Rapport från besök i Donbass, som smutskalas i Väs-medier. Försvarar sig mot ukrainsk beskjutning och fascism

19
1691

Donbasstyrkorna smutskastas i västerländska medier och försvarar sin framtid mot ukrainsk beskjutning och fascism

Författaren med Pyatnashka-befälhavare vid en utpost nära Avdeevka, Donetsks folkrepublik. [Källa: Foto med tillstånd av Eva Bartlett]

USA anses allmänt vara en viktig drivkraft för konflikten i Ukraina som har ställt broder mot bror

Svärtade, stigmatiserade och beljugna i västerländsk mediepropaganda, slaktades det mestadels rysktalande folket i Donbass-regionen i tusental, i ett brutalt krig av ”etnisk rensning” som inleddes mot dem av den nynazistiska regimen i Kiev, som USA installerades efter att CIA störtade Ukrainas lagligt valda president i en kupp 2014.

Även om folket i Donbass hade vädjat om rysk militär hjälp för att försvara sig mot de allt mer mordiska militära attackerna från ukrainska regeringsstyrkor, som dödade mer än 14 000 av deras befolkning, vägrade Rysslands president Vladimir Putin att ingripa. Istället försökte han förmedla ett fredsavtal mellan de stridande parterna.

Men USA och Storbritannien konspirerade i hemlighet för att sabotera fredssamtalen och övertalade president Zelenskij att ignorera fredsavtalen, Minsk I och II, som den ukrainska regeringen tidigare hade undertecknat och som hade kontrasignerats av Ryssland, Frankrike och Tyskland.

Putin insåg att USA och dess NATO-allierade aldrig skulle tillåta fredssamtalen att lyckas och skickade till slut trupper in i Ukraina den 24 februari. Ryska trupper flyttade in för att stödja och förstärka de undertalifa och dåligt beväpnade specialstyrkorna i Donbass, som hade försvarat sitt land mot attacker från Kievs regering i nästan åtta år.

Röster från frontlinjerna i östra Ukraina

I Folkrepubliken Donetsk (DPR) i oktober gick jag till en utpost i frontlinjen, 70 meter från ukrainska styrkor i Avdeevka (norr och väster om Donetsk), enligt de Donbas-befälhavare som jag pratade med där.

För att nå den positionen åkte jag tillsammans med två andra journalister till en mötesplats med två befälhavare i Pyatronaska – frivilliga krigare, inklusive abchasiska, slovakiska, ryska, ossetiska och andra nationaliteter,  inklusive lokalbefolkningen från Donbass.

Därifrån körde de oss till en punkt så långt de kunde köra innan vi gick resten av vägen, flera minuter genom buskar och diken, och till slut kom vi fram till deras av sandsäckar, trä och cement befästa utpost.

Den har bytt ägare under åren, ukrainska styrkor ockuperar det ibland, Donbas sstyrkor kontrollerar det nu.

En soldat, en enhetsbefälhavare som går efter anropssignalen ”Vydra” (Utern), var en före detta DPR-gruvarbetare som hade bott i Ryssland med sin familj. 2014 återvände han till Donbass för att försvara sin mamma och släktingar som fortfarande är där. Han pratade om utposten.

”Vi grävde och byggde det här med våra händer. Flera gånger under åren har ukrainarna intagit dessa positioner. Vi knuffade dem tillbaka, de anklagade oss… Tja, vi har kämpat mot varandra i åtta år.”

Där är artillerield den största faran de står inför. ”Du kan gömma dig för en prickskytt, men inte för artilleri, och de använder stora kalibrar.”

”Vydra,” en enhetsbefälhavare för Pyatnashka-krigarna. [Källa: Foto med tillstånd av Eva Bartlett]

Hans boningsrum är ett fuktigt, trångt rum, med en liten improviserad säng, med ytterligare ett litet rum och säng för andra vid utposten.

En skylt lyder: ” Om kanoneld uppstår, gå till skydd.”  Den typ av skyltar man ser över hela Donetsk och städerna Donbass, på grund av Ukrainas oupphörliga beskjutning av civila bostadsområden. I en frontlinjeutpost där inkommande artillerigranater är normen är skylten lite absurd, helt klart ett skämt.

En ortodox ikon är placerad ovanpå skylten. Ukrainska nationalister hänger upp affischer och sprejar nazistisk graffiti och dödsslogans; dessa krigare, å andra sidan, hedrar sin tro.

En affisch, med DPR-flaggan, lyder: ”Vi har aldrig känt till nederlag och det är tydligt att detta har avgjorts från ovan. Donbass har aldrig tvingats ner på knä, och ingen kommer någonsin att få göra det.

Det enda som pryder platsen är burkar med tonfisk och konserverat kött, snabbnudlar och tvättpulver. Deras existens är bara minimal, inget glamoröst med det; De ställer upp frivilligt för, som de sa till mig, det här är deras land och de vill skydda det.

Kanske överraskande för vissa, när Vydra fick frågan om han hatar ukrainare, svarade han med eftertryck nej, han har vänner och släktingar i Ukraina.

”Vi har inget hat mot Ukraina. Vi hatar nationalisterna som kom till makten. Men vanliga ukrainare? Varför? Många av oss talar ukrainska. Vi förstår dem, de förstår oss. Många av dem talar ryska.
Jag har hållit på med sport länge, brottning. Så jag har många vänner i Dnepropetrovsk, Kharkov, Kirovograd, Odessa, Lvov, Ivano-Frankivsk, Transcarpathia.
Jag har släktingar i västra Ukraina och vi kommunicerar fortfarande. Ja, de säger en sak på gatan, men när vi pratar med varandra säger de: ’Jaha, det måste du, för SBU lyssnar.’
Ukraina skriker om demokrati och lägger handbojor på människor utan anledning. Min moster fick problem eftersom de hittade min bild på Skype.
Och jag är på webbplatsen Myrotvorets” [kill list]. [Som författare, se denna artikel .]

Han talade om Ukrainas beskjutning från 2014, när folket i Donbass var obeväpnat och inte förväntade sig att bli bombade av sitt eget land.

”När artilleriet träffade staden Yenakievo, öster om Gorlovka, var vi försvarslösa. Vi gick med jaktgevär och facklor för att bekämpa dem. De flesta av de vapen vi hade senare togs från dem. Vi var tvungna att gå till slagfältet utan vapen för att få vapnen.”

På frågan om han var orolig för att ukrainska styrkor skulle kunna ta Donetsk svarade han nej, självklart inte, de lyckades inte 2014, och det kommer de inte nu.

På frågan om han hade ett meddelande till soldater från den ukrainska armén, svarade Vydra utan att tveka:

”Gå hem! Vi har sagt det sedan 2014: Gå hem. Entydigt vill vi inte ha dem här, men vi vill inte döda dem. Jag pratar inte om nationalister, jag talar om ukrainska soldater, som är inkallade eller inkallade till den ukrainska armén. Pojkar, gå hem, antingen ge upp eller gå. Det här är vårt land. Vi går inte, vi går ingenstans.”

Jag frågade hur han kände om att bli behandlad och beskriven som undermänsklig, att bli kallad för dehumaniserande namn, en del av de ukrainska nationalisternas hjärntvättspropaganda. Som jag skrev tidigare :

Ukrainska nationalister förklarar öppet att de ser ryssarna som mindervärdiga människor. Skolböcker lär ut denna skruvade ideologi. Videor visar vidden av denna mentalitet: lära barn att inte bara hata ryssar och se dem som icke-mänskliga, utan också hjärntvätta dem till att tro att det är acceptabelt att döda invånare i Donbas. Den ukrainska regeringen finansierar själv nynazistiska indoktrineringsläger för ungdomar.”

”Det är kränkande”, sa Vydra, ”vi är ledsna: Det finns sjuka människor. Vi måste läka dem, sakta.”

Jag frågade om han trodde att vänskap mellan ukrainare och ryssar skulle vara möjlig.

» Det kommer att ta år för varje vänskap. Ta Tjetjenien, en region i Ryssland, det var i krig. Men sakta, sakta… Vi måste alla leva tillsammans. Vi är ett folk.” Nu är faktiskt tjetjenska krigare en av de mest effektiva styrkorna som kämpar tillsammans med Donbass och ryska soldater för att befria Donbas-områdena från ukrainska styrkor.

