President Trump ber så mycket om ursäkt i tal till nationen!

11
1709

Jag kan här exklusivt (som gammal brevvän till Melania Trump, (först vanliga brev, och nu mail) sedan några år ) rapportera att President Donald Trump efter några ganska sömnlösa nätter (bortsett från Melanias snarkningar fram på småtimmarna har hon berättat) har samlat sig och tänker att inför folket i USA och världen be om ursäkt för några saker:

* För att han inte nationaliserat sjukvården och infört allmän hälso- och sjukvårdsförsäkring. Nu ska det ske. Detta kommer att kosta en del, och man inleder med att halvera försvarskostnaderna. Man har sedan ändå 5 gånger större militära kostnader än Ryssland.

-Det fortsatta krigen i Irak och Afghanistan som lett till att över 2 miljoner människor dödats. Presidenten har redan en överenskommelse med talibanerna. USA ska betala för uppbyggnaden av länderna genom att kraftigt minska skattekostnaderna för militären och kraftigt öka beskattningen med en progressiv skatt för de 5 % rikaste; En grupp hökar i kongressen kommer att som volontärer delta i uppbyggnaden under Kongressens kommande sommarferier efter en snabbkurs i ånger och byggnation vid West Point som ombildas för dylik utbildningsverksamhet. Om Coronaepidemin inte gått tillbaka tillräckligt genomförs detta längre fram under året.
(Trump har förankrat sitt tal hos demokraterna och hos de tre tidigare presidenterna).

* Några miljoner arbetslösa som nu lever på matkuponger i USA kommer att efter utbildning anställas för uppbyggnaden.
Melania TrumpMelania Trump
* President Trump har gett order om att regering och kongress ska studera nya upplagan av skriften ”USA som världspolis” av Anders Romelsjö och Ulf Karlström, som snabbt översätts till engelska av Romel Andersjö då den kommit från trycket om 2 veckor.

USA som världspolis. Äldre version

A4 första sida word 23,44

* Donald Trump är förstås medveten om sin benägenhet att hoppa mellan olika motsatta åsikter och beslut, och det som sin kanske främsta tillgång, medan Melania tycker att det är besvärligt i privatlivet (utvecklas inte närmare).
* Klimatpolitiken ändras rejält. Moderna solpaneler ska byggas på alla offentliga byggnader och egendomar. Bensinpriset ska fördubblas och extrainkomsten från detta ska finansiera den dåliga kollektivtrafiken på många håll. Vid statsbesök ska eldrivna bussar ersätta bilkaravaner.
* Invandringspolitiken kastas om och murarna rivs. En ursäkt framförs till Mexiko och presidenten ska hädanefter högaktningsfullt dricka en Margarita varje morgon.
* Senator Bernie Sanders blir ny finansminister, Reagens förre minister PC Roberts blir utrikesminister och Tulsi Gabbard blir försvarsminister.
* Alla handelstullar tas bort, och utvecklingsländer får köpa varor från USA med rabatt.

* Interventionen i Syrien via ombud upphör genast. Även här ska USA betala sin enorma del av kostnaden och via CIA:s välutvecklade kanaler försöka förmå buddies i al-Qaida och IS att ta sitt ansvar. President Assad ska bjudas in till Vita huset och få tala i kongressen.
* Stödet till Israels krig och dess apartheidpolitik ska helt upphöra och i ett särskilt tal vid AIPAC:s kongress ska Israels politik starkt kritiseras och staten Palestina erkännas. Trump förklarar nu att Golanhöjderna genast ska tillfalla Syrien och att Tell Aviv är den huvudstad som USA erkänner från och med idag (Trump kommer dock att bära den judiska huvudbonaden, dels av taktiska skäl och dels för att det brukar vara så kallt på AIPAC:s möten. Man brukar snåla med värmen för att kunna skicka ned mer pengar till stackar Bibi N.)
syrien-donald-trump-and-vladimir-putin-isis-561361-1
-En särskild ursäkt ska framföras för stödet till statskuppen i Ukraina. Stödet till Ukrainas regering för dess krigspolitik upphör.
* En alldeles särskild ursäkt riktas till president Putin, vars roll för att främja fred och stabilitet prisas. Rysslands rätt till Krim garanteras och Putin ska också inbjudas att tala i kongressen och få sitta mellan Melania och Ivanka vid presidentmiddagen.
Vissa beslut ska tas direkt:
* Sanktionerna mot Venezuela ersätts av ekonomiskt stöd
* USA ber Ryssland om ursäkt för Russiagate.
* Alla illegala sanktioner mot Ryssland, Iran ska genast upphöra och ersättas med sanktioner mot Israel om detta godtas av FN:s säkerhetsråd
* Guantanamo stängs, fångarna får skadestånd. De kommer att inbjudas till festmåltid hemma hos förre presidenten GW Bush på dennes ranch i Texas. Den som genomgått flest waterboardningar får hedersplats bredvid förre vicepresidenten Cheney, som lovat be för fångarnas familjer.
* Dollarn ska ersättas med ett rättvist betalningssystem och en annan världsvaluta (fast Trump ser gärna som amerikansk patriot att någon USA-person finns på en av sedlarna, kanske G Washington, eller en kulturperson som Kalle Anka eller Batman).

