Om krigsförbrytelser och false flag i Syrien och Ukraina

23
3774
Fingerad gasattack i Syrien i april 2017 med deltagande av Vita hjälmarna.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad… Även om t.ex. Globalpolitics.se skrivit om det tidigare och senare.

Redaktören: Jag har sedan flera år uppmärksammat Eva Bartlett som inte bara skrivit insiktsfullt om bl.a. Syrien utan även rest runt och bott länge i Gaza. Hörde henne (och Craig Murray, Galloway, P Lavett. C Mercuoris och andra en minnesvärd kväll i februari 2020 i St Pancras Church i London inför en manifestation för Assange utanför Belmarsh). Texten är tillräckligt intressant men inget bevis för något förståas.

Eva Bartlett och Vanessa Beeley Proletären

Vivianne Månsson skriver ”En viktig intervju där Eva Bartlett intervjuar Gonzalo Lira, som bott i Ukraina flera år och rapporterat därifrån. Lägger den till min förra kommentar, då de har starka beröringspunkter.
Eva Bartlett var den första journalist som skickligt avslöjade ”Vita Hjälmarna” som en propaganda organisation som kamperade ihop med jihadister i Syrien och hjälpte Turkiet med etnisk rensning i Syrien. Sedan har ”the GrayZone” med Max Blumenthal skrivit flera artiklar om dem.

Hon ställer frågor med kopplingar till situationen i Syrien och Gonzalo Lira svarar.
Gonzalo säger det som även vissa militärer i USA sagt att ryssarna har varit väldigt försiktiga och försökt undvika att skada civila, och att det är lögn och propaganda vi får höra i Väst på våra nyheter. Han säger också att det är lögn att ryssarna är nära att förlora, för det är tvärtom. Därför är han också rädd att de skall försöka göra en fake kemattack snart och skylla på ryssarna.
Han hoppas dock att Pentagon tar sitt förnuft till fånga och stoppar ett storkrig mellan Europa och Ryssland. Ryssland har förstört alla sina kemvapen år 2017, så de kan bara komma från USA:

Han säger att de värsta krigsbrotten har begåtts av ukrainska armen, han har sett flera fruktansvärda videor, då unga ryska soldater blivit torterade och skriker av smärta tills de till slut får det dödliga hugget.

Han har också sett en situation då båda sidor betedde sig humant mot en gammal tant som gick mitt i skottlinjen. Först sprang de ryska soldaterna fram till henne och omringade henne och gick som mänskliga sköldar för att skydda henne. Han såg också då att ukrainska armen såg detta och upphörde med att skjuta mot ryssarna tills den gamla tanten var utom skotthåll.

Eva gör många jämförelser med sina erfarenheter från Syrien. Så intressant att lyssna till dessa båda.

https://www.youtube.com/watch?v=jeirUayJatU

Föregående artikelÄnnu en utmaning av dollarns världshegemoni
Nästa artikelBRICS går samman för att utmana den amerikanska dollarn
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

23 KOMMENTARER

 1. Aftonblaskan kommer idag med ny ”avslöjande” – ”Satellitbilder på döda veckor före ryska reträtten” med 2 bilder. En bild före och en med skylt ”Kroppar”. Klickar man på bilden med kropparna för att förstora den ser man bättre hur uselt fejket är gjort. Runt alla kroppar i rutorna utom den sista till vänster ser man att det är suddigt. Uppenbarligen Photoshop-operatören har använt fel verktyg för att redigera rutorna. Öppnar man bilden i Photoshop ser man fejket ännu bättre.
  Det syns inte något spår av fordonsdäck eller andra spår av trafik mellan kropparna som har legat där i 11 dagar innan ryssarna lämnade Bucha.