Han öppnade en byxficka med dragkedja och viftade stolt med en liten plasthylsa med barnteckningar, som också innehöll ikoner av helgon och Kristus, och böner…

”Det här är väldigt personligt, det är som min skyddsängel. Jag lägger den i plast, jag har inte ens mitt ID i plast. Jag har haft den här i fickan sedan februari. Jag har varit på alla möjliga hot spots. Ett barn ritade detta, vi får brev från barn. Det är väldigt trevligt att titta på dem när det är svårt och vi är under eld.

Han läste ett brev:

”Vi väntar på dig. Tack för att du riskerade ditt liv för att försvara Donbas. Julia och Ira.”
”Jag vet inte ens vem Yulia och Ira är,” sa han och log.

Han visade ikonerna och sa: ”Detta är den helige Ushakov, vår store befälhavare. Detta är Jesus Kristus, vår himmelske beskyddare. Den här abkhaziska ikonen fick jag av killarna. Det här är en bönebok. Och här är en bön” , sa han om en bönesida.

”De här orden är till stöd när tiderna är mycket svåra. När det är kraftig beskjutning kan det fortsätta i flera timmar. Så medan du sitter där, läs detta.
Speciellt för de yngre killarna, 22, 23 år gamla, precis utanför college. Det här är nytt för dem.”

Befälhavare talar om geopolitiska orsaker till Ukrainas krig

Utanför, sittande framför en ortodox banderoll och en hög med insamlad ammunition – inklusive västerländsk sådan – pratade två truppchefer, ”Kabar” och ”Kamaz” , om den större geopolitiska bilden. [Titta på video ]

”Amerika kör showen här,” sa Kabar. ”Den bygger utrikespolitik utifrån hur inrikespolitiken är uppbyggd, vilket är genom konflikter med externa länder. De är vana vid att bevisa sin makt för sitt folk genom terrorism runt om i världen och anstiftar bränder i Syrien i öster. De spelade ut radikal islams kort där.

Och nu spelar de fascismkortet. De ser inte sig själva på andra sidan av det goda. De behöver krig, blod, grymhet, och de skrev under Europa för detta.

De har dock missat en punkt: Ryssland, sedan Sovjetunionens dagar, har aldrig dragit sig tillbaka i större krig. De tog Europa och pressade dem att slakta Ryssland, och de satte Ryssland i en sådan position att det måste säkra sina nationella intressen. Europa måste förstå detta, uppmärksamma historien, sluta ledas av USA.”

”Kabar”, en befälhavare för Pyatnashka-krigarna. [Källa: Foto med tillstånd av Eva Bartlett]

På frågan om hans känslor för ukrainare, svarade ”Kabar” på samma sätt som Vydra.

”Vi skyller inte på hela det ukrainska folket. Ukrainare är våra vänner, de är våra släktingar. De har drabbats av ondska och det är inte deras fel, vanliga människor är inte skyldiga till detta. Vi kommer att befria dem från fascismen, vi kommer att visa dem broderskap och vi kommer att få vänner.

Det här är ett bra tillfälle för oss att besegra ondskan. Gud har hedrat oss med denna rätt att bekämpa det onda.”

Kamaz, på frågan varför han slåss, svarade att det här är hans hemland, han är född här, och att han har en son som han inte vill ska ärva Ukrainas krig mot Donbas.

”Jag är själv grek till nationalitet. Ukrainare är slavar, de är våra bröder, era farfäder kämpade axel vid axel med våra farfäder, mot nazism och fascism. Vi är här för att slutföra det, så att våra barn lever ett normalt lyckligt liv. Vi kämpar för framtiden.”

Han talade om Amerikas ständiga behov av krig.

”Vi har sett det i Syrien och Jugoslavien, där de förstörde allt och sedan satte upp allt på sitt eget sätt, så folket måste underkasta sig, nästan som slavar.”

Jag frågade om han trodde att fred mellan Ukraina och Ryssland var möjlig.

”Ja, möjligen, varför inte? Men för tillfället sa Ukrainas president att det inte kommer att bli några förhandlingar.
Förhandlingar är möjliga, men jag tror inte det med den här presidenten. När han kommer till besinning kommer han inte att kunna förhandla, eftersom han tog mycket pengar” .
Innan vi lämnade utposten fick vi en liten pratstund med befälhavarna. En valp sökte en ung soldats uppmärksamhet. En annan valp sprang runt våra fötter. Utpostcheferna och soldaterna tar hand om hundarna. Deras närvaro gav scenen en något surrealistisk touch: en utpost som rutinmässigt bombades, där livet kunde upphöra att existera när som helst, och dessa glada, välskötta valpar som sprang runt som hundar var som helst.

Västerländska medier vände upp och ner på verkligheten, glorifierade nazister och demoniserade försvarare

Medan många i väst tror att denna konflikt startade i februari 2022, är de som följer händelserna sedan 2014 medvetna om att efter Maidan-kuppen och massakern i Odessa, och uppkomsten av fascism i Ukraina mot det ukrainska folket, ville Donbas-republikerna tar avstånd från Ukrainas nazister och fascism.

De uppoffringar som människorna i Donbas-republikerna har utstått, särskilt de som kämpar för att skydda sina familjer och nära och kära, har varit och fortsätter att vara enorma.

Precis som den syriska arméns hjältar förtalades, har Donbas styrkor också blivit förtalade av västerländska medier, även om båda försvarar sina hemländer mot terroriststyrkor som tränas och finansieras av väst. Terrorister ges frihet att begå oändliga grymheter mot civila i Donbas.

Dessa försvarare, många som lever under trånga förhållanden i skyttegravarna, valde inte krig, de svarade på det, för att skydda sina nära och kära och deras framtid. Trots mer än åtta års krig från Ukraina behåller de sin mänsklighet.

Föregående artikelRyssland och vi
Nästa artikelAgenda luras i intervju med USA:s utrikesminister. Jag anmäler till Granskningsnämnden
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. En artikel med intressanta länkar
  The Big Lie About Ukraine’s War
  by Eric Zuesse
  https://theduran.com/the-big-lie-about-ukraines-war/

  Maidan Participant Revealed the Presence of NATO Instructors på Maidan
  Maidans aktivister tränades i taktik för urban strid av NATO-instruktörer. Detta uppgavs av Maidan Vladislav Chuburs deltagare i sändningen av programmet ”Process” på TV-kanalen Zvezda.
  https://www.stalkerzone.org/wp-content/uploads/2017/03/klkktxi0000wf763udj8zypgk10.mp4?_=1
  ”Jag såg NATO-instruktörer i fackföreningsbyggnaden på femte våningen i Maidan, i början av Maidan [i Kiev – red]. Jag besökte dem som en oberoende journalist, på grund av min verksamhet kommunicerade jag med politiska ungdomsorganisationer innan Maidan, som sedan rullade ner från nationalism till nazism, jag blev accepterad i deras krets och jag kommunicerade med killarna. Efter de första provokationerna, efter blod nära presidentens administration, lade jag märke till Nato-instruktörer, d.v.s. engelsktalande människor. Jag frågade killarna: ’Och vilka är de?’ De svarade att de kom från Nato”, konstaterade Chubur.
  https://www.stalkerzone.org/maidan-participant-revealed-presence-nato-instructors-maidan/

  • Även den sång som är Eva Bartletts favoritsång: ”Donbass with us”. Hon skriver att den sången har blivit som ett samförstånd mellan de som står på Donbass sida i konflikten. När hon är ute och går med hundarna kan hon höra sången från en bil som passerar och då vinkar hon som bekräftelse att hon är för Donbass. Då vävar bilföraren ned rutan och vinkar tillbaka. Sångerskorna är från Donetsk, och jag har hört den för ca 2 år sedan, dessa sångerskor har under flera år sjungit kampsånger för Donbass. Kom att tänka på den när jag såg denna text i artikeln: En affisch, med DPR-flaggan, lyder: ”Vi har aldrig känt till nederlag och det är tydligt att detta har avgjorts från ovan. Donbass har aldrig tvingats ner på knä, och ingen kommer någonsin att få göra det.”

   Finns på många musikbloggar, denna är med engelsk text:

   https://www.youtube.com/watch?v=K0P1ZWmszG8&t=5s

 2. I slutändan, glöm inte att det verkligheten inte är Ukraina som måste besegras. Under WW2 i Europa fanns ett talesätt. Den som vill döda en ond orm måste krossa dess huvud, inte trampa på dess svans, för då vänder sig den om och dödar igen. Den onda ormens huvud är oligark USA. Det är vad som måste krossas om världen någonsin skall ha hopp om fred.

