Översittaren på skolgården – och i världen

15
1727
Mobbare ur artikeln SKOLBARN 14 oktober 2019. På siten motherhood.se

Den här artikeln är skriven av Jon Nordmo, en läsare av Pål Steigans nättidning.

https://steigan.no/2022/06/bolla-i-skolegarden/

_____________________________________________________

Översittaren på skolgården.

Mardrömmen för elever på en skola är att ha en riktig översittare som styr skolgården. En mobbare som är så omåttligt stark att han kan tvinga sin vilja på alla. En översittare med så mycket makt och styrka att även skolans regler kommer till korta när det gäller att hålla tillbaka honom.

Han härskar! Om fotboll spelas och han är missnöjd med att dribblas av… så drar han bara motståndaren på benen och tar bollen. Alla på planen är irriterade, men ingen vågar hämnas. Konsekvenserna skulle bli fruktansvärda. Utfrysning, stryk, hoten är verkliga. Så alla ”håller sig på mattan” i hopp om att de inte ska bli nästa offer. Låter mobbaren göra mål. Applåderar när han gör det…

Han härskar! Finns det något han vill ha? Har en klasskamrat något godis? Han kräver hälften!! Kanske tre fjärdedelar… Om han inte får det? Då tar han det! Eller hotar med stryk eller andra sanktioner och får det utan att behöva ta det.

Han härskar! Han kan ändra spelreglerna om det ser ut som att han förlorar !! Och alla måste följa de nya spelreglerna. Om inte, kommer de att märka av hans ilska… Och alla ställer upp. Ändrar spelreglerna till hans fördel. Håller sig för näsan i avsky när översittaren inte ser det, tittar på varandra i hemlighet… men fogar sig !!

Han härskar!!! Han ljuger för läraren att den andra pojken startade bråket. Ingen vågar säga nej. Den andra stackars pojken får skulden och får sitt straff.

Han härskar oinskränkt!!!

Hans totala makt måste demonstreras regelbundet för att hålla rädslan vid liv hos hans skolkamrater.

Med jämna mellanrum måste han utse ett offer, någon som kanske opponerar sig, någon som inte underkastar sig, någon som verkar vara så stark att han kan stå emot. Och gör sedan köttfärs av den personen. Ingen ska känna sig trygg.

Han är inte älskad – men alla låtsas gilla honom. Konsekvenserna skulle bli allvarliga om de inte gjorde det.

Han är inte respekterad – men alla låtsas respektera honom. De vågar inte annat.

Han blir lyssnad på – även när han säger de mest falska saker. Faktum är att nästan alla vet att han ljuger!

Han är översittaren på skolgården med oinskränkt makt

Men han är den härskande översittaren bara så länge han har obegränsad makt. I samma ögonblick som de andra barnen upptäcker att de kan ta honom utan att de blir totalt krossade i försöket.

USA som Världspolis

.. Ja, då är det slut på översittarens makt.

Därför måste översittaren se till att förbli den absolut starkaste. Och om han inte kan vara det ensam, skaffa några allierade som ställer upp när det behövs…

Detta scenario är varje skolas skräck. Och alla skolor arbetar aktivt för att förhindra detta och, om det existerar, för att få stopp på det.

Är det någon som känner igen beskrivningen?

Inte från sin skolgång, utgår jag ifrån. Där har vi i stort sett vunnit kampen mot översittarna (med några få undantag), men med en titt på händelser i världen ???

Idag har världen en sådan översittare!!! USA!!!

 

Om landet är missnöjt med att dribblas av (utkonkurreras) Då ändrar de bara de internationella spelreglerna. Inför tullar, sanktioner och förbud mot konkurrenters produkter! (Japanska bilar, stål från Kanada, mobilteknik från Kina, etc.)

Finns det något landet vill ha? Olja, mineraler…? Då gör de bara en kupp i landet ifråga (Chile, Bolivia, Guatamala, Brasilien etc etc) och störtar den demokratiskt valda regeringen och ersätter den med en blodig diktatur, som ger dem de råvaror de vill ha – för extremt låg kostnad.

