Palestina är inte till salu! Manifestation på lördag kl 14

22
1505

Samling för en manifestation på lördag 1 februari.

Med anledning av det förnedrande amerikanska initiativet samlas vi utanför den amerikanska ambassaden för att tala om att PALESTINA INTE ÄR TILL SALU.

Det får vara nog nu, vi är ett folk som har rätt till ett värdigt liv utan ockupation i ett fritt Palestina och med Jerusalem som huvudstad.

Vi samlas Lördag 1 februari klockan 14:00 utanför den amerikanska ambassaden.

Palestinska föreningar och organisationer i Stockholms

Föregående artikelJohan Ehrenberg, ETC: ”Assanges moraliska haveri” – Jag: Inget moraliskt haveri av Assange – men av andra!
Nästa artikelFångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

22 KOMMENTARER

 1. Jag förstår inte hur intresset för Mellanöstern i Sverige kan vara så stort som det är.
  Jag kommer precis från en annan sajt där jag kunde läsa en iransk medborgare i Sverige var häktad för mord på sin fru. Mannen var också aktiv politiker för Socialdemokraterna.
  Tidigare idag läste jag också det pågår en rånvåg mot ensliga lantbrukarhem på skånska Österlen.
  Ett par i 85 års åldern hade blivit brutalt misshandlade och rånade i sitt eget hem.
  Jag ryser bara jag tänker på det.
  Jag ser en utveckling i Sverige som inte liknar någonting jag ens har hört talas om tidigare.
  Något hemskt som helst ska tystas ned och uppmärksamheten riktas mot annat håll.
  Jag bara undrar hur långt det här kan fortgå innan folkflertalet börjar reagera.
  Som det ser ut nu reagerar inte folk alls.
  Förmodligen därför det sociala förfallet går så sakta att folk hinner vänja sig och helt enkelt gilla läget som det heter på det militäriska språket.
  Det känns som svensken är fostrad genom Evangelierna.
  Vända andra kinden till. Den barmhärtige samarien m.m. m.m.
  Jag känner en frustration. Det är väl det närmaste jag kan komma.
  Om jag nu ska beskriva.

  • Ja, vi får väl se om FN håller en omröstning huruvida de här husvilla individerna ska få utropa ett eget land över halva och så småningom hela Sverige. Det viktiga är ju att dom till att börja med tilldelas den lagstiftande, dömande och verkställande makten över terrorister och andra ”svenskar”som är illvilliga nog att protestera mot både Gud världssamfund och civiliserat folk i hela Mellanöstern.

 2. Vid presentationen av Trumps fredsplan:
  ”Egypt called on Israel and the Palestinians to “undertake a careful and thorough consideration of the U.S. vision to achieve peace and open channels of dialogue, under U.S. auspices, for the resumption of negotiations … ”
  ”But the three Muslim ambassadors in the East Room—from the nations of Bahrain, Oman and the United Arab Emirates—stood quietly, their silence understood as tacit support. Indeed, the cause of Palestinian statehood is no longer the unifying rallying cry across the Arab world that it once was. ”

  • Bara skamlösa typer kräver att Palestinier välsignar att de blivit våldtagna, ska vara tacksamma för att deras hemland ockuperats och plundrats, ska finna sig i att deras hus och egendom stulits av en samling avskum och marktjuvar.

   Stöld är taboo i alla samhällen. Men enligt dessa skamlösa sionister så ska det göras undantag eftersom marktjuvarna äro “utvalda”! Hasbara @åkerblad hänvisar till Trumps “välsignelse”. Trump har överhuvudtaget ingen rätt eller legitim anledning att besluta över Palestina. Han kan kan få han sina smutsiga händer udner kvinnornas trosr eller sin egen arsle. Sanningen är dessutom den att det är sionisten Sheldon Adelson (casino mogulen som vill att Iran ska atombombas) och Trumps svärson, tillika sionist Jared Kushner som är de egentliga arkitekterna bakom lurendrejeriet som sionist media hyllar som en stor plan. Kosher Nostra maffian gör som den har alltid gjort – lura och roffa

   Oavsett vad dessa sionist avskum och/eller deras lakejer ämnar göra så kommer rättvisan att skipas i Palestina. Det må dröja men den skall komma. Palestinierna kommer att få njuta rättvisans ljuvliga sötma. Marktjuvarnas öde däremot lär inte vara så angenäm den dagen historien skipar rättvisa! Sionisternas torped USA har fram till 2025 innan den rämnar fullständigt så som Sovjet gjorde. Om fem år alltså – faller sionisternas stora torped så år det definitivt ajöss med marktjuvarna.