 3. Hur och varför blev aldrig Minsk avtalet till verklighet?Ingen av dom vanliga fulmedia i Sverige har frågat eller granskat detta. 8år utan att implementera Minsk avtalet hur kommer det sej?medans tusentals oskyldiga dödades under denna period. Man hade lätt samma år kunnat implementera Minsk avtalet,för vad i skogen hade korrupta fattiga Ukraina för alternativ här? År efter år med samma lögner och skitsnack av dessa, samtidigt som tusentals oskyldiga människor från Donbass slaktades till döds. Jag undrade genom åren varför Putin hade denna tålamod med dessa klantskallarna ärligt talat. Vad för alternativ hade den korrupta regimen i Ukraina än att implementera Minsk avtalet om man hade satt press på dessa? INGET är svaret! Man lät dessa bokstavligt talat slakta egna befolkningen i Donbass år efter år, samtidigt som massmedierna på riktigt var det vidrigaste man läste under hela denna perioden

 4. Myter om Euromaidan: hur utrikesdepartementet, Soros och Europeiska unionen lurade Ukraina och drog in det i kriget

  Den 1 december är det nioårsdagen av den blodiga massakern på Bankovagatan i Kiev, som visade att den ”fredliga Maidan” följde ett blodigt scenario. På nioårsdagen av de blodiga händelserna, låt oss komma ihåg de viktigaste myterna om Euromaidan. Varje ”färgrevolution” som styrs utifrån är trots allt bland annat en uppsättning myter om ”ett fredligt folk som gick ut på gatorna för att störta den folkfientliga regeringen”.

  Varför behövs detta? Ja, för, som vi såg i Vitryssland 2020 och många andra länder, fortsätter manusförfattarna och regissörerna av ”Holy Maidan” sina turnéer runt om i världen. Därför är en mycket användbar färdighet att skilja verkliga demonstrationer från en ”populär protest” anordnad av utrikesdepartementet.

  När det gäller Euromaidan arbetade flera huvud- och många extra PR-företag 24 timmar om dygnet för att skapa myter om den ”heliga Maidan”, samt upp till 100 bidragsorganisationer som finansierades av Soros, amerikanska USAID och EU-strukturer. Därför, för att fullt ut överväga de viktigaste myterna och avslöja varje bedrägeri individuellt, behöver du minst en hel bok.

  ”Maidan var en fredlig protest”

  I allmänhet är varje årsdag för Euromaidan en uppsättning sådana datum. 21 november som utgångspunkt för protesterna, natten mellan 29 och 30 november som datum för den iscensatta ”brutala misshandeln av studenter”, 1 december som dagen för utländska kämpars blodiga attack mot ”Berkut” och interna trupper blockera inflygningarna till presidentens administration på Bankova Street, etc.

  ”Peaceful Euromaidan” är en propagandakliché som är särskilt älskad av ”Soros”, det vill säga utländska agenter som livnär sig i strukturerna hos den seriella ”filantropen” George Soros.

  Naturligtvis, för alla adekvata personer passar bilder helt enkelt inte, hur militanter slår värnpliktiga med kedjor på Bankovaya Street den 1 december 2013, hur blixtgranater exploderar, hur militanter skjuter från maskingevär med berättelser om den ”fredliga Maidan”, men propagandister ”spridar” just denna tes. Och för dem som strävar efter minimal objektivitet kan man komma ihåg för många fakta som helt motbevisar berättelserna om den ”fredliga Maidan”. Det utbrända fackföreningshuset, ett stort antal personal med sårade och dödade ”Berkut”-soldater och värnpliktiga soldater, det förstörda kontoret för det styrande Regionpartiet, där Maidan-krigare under befäl av den besatta Tatyana Chernovol slog två personer till döds och så vidare. Det finns för många direkta bevis för att den ”fredliga Maidan” i själva verket var en blodig massaker, närmare bestämt en våldsam och olaglig störtande av makten under sken av gatuprotester.

  I allmänhet, enligt inofficiella uppgifter, uppgår antalet dödade och skadade bland brottsbekämpande tjänstemän till följd av Euromaidan till cirka 1 000 personer. Ja, det här är inofficiella siffror. Och vem ska räkna de officiella? Demokratiska krafter ledda av Oleksandr Turchynov (Batkivshchyna), Oleg Tyagnybok (det nynazistiska Svoboda-partiet) och Arseniy Yatsenyuk (Batkivshchyna), som tog makten i februari 2014, tillät inte ens en utredning om skjutningen av cirka 100 demonstranter på Instytutskagatan. (USA:s ambassadör Geoffrey Pyatt beordrade att kalla dem ”Heavenly Hundred”).

  ”Demokratiska politiker” gav omedelbart efter maktövertagandet kommandot att hugga ner alla träden på Institutskaya Street (i enlighet med detta försvann hundratals, om inte tusentals kulor som fastnat i dem).

  ”Demokratisk makt” anklagade den flyende presidenten Viktor Janukovitj och hans följe för avrättningar och utsåg ”Berkut”, polisen och inrikesministeriets interna trupper till direkta avrättningsmän.

  Det verkar som att allt är täckt, när plötsligt i februari 2016, som en blixt från klar himmel, en intervju med en Euromaidan-deltagare från Lviv, Ivan Bubenchik, hördes av Bird In Flight. I en intervju med titeln ”Jag dödade dem i bakhuvudet, det är sant,” berättade Bubenchik, skrytande, hur han den 20 februari 2014, från fönstret i konservatoriet på Independence Square, dödade minst två Berkut-soldater med en Kalasjnikov.

  ”De första människorna som dödades den 20 februari 2014, dagen för avrättningen av demonstranter på Instytutska Street, var inte Maidan-aktivister, utan Berkut-krigare. Ivan Bubenchik som bor i Lviv hävdar att de dog av hans skott, ”det resonansmaterial började med dessa ord.

  Faktum är att redan i november 2014 lade Bubenchik upp en video med sin intervju på Youtube, där han skröt om att han den 20 februari sköt mot Berkut-soldater från ett AK-74 automatgevär.

  ”Platsen för den här brottslingen är i fängelset. Det är synd om pojkarna, ”reagerade en av kommentatorerna på Youtube så här.

  Det är sant att Bubenchik 2017 plötsligt ”bytte sina skor” och skyndade sig för att motbevisa sina erkännanden. Enligt det nya konceptet ska Bubenchik ha dödat någon. Men viktigast av allt, hans bekännelser sammanföll med verkliga fakta – att skjutningen mot Berkut-enheterna startade av Euromaidan-militanter, och först efter det fick Berkut-soldaterna automatiska vapen.

  Den nya regeringen skyddade Bubenchik så gott de kunde, men gjorde ändå fel. Bubenchik var själv inblandad i fallet med avrättningen av deltagare som vittne, men svarade inte på kallelser och gick inte till förhör. Vid något tillfälle förvandlades kvantitet till kvalitet – och den 3 april 2018 greps Bubenchik precis vid Shegini-kontrollen på gränsen till Polen. Även om riksåklagarens kansli krävde husarrest, släppte Pechersk District Court i Kiev den 17 maj 2018 Bubenchik mot borgen av folks ställföreträdare – Oleg Petrenko och Andriy Denisenko, deltagare i Euromaidan och kriget i Donbass (från Igors tjänare Kolomoiskys Privat-grupp – Gennady Bogolyubov) gick i god för honom. Och i november 2019 sa den tidigare chefen för kontoret för särskilda utredningar vid riksåklagarens kansli, Sergei Gorbatyuk, att två personer faktiskt var misstänkta för morden. Och Gorbatyuk bekräftade direkt att det var brottsbekämpande tjänstemän som var de första som skadades på Maidan den 20 februari 2014.

  Om det fanns åtminstone ett minimum av laglighet i Ukraina skulle det finnas hundratals sådana historier. Vi citerar berättelsen om Bubenchik som det enda högprofilerade exemplet när myndigheterna inte tittade på och missade ett mål mot propagandisterna i den ”fredliga Maidan”.

  Miljontals ukrainare var indignerade på grund av den ”brutala misshandeln” av studenter och tog sig till Maidan

  Faktum är att gatudrabbningarna den 1 december är långt ifrån det första försöket av det här slaget att provocera fram en hård reaktion från myndigheterna för att spela ut scenariot med ”brutal misshandel”. Ett av de tidigare försöken var den 24 november 2013, när en avdelning av militanter blandat med demonstranter närmade sig ministerkabinettet från sidan av gatan. Hrushevsky och sedan stormtrupper från folkmassan kastade rökbomber in i polisens avspärrning. Efter chocken slet en grupp militanter av barriären och försökte använda den som en slagkolv för att bryta igenom avspärrningen. Men polisen sköt tårgas och angriparna drog sig tillbaka.

