Newsvoice: Höger och/eller vänster? Replik till Raphael Mabo: NewsVoice förblir oberoende trots smutskastning.

17
1982
Bild från Pixabay.

Den här artikeln har publicerats av Torbjörn Sassersson på NewsVoice. Den anger en intressant och viktig position för tidningen: varken höger eller vänster, som inte så lätt placeras i ena eller andra lägret. På NewsVoice publiceras ibland bra artiklar om imperialism och kapitalism, och bra kritik av ”brister” hos media, om censur och liknande. Sasserssons replik är ett svar på kritiska kommentarer i Facebook-gruppen ”Källkritik fake news och faktagranskning”, kritik riktad mot NewsVoice som publikation. Eftersom Sassersson förvägrats tillträde till gruppen besvarar han kritiken på egen sajt med rubriken: Replik till Raphael Mabo: NewsVoice förblir oberoende trots smutskastning. Replik till Raphael Mabo: NewsVoice förblir oberoende trots smutskastning.

Jag återpublicerar debattartikeln i NewsVoice med tillåtelse av Sassersson. Den behandlar flera aktuella frågor.

Den ursprungliga artikeln som diskuterades på Facebook var denna Newsvoice, som innehåller uppgifter från och om bland annat mig. Jag återpublicerade den Facebook tycks censurera mig, andra vänstersiter och andra siter.


NEWSVOICE. Vi lever i en polariserad epok där vänsterstyrda gammelmedier länge styrt berättandet om allt möjligt, men på senare år har nya och ibland svårplacerade medier tagit position, som NewsVoice. Vissa inom både vänstern och högern har därför reagerat irrationellt. Raphael Mabo är ett exempel på en vänsterperson som försöker brunmåla NewsVoice i en Facebook-grupp som diskuterar fake news. NewsVoice replikerar. 

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice.se, uppd kl 19:53

Vi har ett bisarrt medielandskap med rigida spelregler i debatten: om du inte är vänster så är du höger, eller tvärtom. Om du inte är med oss så är du emot oss. Det ges inte utrymme för de nya medier som vill stå politiskt oberoende, som NewsVoice. En oberoende position måste därför erövras av egen kraft mitt i ett pågående skyttegravskrig mellan ofta näthatande vänster- och högerskribenter.

Raphael Mabos text om NewsVoice i Facebookgruppen ”Källkritik, fake news och faktagranskning” administrerad av Mathias Cederholm, är ett exempel på näthat och ryktesspridning. Det blir värre när Cederholm inte ger mig tillträde till gruppen. Istället besvarar jag kritiken här i NewsVoice. Mabos brunsmetande text får representera alla de personer som delar hans åsikter och mitt svar gäller dessa personer kollektivt.

Raphael Mabo på Facebook

Raphael Mabo på Facebook
Raphael Mabo på Facebook – skärmdump

”Angående att Torbjörn Sassersson skulle vara ”varken vänster eller höger” som han säger – hans NewsVoice är nära lierat med Nya Dagbladet [NyD] som är ”alternativmedia” som utgår från ideologin ”etnopluralism”. Den ideologin innebär en åsikt om att olika etniciteter inte ska blandas utan ska ha sina egna länder. De är alltså motståndare till det mångkulturella samhället. NewsVoice och Nya Dagbladet länkar ofta till varandra och sprider liknande idéer, och båda är väldigt aktiva i ryska FB-varianten VK. Nya Dagbladet grundades av fd partiet Nationaldemokraternas styrelse.

Nya Dagbladet och Torbjörn Sassersson/NewsVoice är båda stödjare till ”Granskning Sverige” och de har genomfört en gemensam aktion mot DN och Expressen, detta skedde under våren 2018 där White-TV publicerade ett inslag där Nya Dagbladets chefred ville ”ställa DN och Expressen mot väggen” för att de granskade Granskning Sverige. Torbjörn Sassersson filmade inslaget.