   Apartheid israel är det mest hatade enheten i historien. Det dräjer inte längre innan demn imploderar av sin egen tjiveri och lurendrejeri Smaka på det @åkerblad

   • I Åkerblads värld är USA ofelbart och de får mörda och bomba hur mycket de vill i de forna kolonierna som dock fortfarande behandlas som kolonier. USA-nissar som Åkerblad fattar inte att USA:s ”godhet” snart kan drabba länder i EU också, inte bara på Balkan eller Ukraina etc. Att Israel är boven i Mellanöstern kan dessa individer inte ta till sig, helt enkelt…Har USA bestämt att Israel får ockupera andra länder ska araberna helt enkelt finna sig i ockupationen och att om de gör motstånd stämplas som terrorister. Exakt vad Nazi-Tyskland kallade motståndsmän i de ockuperade länderna…Känns allt detta igen?

   • Bra sammanfattning:
    ”Sadly, instead of looking ahead to a brighter future, the Palestinian leadership seems determined to look back in anger, one day of rage after another.”
    Ännu en gång besannas det gamla uttalandet som tillskrivs Abba Eban: ”The Arabs never miss an opportunity to miss an opportunity.” Varje gång som palestinierna säger NEJ medför det att nästa förslag blir sämre. När 50 år av NEJ inte fört situationen framåt är det kanske läge att pröva något nytt?

    • Det tragiska är att palestinierna har och alltid har haft ledare som satt målet att förinta Israel före sitt eget folks väl.

     • AndersI En helt korrekt sammanfattning. Abbas är vid 84 års ålder bara intresserad av två saker 1) sitt eftermäle 2) skydda sin personliga förmögenhet https://www.gatestoneinstitute.org/3066/how-much-is-mahmoud-abbas-worth
      Palestiniernas väl och ve bekymrar honom föga. Israel erbjöd honom att släppa in palestinier på flykt pga kriget i Syrien till Västbanken. Abbas avböjde. Det var bättre att de stannade i Syrien och behöll sin flyktingidentitet.

     • Palestinier har all rätt i världen att befria sig från kolonial ockupation med alla medel till buds. Det står i FN stadgan. Så dets å. Sluta det så @åkerblad

     • Du med alla olika namnen verkar uppfylld av destruktiv energi.
      Kan det verkligen vara en väg som leder till något bättre?
      Är det ens en framkomlig väg eller bara en återvändsgränd till samma elände?

      Jag tillhör dem som tror att religionen har betydelse.
      Jag tänker en alltför politiserad religion försvårar samhälleliga förändringar.
      Sverige är numera sekulariserat. Det gör det enklare för politikerna att förändra samhället.
      Tyvärr allt för lättvindigt och på fel sätt kan jag tycka.
      Men palestinierna har ett helt annat utgångsläge.
      Där är det det dåliga som ska bli bättre. Inte det bättre som ska bli dåligt.

    • Än en gång besannas det gamla uttalandet från kolonialmakterna! Vi bestämmer, Punkt! Åkerblad kan tydligen inte begripa att det är Israel som är ockupationsmakt och ska lämna området! Det finns ingen situation att diskutera Israel ska bort annars blir det aldrig lugnt i Mellanöstern! Det kan väl inte vara så svårt att fatta efter alla dessa år…

    • Ja, t ex att inrätta en sanningskommision med rätt att döma dessa sionistiska förbrytare. Enligt israelen Ilan Pappé, professsor i historia vid Essex universitet. Detta handlar om ett rättsligen vilande folkrättsbrott från dag 1. Jag har datumet för invasionen, om någon är intresserad. Denna story har pågått sedan ca 1875.

  • Offentligt bedrägeri? Fakta bakom är ju faktiskt att de arabiska länderna startat 3 st anfallskrig mot Israel och förlorat samtliga. Skulle de Allierade efter WW2 ha bjudit in Albert Speer för att diskutera uppdelningen av Tyskland? Och dessutom givit honom veto-rätt?

    • Offentligt bedrägeri, det är vad det är. Inget annat. Herr @åkerblad försöker dra omöjliga paralleller i syfte att avleda från diskussionens stjärna: kolonial ockupation av Palestina av marktjuvar iklädda ”semitismens” mantel. Skamlösa typer utan like är dessa marktjuvar som bor på stulen mark, och egendom och har mage att kräva välsignelse av sitt stora stöld. Världen äcklas.

 3. Ja, t ex att inrätta en sanningskommision med rätt att döma dessa sionistiska förbrytare. Enligt israelen Ilan Pappé, professsor i historia vid Essex universitet. Detta handlar om ett rättsligen vilande folkrättsbrott från dag 1. Jag har datumet för invasionen, om någon är intresserad. Denna story har pågått sedan ca 1875.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here