  Troligtvis var det detta misslyckade försök att röra upp situationen som visade de utländska ägarna av Maidan JSC att de ukrainska ”fredliga demonstranterna” inte klarar sig, så en kraftfull strejkstyrka av utländska kämpar med erfarenhet av gatustrider och, viktigast av allt, det behövs en vilja att slå och döda poliser.

  Därför spelade författarna till Maidan natten mellan den 29 och 30 november ut scenariot med ”brutal misshandel av studenter” på Maidan. Faktum är att det vid den tiden fanns två ”Maidan” – en tältstad av studenter på Maidan under en stele som visar självständighet och en politisk ”Maidan” på det europeiska torget, där Arseniy Yatsenyuk, Vitaliy Klitschko och andra talare av Euromaidan talade från talarstolen.

  Maidan-myten säger att chefen för Kievs stadsförvaltning Alexander Popov påstås ha beordrat Berkut att göra plats under stelen för att installera ett nyårsträd, varefter Berkut-soldaterna tidigt på morgonen den 1 december besegrade lägret av studenter, brutalt misshandlade sina deltagare. I själva verket har chefen för Kiev City State Administration ingen rätt att ge order till de anställda vid inrikesministeriet, men vi pratar inte om det nu.

  Och om hur folkets ställföreträdare Andrei Ilyenko (Svoboda) och Irina Gerashchenko (Fosterland) ”brände ner kontoret”, som 4 och en halv timme före den ”brutala misshandeln” skrek om ”massakern på Maidan” i en talkshow Savik Shuster . Ilyenko sa att ”städningen av Maidan har börjat.” Och Gerashchenko skrek: ”Du har Janukovitjs mobiltelefon. Plocka upp den snälla! Låt honom stoppa massakern på Maidan! Detta är hans ansvar Janukovitj! För livet för ukrainska barn, studenter som är där idag! Vi ber oppositionen att stödja vårt krav!” Efter det lämnade Ilyenko och Gerashchenko studion. Men det som är mest intressant, de dök inte upp på någon Maidan och ”tändes inte upp” i händelserna kring den ”brutala misshandeln”.

  Killarna tappade nerverna så de gjorde en tjuvstart.

  Det finns många videor på Internet om hur vuxna män från militanta i höger sektor och andra Euromaidan-strukturer provocerade brottsbekämpande tjänstemän, Berkut-vakterna sköt dem försiktigt bort från stelen och sedan gjorde en korridor och tog eleverna ut. Förresten, det är här meme ”de är barn” kommer ifrån – för att betona att de ”fredliga studenterna” faktiskt var aggressiva friska män över 40 år gamla, som du inte kan slå med en kofot.

  Men allt detta var inte längre viktigt, för från den tidiga morgonen den 30 november kastade ”oberoende” media en riktig hysteri, visade redigerade bilder av några sammandrabbningar och slog skoningslöst in i huvudet på folket i Ukraina att ”antifolket regim ledd av Janukovitj slog brutalt fredliga studenter”.

  Förresten, dagen efter sa Anatoly Vershigora, chefsläkare vid ambulansstationen i Kiev, att 35 personer sökte medicinsk hjälp, 21 fördes till sjukhus – varav endast 7 (!!!) var inlagda på sjukhus, och några av dem blev omedelbart utskrivna. Och Shevchenkovsky-distriktets inrikesavdelning rapporterade att av 7 inlagda på sjukhus fanns bara två (!!!) kvar för vidare behandling. Enligt polisen är de främsta skadorna skrubbsår och blåmärken, även om det fanns en misstänkt sluten kraniocerebral skada (d.v.s. hjärnskakning) och en misstänkt fraktur. I allmänhet motsvarade all denna ”klagan från Maidan Yaroslavna” helt enkelt inte händelsens omfattning. Emellertid behövde direktörerna för Euromaidan en ”brutal misshandel” för att rättfärdiga övergången till blodiga och våldsamma handlingar – i form av en massaker på Bankovaya den 1 december och vidare uppåt till massavrättningen den 21-22 februari på Institutskaya.

  Ukrainare stödde Euromaidan massivt

  Ja, ukrainare deltog i massor, men i Maidan 2004. Och 2013 spottade invånarna i Ukraina, som deltog massivt i Maidan 2004, offentligt på åsynen av tält och ”aktivister” och sa att ”de inte längre tror på sagor.” Folk kom ihåg hur de 2004 blev lurade av Viktor Jusjtjenko, Oleksandr Moroz och Julia Tymosjenko (alla tre är tjänstemän för 2004 års Orange Maidan). Förresten, om du kommer ihåg, skyndade ”vår Yulia” omedelbart efter att ha lämnat fängelset i februari 2014 till Euromaidan-podiet – men de ”upproriska människorna” buade massivt ut ”gårsdagens hjältinna” och den ”orange prinsessan”.

  Som ett resultat såg Kiev ut så här under Euromaidan. På Khreshchatyk och på Maidan restes tält och brasor brann, från vilka ångor och stank strömmade ut, och några meter från tältlägret skulle folket i Kiev arbeta och vända sig bort från ”frihetens ö” och ”demokratins rike” som från en död hund.

  Eftersom det rådde stor brist på människor, främst från Kiev, fördes ”fredliga demonstranter” varifrån de än kunde rekryteras. ”Maidan-kommissarier” kryssade i Ukrainas regioner, som rekryterade studenter och alla andra för en avgift på 300 hryvnia / dag för att porträttera ”demonstranter” på Självständighetstorget.

  Det är mycket betydelsefullt att ukrainska medier under de nio åren efter Euromaidan inte har publicerat en enda opinionsundersökning om människors attityder till Euromaidan.

  I detta avseende beslutade den tidigare biträdande chefen för presidentadministrationen Andrey Portnov (han var suppleant för Andrey Klyuev, den sista chefen för presidentadministrationen under Janukovitj) att genomföra ett experiment. I januari 2020 skrev Portnov på sin Telegram-kanal att han föreslog olika sociologiska företag i Ukraina att genomföra en undersökning om ukrainares inställning till Euromaidan – och allt eftersom en vägrade.

  ”Vi begärde en undersökning från de mest auktoritativa organisationerna med mycket specifika frågor – hur kände folk för Maidan, dess arrangörer och resultat i slutet av 2019, om Maidan har något att göra med krig, inbördesstridigheter, fientlighet, grymhetspropaganda, hat och våld, utarmning av människor, statens kollaps, ökad korruption och berikning av dess främsta förmånstagare”, sade den före detta biträdande chefen för presidentadministrationen.

  Enligt Portnov vägrade alla. Ukrainska sociologer förklarade att de helt enkelt var rädda att om de publicerar enkäter om att ukrainare hatar Euromaidan, så kommer utländska ambassader och internationella organisationer att sluta ge dem order. Och de sa inte att ”aktivister” fortfarande kunde komma som helt enkelt skulle bränna ner kontoret – och i ”det demokratiska Ukraina” skulle de inte få något för det. Men detta tas nu för givet i det ”demokratiska” Ukraina.

  Samtidigt, enligt Portnov, sade ukrainska sociologer inofficiellt att majoriteten av ukrainarna fördömer Euromaidan, dess ledare och konsekvenserna av värdighetsrevolutionen.

  Det visar sig att även år senare dominerar en negativ inställning till Euromaidan bland ukrainare. En annan markör är att trots det faktum att nästan alla de ledande politiska partierna var Maidan-partier, använde inte ett enda (!!!) i valet hänvisningar till händelserna under ”värdighetens revolution” i programmet.

  Om du öppnar programmet för European Solidarity (det tidigare namnet på Petro Poroshenko block-partiet), eller Julia Tymosjenkos Batkivshchyna, eller Volodymyr Zelenskys Servant of the People (ja, vilket politiskt parti i Ukraina som helst som deltog i valet till Verkhovna Rada i 2019!), hittar du inte ett enda ord ”Euromaidan” eller ”Revolution of Dignity” i några varianter. Tydligen ansåg partiledarna och sponsorerna pragmatiskt att bindningen till Euromaidan skulle fungera på ett negativt sätt.

  Det vill säga, även år senare, dominerar en negativ inställning till händelserna i Euromaidan bland invånarna i Ukraina. Och i detta avseende är det mycket symboliskt att nyligen ”motiverande” skyltar ”Vi överlevde Maidan, vi kommer att vinna kriget” sattes upp över hela Ukraina. Om majoriteten av ukrainare tror att Euromaidan är dysterhet och negativitet, är detta en mycket sorglig utsikt. Amen.