   • Du behöver faktiskt inga avancerade verktyg, men du behöver mycket erfarenhet. jag själv började med fotografi på 40-talet, då manipulerade vi i mörkrummet. På 50-talet kunde man köpa ”verktygslådor” för foto manipulation, som bland annat innehöll en lite färgspruta. Och första gången med elektroniska medel på 80-talet, men jag har glömt vad programmet hette. Nu använder jag GIMP, som är gratis och bättre än Photoshop, men kräver bättre kunskaper än Photoshop.

    • Karl, din tidlinje är fascinerande. Om du började med fotografi på 40-talet måste du idag vara närmare 90 år?

     • Lite tid kvar till det jubileet, men inte helt bortom verkligheten. Min första kamera var en Voigtländer Braunschweig Anastigmat Voigtar med Embeset slutare, jag tror den kom 1937, en av de första rullfilm kamerorna, med 6*9 halvformat. Jag har den kvar, och den fungerar perfekt. Tidigare var det glasplåtar, och jag använde en av dem också, Sedan hade jag en Hasselblad 500C och Minolta SR1. Idag har jag en Canon 5D Mk2 och en Canon M, med objektiv från 24 till 600mm, men mobiltelefonen är i flitigt bruk, liksom kameran i min armbandsklocka. Tekniken går framåt.

  • Jag har samlat bilderna från Butja. Går man ner på pixelnivå i bilderna är det inget tvivel om det, bilderna är manipulerade. Kvaliteten är så dålig, förmodligen avsiktligt, att det är omöjligt att med någon säkerhet säga hur manipulationen har gjorts, men klart är att övergångarna i pixlar mellan olika delar i bilden är inte naturliga. Sedan kan man fråga sig varför det tog flera dygn innan bilderna släpptes från USA. Med andra ord, vi vet ingenting om vad som har hänt, men den amerikanska propagandaapparaten går redan på fullvolym

 2. Viktigt att tänka på med alla dessa ”False Flag” operationer , där man även lögnaktigt skall försöka bevisa Rysslands skuld och försöka anklaga dem för krigsbrott, då bör tankarna gå till Assange, som publicerat USA:s krigsbrott och därför sitter i ett högriskfängelse och utsatt för tortyr, och långsamt förtvinar bort. Ett lands krigsbrott nämligen USA:s får aldrig avslöjas, då blir man själv utsatt för tortyr.

  Man måste tänka på att det underlättar väldigt att göra dessa falska operationer i Ukraina, då de talar samma språk, ryska och dessutom genom alla dödade ryska soldater har man tillgång till deras uniformer. Människor som är utsatta för en enorm stress, kan naturligtvis inte skilja på om den rysktalande personer i rysk uniform verkligen är en rysk soldat, eller en Azov som klätt ut sig för att likna en rysk soldat.

  Grayzone senaste artikel som handlar om sprängningen av teatern i Mariupol, bör man läsa alltid väl underbyggd som deras artiklar alltid är. Viktigt i artikeln är att de tar upp vilken källa som västmedia förlitar sig på när det gäller kriget i Ukraina. BBC har anställt en ukrainsk PR-specialist som erkänt hat mot alla ryssar, för att bevaka kriget. BBC Media Action deltog i ett hemligt UK Foreign Commonwealth and Development Office (FCDO) program som utformats för att ”försvaga Ryssland”.

  Timmarna innan explosionen på teatern försvann alla fordon från parkeringsplatsen, så det verkar som de tagits bort för att undvika att skadas av den förväntade explosionen.

  Den ukrainska PR-agenten handplockar sina källor, till skillnad från Patrick Lancaster som man ser går omkring i Mariupol och intervjuar dem som kommer i hans väg, utan att först veta vad de kommer att säga.
  BBC ignorerar totalt de vittnen som berättar att teatern skulle vara platsen för en falsk flagg-operation som syftade till att skapa västerländsk upprördhet och utlösa Nato-intervention.
  De ignorerade civila som vittnade om att Azov-krigare sprängde teatern när de drog sig tillbaka.
  De ignorerade att Azov använda civila som mänskliga sköldar under hela striden, även sköt mot dem när de försökte fly.
  Så har vi twitter som fortsätter att stänga ned bilder, som de säger är för våldsamma att se på när de visar vad ukrainsk militär har orsakat för skador. Däremot är tydligen inte de skador som de påstår rysk militär orsakat tillräckligt våldsamma för att de skall tas bort från twitter, för de finns kvar.