Landet ljuger om vem som skapar problemen. Att kineserna sluter ett avtal med en ögrupp i Stilla havet 7000 km från USA:s kust är en aggressiv handling som måste bemötas omedelbart. Att USA självt genomför sjöexpeditioner nära den kinesiska kusten är däremot rent defensiva åtgärder!

Landet måste regelbundet visa sin makt så att ingen vågar opponera sig. Bomba välfungerande Libyen till en ruin av kaos, förstöra Irak, Afghanistan … Införa kvävande sanktioner mot Venezuela och Iran (som inte har attackerat någon, men som bara driver en politik USA inte gillar). Här skall alla ha klart för sig hur det går om man trotsar översittaren!

På grund av sin totala militära och finansiella överlägsenhet kan USA, som det enda landet i världen, helt ställa internationell lag och rättvisa åt sidan, utan att möta någon form av motreaktion. Varken militärt eller ekonomiskt.

Vilket annat land kan till exempel mörda en av ett annat lands högsta militära ledare, Irans Qassim Suleimani, med en drönar-attack. På statsbesök i grannlandet Irak! Och samtidigt mördades ett antal höga irakiska militärledare, som utgjorde hans välkomstkommitté. Utan att ”Det internationella samfundet” agerar. Försök att föreställa dig att Ryssland mördade en hög amerikansk general under ett statsbesök i London och att ett antal seniora engelska militärledare strök med i attacken!

Vilket annat land kan stjäla ett annat lands valutareserver och sedan bara bestämma att pengarna ska delas ut till ens egna medborgare !!! (Afghanistans valutareserver)

Vilket annat land kan kapa fyra tankfartyg med 1,116 miljoner fat bensin och diesel och sedan föra över lasten på amerikanska tankfartyg och segla dem till USA! (De iranska fartygen kapades i Persiska viken 2020), utan att vare sig FN eller någon annan brydde sig?

Vilket annat land kan tvinga sina ”allierade” (Tyskland, Frankrike och Italien) att föra ett ekonomiskt krig mot Ryssland, vilket faktiskt skadar dem själva mångdubbelt mot vad det skadar Ryssland. Men som USA tjänar grovt på! (försäljning av dyr, förorenande skiffergas, bland annat)

Alla som vill kan se det: USA är idag världssamfundets översittare.

Liksom skolans översittare kan översittaren och hans allierade bara härska oinskränkt, om de har en totalt överväldigande makt! Så att motstå deras övergrepp kommer att innebära total ruin för ens land. Militär makt och finansiell makt.

Och man kan undra:

Är det egentligen för att behålla en sådan överväldigande makt som USA och Nato har vidtagit tidernas upprustning? Med 15% ökning de två sista åren INNAN kriget i Ukraina? Så att deras militärbudget förra året uppgick till svindlande 11 000 miljarder kronor? (30 miljarder NOK varje dag = 1,25 miljarder NOK i timmen) Och nu, i samband med kriget i Ukraina, skall det ökas ytterligare med nästan 1 biljon NOK?

Jo, jag hör vad de säger. Det är för att motstå en eventuell attack från Ryssland. Men ärligt talat… Enligt Nato självt har Ryssland, med en befolkning på 160 miljoner, inte ens kunnat underkuva Ukraina, med en befolkning på 40 miljoner. Ett fattigt efterblivet land, med föråldrade vapen från sovjettiden! Även om Ryssland, enligt samma Nato-experter, vilka är livrädda för en förestående rysk attack mot Nato, har satsat allt under de senaste 4 månaderna. De har inte lyckats besegra lilla Ukraina.

Är det verkligen någon som seriöst tror att Ryssland kan hota Nato?

Kom ihåg att Rysslands totala militärbudget är cirka 600 miljarder kronor. (ungefär som Tysklands, innan Tyskland nu bestämde sig för att öka sin med 100 miljarder) Räknar vi lite så motsvarar det ca. 5% av Natos militärbudget!

