USA:s hyckleri om klimatpåverkan och överträdelser av mänskliga rättigheter – Jeffrey Sachs

1
1852

Den uppmärksammade USA-ekonomen Jeffrey Sachs stödde i början av 1990-talet det snabba införandet av kapitalism i Ryssland – ”chockterapin” Han har senare intagit en progressiv ståndpunkt i olika ekonomiska och politiska frågor.

Wikipedia skriver Jeffrey Sachs ”är en amerikansk nationalekonom främst känd som ekonomisk rådgivare i Latinamerika, Östeuropa, före detta Jugoslavien, Asien och Afrika. Han är professor och ordförande för the Earth Institute vid Columbia University. Han är även specialistrådgivare för Förenta nationernas generalsekreterare Ban Ki-moon. Från 2002 till 2006 var Sachs specialistrådgivare för Förenta nationernas dåvarande generalsekreterare Kofi Annan och även ordförande för FN:s Millenniumprojekt. Han föreslog chockterapi (även om han själv inte gillar begreppet) som lösning till de ekonomiska kriserna i Bolivia, Polen och Ryssland. Han är även känd för sitt arbete med internationella organ i frågor som fattigdomsreducering, låneavskrivning och sjukdomskontroll, speciellt HIV/AIDS i utvecklingsländerna. Han rankades 2004 och 2005 bland världens 100 mest inflytelserika personer av Time magazine.[1] Han höll 2007 års Reith-föreläsning, en sedan 1948 årligt återkommande radioföreläsning i BBC.”

Läs gärna: EU:s anti-demokratiska och grymma behandling av Venezuela fortsätter. Bara drängtjänst åt USA?
Sovjetunionens fall – förspel och följder.
Vad säger förre “Chockekonomen” Jeffrey Sachs om Syrien?

Föregående artikelOm OPCW:s bedrägliga rapporter om gasattacker i Syrien
Nästa artikelThe Veto – se hur CNN och andra media publicerar ”fake news” om Syrien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here