Så Nya Dagbladet – NewsVoice – White-TV, de ingår alla i sfären nationalistisk och högerextrem media, vitmakt-media. Där de umgås i samma kretsar och sprider liknande idéer. Så nej, Torbjörn Sassersson är inte ”varken vänster eller höger”. Han tar ställning för den konspirationsdrivna vit-nationalistiska världsbilden.”

Källa: Facebook.com/groups/kallkritik/permalink/547211059136438/

Mina kommentarer till anklagelserna

Mångkultur

Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson

Jag personligen är inte inne på etnopluralismens idéer, men människor måste få ha rätt att tycka att en population inte bör påtvingas våldsamma demografiska  förändringar. Påtvingad mix av flera kulturer i samma land genom massimmigration utgör en slags våld. Istället måste demografisk ommöblering ske i samarbete med alla de människorna som det berör. Det är ett rimligt krav. Jag vill påpeka att det flesta migranter jag pratat med vill flytta hem till sina hemländer igen. De kanske är ”etnopluralister”. Om etnopluralism däremot används som motivering för att skicka hem migranter från Sverige bör även de svenskar och svenska företag som plundrar i de länder som migranterna kommer från skickas hem till Sverige, resonerar en afrikan som NewsVoice talat med.

Jag tror mer på det mångkulturella samhället – skapat genom naturlig migration. Det är ett samhälle där alla är välkomna oavsett hudfärg, världsåskådning, religion eller etnicitet. Ett etniskt mångkulturellt samhälle är mer livskraftigt. Här kan olika tankekulturer samexistera.

Tankekulturer

Sverige var innan massmigrationen ett stamsamhälle som länge odlat en tankemässig monokultur. Det har länge inte varit tillåtet att tänka oberoende här. Vi har bibehållit kontrollen genom att vi vaktar varandra. Många har insett hur rigida vi är. Nu är det äntligen slut på denne ängsliga stelhet, tack vare migranterna, men Sveriges ledning verkar ändå tro att alla som kommer till Sverige ska bli välanpassade nysvenskar som tycker likadant som de ”befintliga” svenskarna. Om så sker får vi ett mardrömssamhälle av intakt konformitet. Jag uppmanar därför alla migranter att inte sälja sina själar till det svenska tankemässiga ”likatyckeriet”. Bidra istället med era erfarenheter och tankar. Ta bladet från munnen. Rock the boat, hard.

Jag är varken svart eller vit supremacist. Jag har en blandfamilj och har fått två halvafrikanska barn med min fru. Jag umgås allra helst med människor från olika kulturer. Jag älskar att vistas i mångkulturella sammanhang. En del tror ändå att jag är höger bara för att jag är skallig, men skalligheten beror på att håret valde att migrera från toppen av huvudet och in i ett temporärt boende i näsan, ungefär som Bruce Willis uttryckte det. Sverige har blivit så kallt att till och med håret flyttar in i värmen.

Jag är inte heller med i den ”grupp” av ”usual suspects” som Mabo satt ihop åt mig. Tack så mycket, men nej tack. Jag samarbetar i övrigt inte med vänster- eller högerextremister lika lite som jag hänger med socialdemokraternas ISIS-återvändare, men jag skulle gärna intervjua politiker för att ta reda på vad som får dem att ge förmåner till människor som dödar.

Flera mediasamarbeten

När det gäller NewsVoice relation till Nya Dagbladet (NyD) handlar det om utbyta artiklar som är skrivna med det så kallade TT-språket dvs vanliga neutralt skrivna nyheter. Jag väljer samtidigt att publicera debattartiklar vars budskap jag inte alls håller med om. Det kan vara vänster- eller högerskribenter. Kommentarsfälten är ändå öppna för diskussioner om debattörernas åsikter. Jag försöker alltså separera mina personliga åsikter från publicerandet i NewsVoice, annars blir det en personlig blogg.

I övrigt har NewsVoice många mediasamarbeten. Vi återpublicerar även pressmeddelanden från myndigheter.

Mitt deltagande i NyD-poddarna handlar om att jag blivit inbjuden som gäst och när jag är där uttrycker jag mina åsikter som kanske inte alls delas av de andra som deltar i samma poddar.

