Oberoende video bekräftar viktig del av Sy Hershs rapport om sabotaget av Nord Stream

13
1838

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.
Inte minst då Åklagaren lägger ned svenska Nord Stream-utredningen Läs gärna gårdagens artikel ”Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen”

Detta är en artikel publicerad 8 februari av Larry Johnson https://sonar21.com/independent-evidence-confirms-key-part-of-sy-hershs-report-on-the-attack-on-nord-stream-2/

P8 Poseidon

Har du någonsin hört talas om Monkey Werx? Han är värd för en You Tube-kanal som fokuserar på att spåra amerikanska civila och militära flygningar. Låter ganska oskyldigt och tråkigt. Inte längre. Det visar sig att Monkey Werx tillhandahöll en videorapportering i september förra året (den 30 september för att vara exakt) som bekräftar en del av Sy Hershs redogörelse för förstörelsen av Nord Stream 2-pipelinen.

Här är vad Sy rapporterade i dag:
Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen.

Den C4 (sprängladdningarna, ö.a.) som är fäst vid rörledningarna skulle utlösas av en sonarboj som släpptes av ett flygplan med kort varsel, men förfarandet innebar den mest avancerade signalbehandlingstekniken. När de väl är på plats kan de fördröjda tidsanordningarna som är fästade vid någon av de fyra rörledningarna oavsiktligt utlösas av den komplexa blandningen av bakgrundsljud från havet i hela det hårt trafikerade Östersjön – från närliggande och avlägsna fartyg, undervattensborrning, seismiska händelser, vågor och till och med havsdjur.

 För att undvika detta skulle sonarbojen, när den väl är på plats, avge en sekvens av unika lågfrekventa tonala ljud – ungefär som de som avges av en flöjt eller ett piano – som skulle kännas igen av tidtagningsanordningen och, efter en förinställd fördröjning på flera timmar, utlösa sprängladdningarna. (”Man vill ha en signal som är tillräckligt robust för att ingen annan signal oavsiktligt ska kunna sända en puls som detonerar sprängämnena”, sade dr Theodore Postol, professor emeritus i vetenskap, teknik och nationell säkerhetspolitik vid MIT, till mig. Postol, som har tjänstgjort som vetenskaplig rådgivare till Pentagons chef för marinens operationer, sade att den fråga som gruppen i Norge står inför, på grund av Bidens försening, var en fråga om slump: ”Ju längre tid sprängämnena är i vattnet, desto större är risken för en slumpmässig signal som skulle avfyra sprängladdningarna.”)

 Den 26 september 2022 gjorde ett P8-övervakningsplan från den norska flottan en till synes rutinmässig flygning och släppte en sonarboj. Signalen spreds under vattnet, först till Nord Stream 2 och sedan vidare till Nord Stream 1. Några timmar senare utlöstes de högeffektiva C4-explosiv-ämnena och tre av de fyra rörledningarna sattes ur funktion. Inom några minuter kunde man se pooler av metangas, som fanns kvar i de stängda rörledningarna, sprida sig på vattenytan och världen fick veta att något oåterkalleligt hade ägt rum.

Och här är Monkey Werx-rapporten från den 30 september (relevant information börjar vid 2 minuter) som följer P8 Poseidon:

Video

Det finns fortfarande en del människor i underrättelsetjänsten som är patrioter och som är oroade över Bidens laglösa beteende. Jag föreställer mig att Bidens administration kommer att inleda en häxjakt på de underrättelseofficerare som uppmärksammade Sy Hersh på den här historien. Enligt konstitutionen är det endast kongressen som har befogenhet att förklara krig mot ett annat land. Joe Biden har tillskansat sig denna befogenhet och genomfört en krigshandling mot en Nato-allierad (Tyskland). De potentiella konsekvenserna av denna handling inkluderar en ökad risk för att USA startar ett hett krig med Ryssland.

Föregående artikelStäll upp för Julian Assange och yttrandefriheten! Slutet är nära.
Nästa artikelGlenn Diesen: Biden vs Trump har djupgående konsekvenser för världsordningen
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

13 KOMMENTARER

 1. https://www.moonofalabama.org/2023/02/some-small-corrections-to-seymour-hershs-new-nord-stream-revelations.html#more

  MoonofAlabama kommer med en enligt sin mening precisering av operationsförloppet. Han anser att den måste ha tagit längre tid och därför skedde i två faser. Under militärmanövern Baltops gjordes förberedande arbeten och senare när manövern redan länge varit avslutad skedde den egentliga apteringen av sprängmedel. MoA har funnit att det stora skeppet i USA-marinen Kearsarge blev kvar i Östersjön och att apteringen måste ha utförts när detta skepp lämnade dessa farvatten och började röra sig bort.

