The Veto – se hur CNN och andra media publicerar ”fake news” om Syrien

11
2996

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… Se t.ex. detta: Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.


The Veto – se hur CNN och andra media publicerar ”fake news” om Syrien.

Den här filmen borde ha visats här för minst 2 månader sedan, då den första gången visades i Europa på Pål Steigans konferens i Oslo 21/2. Pål Steigan: The Veto avslører den vestlige propagandakrigen mot Syria(Jag hade biljetter dit, men tvangs stanna hemma av force majeure-skäl).

Den undersökande journalisten Vanessa Beeley berättar hur hennes syriska kollegor Rafiq Lutf och fotografen Abdul-Mun’aim Arnous avslöjat hur CNN med falska nyheter som vapen utfört psykologiska operationer (psyops), med avsikten att skada president Assad så att en koalition av stater lättare ska kunna ta över landet.

Bland andra har Newsvoice uppmärksammat den och ger en fyllig beskrivning. Newsvoice Här inledningen ”Rafiq Lutf presenterar metodiskt i sin dokumentärfilm “The Veto” hur han gått till väga för att avslöja hur CNN, den regeringsfientliga “Fria syriska armén” och falska journalister i fält skapar fake news. CNN har samarbetat med dessa aktörer med målet att störta Assad-regeringen.

Pseudojournalisterna spelar in arrangerade händelser med hjälp av den svenska videotjänsten Bambuser. Dessa har i samarbete med soldater från den Fria syriska armén iscensatt falska krigssituationer där soldaterna låtsas att de räddar barn, som ett exempel.

Rafiq Lutf lyckades få tag på originalinspelningarna och kunde sedan parallellt jämföra dessa med de videonarrativ som CNN sände i världen. Allt redovisas i dokumentären. Inspelningarna som finns i dokumentären är daterade innan 2017. Videotjänsten Bambuser lades ner i slutet av 2017.”

Föregående artikelUSA:s hyckleri om klimatpåverkan och överträdelser av mänskliga rättigheter – Jeffrey Sachs
Nästa artikelUSA, Kina, Ryssland: Ute på okända vatten
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Man är inte socialist om man har sommarhus i Frankrike.

  (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

 2. Vad vi talar om är världens någonsin största propagandasystem och påverkansystem. Avsikten är att styra åsikter och handlingar, som hur personer röstar. Det kallas även agendasättande journalistik och opinionsbildning. Tekniken utvecklades förra seklet i Tyskland och är mycket effektiv. Tidningen Resume skriver om det här. ”Det moderna kriget är här och nu” https://www.resume.se/alla-nyheter/podcast/det-moderna-kriget-ar-har-och-nu/ Man berättar om en person utbildad i den svenska militären som utbildats vi förbandet i Enköping för militär psykologisk krigföring, och som glatt kallar sig ”krisrådgivare” och ”propagandaofficer”. Denna person engageras nu av svenska media. https://www.abilitypartner.se/tjanster/ Hur propaganda fungerar kan ni läsa här. https://mychinaway.wordpress.com/2019/12/19/propaganda/ Eftersom jag bor i Kina kan jag lätt jämföra svenska medias, Bonniers i synnerhet, propaganda med verkligheten, och den bild ni har fått levererad är otäckt och grovt förfalskad. Det gäller även Sveriges Radio.

  • Senaste fake news i Sverige…I Azerbadjan har man en artikel i Haqquin om att i Sverige så har man inte stängt ner samhället helt och att smittade läkare kan ha behandlat patienter och att man på detta sätt inte tar coronainfluensan riktigt på allvar! Inget av detta är lögn men TT beskriver det som att det är en RYSK!!?? påverkansartikel! Tja, man upphör aldrig att förvånas över ljugandet och förvrängandet som TT håller på med! Däremot verkar Haqquin ha citerat en viss Joanna Soltysiak, en triatlet, som helt tar avstånd från artikeln! Man kan väl gissa att hon av självbevarelsedrift för att slippa bli brännmärkt i Sverige tar avstånd från sina i och för sig korrekta uttalanden…Om hon nu ens blivit citerad vill säga, men varför skulle någon bara ta ett namn och citera denna person? Och detta bevisar väl återigen min tes…I Sverige får du ljuga om andra länder men ve den som skriver något som stör Sverigebilden, även om det är sant, då djä…