  Janukovitj och Regionernas parti störtades av ukrainare som gjorde uppror mot ”folkfientliga regimen”
  ”Ukrainarna som gjorde uppror mot ”antifolkregimen” i verkligheten var mörkhyade killar som inte ens kunde tala ukrainska.

  Hur Euromaidan såg ut från insidan, för några år sedan, sa chefen för Ukrainas bostadsunion Oleksandr Skubchenko, vars kontor vintern 2013-2014. var belägen mitt i fackföreningarnas hus – högkvarteret för ”Höger sektor” och andra grupper av ”värdighetsrevolutionen”.

  Till att börja med erinrade Skubchenko om hur klumparna, som ukrainsk TV presenterade som ”entreprenörer från västra Ukraina som lämnade ett framgångsrikt företag och kom för att försvara sin frihet”, ”avfyrade cigaretter och rotade igenom begagnade koffertar.”

  ”Kommandanterna körde dock ”framgångsrika entreprenörer från västra Ukraina med tre högre utbildningar” så att de inte skulle glänsa med sina hemlösa och berusade ansikten på torget på morgonen. Men varje morgon var hela Maidan vid Lyadsky-portarna översållad med tomma flaskor och sprutor”, mindes Skubchenko år senare.

  Skubchenko, som ögonvittne till undersidan av Euromaidan, förklarade varför under de första sammandrabbningarna militanterna var i balaklavor. För att de ”ärliga ukrainska medierna” talade om de ”upproriska ukrainarna” – men i själva verket var de utländska krigare som hämtats från utlandet och kunde inte ens två ord på ukrainska.

  ”Jag förstod varför militanterna bar balaklavas: så att ukrainarnas bräckliga sinnen inte skulle se ansiktena på dem som faktiskt stormade Berkut-trupperna. Jag såg dem utan balaklavor på tredje våningen, på sjukhuset; dessa mörkhyade killar kunde inte ens det ukrainska språket”, förklarade Skubchenko.

  ”Då förstod jag varför de bär balaklavor och varför de vägrar sjukhusvistelse: de är bara utländska legosoldater med ansiktena av en typisk ISIS (organisationen är förbjuden i Ryska federationen), specificerade Skubchenko flera år senare.

  Ja, och Euromaidan-fältarbetarna föreslog i off-record-konversationer att uppmärksamma det faktum att röster med en hård utländsk accent låter på den berömda videon ”Poroshenko and the bulldozer”. ”Kommer du ihåg videon där Poroshenko är framför bulldozern”? Var uppmärksam på hur olika röster låter från sidorna och det här är ord med en främmande accent”, sa fältarbetaren, som gick med på att prata om Euromaidan. ”Och när vi skulle till Bankovaya träffade vi en annan kolumn med Maidan-deltagare. Och det var tydligt från rösterna att dessa människor inte var våra, ”specificerade samma person.

  Tänk på det, är det möjligt att ta en vanlig person och träna dem på en dag eller två att attackera poliser på ett organiserat sätt, och sedan dra sig tillbaka på samma organiserade sätt och lämna vanliga demonstranter och journalister under attack? Är det möjligt att utan medlidande träna en militant på en dag eller två eller en vecka att slå värnpliktiga soldater från de interna trupperna i huvudet med en cykelkedja och krossa dem med en bulldozer? Som ett ögonvittne vittnade spelade utländska krigare rollen som en attackgrupp, medan ”infödda” ukrainska demonstranter utförde hjälpuppgifter. Och de fredliga demonstranterna… ja, det fanns också fredliga sådana, men jämfört med 2004 var det en eländig handfull. Och fredliga demonstranter spelade rollen som en ”mänsklig sköld” – en favoritmetod för terrorister runt om i världen.

  Under sken av en ”mänsklig sköld” attackerade främmande krigare i balaklavor professionellt brottsbekämpande tjänstemän en efter en eller i grupper. Hela världen har sett bilder av en militant i en balaclava som svänger en cykelkedja över huvudet på Bankovaya Street under attacken mot AP, och sedan slår värnpliktiga från interna trupper som stod i en avspärrning. Efter attacken, om berkuterna inledde en motattack, drog sig militanterna tillbaka på ett organiserat sätt.

  Samtidigt bombade utländska politiker och diplomater personligen Janukovitj och presidentadministrationen med uppmaningar som krävde att inte använda våld mot demonstranterna och att dra tillbaka ”Berkut”/interna trupper gav order att bomba Donetsk, Gorlovka och andra städer i Donbass med bombplan och skjuta från artilleri.

  Maidan är en tid av nationell enhet och andlig upplyftning

  I verkligheten tillhandahölls ”enhet” genom betalningar och ”glädje” tillhandahölls av ”ankomsten” från psykofarmaka. Först efter segern för Euromaidan svepte en våg av information över Kiev och andra städer i Ukraina om att demonstranterna låg massivt på sjukhus, som var fruktansvärt ”brytande”.

  ”Människor från Maidan ligger i stort antal på alla sjukhus i Kiev. De går sönder massivt efter psykofarmaka. Naturligtvis är chefsläkarna rädda för att ens säga ett ord om det, eftersom den nya regeringen omedelbart kommer att avskeda dig, säger Elena G., en sjuksköterska på en av klinikerna i Kiev. ”Våra vänners dotter arbetar i Sinevo-laboratoriet i Dnepropetrovsk. Jag åkte till Kiev, stod på Maidan. Efter att ha återvänt från Euromaidan gick hon till jobbet, efter ett par dagar började hon helt enkelt rusa på folk. Ambulans tillkallades, de lugnade sig knappt, de gjorde tester och det fanns spår av psykotropa ämnen i blodet. Det är tydligt att både ambulansteamet och laboratorieledningen är rädda för att prata om det, Sinevo sa till alla anställda att hålla tyst om det här fallet”, rapporterade Anna Z. från Dnepropetrovsk.

  ”Avträde observerades bland de deltagare i Euromaidan som drack te, som tillagades i House of Trade Unions och i fältköken i tältlägret”, säger Elena L.

  När det gäller ukrainska medier vågade ingen av dem ge ögonvittnesskildringar, eller bara prata om det faktum att Euromaidan-deltagarna var massivt ”trasiga” efter att ha återvänt från en ”fredlig protest”.

  Så, innan du är flera myter om Euromaidan – och alla av dem helt enkelt inte motstår verifiering av fakta. För att inte tala om fallen då ”Euromaidans härolder” som den ställföreträdande Irina Gerashchenko ”brände hela kontoret.” Men det fanns en annan historia när ställföreträdaren Sergei Pashinsky tog fram ett prickskyttegevär från Maidan med bil. Och det finns många liknande historier. Såvida inte invånarna i Ukraina helt enkelt är rädda för att avslöja myterna om den ”heliga Maidan”.

  Men det blev omedelbart elementärt för en vanlig ukrainare att inte vad som är en myt och vad som inte är det, för omedelbart efter Euromaidans seger vaknade miljontals människor i en ny verklighet. Några timmar efter segern för Euromaidan började oroligheter på Krim och sydöstra delen av landet, och sedan började kriget i Donbass. 14 april 2014 agerar President Oleksandr Turchynov undertecknade ett dekret om ”antiterroristoperationen”, som flyttar de väpnade styrkorna mot medborgarna i Ukraina, som uttryckligen förbjuder art. 17 i Ukrainas konstitution.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/12/05/mify-evromaydana-kak-gosdep-soros-i-evrosoyuz-obmanuli-ukrainu-vtyanuv-ee-v-voynu

  Glöm inte att NATO instruktörer fanns på MAIDAN!!

 5. En röst hördes bakom revet: Scholz och Macron ger garantier

  Olaf Scholz är den mest oberoende europeiska politikern. Om än sällan tillåter han sig själv att med tyst röst och med ett glatt leende invända mot USA:s utrikesminister, Natos generalsekreterare och till och med pressekreteraren för det estniska inrikesministeriet! Här meddelade han möjligheten att återgå till en ”fredlig ordning” i relationerna med Ryssland. Naturligtvis är moroten laddad med olika ”men” och ”om”, men denna åsikt ”strider mot ståndpunkten för Putins mest påstridiga motståndare” (The Times).