  Det finns dessutom en ytterligare källa som bekräftar Hershs artikel i dess huvuddrag. Anti-spiegel.ru fick redan tidigt nästan exakt samma uppgifter från en person som deltagit i manövern. Men eftersom denne förblev anonym och inte hade några konkreta bevis kunde hans historia inte publiceras. Nu säger Thomas Röper att den bekräftar vad Hersh säger bortsett från att detta vittne inte heller kan ha känt till att Kearsage eventuellt återkom till platsen. Vittnet berättade att den grupp som var inblandad stack ut från de övriga på två sätt. Den hade helt fel utrustning om den skulle ha utfört de uppgifter som den enligt manöverns manus skulle ha gjort. Och å andra sidan hade den exakt den utrustning som behövdes för att gå ner till rörledningarna.

  Dessutom är det viktigt att notera Hersh redogörelse för hur CIA valt en sådan grupp för att utföra operationen att den inte är redovisningsskyldig inför kongressen. Sedan var det ju tänkt att saken skulle hållas hemlig men Biden blev så förtjust i planen att han inte kunde knipa käft utan skröt med att vi kan göra det.

 2. Usa är renodlade vidriga terrorister. Detta hade kunnat sluta annorlunda om de EJ gick som de gick vem vet? Detta hade kunnat gå åt helvete och misslyckats åt olika håll. De samtidigt som vi inte hade haft en”normal” ledare i Kreml som alla dessa år kunnat tänka och vara skarp i tanken. Hade kunnat varit en dåre,som Jeltsin eller en annan aggressiv dåre. Tyskland hade också kunnat dras in i hett krig mot Ryssland eller Usa eller Norge oavsett bara exempel. Kanske 3e världskriget och Kärnvapen vore möjligt. Dessa terrorattentat var ju högst planerat på ALLA punkter och fronter. Tycker Ryssland HELT bör sälja sitt naturgas och olja HELT utanför EU. Asien pågår detta redan utan minsta problem sedan längesen. Men även Afrika, Latinamerika och Mellanöstern,där flertalet länderna redan får sitt naturgas,eller olja från Ryssland. Man ska minnas att denna så vidriga korsningståget Usa ledda Nato väst kör mot Ryssland,både ekonomiska, militära och politiska mm ENDAST har stöd av 20procent av världens befolkning. Övriga 80procent är inte MINSTA lilla med ska man minnas efter snart 1år. Världens största ondska och imperialisten Usa slår ALLA rekord när det gäller hur giriga vidriga lögnare man är. Det finns EJ mätinstrument i världen, där man kan mäta dessa på Usa då dessa direkt skulle gå sönder

 3. Förutom jag fortfarande finns med är nedan det bästa som hänt idag.
  Jag ser också mycket mörker och becksvart men att Bert Sundström nu ger upp Ryssland fick mig till ett leende 🙂

  Dick Erixon på Samtiden tycks också vaknat då han verkar inse att Västvärldens liberala demokrati inte längre kan fritt missioneras över världen.

  Demokrati har här blivit ett hedersord men jag ser direkt kopplingen till USA.
  Är man för demokrati är man också för USA.

  ”I över 20 år har SVT:s Bert Sundström rapporterat om Ryssland, och bevittnat hur Putins grepp om makten blivit allt hårdare.
  Nu stänger han kontorsdörren i Moskva bakom sig för sista gången.
  -Det ser becksvart ut, och det kan ta generationer innan ryssar får det välmående de förtjänar, säger Sundström när han lämnar landet.”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-20-ars-rapportering-bert-lamnar-moskva

  Själv tror jag Bert Sundström inte är välkommen i Ryssland längre.
  Jag tror han ställs inför stora problem när han ska intervjua.
  Väldigt få tror jag ens ställer upp.

  För mig är det i varje fall glasklart;
  – Ryssland förtjänar bättre än både SVT Public Service och Bert Sundström

  Jag litar mer på intervjufilmerna från Ryssland på Youtube.
  1420 med flera.
  De är mer ärliga än SVT Public Service och Bert Sundström som helt obesvärat gör sig till propagandamakare för USA, Storbritannien och EU.
  Dock finns ett mindre motstånd inom EU vilket jag är mycket tacksam för.

  Problemet är att det är alldeles för enkelt att urskiljningslöst förtala Ryssland hos oss i Västvärlden just därför de flesta förväntar sig det.
  De korkade drabbas värst, efter som det är så jobbigt att tänka efter och lättast och bekvämast att följsamt hålla med mängden.

  • Det gäller inte bara SVT’s Bert Sundström. Nyligen hade Björn Djurberg en gnäll-artikel på Sveriges Radio om hur han inte kunde göra precis som han ville i Kina utan måste följa Kinas lagar och regler. Att myndigheter vill veta vad han har för sig.

   –Överrockarna i Kina: Björn Djurberg, Peking
   https://sverigesradio.se/avsnitt/overrockarna-i-kina-bjorn-djurberg-peking

   Är det så underligt att man i Kina vill veta. Även om rapporteringen från Kina har klart förbättrats med Björn Djurberg lämnar den väldigt mycket att önska när det gäller fakta, sanning och kvalitet och att ge en korrekt bild av nationen Kina. Det är fortfarande till stor del den amerikanska propaganda bilden som förmedlas, inte det riktiga Kina.