 3. Jag kommentera liknande detta på tidigare artikeln från helgen. Men snälla hur svårt är det att egentligen kolla upp detta fakta som finns där ute,MEN som är avstängd för övriga EU/västvärlden att se. Så har det varit sedan dag1. Det är västvärlden mot Ryssland på ALLA sätt. Propagandan och desinformation är EXAKT samma från västvärlden. Alla dessa är ju direkt på Ukrainas sida på ALLA sätt. Vapen fortsätter att pumpas in i massor. Det är ständigt överflöd av vapen som pumpats in. Pengar rullar in i tonvis. Även så kallade frivilliga får HELT lagligt ansluta direkt till fronten och är inne och direkt krigar mot Ryssland. Därav dom otroligt höga siffrorna av frivilliga som direkt är inne i Ukraina och får strida,varav flera hundratals är från Sverige. Förutom politiskt, ekonomiskt, diplomatiskt, ihop med detta ensidiga vidriga desinformation och lögner som pågår dagligen och man även tvingar oliktänkande att rätta sej in i ledet,annars är man”på fel sida av historien heter det” och man går till attack mot dessa. Man har man även gett sej mot ALLT som har med Ryssland och dess befolkning att göra som saknar motstycke. Man tvingar direkt alla olika ryska idrottare, konstnärer och kändisar med mera att direkt uttala sej negativt om egna landet,annars får man sparken direkt. Även dessa som gjort detta har ändå fått sparken,eller blivit avstängda enbart för att dessa är Ryssland. Man är ju på korsningståg mot ALLT som har med Ryssland att göra,och även skriver om historia. Det gäller ALL rysk kultur, konst, medier, idrott, sport, kändisar med mera. Både nutid och även historiska personer och kändisar får sina fina namn förstörda, TROTS att dessa sedan längesen är döda, bokstavligt talat. INGET från ryska sidan får komma ut till allmänheten och väst då dessa varit avstängda. Jag blir mycket förvånad och chockad över detta vidriga väst håller på med måste jag säga. Samtidigt ser jag också att Ukraina inte kan begå brott och krigsbrott, TROTS alla bevis som finns. Dessa göms undan av väst och dess propagandan. Det är helt otroligt vidrigt och motbjudande det Usa och dess stad EU håller på med. Trots så många uppenbara krigsbrott av Ukraina på löpande band,där bevisen är helt klara,göms dessa undan. Det är västvärlden mot Ryssland överallt och fortsätter så,och allmänheten ser och vet inget

 4. Nazisterna i Ukraina har läst på sin bibel: Joseph Goebbels nazi propagandaminister, ”Anklaga den andra sidan för det som du själv är skyldig för”.

  Sharmine Narwani skriver: Då hon följt Syrien under 9 år, så har hon lärt sig en sak och det är att Väst och dess lokala allierade är väl insatta i att iscensätta grymheter för att få upp känslor, demonisera motståndare och förlänga krig.

  Jonathan Cook, har alltid några kloka ord: ”Låt oss hoppas att vid bevis att ryska armen har gjort sig skyldiga till krigsbrott, så skall deras ledarskap få samma konsekvenser som USA och United Kingdoms ledare vars invasion av Irak och Afghanistan ledde till så många krigsbrott i dessa länder”. Vad blev det för konsekvenser, vad jag vet inga alls.

  • Man tog bort videon. Den är inte tillgängligt. Sanningen svider för lögnimperiet så klart. Tysta alternativa roster, tankar och perspektiv. Det är bara vårt narrativ som ska gälla är imperiets motto

 5. Vilken sten har du sovit under? Rysslands trupper står i Ukraina, precis som Nazitysklands och Sovjetunionens trupper stod i Polen. Bägge skurkstaterna anklagade offret för att de anfallit, och nu gör Ryssland samma sak mot Ukraina.