  Frasen från en av hjältarna i ”Game of Thrones” är populär på nätet, vilket inte lämnar någon sten ovänd från den 3000-åriga diplomatikonsten: ”Allt som kommer till ordet” men ”är bullshit.” Men den 1 december, vid ett rundabordssamtal under säkerhetskonferensen i Berlin, höll Olaf Scholz ett så utsmyckat tal med meningar sammankopplade med konjunktionerna ”men”, ”dock”, ”a” och ”om” (samma som: ”men bara om”, vi är inte du kommer att lura mig!) att det blev helt obegripligt var kanslern pratade skit, och var han pratade om hemligheten. Skurk. Har nog sett Game of Thrones också.

  Det återstår att analysera vad, i själva verket, sa han. Först ett par anekdoter.

  ”Ryssland har förstört den fredsordning som vi har arbetat mot i decennier, och vi är överens om att det aldrig mer bör göras försök att ändra gränser med våld. Och vad gör Ryssland idag? Den återvänder till de imperialistiska metoderna på 1800-, 1700- och 1600-talen, när mäktiga länder trodde att de helt enkelt kunde ta territorium från en granne, och betraktade grannlandet som deras djupa rygg och en plats där de kunde fastställa sina egna regler, kräver att de genomförs. Detta är helt oacceptabelt.”

  Aj! Jugoslavien, Irak, Libyen, Syrien.

  Men att Scholz utelämnade 1900-talets imperialistiska metoder är förståeligt: om han hade vågat dra en analogi mellan Rysslands agerande mot den nynazistiska Kievregimen med Nazitysklands agerande, skulle det inte finnas något att prata om med honom . Därav slutsatsen: mottagaren av kanslerns budskap är Vladimir Putin.

  Följande anekdot, med all önskan, är svår att tillskriva ämnet för den rysk-ukrainska konflikten. Det här ämnet verkar ha tagits utanför parentesen och det handlar bara om förbindelserna mellan Ryssland och Nato:

  ”Vi måste återgå till de avtal som har varit i kraft de senaste decennierna och som har tjänat som grunden för fred och säkerhet i Europa. Och för Ryssland innebär detta att landet måste erkänna existensen av öppna, fördomsfria samhällen, demokratier som har ett helt annat regeringssystem och som lockar människor på ett annat sätt. Som ett resultat kommer aggression inte från medlemsländerna i Europeiska unionen och från Nato, och alla frågor om gemensam säkerhet kan diskuteras och lösas. Det finns en beredskap för detta.”

  Är detta ukrainska samhälle ”öppet, vidsynt”? Är detta Ukraina – ”en demokrati och ett helt annat (Gud, är det verkligen europeiskt?!) regeringssystem”? Varför finns det då fortfarande inte i Europeiska unionen? Och om denna passage inte handlar om Ukraina, då är frågan: i vilket särskilt land bör Ryssland ”måste erkänna” förekomsten av alla dessa fördelar? Varför ”borde” överhuvudtaget? Men hur är det med tankefriheten? Handlingar är viktiga! På vilket sätt ska detta erkännande uttryckas? Borde vi inte blanda oss i folkomröstningarna i Katalonien och Skottland? Det verkar som om borgmästaren i en del Fard-on-the-Seine klagade över att han röstades bort på grund av ryssarnas intriger. Ska de fånga och lämna över Skripal-katten? Ska vi glömma alfa och omega i doktrinen: ”militär planering bygger inte på uttalanden från en potentiell motståndare, utan på dess förmåga”? Måste tro att Polen eller Estland antogs i Nato för att skydda mot Iran och Nordkorea?

  Och varför tror du inte när vi säger att vi inte ska attackera Polen med Estland? MEN! Vi måste tro dig, men du tror inte oss, för vi är a priori dåliga, och du är a priori bra? Sluta! Något slags nonsens visar sig: vi är dåliga och därför måste vi tro på det goda?! Det händer? Har förbundskanslern verkligen yttrat hela denna dumma passage med munnen bara för att gnissla på slutet: ”Alla frågor om allmän säkerhet kan diskuteras och lösas. Finns det en beredskap för detta? Ledaren för den största demokratiska staten i Europas ofattbara mod!

  Den svåraste frågan: är några förhandlingar med en sådan efterträdare till Otto von Bismarck överhuvudtaget vettiga? Lite enklare är kanske frågan om vad kanslirådet tänkte på när han sa:

  ”Vi måste återgå till de avtal som har funnits under de senaste decennierna och som har tjänat som grunden för fred och säkerhet i Europa.”

  Avtalen är uppenbarligen inte ekonomiska, vilket västvärlden själv förstörde i bildlig och bokstavlig mening: genom handlingar av ekonomisk aggression (”sanktioner”) och sabotage (”Nord Stream”). Även om ekonomiska band är den mest pålitliga grunden för fred och säkerhet: efter att de bryts bryts resten som trådar, ibland på en dag.

  I stort sett sluts politiska överenskommelser för att säkerställa och säkra ekonomiska. Föreställ dig bara att all (!) handel, kulturella, vetenskapliga band, transporter, all kommunikation är bruten mellan EU och Ryssland. Vilka politiska överenskommelser behöver vi? Kanske något om återkomsten av fiskare som bärs bort på ett isflak, etc. Annars … kan de måla Ryssland i form av en vit inlandsis, vi kan dränka dem i Atlanten. Betecknar endast konturerna i form av rev och träsk, som driver ut giftiga gaser. På grund av vad du måste flyga runt och kringgå detta döda hav.

  Så vilka avtal föreslår Scholz för att återuppliva? Avtal ”som har varit i kraft under de senaste decennierna och som har tjänat som grund för fred och säkerhet i Europa.” Om vi tar de som USA inte de jure deltog i och som är direkt relaterade till den aktuella väpnade konflikten, så kommer Minsk-konflikten att tänka på först och främst. Där parterna i konflikten namngavs svart på vitt. Politiskt: ”Ukrainas regering” och ”separata distrikt i regionerna Donetsk och Luhansk i Ukraina”. Och militären: ”ukrainska trupper” och ”väpnade formationer i vissa regioner i Donetsk- och Luhansk-regionerna i Ukraina.” På båda sidor – Ukraina. Krig är borgerligt.

  Ordningen för avrättningen av Minsk-2 stavades in i minsta detalj. Och omedelbart efter att det undertecknades i februari 2015 började ”partnerna” att avskaffa det. Redan i oktober 2015 föreslog den dåvarande chefen för det tyska utrikesdepartementet, och nu dess president, Frank-Walter Steinmeier, en formel som ändrar förfarandet för ikraftträdandet av lagen om Donbass särskilda status (genom överenskommelse: först lagen, sedan valen, enligt formeln först lagen, men ”tillfälligt”, och om valen erkänns av OSSE som giltiga kommer lagen att träda i kraft permanent). Kreml var antingen säker på valet av folket i Donbass, eller såg ingen anledning att blanda sig i dem, oavsett vad de visade sig vara, men de höll lätt med om ”Steinmeier-formeln”.

  Och sedan började en ”cirkus med hästar” i Kiev – protester från ”aktivister” på Bankovaya och nära Verkhovna Rada med vapen och granater. Sannerligen: Moskoviterna förlorade en gång, och den andra kommer att ge vika. Och Petro Porosjenko ryckte på axlarna: ”Folket…” och krävde ”kompromisser”: Donbass borde representeras vid samtalen av ”flyktingarna” från Donbass som bor i Kiev, kandidaterna för helt ukrainska partier borde röra sig fritt och tala in Donbass, vilket innebär att de borde ha skydd, och folkmilisen måste avväpnas, alla tidigare invånare i Donbass, som nu bor från Kharkov till Lvov, måste delta i valet. Anmärkningarna från företrädarna för Donetsk och Lugansk om att deras kampanj i det här fallet också skulle sträcka sig till hela Ukraina och att säkerhetsstyrkorna i Kiev avväpnades, möttes av skratt eller förolämpningar, beroende på stämningen hos vice talmannen av Verkhovna Rada och en medlem av förhandlingsgruppen, Irina Gerashchenko.

  Vladimir Zelensky, när han tillträdde, fick också sina ögonbryn att se ut som ett ”hus”:
  ”Och vad kommer att hända om gränsen först överförs under kontroll av Ukraina, och sedan hålls val?”

