förstå om det är ett hot. (De får använda våld om det behövs).
  Under de senaste åren har Natos militära flygplan gjort mer än 400 larmflygningar. I 350 fall handlade det om identifiering av ryska flygplan och observationen av dem. Enligt alliansen angav de inte sin position och höjd, lämnade inte en flygplan eller kontaktade inte flygledaren. Detta utgör ett hot mot civil luftfart, sade Nato.
  https://russian.rt.com/inotv/2021-03-31/N-TV-shest-eskadrilij-za-shest

 5. Problemet är enkelt. Om det inte finns några ordningsregler i klassen blir det klassens störste, starkaste och råaste buse som sätter reglerna, och ändrar dom godtyckligt. ”Rule based order”, Regelbaserad ordning, mina regler gäller, och jag ändrar dom som jag vill. Den som inte böjer sig för busens regler blir sönderslagen. Den busen har länge varit USA. Yttrandefriheten och pressfriheten inom USA hegemonin är just det, otyglad frihet utan regler och kontroll att hantera makt. Journalister med rätt att döda, lex Benny Fredriksson. Ingen hålls ansvarig. Kina tycks vara en av de få länder som har regler hur maktverktyget yttrandefriheten får användas. Enkelt. Inga provokationer till våld, inga falsk rykten, inga förföljelser eller drev, osv. Den som tillåts hantera ett skjutvapen skall vara lämplig och ha licens, varför skall den som tillåts kalla sig journalist och för hantera det mäktiga vapnet yttrandefriheten inte behöva vara lämplig och ha licens. I Kina skall alla ha rätt att yttra sig. Att förhindra det är brottsligt. Den intensiva censur vi ser i Sverige av till exempel ”Ifrågasätt” skulle vara olaglig i Kina. Läs Edelmans senaste utredning, Trustbarometer. Kina ligger på topp i varenda avseende. Svenska media har degenererat till amerikanska propagandakanaler. Totalt och i alla avseende opålitliga grova lögnare.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here