  Det är Lavrov som är Goebbels. Den ukrainske presidenten är en man av vår tid, Rysslands diktator och hans ”utrikesminister” är avgrundsandar från en svunnen tid.

  • Det finns stora skillnader. Ryssland anklagar inte Ukraina för att ha anfallet då man inledde sin påstådda speciella militära operation. Det är väl känt att det pågått inbördeskrig i Ukraina sedan 2014 och omkring 14 000 människor har dödats i östra Ukraina enligt FN-uppgifter. Ryssland hade goda skäl att känna sig hotat av Natos utvidgning österut och militärbaserna inpå landet, med presumptiva kärnvapen.
   Sådant var inte läget då Polen angreps.

  • Den ukrainske presidenten Zelensky, är en av USA inhyrd skådespelare vars strategi, tal, repliker, koreografi, manuskript och manus har skrivits av USA. Han har fyllt sin roll som USAs rollfigur i propaganda teatern perfekt.

  • Det där stämmer inte. Sovjet anklagade aldrig Polen för något anfall 1939. Den sovjetiska aktionen då var riktad mot Tyskland i allt väsentligt.

  • Lars Jonang skriver ” Den ukrainske presidenten är en man av vår tid”
   Trodde att vi levde i en bättre tid än vad Zelensky representerar, men tydligen ditt obetydliga krav på hur en demokrati skall vara, med extremistiska grupper som skall översvämma våra gator.

   Så en man av vår tid är alltså en man som leder ett land till auktoritarism. Är det din ideala världsbild.
   Ted Galen Carpenter, senior fellow i säkerhetsstudier vid Cato Institute och medverkande redaktör på National Interest, författare till 12 böcker och 900 artiklar om internationella frågor.
   Han säger följande: Washington måste släppa sin långvariga myt om att Ukraina är en blomstrande demokrati i amerikansk stil. I själva verket har den en mycket större likhet med de pseudodemokratiska systemen i Ryssland, Ungern och Turkiet.
   Ultranationalistiska och antisemitiska incidenter av extremistiska grupper på gatorna i Kiev och andra städer blev alltför vanliga efter Maidan-revolutionen.
   Situationen i Ukraina var mycket dålig under Poroshenko, men har vuxit till att bli ändå värre under Zelensky. I maj 2021 en domstol beordrade den prominenta pro-Ryska politikern Viktor Medvedchuk som ägde de TV-stationer som stängdes ned i februari 2021, som visade oberoende nyheter. att sitta i husarrest, samtidigt som han anklagades för förräderi.
   Ukrainska tjänstemän trakasserade politiska dissidenter, antog censur åtgärder och utestängde utländska journalister som de betraktade som kritiker av regeringen och dess politik,

 6. Det är väldigt mycket, faktiskt det mesta, som har förfalskats i media om de militära operationerna i Ukraina, och det rör sig om mycket grova förfalskningar, förvrängningar, och mörkande av fakta. Det är därför USA har beordrat att media som för fram den riktiga bilden med fakta censureras och blockeras, som RT och Sputnik. Dom får inte tillåtas att störa den amerikanska propagandan.

  Exempel är propaganda inslaget om att barnsjukhuset och teatern bombats. Båda bevisade fejk. Andra exempel att Ryssland trupper ska ha bombat civila byggnader. Om det är så, varför är skadorna på byggnaderna alltid mot ställningarna av de ukrainska trupperna. Ryska trupper kan väl omöjligen ha skjutit från ukrainska ställningar.

  Det är känt, men kraftigt nedtonat, att USA har skickat floder av vapen till de ukrainska trupperna.