Eller handlar den våldsamma militära upprustningen egentligen om att bli så stark att Nato kan slå till var som helst, när som helst och hur som helst, så fort någon hotar ”översittarens” makt?

Det låter ju lite mer logiskt! Konspiratoriskt? Ja. Men likväl logiskt.

Föregående artikelNatos nya aggressiva koncept 2022
Nästa artikelKan man motverka USA:s destruktiva sätt att föra krig?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Vi befinner oss i en ”postlogisk” tid!

  Logik, fakta och lätt kontrollerbara historiska händelser beaktas inte längre!

  Precis som inom medicinen, där pengar och makt styr – och ”patienterna” bara är redskap!

 2. När ska folk fatta att Nato är globalisternas anfallsorganisation som är till för att skrämma och tysta alla som opponerar sig mot den globala ”liberala” diktaturen som man vill införa? Och MSM är deras medel för indoktrinering vilket ju är alldeles för uppenbart förutom för de mest efterblivna. Sen är ju pengar inte allt det visar väl Rysslands utveckling av nya försvarsvapen mot Natos expansion men det är en annan historia!

  • Man nå RT, särskilt om man har VPN i länder som Malaysia eller Mexiko. Nyss kom jag in på RT med VPN i Sverige, kanske beroende på att jag besökt RT oftare efter Rysslands anfall på Ukraina 24/2,

   • Kan du förklara varför det inte går att länka till RT? Någon verkar vilja begränsa yttrandefriheten.

    • Jag har läst det enligt receptet nedan:
     DNS-blockering

     Så kringgår du DNS-blockering
     Operatörerna Tele2 och Telenor använder så kallad DNS-blockering för att hindra sina kunder från att surfa in på ryska Sputnik News och RT.
     Vill du komma åt sidorna ändå, finns det sätt att komma runt blockeringen.
     Cloudflare DNS, Open DNS och Google Public DNS är tre pålitliga aktörer när det gäller alternativa DNS-servrar.
      
     Cloudflare DNS
     1.1.1.1
     1.0.0.1
      
     Google Public DNS
     8.8.8.8
     8.8.4.4
      
     Open DNS
     208.67.222.222
     208.67.220.220
      
     Så ändrar du DNS på en Windows 10-dator:
     Gå till Settings -> Network & Internet -> Change Adapter Settings. Högerklicka sedan på en anslutning och välj Properties -> IPv4 -> Properties. Klicka i Use the following DNS server addresses, och fyll in önskad server.
     Så ändrar du på en Mac Os-dator:
     Öppna Systeminställningar -> Nätverk -> Klicka på Avancerat i nedre högra hörnet -> Välj fliken DNS -> Klicka på plustecknet i nedre vänstra hörn -> fyll i önskad serveradress.

 3. Och mobbarens propagandamaskinen går på högsta volym. 1933 hete det ”propaganda”, bara idag kallas samma sak ”agendasättande journalistik”.

 4. Att komma förbi blockeringen är inte svårare än att använda följande url: russian.rt.com

  hoppas jag nu inte har underlättat arbetet för PTS samt Telekrigbataljonen med att upprätthålla deras nesliga censur.

 5. För helvete
  Ok, RT är blockerat. Det går att fiffla sej runt detta. Men när jag länkar en artikel i fiffel-RT till en kompis kan han inte läsa detta.
  Jag skulle jämföra detta med följande;
  jag har skaffat viss information, skit samma hur, lägger den i ett kuvert, klistrar igen kuvertet, skickar iväg detta som ett brev till en kompis. När jag några dar senare träffar samma kompis och frågar vad han tyckte om informationen, säger han att brevet var tomt, någon måste ha öppnat kuvertet, slängt innehållet, klistrat igen kuvertet och sänt det vidare.
  Så är det alltså numera i den sossemanipulerade censurstaten.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here