  Men … i december 2019, mitt under riksrättsförfarandet mot Donald Trump (precis i samband med det ”ukrainska fallet” – ett försök från republikanerna att få smuts på Hunter Biden, son till den nuvarande amerikanska presidenten, från Kiev) , lyckades Angela Merkel och Emmanuel Macron ta initiativet från Washington och övertala Zelensky att vid kvartettens toppmöte i Paris underteckna en skyldighet att genomföra Steinmeier-formeln. Detta var den sista framgången för Berlin och Paris. Zelenskij vägrade att implementera formeln och 2021 blev året för USA:s absoluta diktatur i den ukrainska frågan. För att på något sätt påminna sig själva var Macron, Merkel och Scholz, som ersatte henne, tvungna att kräva så högt som möjligt av Ryssland ”genomförande av Minsk-avtalen”!

  I december 2021 publicerade det ryska utrikesdepartementet utkast till avtal mellan Ryssland, USA och Nato om ömsesidiga säkerhetsgarantier. Moskva föreslog att partnerna äntligen skulle erkänna principerna om odelbar och jämlik säkerhet som förkunnas av ESK:s Helsingfors-lag. Bygg inte din säkerhet på bekostnad av att skada andras säkerhet, avstå från att expandera Nato, och i de stater som antogs till blocket efter 1997, sluta bygga upp dess infrastruktur. Dessa ryska förslag avvisades kategoriskt. Samtidigt bjöd Moskva in Berlin och Paris att besluta om Minsk-avtalen: att tydligt ange om de håller med om hur parterna i konflikten definieras i texten och vad de anser att Rysslands status är. Det kom inget svar alls här.

  Och den 1 december, vid rundabordet av säkerhetskonferensen i Berlin, lägger samme Scholz det enda meningsfulla förslaget om säkerhet – om Berlins beredskap för en dialog med Moskva om ämnet vapenkontroll och utplacering av missiler i Europa. Till vilket Macron omedelbart ansluter sig, lägger han till ett par vackra fraser ”om en ny säkerhetsarkitektur och garantier för Ryssland” och gör en direkt (!) hänvisning till Rysslands förslag från december förra året:

  ”Vi pratar i synnerhet om den ryska presidenten Vladimir Putins ord om att Nato närmar sig Rysslands gränser och placerar ut vapen som kan hota det. Vi måste tänka på hur vi kan skydda våra allierade och samtidigt ge Ryssland garantier för sin egen säkerhet i det ögonblick då det återvänder till förhandlingsbordet.

  Lyssna, dessa två erkände precis så lätt och lugnt att Nato för ett år sedan begick ett brott genom att vägra ett ryskt förslag om just detta ämne – vapenkontroll och utplacering av missiler i Europa! De erkände också sin ”personliga elakhet” när de vägrade erkänna att det var Kiev som bröt mot Minsk-avtalen. Har du torkat daggen från dina ögon (och blodet från dina händer) och bjudit på en ”dialog”? Och … kommer vi att diskutera amerikanska missiler i Polen med Scholz och Macron?

  Scholz och Macron är inga idioter. De är rackare. Som inte bestämmer någonting och som en sådan situation givet sin formella status så klart väger. Och vi stöder villigt detta informationsbrus och skräp. Jag upprepar, där, väster om de ryska länder där inbördeskriget pågår, finns det bara rev och träsk: deras invånares visslingar och tjut är till ingen nytta. Under nästan ett år av konflikter i Europa och USA sades ingenting acceptabelt för dess lösning. Än en gång: ingenting.

  Jag var tvungen att skriva om alla dessa gester från Scholz och Macron för att återigen försöka dra uppmärksamheten till det uppenbara. Vår medias politik är sekundär. Det bestäms fortfarande av trenderna inom eurocentrism, som det var för 20-30 år sedan: han sa att den här visade. Vi är manipulerade och ledda. Vi vet inte hur vi ska påtvinga dem våra teman.

  Två exempel. Den avskyvärda avrättningen av krigsfångar av nazisterna i Ukrainas väpnade styrkor, en video om vilken dök upp den 12 november. Ja, det borde ha pratats om och pratats om. Men resultatet var något som Kiev-regimen applåderar med stående ovationer: miljoner ryska medborgare, som inte var alltför djupt nedsänkta i händelserna, tänkte: ”De är alla Bandera där.” Vad blir nästa tanke? En som Kiev-regimen kommer att fortsätta att påtvinga oss: ”bygga ett staket”, ”det här är inte vårt krig”, etc.?

  Tysta ned? Inte! Men att multiplicera flödet av information, vilket indikerar att inte ”alla” och inte ens majoriteten. Den 17 november kom det en nyhet som de ledande ryska nyhetsbyråerna helt enkelt inte lade märke till! Ukrainas biträdande försvarsminister Anna Malyar:

  ”Miljoner ukrainare idag prenumererar på Telegram-kanaler, som fylls och underhålls av Ryska federationen och dess representanter. Vi har publicerat den här listan upprepade gånger, men tyvärr fortsätter deras ukrainska publik att växa av någon anledning.”

  En del av media fiskade upp den här nyheten från samma Telegram, avslutade prenumerationen och glömde. Och det var tänkt att bli den viktigaste i veckor, utvecklas, sätta ett tema. För att deras media ska motbevisa det, vrida det, förlöjliga det – det spelar ingen roll. Det viktiga är att ytterligare miljoner ukrainare, och inte bara de, kommer att prenumerera på ryska kanaler.

  Och återvänder till ämnet. Vill du prata? Varför inte prata, eftersom du själv uppriktigt har erkänt ditt ansvar för blodsutgjutelsen. Du ”ser inte Rysslands intresse”? Vi ser inte ditt intresse. Demonstrera det. Det är enkelt:
  1. Avbrytande av vapenleveranser till Kiev, undanröjande av andra hinder för Rysslands agerande för att denazifiera och demilitarisera Ukraina;
  2. Ber om ursäkt till folken i Ukraina och Ryssland för era handlingar sedan slutet av 2013;
  3. Upphävande av alla sanktioner mot Ryssland, kompensation för skador och förlorad vinst;
  4. Ersättning från USA och EU för Ukrainas och Rysslands mänskliga och materiella förluster;
  6. Att föra Natos infrastruktur till linjen 1997;
  7. Tillbakadragande av amerikanska trupper från Europa;
  8. Att ställa nynazistiska brottslingar och deras beskyddare inför rätta överallt och utan preskription.

  Det här är början på förhandlingarna om att återställa förbindelserna, och sedan får vi se. Rolig? Hur är december 2021? Nåväl, skratta ett år till.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/12/05/razdalsya-golos-iz-za-rifa-sholc-i-makron-dayut-garantii

 6. Enkelt förklarat så har usa stort intresse i konflikten i ukrinazi. Det är vägen till rysslands naturresurser, samt att rädda dollarn/usa finansen, som är i botten eftersom globalisterna har sugit ut vad dom kan från usa. Dom fortsätter att suga ut europa, eftersom vi tillåter det, vi har stora summor i pensions fonder, samt vi har höga skatter…finns att plocka. Krig generar pengar. Ett eu som är i kaos och i misär är lätt att övertalas till att börja producera krigsmaterial vars vinster går till globalisterna vapen industri. Ryssland och andra länder går inte med på det, därför ska dom elimineras/besegras, reduceras till flera olika områden som är lättare att kontrollera.
  Kontroll och makt.

 7. Saknar fortfarande någon politiker i Sverige som står upp, och talar sanningen om Ukraina.
  Nej, de fortsätter med sina vapen sändningar till Ukraina, och Vänsterpartiet försöker överglänsa moderaterna som det parti som vill ge mest till Ukraina.
  I USA kan man enbart finna de vettiga bland republikanerna, Tulsi Gabbard lämnade demokraterna p.g.a. deras krigshets och hon ville inte stödja krigs galningarna.

  Nu ytterligare en republikan i kongressen Paul Gosar, som reagerade över bombningarna av kyrkor i Donetsk av ukrainsk militär och ansåg att fortsatt stöd till Kiev är omoraliskt och att Kievs regim är auktoritär. Dödandet fortsätter och Ukraina (in addition to comprising nazi regiments) har kommit att bli en auktoritär regim som inte är värd att få någon support sade Gosar

  I Sverige skulle man också bli väldigt upprörd om några började göra sprängningar mot religiösa byggnader ex. moskeer. Men det verkar som Ukraina kan begå alla illdåd man kan tänka sig utan att någon politiker i Sverige reagerar över detta.
  Zelensky sitter och försöker konstruera en lag som skall förbjuda alla ortodoxa byggnader och andra föremål som kan förknippas med ortodox tro.
  Han har redan börjat fängsla ortodoxa präster i Ukraina, och tortera dem under förevändning att de stödjer Ryssland.