Talet hålls på kvällen lokal Washington-tid i Ovala rummet. Det var tänkt att presidenten skulle bära tagelskjorta, men sådan saknades bland de 1461 presidentiella tjänsteskjortorna (en per dag under 4 år).
Trump i stora boxarhandskar 170401
Privat ska presidenten försöka hålla händerna i styr då han är i närheten av attraktiva kvinnokroppar. För att underlätta detta kommer han framöver bära stora röda boxarhandskar, alternativt handklovar (inför särskilt frestande situationer).
Om han säger något ohyfsat lovar han att bära munkavle i 3 dygn.
Trump i munkavle

PS. Donald har via Ivanka bett att få återge talet som ett gästblogginlägg här efter talet, och jag OK:at det under villkoret att jag får det översatt till svenska också. Jag är annars så less på att översätta alla dessa skumma vänsterartiklar från engelska. (Donald påstår till och med att bloggen påverkat hans beslut, men det är nog bara hans överdrivna artighet, då det passar.) DS

https://youtu.be/JU5a5FYM4aU

i Andra om: Donal Trump, politik, imperialism, kapitalism,banker, spekulationsekonomi, ekonomi, massmedia</aohälsa, Syrien, socialgrupp, orättvisor, folkhälsa
spioner, USA, protester, CIA, Storbritannien, Politik, regimskifte, Rysslandmassmedia, folkrätt, imperialism, demokrati,
ekonomi,historia

Föregående artikelFacebook tycks censurera mig, andra vänstersiter och andra siter
Nästa artikelVärna om de politiska fångarnas liv i Chile i COVID:s expansiva utbredning!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

11 KOMMENTARER

 1. Om det ändå hände, att alla bra idéer beslutades den 1 april, så skulle världen bli så mycket bättre.

  • Varför det? Vi är totalt emot EU, men vi ställer ändå upp i valet. Och en del av kommentarerna på Facebook menar att Kp borde beslutat om att ställa upp.
   Om Kp skulle ha ställt upp i EU-valet – hade du (och Anders Romelsjö och andra) röstat på dom, eller bojkottat valet?

   Det är ytterst märkligt att Kp endast ställer upp i kommuner där de har en chans att kunna delta i politiken, samverka med andra partier. Hur länge sedan var det KP ställde upp i t ex riksdagsvalet?

  • Kp anser att rösta i EU-valet ’bekräftar att det finns en legitimitet bakom Bryssel-makten’. Men då borde de var lika negativa till att delta i de kommunala valet, som också legitimerar korruptionen i de borgerliga parlamenten på kommunal nivå.

   På en slogan på Kps hemsida står det ’Stå inte ensamma’. Men det är precis det de gör. Kp står ensamma kampen mot EU. De är alltså nationella – och inte internationella – i kampen mot EU.
   SKP däremot vill förena sig med andra kommunister i Europa för att plocka sönder EU i bitar.

   Eller är det så att Kp även är emot ett folkligt EU – ett socialistiskt EU?

  • Röstning är en av de saker i världen i vilken bojkott i protest helt klart gör problemet värre, snarare än bättre.

   Den andra är att bojkotta motståndarens argument, med olika former av lögn eller nedsättande epitet, när man kan och blr hålla sig till sak.

   Det tredje är att bojkotta röstande människors vilja när de proteströstar mot den rådande korrumperade politiken.

   Den fjärde är att bojkotta kritiken mot en av de mest reaktionära diktatoriska och grymma sekterna som någonsin satt sin fot på planeten, när man själv är socialist/feminist/kommunist som är för fred, frihet och demokrati.

   Den femte är den envetna bojkotten mot valsamverkan med andra folkliga intiativ, då det existerar en 4%-spärr.

   All sådan bojkott kan i slutändan leda till totalt kaos. Kaos har aldrig varit i den riktiga vänsterns eller de demokratiska kommunisternas intresse, enbart i deras motståndares intresse, d.v.s. de som lever på konflikt och kaos.

   Så var det under 2:a världskriget, även under kalla kriget och så är det med dagens fascistiska finanskapital som krigshetsar, samt invaderar varje nation som håller på sin egen suveränitet och sin egen demokrati.

 2. Det sitter visst någon amerikansk rappare häktad i Sverige för övergrepp mot någon person. Vem rapparen är vet jag inte mer än jag sett på någon bild och är heller inte intresserad av den sortens artisteri. Men USA:s president Donald Trump har tydligen engagerat sig i fallet då rapparen är medborgare i USA och kanske också där någon form av kändis. Då det officiella Sverige inte visat några sympatier med USA:s nuvarande administration missar inte Trump tillfället att ge något tillbaka. I sina lovord till Sveriges statsminister Stefan Löfven som låter ”rättvisan” ha sin gång menar Donald Trump att ”Sverige borde fokusera på sina riktiga brottsproblem”.
  Den kängan visste vad den tog. Säja vad man vill om Donald Trump men han behärskar verkligen den internationella retoriken.

  ”Svenska regeringen vill inte kommentera Trumps utspel, enligt Natalie Sial, tillförordnad presschef vid statsrådsberedningen.”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/donald-trump-besviken-pa-stefan-lofven

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here