  Vad som man helt lyckats mörka är att striderna planerades och leddes från stridsledningscentraler i USA, som via krypterad kommunikation ledde de ukrainska trupperna i Ukraina. Man har till och med hittat NATO utrustningen, märkt med NATOs namn, i övergivna Azov högkvarter. För att få reda på det måste man läsa de tekniska media, och ha kunskaper i hur teknologin fungerar. Det rapporteras att USA har stationerat 40 satelliter över Ukraina, inklusive ha rekvirerat civila satelliter från bland annat Elon Musk. Jag tror inte satelliterna placerades där för underhållningsändamål.

  Teknologin fungerar så att positionen av varenda varenda soldat, varenda fordon och varenda enhet kan visas på en dataskärm i USA, varifrån man sedan kan skicka instruktioner tillbaka.

  Satelliterna övervakar effektivt alla Rysslands rörelser som analyseras i AI drivna amerikanska superdatorer, för att beräkna bästa strategin, vilken kommuniceras tillbaka. Det rapporteras även att CIA har haft ett mycket stort antal spioner och infiltratörer på plats i Ukraina.

  Det var alltså USA som drev Ukrainas trupper och därmed kriget, utrustade dom med vapen, och dirigerade som från USA.

  Denna teknologi är mycket välkänd och används även civilt i Kina. Barnen får en armbandsklocka, den skicka barnets position till föräldrarna som kan följa barnets rörelser i realtid på sin mobil, koppla upp sig för samtal och video, eller skicka bilder. Samtidigt har armbandsklockan stoppur, väckarklocka, satellitmottagare, väder, stegräknare, och det går att sätta upp nätverk med kompisarna, eller lyssna på sagor. Jag har en sådan slags armbandsklockan på vänstra vristen när jag skriver detta.

 7. ”Första offret i krig är alltid sanningen”, och så även här. ”Propaganda är det största vapnet i krig”, och så är det även här. Den amerikanska krigspropagandan har varit mist sagt massiv i svenska media som Schibsted och Bonniers och på Public Service, speciellt på sista tiden. Det gäller med alla medel, ointressant hur grovt, lögnaktigt och falskt det må vara, att svartmåla och beskylla den andra sidan, här Ryssland, och skapa den falska bild som eftersträvas. RT och Sputnik har ju censurerats för att inte störa propagandan. Speciellt på SVT pågår just nu ett massivt propaganda drev för att falskt svartmåla Ryssland med förfalskade rapporter.

  Propagandamaskinen via media fortsätter att pumpa ut fejknyheten att det är kriget i Ukraina som orsakar problem, medan det är USAs NATO expansion och de amerikanska sanktionerna som är roten till problemen.

  Detta är inget nytt. Som exempel. För femton år sedan arbetade jag inom fordonsindustrin i Kina, den då knoppande elbilsindustrin. USA propagandan var massiv. USA startade, helt öppet, mängder av NGOs för att ”främja trafiksäkerhet”. Man anställde släktingar till politiska beslutsfattare i låtsasjobb, betalade väl, tränade dom i ”bilsäkerhet” som dom sedan gratis skulle undervisa allmänheten i. Amerikanska bilar var förstås säkra, ni vill väl inte mörda era egna barn genom att köpa kinesiskt. När det upptäcktes gav regeringen dom 30 dagar att stänga ner eller möta konsekvenserna, som inkluderade dödsstraff.

  Jag råkade själv ut för flera rekryteringsförsök, uppenbart från CIA. Kina behövde den amerikanska konstitutionen, Jag skulle undervisa barn i fördelen med demokrati, och hur man inför den med strejker, civil olydnad, demonstrationer, upplopp eller väpnad revolution. Alla som infört demokrati framställdes som mycket lyckliga folk. Detta är vad som hände i Hong Kong. En del rekryterare ville att jag skulle undervisa barn i kristendom, dom behövde förstå att hedniska religioner som buddism var skadliga och lögner.

  CIA var så fräcka att dom gick och knackade dörr hus amerikanare i Kina, visade sitt CIA ID kort, och upplyste amerikanarna om att det var deras skyldighet att spionera för USAs räkning. Tyvärr för CIA visade set sig att de flesta amerikanska expats var mer lojala mot Kina än mot CIA.