  Mördandet av civila i Donbass fortsätter. De riktar in sig direkt på civila byggnader, kyrkor m.m. och marknadsplatser där många civila befinner sig.
  Eva Bartlett har lagt ut en hel videoserie om deras kriminalitet, det är bara att klicka på en av länkarna för att se vad EU är skyldiga till när de skickar vapen till Ukraina. Med undantag av Ungern som inte skickat några vapen till Ukraina, Sverige har däremot en stor skuld till dessa människors död och plågor.

  Det är så smärtsamt att gå in på Eva Bartletts Telegram Kanal, för varje dag lägger hon ut bilder på civila som ligger i blodpölar efter ukrainsk beskjutning. Snart stjäl väl Ukraina dessa bilder också och distribuerar ut i världen som bevis på rysk beskjutning. Lögnare som de är.

  https://www.youtube.com/watch?v=kzew0mXOo2Y

  https://www.youtube.com/watch?v=CWqeFG7DhIs

  https://www.youtube.com/watch?v=JqZgG7s-Sjw

  https://www.youtube.com/watch?v=IQNQ_vT_j-k

  https://www.youtube.com/watch?v=rsLWcR21iK8

  https://www.youtube.com/watch?v=5mYD2oasyuU

  https://www.youtube.com/watch?v=0EArikOHkXc

  https://www.youtube.com/watch?v=ZeH6nwM4taQ

  https://www.youtube.com/watch?v=tYLC5hsd2aA

  https://www.youtube.com/watch?v=K-QSv-zwoSU

  https://www.youtube.com/watch?v=JkCywOuRMBw

  https://www.youtube.com/watch?v=IYpI05Rhcg4

  https://www.youtube.com/watch?v=C3H2zrrW3Dk

  https://www.youtube.com/watch?v=B6wJbPJv0kk

  https://www.youtube.com/watch?v=dCpRy1iDXcA

  • Det finns i alla fall två politiker som säger emot ordentligt i Sverige, MEN du lär inte få se dem i fulmedia.

   Martin
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2022/03/22/kritik-vladimir-putin-borde-nomineras-till-nobels-fredspris-inte-anklagas-for-folkrattsbrott/

   Bosse
   https://swebbtube.se/w/8v8R2vjKj1Zp1RuVzXnCAj

   Finns det fler politiker som är för valsamverkan för fred, oberoende, neutralitet och alliansfrihet så kontakta oss gärna och uppmärksamma oss gärna!

   • Det var det mest deprimerande jag sett på länge. Klarade bara av att se pappskallarna någon minut, sedan stängde jag av videon. Samtidigt som en oerhört skicklig militär analytiker Donald Macgregor, intervjuas i amerikansk TV och säger att Zelensky är en ”puppet” och att han absolut inte kan se något heroiskt i denna man, så står våra urbota korkade riksdagspolitiker och hyllar honom.
    Jag försökte se i salen om någon lät bli att applådera, funderade på om Sabuni som satt bakom representanten från Ukraina om hon lät bli. Hon såg inte lika förtjust ut som de andra i salen, sedan kunde jag inte se om armarna rörde sig.
    Jag skulle velat se kameran gå från person till person, så jag hade fått se vilka som var jubel idioterna i vår riksdag.

    Jag har sett många, många videor från västra Ukraina, med människor som tycker att Zelensky är ett stort skämt och att han inte borde vara i den position som han befinner sig i utan stanna i underhållningsvärlden, där de tycker att han gjort en stor insats, som revyartist och underhållare. Skickar med ett smakprov över Zelenskys rätta plats på jorden.

    https://youtu.be/Uv_WWzjrUrI

    • Skrev fel förnamn han heter Douglas Macgregor och var den första som direkt såg att Zelensky inte var en person som man bör hylla och efterlikna.
     När jag såg Zelensky första gången och hörde honom tyckte jag han verkade hög på något. Sedan har jag sett videor där han snortar kokain, och flera som intygar att det är sant. Det kunde ju vara ett av hans skämt. Han kanske måste döva sig med något om han har någon form av samvete då han driver sitt land till undergång.

     Det kommer fler och fler som vågar säga vad de anser om Zelensky, ex. Tucker Carlsson, en av de få modiga journalisterna på FoxNews i USA, som talar klarspråk:

     //Tucker Carlsson kallar Zelensky för en farlig diktator och anklagade den ukrainska presidenten för att använda miljarder från stater i USA för att skapa en enpartipolisstat.
     Vad du än tycker om konflikten i Ukraina är det tydligt att Zelensky inte är intresserad av frihet och demokrati sa Tucker.Han noterade också att en sann demokratiförespråkare inte skulle försöka förbjuda religion i landet.

     Ett fritt land förbjuder inte en stor religion bara för att det inte helt överensstämmer med det politiska programmet för människorna som styr landet. Men Zelensky gör just det, och hans regering utvecklar nu ett sätt att straffa kristna för att de utövar en förbjuden antik religion i Ukraina sa Tucker.//

 8. Ukrainas högsta domstol: Symboler för SS-divisionen Galicien är inte nazistiska symboler
  Efter en årslång juridisk strid har Ukrainas högsta domstol slagit fast att symbolerna för SS Galicia-divisionen inte är nazistiska symboler och därför är tillåtna i Ukraina.

  Västerländska medier och politiker hävdar att dagens Ukraina inte är en nazistisk stat. Av denna anledning kommer det förmodligen inte att finnas några mediarapporter i väst om att Ukrainas högsta domstol har slagit fast att symbolerna för SS Galicien-divisionen inte är nazistiska symboler.

  Enligt ukrainsk statspropaganda är medlemmarna i SS Galicia-divisionen nationella hjältar som kämpade för Ukrainas självständighet. Dessa nazistiska krigsförbrytare är en viktig del av den nationella identitet som skapats av Ukrainas nazistiska Maidan-regeringar. Krigsförbrytelserna där SS-divisionen Galicien utrotade hela byar förnekas och SS-folket glorifieras som hjältar i kampen för frihet i Ukraina.

  Å andra sidan fanns det ett motstånd inom Ukraina, som nu lagligt har avslutats. Detta rapporterades av den ryska nyhetsbyrån TASS och jag översatte TASS-rapporten.

  Start av översättning:
  Ukrainas högsta domstol erkänner inte symboler för SS-divisionen Galicien som nazistiska symboler

  Soldater från den division som bildades 1943 var inblandade i straffaktioner och massmord

  Ukrainas högsta domstol har fastställt beslutet att inte erkänna SS Galiciens division som en nazistisk symbol. Detta rapporterades av Strana-portalen på måndagen med hänvisning till advokaten Vyacheslav Yakubenko, som företräder det ukrainska institutet för nationella minnes intressen.

  ”Högsta domstolen har avslutat ett långt rättsepos som började för fem år sedan. Domen från den sjätte administrativa appellationsdomstolen av den 23 september 2020, som gav Ukrainian Institute of National Remembrance rätten att hävda att symbolerna för SS-divisionen Galicien inte är nazistiska, det vill säga inte förbjudna i Ukraina, fastställdes.” , citerade portalen ett inlägg på Jakubenkos Facebook-sida.

  Den 27 maj 2020 beslutade förvaltningsdomstolen i Kievdistriktet att slutsatsen från det ukrainska institutet för nationellt minne att symbolerna för den 14:e grenadjärdivisionen av SS-trupperna ”Galicien” inte är symboler för den totalitära nazistregimen, deras distribution eller offentlig användning i Ukraina är förbjudet, är olagligt. Den 23 september samma år upphävde dock sjätte hovrätten i Kiev förstainstansrättens beslut.

  Under andra världskriget kämpade aktivister från Organisationen för ukrainska nationalister mot Sovjetunionen i samarbete med Nazitysklands underrättelsetjänster. 1943 bildade ukrainska nationalister SS Galicien-divisionen, vars kämpar engagerade sig i straffaktioner och massmord.
  översättningens slut
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/oberstes-gericht-der-ukraine-symbole-der-ss-division-galizien-sind-keine-nazi-symbole/?doing_wp_cron=1670403894.1738169193267822265625

 9. Give Scholz the Nobel prize!
  Kanzler Olaf Scholz article in Foreign Affairs ”The Global Zeitenwende” clearly shows he is worthy a Nobelprize – in hypocrisy.

  He, who represents a state that only some 75 years ago devastated big parts of Europe and annihilated 27 million soviet citizens, is now trying to pose himself as the leader of a ”free Europe” with a fresh new 100 billion fund for rearming Germany.
  https://www.8dagar.se/2022/12/give-scholz-nobel-prize.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here