Vad säger förre ”Chockekonomen” Jeffrey Sachs om Syrien?

2
1707

Den amerikanske ekonomen Jeffrey Sachs stödde i början av 1990-talet det snabba införandet av kapitalism i Ryssland – ”chockterapin” Han har senare intagit en progressiv ståndpunkt i olika ekonomiska och politiska frågor.

Läs gärna: EU:s anti-demokratiska och grymma behandling av Venezuela fortsätter. Bara drängtjänst åt USA?
Sovjetunionens fall – förspel och följder.

Föregående artikelTankarnas Trädgård: Rapport från besök i Xinjiang
Nästa artikelStora förändringar i Kina på gång
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. https://www.youtube.com/watch?v=FTB6yM69KpA

    Jimmy Dore har Aaron Maté som gäst där han pedagogiskt steg för steg går igenom OPCW-bedrägeriet kring den påstådda gasattacken som var förevändningen för ett missilbombardemang av Syrien.
    Här finns EU-parlamentets skandalösa hantering i dess utskott med de två irländska ledamöterna ställande granskande frågor. Framkommer bl.a. att den franska utskottsordföranden var jävig att leda mötet eftersom hon varit minister i den franska regering som bombade Syrien.

    OPCW:s nuvarande ordförande hörs och vi får höra hans undvikande och lögnaktiga svar. Det är inte bara detta bedrägeri som exponeras utan det är själva metodiken som blottställs. Samma förfaringssätt är typiskt för alla falska scenarier som presenteras där internationella organisationer blivit övermannade av västmakterna och gjorts till verktyg för deras nykoloniala politik.

    Vad gäller Jeffrey Sachs är att han är ett bra exempel på mottot att det är både tillåtet och sunt att lära sig av sina misstag. Rapp i tungan som han är låter han sig inte tystas i första taget heller.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here