För mig är samarbetet med NyD delvis en intressant utmaning. Jag ser skilda åsikter som en produktiv miljö. Ute i världen är det normalt att tänka så, men inte i ankdammen Sverige.

Granskning Sverige

Beträffande ”Granskning Sverige” (GS) så anser jag att deras idé att uppmana vanliga medborgare att ringa makthavare, journalister och politiker för att ställa svåra frågor, och samtidigt spela in samtalen, är brilliant. Vad sedan enskilda personer som arbetar för GS tycker är inte min ensak. De som inte vill ha samröre med GS kan ju ringa makthavare ändå och sedan lägga ut inspelningarna i sociala kanaler. Hur ska hatande medier hantera dessa personer?

När det gäller det Mabo kallar för ”en gemensam aktion mot DN och Expressen” var min roll att filma när NyD ställde svåra frågor i DN/Expressen-huset och på Googles huvudkontor våren 2018 om Granskning Sverige. Det var ingen ”aktion” utan ett reportage, dessutom unikt. Jag hade ingen förhandsinformation om exakt vilka som skulle närvara när NyD genomförde sitt reportage. Jag hade filmat den dagen oavsett om det var vänster, höger eller varken höger- eller vänstermänniskor som ställt frågorna. Det var frågor om pressfrihet som det handlade om.

I övrigt, Nya Dagbladet dementerar att de grundades av partiet Nationaldemokraterna. NyD kommer själva att gå ut med en dementi, fick jag just veta.

Varning för angiverisvenskar

I händelse av att Mabo även skulle sprida desinformation som menar att jag är förintelseförnekare är min åsikt att förintelsen skedde, att miljontals judar och homosexuella mfl mördades i koncentrationsläger. Detta massmördande skedde under aktivt deltagande av vanliga människor som bodde i Tyskland på 1930-talet. Många var inte ens medlemmar i det nazistiska partiet. Ändå deltog de i massmördandets logistik.

Vi kan idag i Sverige se samma tendenser till angiveri, ryktesspridning och offentlig avrättning av oskyldiga personer från folkgrupperingar med oönskade tankar. Raphael Mabo är ett exempel på angivare. Han sysslar med angiveri och han avrättar, förmodligen för att bli gillad och få ett erkännande som accepterad person istället för som utfryst person. Han tycks spela enligt ankdammens regler.

Pressfrihet och oberoende

Sedan kan man undra varför inte Mabo tar upp att jag tex bjudits in som talare av vänstergruppen ”Kvinnor för Fred” eller att många vänstermänniskor från etablissemanget redan publicerats – med deras vilja eller samtycke – i NewsVoice. Det beror på att jag och NewsVoice är varken höger eller vänster, precis som ett media ska fungera. Ett media ska kunna granska allt och publicera fritt.

Dagens Nyheter, Helsingsborgs Dagblad och Göteborgsposten betecknar sig alla som ”oberoende liberala” medan Svenska Dagbladet kallar sig ”obunden moderat”. Alla medier som är kanaler för antingen höger- eller vänsterpolitik, men samtidigt utger sig för att stå ”oberoende”, ger sig själva ett trovärdighetsproblem i present.

Är det så illa att NewsVoice är ett av de få politiskt oberoende medier som existerar i Sverige? NewsVoice har idag över 8000 debatt- och nyhetsartiklar, skrivna av personer med många politiska färger. Så ska det fortsätta, annars tillför inte NewsVoice något värde.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare av NewsVoice.se

Föregående artikelLöfvens haltande liknelse om kohandeln
Nästa artikelRussiagate: Stort fiasko för media och Demokraterna döljer brott och banar väg för Trump
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

17 KOMMENTARER

 1. Efter att först nu ha upptäckt NewsVoice och diskuterat på den så har jag nog lite svårt för Mabos kritik.
  NewsVoice känns genuint oberoende och har uppfriskande högt till tak. Många olika åsikter kan här brytas mot varandra och stilen är inte helt olik denna eminenta blogg.

