Ny offensiv mot terrorister – och kurder! – på gång i Syrien?

0
314
Terrorister i Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) .Final Countdown for Nusra Front Terrorists in Syria’s Aleppo.

Enligt olika signaler planeras strid mot terrorister och kurdiska SDF:s som tyvärr strider för USA:s intressen. Syriens försvarsminister: SDF är USA:s sista kort. och Almasdarnews.

Han säger “We do not compromise when it comes to our right to defend [Syrian] sovereignty,” Ayoub stressed at a joint press conference following a meeting with Chief of Staff of the Iraqi Armed Forces Othman Al-Ghanimi, and Chief of General Staff of the Iranian Armed Forces Mohammad Hossein Bagheri.” Southfront

Aram Mirzaei skriver nedanstående för the Saker blog.
The Saker: New offensive looms as the Syrian Army prepares for a new confrontation in Idlib

Påminner oss om att rapporterna om IS och kurderna i norra Syrien inte är hela sanningen.


Den syriska armén förbereder sig för en ny strid i Idlib. Det är dags igen. Jihadistiska styrkor har alltför länge tänjt på Damaskus och Moskvas tålamod. Det ryska flygvapnet har flugit sortier över Idlibprovinsen med Ankara godkännande. Den syriska arméns ryss-utbildade 5: e kår, den 4: a pansardivisionen och de legendariska tigerstyrkorna har alla samlat sig nära Idlib-Hama-gränsen den senaste veckan.

 

Något är definitivt på gång. Den så kallade demilitariserade zonen har misslyckats eftersom terroriststyrkorna i Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) har tagit över alla positioner från de andra “rebellgrupper”. Som observatörer kanske redan vet anses HTS vara terrorister av både Moskva och Ankara. Nu blir det intressant att se hur Washington, den främsta välgörarna av dessa terrorister, kommer att reagera. Hittills har de förblivit överraskande tysta, men jag är villig att satsa på att de kommer att göra sitt yttersta för att stoppa den planerade offensiven.

Hur länge kommer Moskva att visa tålamod över det ständiga hotet mot Hmaimeem flygplatsen? Hur länge kommer dessa terrorister att tillåtas att terrorisera Idlibprovinsen och dess befolkning?Det bör noteras att denna offensiv troligen endast kommer att begränsas till den demilitariserade zonen där målet är att rensa området för HTS-terrorister. Det kommer att vara långt från en avgörande kamp som förstör HTS, men det är ett viktigt steg.

Hotet mot norra Hama och Latakia måste minskas. Offensiven kommer sannolikt också att rikta sig till den viktiga staden Jisr Al-Shughour där den syriska armén våren 2015 kämpade och höll ut i över 60 dagar innan de få överlevande lyckades förflytta sig tillbaka till syriska armélinjen.Tragedin på Jisr Al-Shughour National Hospital kommer säkert inte att ha glömts. Ankara skulle göra klokt i att inse att om det vill spara Idlib-avtalet måste man acceptera att HTS måste hanteras, annars är denna affär ett misslyckande och Syrien och landets allierade kommer att undersöka möjligheten att bredda offensiven för att täcka hela västra Aleppo och södra Idlib.

 

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here