  Jag kunde gå och handla på varuhuset. Plötsligt kommer en man fram till mig. ”Du är Karl, eller hur. Vi har hört talas om dig. Vi vill gärna att du kommer till våra klubb möten. Vi diskuterar ofta hur vi skall kunna hjälpa Kina att utvecklas.” Hur visste dom vem jag var.

  USA hade ett mycket omfattande system för spioneri och påverkan i Kina, inklusive celler som opererade på universiteten och infiltratörer på företagen som stal företagshemligheter. Det gick hand i hand med ett mycket omfattande system av mutor och korruption. Omkring 2010 började Kina stänga ner det. Det var när HuJintao var president. Det rapporteras att över ett dussin CIA agenter avrättades, men det har aldrig verifierats. När XiJinping blev president tog han kraftfullt tag i detta och började stänga ner korruptionssystemet, och vi vet att flera USA finansierade mutkolvar fick långa fängelsestraff och att några avrättades.

  Idag är det borta, och CIA berättar helt öppet att deras CIA agenter försvinner.

  https://www.rt.com/usa/536689-cia-informants-lost/
  CIA-informatörer utomlands [läs Kina] blir dödade, tillfångatagna eller konverterade i dussintals fall, enligt media som citerar TOP SECRET-kabel

 8. Det går ALDRIG att jämföra detta med Nazityskland någonstans ju. INGENSTANS går att jämföra och INGENSTANS finns likheter. Man bör analysera,läsa och titta om detta i Ukraina från andra flertalet källor,och alternativa medier. Om man inte är lite mer öppen,och bara ser hör det vanliga västliga propagandan och desinformationen är ju saken klar sedan längesen. Då är det att Ryssland och Putin är värre än Hitler. Och ALLT Ryssland säger och visar är ENDAST lögner rakt igenom. Ukraina har begått massor med brott och även flertalet renodlade krigsbrott utan att detta fått synas i västlig media, TROTS att dess ALLA väst ledare vet och sett detta. Man blundar och tillåter detta och skyller ALLT på Ryssland. Det finns ingen som helst västlig ledare som går diplomatins väg ALLS. Andra som Mellanöstern,eller Kina och Indien kommer tvingas att göra detta

 9. För den enskilde radiolyssnaren eller åskådaren via Tv är informationsutbudet tydlig med att visa vem som är skurken i detta misslyckande att nå en förhandlingslösning, innan kriget startade.
  Sanningshalten i all den rapporteringen blir givetvis etablerad och upphöjd som ytterst trovärdig. Betänk att också dem folkrättsexperter som kommer till tals pekar mot tydligt riktning vem som är den skyldige. Och om detta sammantaget inte är sant befinner sig det fria ordet och vår demokrati på ett sluttande plan där vi närmar oss landet 1984.
  Att förhindra en sådan katastrof om demokratins kärnvärde, nämligen yttrandefrihet, vill jag påstå är ingen enkel uppgift för dem som försöker upplysa vad pågår.

 10. några operationer i ukrainaproxykriget: på 40talet värvade och stödde cia/usa ukrainska nazister, bandera, stetsko, melnyk och oun i sina planer att störta sovjetunionen. https://mail.google.com/mail/u/0/#label/cartagocat/FMfcgzGsltKdHJDmbQJsxntqhWLtDFMW … under maidan 2014 mördade högra sektorn och svoboda ett 70tal demonstranter och poliser för att möjliggöra en statskupp: https://youtu.be/flztD56UcYk
  …… malajsiska passagerarplanet mh 17 sköts ner av (ukrainskt jaktflyg / buk ) raket vilket fick tveksamma länder att ansluta sig till olagliga sanktioner mot ryssland : https://robscholtemuseum.nl/eric-zuesse-update-on-the-mh17-case/….. vid fredsförhandlingar i mars 2022 anordnade specialregemente safari en massaker i bucha som skylldes på ryssland : https://www.scottritterextra.com/p/bucha-revisited ….
  inga oberoende undersökningar genom FN av dessa händelser fick göras utan det var (anstiftarna) usa och kiev som fick vara ”domare”

