Jeffrey Sachs: – Stoppa proxykriget i Ukraina eller upplev ”Armageddon”

4
1248

Jeffrey Sachs i samtal med The Grayzones Max Blumenthal och Aaron Maté för att diskutera den eskalerande kärnkraftsretoriken i Ukrainas proxykrig, bombningen av Nord Streams pipelines och varför en diplomatisk lösning är mer brådskande än någonsin.

Jeffrey Sachs är chef för Center for Sustainable Development vid Columbia University och ordförande för FN:s nätverk för hållbar utveckling. Han har också varit ordförande för Lancet COVID-19 Commission.

 

Under 1980- och 1990-talen gav Harvard-ekonomen  Jeffrey Sachs  råd till Internationella valutafonden, Världsbanken, OECD och WTO. Från 1989 till 1991 gav han  IMF råd om ”chockterapin”  i Jugoslavien, Polen och Jeltsins Ryssland, vilket ledde till extrem fattigdom och miljontals människors död. Senare insåg han konsekvenserna av en sådan ekonomisk politik och har blivit en kritiker av nyliberalismen och imperialismen. 2018  skrev han  att ”det är hög tid att USA drar sig tillbaka från sin destruktiva närvaro i Syrien”. I juni 2022 var han med och undertecknade  ett brev som krävde vapenvila med Ryssland i Ukraina. I en intervju med Bloomberg förklarade han varför det ska ha varit USA som låg bakom terroraktionen mot rörledningarna i Östersjön. Det ledde till att han kopplades bort under pågående sändning. New York Post  skriver om detta.

Några artiklar av Jeffrey Sachs
Mitt hemland USA ligger troligen bakom sabotaget.
Vad säger förre ”Chockekonomen” Jeffrey Sachs om Syrien?
USA:s hyckleri om klimatpåverkan och överträdelser av mänskliga rättigheter – Jeffrey Sachs.

Jeffrey Sachs
Föregående artikelPutins kärnvapenhot” ”Putins kärnvapenhot” ”Putins kärnvapenhot” . (Sverige deltar i Natos: kärnvapenövningar)
Nästa artikelEkonomen Michael Hudson om inflationen och Fed:s plan att sänka lönerna: En depression är på väg? – Del 2.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. https://steigan.no/2022/10/russlands-bombing-ond-eller-klok/

    I länken Jakov Kedmi, via Steigan, obs att Kedmis inlägg börjar i mitten av texten. Pensionerad generallöjtnant som brukar kalla en spade för en spade.

    Gällande Jeffrey Sachs bör man observera att han har kontakter till de styrande kretsarna i USA och att han utnyttjade dessa genom att ringa uoo Vita huset i december förra året och varnade dem att de måste förhandla, annars bryter krig ut. Men tji fick han eftersom krig var det som hade planerats för.

  2. ”Det ledde till att han kopplades bort under pågående sändning”. Precis, som i alla diktaturer tillåts ingen information som avviker från den av makten fastställda och tillåtna.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here