Ny offensiv mot terrorister – och kurder! – på gång i Syrien?

2
1143
Terrorister i Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) .Final Countdown for Nusra Front Terrorists in Syria’s Aleppo.

Enligt olika signaler planeras strid mot terrorister och kurdiska SDF:s som tyvärr strider för USA:s intressen. Syriens försvarsminister: SDF är USA:s sista kort. och Almasdarnews.

Han säger ”We do not compromise when it comes to our right to defend [Syrian] sovereignty,” Ayoub stressed at a joint press conference following a meeting with Chief of Staff of the Iraqi Armed Forces Othman Al-Ghanimi, and Chief of General Staff of the Iranian Armed Forces Mohammad Hossein Bagheri.” Southfront

Aram Mirzaei skriver nedanstående för the Saker blog.
The Saker: New offensive looms as the Syrian Army prepares for a new confrontation in Idlib

Påminner oss om att rapporterna om IS och kurderna i norra Syrien inte är hela sanningen.


Den syriska armén förbereder sig för en ny strid i Idlib. Det är dags igen. Jihadistiska styrkor har alltför länge tänjt på Damaskus och Moskvas tålamod. Det ryska flygvapnet har flugit sortier över Idlibprovinsen med Ankara godkännande. Den syriska arméns ryss-utbildade 5: e kår, den 4: a pansardivisionen och de legendariska tigerstyrkorna har alla samlat sig nära Idlib-Hama-gränsen den senaste veckan.

 

Något är definitivt på gång. Den så kallade demilitariserade zonen har misslyckats eftersom terroriststyrkorna i Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) har tagit över alla positioner från de andra ”rebellgrupper”. Som observatörer kanske redan vet anses HTS vara terrorister av både Moskva och Ankara. Nu blir det intressant att se hur Washington, den främsta välgörarna av dessa terrorister, kommer att reagera. Hittills har de förblivit överraskande tysta, men jag är villig att satsa på att de kommer att göra sitt yttersta för att stoppa den planerade offensiven.

Hur länge kommer Moskva att visa tålamod över det ständiga hotet mot Hmaimeem flygplatsen? Hur länge kommer dessa terrorister att tillåtas att terrorisera Idlibprovinsen och dess befolkning?Det bör noteras att denna offensiv troligen endast kommer att begränsas till den demilitariserade zonen där målet är att rensa området för HTS-terrorister. Det kommer att vara långt från en avgörande kamp som förstör HTS, men det är ett viktigt steg.

Hotet mot norra Hama och Latakia måste minskas. Offensiven kommer sannolikt också att rikta sig till den viktiga staden Jisr Al-Shughour där den syriska armén våren 2015 kämpade och höll ut i över 60 dagar innan de få överlevande lyckades förflytta sig tillbaka till syriska armélinjen.Tragedin på Jisr Al-Shughour National Hospital kommer säkert inte att ha glömts. Ankara skulle göra klokt i att inse att om det vill spara Idlib-avtalet måste man acceptera att HTS måste hanteras, annars är denna affär ett misslyckande och Syrien och landets allierade kommer att undersöka möjligheten att bredda offensiven för att täcka hela västra Aleppo och södra Idlib.

 

Föregående artikelPentagons och krigets roll för miljö- och klimatförstörelsen av Irak. Onsdag 20/3 kl 18.
Nästa artikelSvenska media ger Trumps bild av Venezuela
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Med hänvisning till en artikel i DN om en miljon flyktingar hopträngda i Idlib p.g.a den syriska armèns och ryska enheters (främst flyg) attacker https://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-antalet-flyktingar-i-idlib-narmar-sig-en-miljon/ är ovanstående artikel ganska. Vad har ryssarna i Syrien att göra? Yttranden som”Hur länge kommer Moskva att visa tålamod över det ständiga hotet” är märkliga och ”länge kommer dessa terrorister att tillåtas att terrorisera Idlibprovinsen och dess befolkning?” måste ställas mot dessa ca en miljon ”terrorister”. Man talar om att skolor flygbombats https://www.dn.se/nyheter/varlden/assadregimen-attackerar-atta-skolor-fyra-dog-och-tiotals-skadades/. med hälsningar från Putin.Och här ännu en falsk rapport om befolkningens skräck för Assad och Ryssarna https://www.dn.se/nyheter/varlden/syskonen-har-tvingats-fly-14-ganger/. Finns det ingen hejd på GPs faktaresistens?

    • Vi vet inte hur många flyktingar det finns i Idlib. Ryssarna gick in i kriget i Syrien på legal inbjudan av Syriens regering, medan USA, Turkiet etc är där illegalt. Ryssland har gjort en stor insats i kampen mot Väststödd terrorism. Att USA stödjer terroristerna är mycket väl belagt, emd uppgifter från ledande politiker, militärer och press i USA. Medan USA också bedriver ett vanligen lågfrekvent, men högljutt krig mot ISIS. Har du några rapporter om USA-bombningar av HTS, kärnan i världens största ansamling av terrorister, i Syrien? Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here