 2. Newsvoice är en mycket märklig blogg. Sassersson publicerar kommentarer där kommentarerna rycker hårtofssarna av varandra. Men censurerar när man kritiserar den aktuella artikeln, eller som i Anders Åbergs fall, förklarar på ett bra sätt varför muslimer har behövt fly. Sassersson publicerade Åberg kommentar men tog sedan bort den.

  Jag undrar … det finns människor som gillar att människor slänger käft med varandra och förolämpar andra. Men ogillar substantiell kritik.
  Som redaktör är Sassersson ansvarig för det han publicerar, vilket jag också nämnde i en kommentar som han raderade. Om det är en artikel som pekar ut en folkgrupp, antyder på allvar att denna grupp är skyldig, då får han acceptera att det han får kritik för det han publicerar. Men han vill inte höra på det örat. Utan anser att det är jag som är osaklig …

  • Jo nog är den märklig ibland Newsvoice. Jag försöker just nu få ett svar av Sassersson varför han tog bort den kommentaren. Den var definitivt inte otrevlig eller provocerande på något sätt. Han verkar dock ovillig att svara på det. Kanske passade den helt enkelt inte hans egen åsikt om hur muslimer skall beskrivas i vårt land och då sjönk plötsligt takhöjden betänkligt där.

   Det är också märkligt hur ett par knappt läskunniga stollar tillåts sabotera alla försök till sakliga diskussioner utan att redaktören reagerar nämnvärt.

  • Kerstin Stigsson 18 april, 2019 at 16:52

   Jag vill ge dig rätt i att kombatanterna i NewsVoice kommentarsfält försöker rycka hårtofssarna av varandra. Det görs på eget bevåg och jag gillar det personligen inte alls. Jag tycker det optimala är om de som diskuterar gör det med god ton. Moderering kommer ALLTID att göra någon missnöjd.

   Jag har förlorat flera skribenter på grund av dåligt beteende hos vissa personer i kommentarsfältet.

   Jag försöker att inte moderera i form av censur utan istället rensar jag bland kommentarerna som bryter mot kommentarsreglerna. Du Kerstin Stigsson bryter ofta mot dem. Du försöker ofta koppla samman dina meningsmotståndare med nazism och högerextremism, vilket jag ser som ett allvarligt övergrepp och ett försök till destruktiv ryktesspridning.

   Jag gillar substantiell kritik och granskning, men om det sker samtidigt som vederbörande kopplar meningsmotståndaren till tex nazism raderas hela kommentaren i fråga.

   Jag har inte pekat ut någon folkgrupp som skyldig, men när det gäller tex branden i Notre Dame har jag valt att lyfta fram Gatestoneinstitutets misstankar om att det rör sig om jihadism. Frågan måste lyftas. Jag som person och debattör har alltså inget emot islam eller muslimer, men extremism och jihadism som bränner och vandaliserar 100-tals kyrkor varje månad i Europa är minst sagt bekymmersamt.

   NewsVoice är i övrigt inte en blogg. En blogg är en dagbok på nätet. NewsVoice är en nättidning med utgivningsbevis.

   • Okej Sassersson, eftersom du vägrar svara på min fråga om varför den kommentar Kerstin refererar till togs bort på din egen blogg, så kanske du kan göra det här.
    Den gjorde inga kopplingar till nazism och var inte otrevlig.

  • Skrev om inlägget på NV. Vi får se om han tar bort det igen, men så här ser det ut.

   ”Då Sassersson envist vägrar svara på varför han tog bort min kommentar, så skriver jag väl om den då, ungefär så som jag minns den, fast med några tillägg.

   Norberg har rätt i att religionerna utvecklas utifrån dom materiella omständigheterna i dom delar av världen där dom verkar. I den muslimska världen har det aldrig uppstått något behov av att slipa bort dom värsta galenskaperna från bronsåldern på det sätt som nya testamentet gjorde med kristendomen.

