Noam Chomsky: Julian Assange har gjort en enorm insats för alla som värdesätter demokrati och frihet

2
648

Föregående artikelFörsvar för yttrandefriheten under attack!
Nästa artikelTeresa May: ”Ingen står ovan lagen”. – DU skämtar!
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Tjugo år innan internet var aktuellt förvisades Chomsky ut i marginalen. Han hade brutit mot det strängaste av tabun som gällde att ifrågasätta lagligheten i den amerikanska politiken. Kritisera fick man detaljer, lagligheten stod ovanför diskussion. På den tiden var det förhållandevis enkelt att hindra en kritiker att nå ut till en större publik. Men Chomsky var inte den som vek sig. Fick han inte debattera i tidningar och på TV kunde han skriva böcker, och som han skrev, ett bibliotek blev det och med det blev han den bäst kände och respekterade intellektuelle utanför USA.

    Alltid värd att lyssna på, personligt grepp och en illusionslös hållning mot den djupa stat som styr dagens USA. Märkväl hur han i detta inlägg påminner om de handelsavtal vilkas innehåll WikiLeaks även avslöjade om som våra politiker utan att opponera sig skulle ha skrivit på för att ge transnationella bolag rätten att sätta sig över demokratisk kontroll.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here