  • @jan mellring 5 april, 2023 At 19:25
   Zelenskys seniorrådgivare erkände fräckt till Kievs folkmordsavsikter
   Varje politisk kraft i väst som agiterar för att bokstavligen utrota en annan kultur och förbjuda dess folk att tala sitt modersmål utanför deras hem skulle med rätta fördömas av samhället som fascistisk, men det finns ingen chans att USA eller EU någonsin kommer att normalisera beskrivningen av Kiev på det sättet.

   Den seniora ukrainske presidentrådgivaren Mikhail Podolyak erkände fräckt att han hade Kievs folkmordsavsikter i det NATO-ryska proxykriget som för närvarande utkämpas i hans forna sovjetrepublik under en intervju med USA:s regeringskontrollerade ”Radio Free Europe/Radio Liberty” (RFERL). Det relevanta utdraget kommer nu att delas för att öka medvetenheten om hans ord, som kan läsas på deras ursprungliga ukrainska på den butikens webbplats här för de skeptiker som tvivlar på att han verkligen sa dem:

   ”Vi måste helt stänga allt relaterat till det ryska kulturområdet [på Krim efter dess återerövring]. Vi måste utrota allt ryskt. Det bör bara finnas ukrainskt kulturellt utrymme eller globalt kulturellt utrymme. Vi ska inte föra en dialog om huruvida en person har rätt att använda det ryska språket eller inte. Hemma, använd det, men det är inte ett verktyg för påtryckningar, det är inte ett verktyg för protest, det är inte ett verktyg för utpressning.”

   Podolyak erkände exakt vad Moskva alltid har anklagat Kiev för att ha för avsikt sedan den väststödda fascistkuppen i början av 2014, populärt känd som ”EuroMaidan”, nämligen den etniska rensningen och folkmordet på Krims ryska ursprungsbefolkning. Han motiverade därför oavsiktligt dess demokratiska återförening med Ryssland, som genomfördes i syfte att försvara dess folks FN-befästa mänskliga rättigheter, vilket misskrediterade hans sidas och dess utländska beskyddares moraliska hållning i denna konflikt.

   Inte bara det, utan den så kallade ”regelbaserade ordningen” som aggressivt främjas av den USA-ledda västvärldens gyllene miljard avslöjades som en hycklande bluff. Det de facto blocket av det nya kalla kriget för inte sitt proxykrig mot Ryssland för att försvara ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” som dess propagandister hävdar, utan för att främja Kievs offentligt bekräftade mål som står i direkt motsättning till dessa två koncept.

   Varje politisk kraft i väst som agiterar för att bokstavligen utrota en annan kultur och förbjuda dess folk att tala sitt modersmål utanför deras hem skulle med rätta fördömas av samhället som fascistisk, men det finns ingen chans att USA eller EU någonsin kommer att normalisera beskrivningen av Kiev i på det sättet.

   Dessa dubbelmoral talar till de baktankar som är kopplade till den tidigare nämnda ”regelbaserade ordningen”, som alltid har handlat om att främja amerikansk hegemoni under vilken som helst förevändning.

   För att återgå till Podolyaks uppriktiga erkännande, kan ingen trovärdigt hävda att finansiering av Kiev inte är likvärdig med finansiering av fascism. Det finns inget annat sätt att beskriva den sidans avsikt att utrota den ryska kulturen i sin helhet och förbjuda dess folk att tala sitt modersmål offentligt. Denna bonafide fascism finansieras av väst i strid med dess egna självutnämnda ”värderingar”, vilket avslöjar att allt det påstås om att vilja försvara ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” över hela världen helt enkelt var en lögn.
   https://korybko.substack.com/p/zelenskys-senior-advisor-brazenly

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here