   Det Norberg missar är är att USA;s och västvärldens besinningslösa krigande i Arabvärlden hela tiden skapar grogrund för dom mest extrema tolkningarna av Koranen och tvingar massor av människor på flykt.
   Islam har tidigare varit en ganska tolerant religion och många muslimer är det säkert fortfarande, men USA;s stöd och rentav skapande av muslimska extremistorganisationer i syfte att installera USA-vänliga regimer i Arabvärlden pressar tillbaka en mera moderat syn på religionen.
   Det är förståeligt att Kina inte vill att denna till stora delar USA-skapade extremism skall slå sönder även deras land.

   För den imperialistiska västvärlden däremot, är religiös extremism att föredra framför en enad Arabvärld, som ju kunde få för sig att själva börja bestämma över sina naturtillgångar och vilken valuta dom säljs i.
   Att ”hålla kvar de muslimska massorna i mörkrets tidevarv” och behålla den vidriga kvinnosynen är således ett verk inte enbart av konservativa muslimska ledare utan också av den ”upplysta” västvärlden.”

 3. Sassersson, om en artikel där texten innehåller rasism, högerextremt och/eller nazistiskt materiel, som t ex Jan Norbergs artikel om Kinas lösning till det muslimska problemet (alltså spärra muslimer i läger), så kritiserar jag detta. Överallt. Jag har även kritiserat USAs Guantanamo (i andra medier) där människor spärras in på obestämd tid enbart för att de är misstänkta för att ha åsikter om något. Ingen advokat, ingen dom.
  https://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/politiska-ideologier/fascism-och-nazism
  Den artikel du hade för ett par dagar sedan var ingen nyhetsartikel. Det var en artikel där du pekade fingret mot muslimer. Du försöker lägga skulden på muslimer men ÄN IDAG VET VI INGET OM HUR BRANDEN STARTADE! Det var ingen faktabaserad artikel utan spred endast rykten. Påminner verkligen om hur nazisterna på 30-talet beskyllde kommunisterna för branden i Riksdagshuset i Berlin.
  Varför måste antydningar om att det är muslimer som ska ligga bakom branden i Notre-Dame lyftas fram? Idag brinner det fler moskéer än det är kyrkor i Sverige och utomlands. Men du lyfter inte fram antydningar om att det är nazister och högerextrema som ligger bakom dessa stora antalet av bränder. Och anser att extremism från högern också är bekymmersamt. Men inte ett enda ord av det ser vi idag på NV.

  Jag har absolut inget emot kommunism. Jag är själv kommunist, och personer får mer gärna kalla mig det, även om sammanhanget (meningen) är en förolämpning.
  Men som i Anders Åbergs fall (och många andra), som inte är kommunist men som har socialistiska åsikter, bli kallad för kommunist vid upprepade tillfällen av vissa är ett brott mot kommentatorsreglerna. Dessa kopplar alltså meningsmotståndaren (t ex Åberg) med kommunism, vilket jag anser ser som ett allvarligt övergrepp och ett försök till destruktiv ryktesspridning. Åberg har – vad jag vet – inga kommunistiska åsikter.
  Men dessa övergreppen censurerar du inte …
  För vissa (t ex Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt) är även ordet ’kommunist’ ett skällsord.
  Möjligtvis beror detta utpekande (att bli kallad för kommunist) från vissa ur kommentatorsfältet att de inte har någon susning om vad kommunism är för en ideologi, aldrig läst någon marxistisk text. Bara antaget en gängse borgerlig uppfattning om kommunism.

  Ja, du får gärna kalla din blogg för nättidning. Men jag kan inte se någon skillnad mellan Romelsjös och din så kallade ’nättidning’, trots utgivningsbevis.

 4. Det går inte att diskutera med Stigsson och Åberg eftersom båda personerna verkar vara faktaresistenta och eftersom båda driver sina personliga agendor i olika forum. De försöker dra in de som gör opposition i sina egna tankelabyrinter. Gå inte på deras manipulationer. Det är mitt råd till andra.

  Stigsson och Åberg kommer nu att kora sig själva som vinnare i denna debatt och de är nog lika bra då de fungerar bäst i sina egna ekokammare.

  I rest my case.