   • Hela det svenska mediesystemet har tagits över av USA som deras propaganda kanaler, med MSB som Sveriges ”Propagandaministerium”. Det är egentligen ganska otäckt hur historien från förra seklet upprepar sig. Ännu mer intressant är att se hur Kina motverkar den amerikanska propagandan. Deras media går inte längre att ta kontroll över av främmande makt, vilket har skett i Sverige. Myndigheterna informerar inte via media, utan direkt till innevånarna på deras mobiler, och det går att svara. Hela mediesystemet i Kina blir interaktivt, och det drivs inte centralt som i Sverige, utan från gräsrotsnivå. Man har alltså vidareutvecklat sociala media. Nyheter och information förmedlas i nätverk som inte kan kontrolleras från en central punkt, som även samverkar mellan sig. Alltså ett distribuerat system som inta kan kontrolleras av USA propagandan. In mycket intressant utveckling på gång.

    • ”Journalisterna” i Sverige ser sin makt erodera i och med att folk slutar köpa deras blaskor eller titta på SVT. Deras ilska riktar sig mot alternativmedia och utländska media för att de berättar sanningen om Sverige, vilket ju inte svensk media bemödar sig med att göra. Och nu vill de ha än mer av skattebetalarnas pengar för att fortsätta sina högbetalda smäckjobb som mest består i att klippa och klistra andras alster och givetvis alster som går ägarnas, regimens och USA:s agenda. Och sedan är de förtvivlade över att folket slutat läsa skiten och tro på propagandan de spyr ut? Många av ”journalisterna” är väl inte världens smartaste, men om man ska nämna ett riktigt bottennapp så tar väl Bert Sundström priset. Ska man lyckas med propaganda ska man inte ljuga och förvränga hela tiden då blir man snabbt genomskådad. Denna enkla regel har den mindre begåvade Bert helt missat när han läste Goebbels propaganda-handbok.

 3. We Need to Talk About That CNN Director Admitting That His Network is ”Propaganda” (video)

  I en serie videor publicerade av Project Veritas avslöjar CNN: s tekniska chef Charlie Chester den sanna tankesättet och motivationen i sitt nätverk. Och det handlar inte om ”journalistik”. Alls. Med hans egna ord handlar det om agendor, propaganda och manipulation för att driva specifika berättelser.
  Avslöjandena i dessa videor är oerhört viktiga: De bekräftar varje enskild misstanke som någon som är sinnesinnad har när han tittar på ”nyheterna”. Med hjälp av flera exempel beskriver Chester hur CNN-nyheter helt drivs av fördefinierade agendor som dikteras ovanifrån.

  https://www.blacklistednews.com/article/79814/we-need-to-talk-about-that-cnn-director-admitting-that-his-network-is-propaganda.html

 4. På tal om Veto. Vet ni att majoriteten av USAs veto lades mot FN resolutioner mot apartheid israel? Det säger väl mycket om fejk media som inte ojar över detta men som ojar över ett antal berättigade veton från Ryssland och/eller Kina mot FN resolutioner om Syrien. Å andra sidan CNN & co fejk stream medier i väst få vänja sig att det blir mer av den varan framöver i o m att ekvationen som gäller på världsarenan är: Ryssland+Kina=Sant. Så hädanefter blir svaret på regime change resolutioner hos FN som läggs fram av USA eller lilla-Britannien ett rungande NJET och/eller Bù och åter igen ett run gande NJet och/eller Bù. Gilla läget eller gå och sura …

 5. Västmedier skulle inte eller visa den utmärkta dokumentär filmen Sacrificing Liberty om hur USAs fartyg Liberty blev attackerad av sionist israel i internationella farvatten den 8 juni 1967, då 34 marinsoldater dog, 174 skadades.

  Läs mer om detta i länken nedan. Begrunda vad mer är det som du/vi inte veta om tack vare sionist lögnfabrik media monopolet som tystar sanna historier och spinner alla slags påhitt i nuet som i det förflutna?

  https://www.unz.com/article/movie-review-sacrificing-liberty/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here