   Allt fler länder börjar nu agera mot utlänningars falsk journalist rapportering och falska ryktesspridning. Jag känner till tre fall där utlänningar har lagförts och dömts i sin frånvaro för brott mot lokala regler om sin rapportering. I ett fall blev det 8 års fängelse. Yttrandefriheten och pressfriheten är inte absolut, och personligt ansvar gäller i realiteten numera.

   Jag har skrivit om problemet här.

   —Krigspropagandan idag på svenska media
   https://mychinaway.blog.se/krigspropagandan-idag-pa-svenska-media/

   Det handla om hur bloggare Raz Galor välkomnades i Xinjiang, han bjöds in till jordbruket, till företagen och till hemmen och fick skildra deras liv. Han var välkommen överallt. Man litade på honom. TA en titt på de bifogade video han publicerat

   Jämför det med mottagandet SVT och SR fick. Dom blev utfrusna, blockerade och föraktade överallt. Vad SVT och SR aldrig såg var den kampanj som drevs av lokalborna innan dom anlände och som varnade för allt samrör och kontakter med svenska statsmedias journalister.

   I ett inslag ger SR bilden att en byggnad var ett fängelse med tvångsarbete. Det var en vanlig textilföretag, och senare när ett annat reportageteam knackade på dörren var det inte problem att intervjua och filma.

   Mitt meddelande till SVT, SR och andra journalister, sluta ljuga, förfalska och desinformera. Då blir ni välkomna, annars inte. Sluta gnälla. Skärp er och börja ge en korrekt och välförtjänt positiv bild av Kina.

   https://sverigesradio.se/avsnitt/1657640?programid=4773
   https://sverigesradio.se/artikel/bjorn-djurbergs-resa-i-xinjiang-polisen-vantade-pa-flygplatsen–2
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-svart-att-med-egna-ogon-se-vad-som-hander-i-xinjiang
   https://mychinaway.blog.se/sveriges-radios-resa-i-xinjiang-omojligt-att-intervjua-nagon-pa-plats-darfor/

  • Ryssland bör efterlysa Victoria F**K EU Nuland (Nudelmann), Anthony Blinken och Jake Sullivan för INTERNATIONELL TERRORISM. På gammalt Texas Cowboy manér: ”Dead or Alive” med tillhörande ansenlig summa till prisjägarna.

 4. Tyska AfD driver på för en parlamentarisk utredning om Nord Stream-sabotage

  Tino Chrupalla, talesman för det nationalistiska partiet Alternativet för Tyskland (AfD) och ledamot av Bundestag, efterlyste en parlamentarisk utredning om sabotage av Nord Streams gasledningar efter publiceringen av Seymour Hershs artikel [1].

  Biden-administrationen och det norska utrikesdepartementet avfärdade omgående redogörelsen för den Pulitzerprisbelönta journalisten som ”en absolut lögn och ett fullständigt påhitt”. Mainstreammedia påpekar för sin del att även om en journalistisk legend, Seymour Hersh, nu 85, förlitade sig på endast en källa och inte publicerade sin artikel i en stor tidning, utan på sin blogg.

  Även om sättet som Förenta staterna gick till på kan ifrågasättas, är dess skuld inte det, eftersom president Joe Biden offentligt har tagit på sig ansvaret för detta sabotage i förväg.

  Seymour Hersh var inbjuden att tala inför den ryska statsduman, men tackade nej till inbjudan.
  https://www.voltairenet.org/article218816.html

 5. Nord Stream är säkert rör av plast, men under vatten kan de aldrig brinna.

  I Göteborg däremot, ser vi idag riskerna med plastanvändningen i samhället bland människor.
  Riskerna har också visat sig genom moderna batteridrivna fordon av olika slag och mest eller delvis uppbyggda av plast helt plötsligt börjat brinna.
  Elfordon, som för tillfället kanske förvarades i en bostadslägenhet.

  Kolla nedan den svarta röken från branden i Göteborg, vill du andas där?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/se-branden-pa-liseberg-oceana-fran-luften-tjock-svart-rok-over-goteborg

  • ”Nord Stream är säkert rör av plast, men under vatten kan de aldrig brinna.”
   Betongklädda stålrör, som inte sprängs hur som helst.

   • OK, stålrör men jag har sett bilder på rören och det såg ut som plast.
    Kanske var det plastbeklädnad.
    Betongklädda stålrör låter för mig mindre troligt då betong släpper genom vatten och rören rostar.
    Det måste finnas något skydd mot rostangrepp.

    Jag håller med om att rören inte sprängs så lätt.
    Den fritidsbåt som Sverige visat upp som central vid sprängningen är rent löjeväckande.
    Troligtvis mer eller mindre uttjänt segelbåt av plast som skänkts eller köpts in för billig peng bara för att visa upp som ”bevis” inför en redan övertygad allmänhet att det inte var någon militär från land i Väst som utfört sabotaget.

    Allt efter det inlärda deviset,
    Västvärlden talar alltid sanning, lögner och propaganda finns bara i Ryssland.

    • [caption id="attachment_120301" align="aligncenter" width="300"] Stack of pipes for natural gas pipeline North Stream 2 at Mukran port, September 2020. Bild:Wikimedia Commons.[/caption]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here