  • Ja det var ju en intressant förklaring. Sassersson anser sig alltså inte klara av en saklig diskussion med varken mig eller Kerstin.
   När man själv inga egna relevanta fakta har blir motståndaren faktaresistent!!
   Han argumenterar här på ungefär samma dagisnivå som det dåliga ”beteende hos vissa personer” som han klagar över i sin förra kommentar.

   Det är ingen skam att ha fel eller att förlora en diskussion Sassersson, men att med näsan i vädret vägra erkänna det och istället kalla motståndarens argument för manipulationer, utan att kunna belägga på vilket sätt dom är manipulationer, är att vara en synnerligen dålig förlorare.

   • Ytterligare en intressant reflektion är att jag aldrig har diskuterat med Sassersson personligen. Han verkar rentav göra allt han kan för att undvika diskutera med mig. Hans svammel om faktaresistens, manipulationer och personliga agendor måste därför relatera till diskussioner mellan mig och andra personer på NV.
    Vilka kan det vara då? Ja där finns inte mycket att välja på. Dom enda jag bråkat med där är uttalade högerpopulister och klimatförnekare, ofta då, precis som vanligt samma personer.
    Således blir det rent omöjligt att inte se Sasserssons kommentar som något annat än ett klart ställningstagande för dessa åsikter. Hans påstående ”att jag och NewsVoice är varken höger eller vänster” har därmed tappat sin trovärdighet.

    Newsvoice verkar vara en del av högerpopulismens media-apparat om än lite mer polerad än vanligt och jag blir tvungen att omvärdera min syn på Raphael Mabos kritik. Mabo tycks ha rätt helt enkelt.
    Men, när detta är sagt, så kvarstår att det trots en högerpopulistisk bias likafullt ÄR högt till tak på NV och att där ibland publiceras bra artiklar. Så låt oss inte kasta ut barnet med badvattnet heller.

    • Jag får nog ta tillbaka det där med badvattnet också, för nu tappade Sassersson masken fullständig. ”Ser jag ETT enda försök till att använda epitetet “högerextremt” någonstans i NewsVoice kommentarsfält kommer denne person omedelbart att svartlistas resten av 2019.” skrev han just. Att kalla folk för kommunister eller t.om. antisemiter går däremot alldeles utmärkt.
     Newsvoice har därmed definierat sig själv som en del av ”sfären nationalistisk och högerextrem media” precis som Raphael Mabo säger.

     • Ledsen om det här blir en monolog från min sida, men jag kan inte undanhålla er detta.
      ”[Ok det blir utvisning på den kommentaren Åberg. Du begick just flera brott mot kommentarsreglerna. Jag ska dock ta upp din kritik mot Norberg med honom. Välkommen åter 2020. ]”

      Kommentaren var
      ”Men när Norberg kallar mig för antisemit och kommunist utan ens skymten av belägg då reagerar du inte. Det du skrev nu identifierar denna sida som mycket tydligt höger och din programförklaring som rent nys.
      ”Det finns inget vänster eller högerextremt i ämnet “den svenska kronan” Nähä, hur kan du då återigen låta Norberg kalla alla som inte håller med honom för kommunister? Hört talas om logik Sassersson??”

      Så kan det går när högerextremister leker seriösa, även om det här väl var bland det mest talanglösa jag sett.
      Man behöver bara skrapa lite på ytan så visar det sig att barnsliga tillmälen utgör i princip hela argumentregistret.

  • Jag håller med Åberg. Sassersson anser sig alltså inte klara av en saklig diskussion mg eller Åberg.

   Att publicerar en artikel där man fullständigt ANTYDER om något, och sedan kalla det för fakta, är att vara bedrägeri – och har en personlig agenda. Sassersson vill peka ut fingret mot en grupp i samhället som bär skulden för något som är dåligt i samhället utan några som helst bevis eller fakta för det han – eller andra artikelförfattare – säger är sant.
   Han säger att hans egna (och andras) misstankar och antydningar om t ex att det är muslimer som ligger bakom branden i Notre Dame ’måste fram’ i ljuset. Detta kallar jag falsk ryktesspridning.
   Kvinnor (och män) har i historien bränts på bål när medvetna och upplysta människor manipulerade och spred falsk ryktesspridning.
   Och Sassersson menar att andra inte ska tro på vad vi säger …

  • Jag håller med dig Torbjörn. Min slutsats är att de är betalda psy-ops som arbetar för att skapa konflikt och splittring i de nätmedier som utgör den utmärkta basen för folkets öppna balanserade diskurs, medvetenhet och frigörelse enligt Soldthandboken.

   Vilka är arbetsgivare? Förmodligen de som håller i makten och inte får kritiseras i svenska medier, inte ens här, och det beror på nytolkningen av brottsbalken.

   De tycks inte vara vad de utger sig vara. Typiskt internettrolling och entrism av operatörer. Överväg att blockera dem! De tillför inget av vikt vare sig här eller på Global Politics. Ingen är intresserd av skiten de kommer med. De bara sänker Newsvoice.

   • Martin, du tycks tillhöra den stora skaran av människor som vill sprida falska uppgifter och rykten om den socialistiska/kommunistiska ideologier och socialistiska människor. Samma grupp som säger att Wall Street låg bakom Bolsjevikrevolutionen, och det säger allt om den här gruppen. Deras syfte är att skada genom att förvirra och misstänkliggöra. Det finns organisationer som är experter på detta. De har funnits ända sedan Bolsjevikerna gjorde revolution i Ryssland 1917. På 70-talet då jag blev politiskt engagerad, fanns t ex Contra. Det är organisationer som är/var betalda av kapitalistiska antikommunistiska grupper och länder. De har – precis som vad du gör just nu – spridit felaktigheter om Sovjetunionen, kommunismen och socialismen. Och om människor. Det har t o m funnits borgerliga paramilitära organisationer, t ex Stay Behind-rörelsen. De som drabbades var och är genuina socialister.
    Det är du (och en till) som gång på gång har anklagat mig för att vara reaktionär, eller betalda av psy-ops. Bara för att vi inte har samma åsikter som vad du/ni har.
    Om jag hade varit en sådan betald idiot som du påstår att jag är hade jag inte försvarat Marx och Lenin, revolution, Sovjetunionen, etc så väl som jag gör (pseudonymen Korp nämnde häromdagen att jag sviker inte en enda tum för det jag tror på, och det har han rätt i).
    Jag hade i stället gjort precis som vad du just nu gör – baktalat andra, och varit ganska minimal i socialistiska analyser, varit tveksam till vad Marx och Lenin har skrivit och försökt locka människor och arbetarklassen till högern med dina kommentarer om muslimer, klimatförnekelser, etc.
    Du har aldrig nämnt något om att det kapitalistiska systemet skall bytas ut mot ett rättvisare jämlikare mer demokratiskt socialistiskt system.
    Du kallar dig själv för socialist. Vänsternationalist. Det finns inget i Marx eller Lenin texter som talar för att de var supportar till någon form av nationalism. Tvärtom. Både Marx och Lenin var internationalister – internationella kommunister.
    Däremot fanns/finns den nazistiska formen av vänsternationalism – strasseismen. Strasseismen har inget med Marx eller Lenin att göra.

   • Lille Martin. Det uppenbara faktum att varken du, Sassersson eller hans knappt läskunniga hejdukar på Newsvoice klarar av en seriös, saklig och vuxen debatt, betyder inget mer än att era egna tillkortakommanden blir belysta.
    Idiotiska påståenden som det du nu gjorde dig skyldig till ingår som en mycket tydlig del i högerpopulisternas sätt att argumentera. Smutskastning och pubertala tillmälen verkar vara gränsen för den intellektuella kapaciteten.
    På Newsvoice blev jag kallad kommunist, odemokratisk och antisemit, av dig har jag blivit kallad psykopat och nu då betald hemlig agent för en organisation som ingen vet namnet på.
    Nu gav du också uttryck för ett förakt för yttrandefriheten vi inte har sett tidigare.
    Jag tolkar allt detta struntprat som desperation och frustration över din egen frånvaro av sakliga argument.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here