Rapport från Donbass

2
1327
Den ukrainskspråkliga teatern i Folkerepubliken Lugansk.

Vivianne Månsson skriver ”Anne-Laure Bonnel en av de journalister som bevakade Donbass, och nyligen uppträtt i fransk TV, och väldigt tydligt deklarerat att det var ukrainska styrkor som sköt mot sina egna medborgare.

Detta intygar även Patrick Lancaster amerikansk journalist, som varit med militären från DPR vid fronten då de krigat mot ukrainska styrkor. Man kan slå på Patrick Lancasters namn på you tube och få upp många av hans dokumentärer, som är välgjorda, och han väljer inte sina personer som han intervjuar, utan fångar dem spontant på vägen, så han kan aldrig veta i förväg vad de kommer att säga. Han var med då DPR gick in i nazisternas högkvarter och de flydde i väg, och där fann en torterad kvinna med ett hakkors målat med blod på kroppen. Trots att det var så tydligt att det måste varit nazisterna som begått detta dåd, sa han vid intervju, att utredningen får visa vem som gjort detta. En ukrainsk politiker hade ingen skam i kroppen hon stal hans bild och lade ut den på sin twitter och skrev att ryssarna hade torterat kvinnan och skrivit hakkorset på hennes kropp.
Patrick Lancaster är en person med moral och medkänsla, som själv tog initiativet och hjälpte många äldre att evakueras i sin bil.

På länken nedan kan du se Anne-Laure Bonnels dokumentär Donbass 2016, you tube har raderat den ursprungliga versionen, denna är en spansktalande men med engelsk text. Anne-Laure berättar att hon i december 2014 hörde Porosjenkos förfärliga tal, och beslöt att i januari 2015 resa till Donbass.

Föregående artikelFalska nyheter i Kiev förebådar en grym april
Nästa artikelUkraina-politiker säger att rapporten från Butja är fake.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

 1. Ukrainian political operative
  @lesiavasylenko
  is spreading an especially cynical fake:
  Hon skriver på sin twitter att hon är mållös, av denna våldtagna och mördade kvinna, hennes tanke är paralyserad av ilska, rädsla och hat, stoppa Putin.
  Det är så en effektiv propaganda ser ut, snabbt anklaga utan bevis. Låta självsäker då tror alla att det är sant. Man ser tydligt att hon stulit sin bild från Patrick Lancasters fotografi. Hon har ingen aning om vem som gjort dådet.

  The original image was captured by
  @PLnewstoday
  and showed the corpse of a woman tortured and murdered in a Mariupol school basement by Ukrainian Nazis – the allies of Vasylenko.
  Patrick Lancaster som följde med DPR när de attackerade azovs tortyrkammare, som kallas biblioteket, var den som först såg kvinnan och fotograferade, och hans video finns att se på you tube. Det hade varit mer naturligt om han direkt hade kastat skulden på azov, men han är en man med högre moral än den ukrainska politiken och sa vid intervjuer att utredning får visa vem som är ansvarig.

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1511053915088990215

 2. Ukrainska trupper attackerade Kramatorsk med Tochka-U
  https://t.me/SergeyKolyasnikov/29274

  https://ria.ru/20220408/kramatorsk-1782464350.html

  Google översättning:
  Högkvarteret för försvaret av DPR meddelade effekten av de ukrainska trupperna ”Tochka-U” på Kramatorsk
  Konsekvenserna av Tochka-U-missilanfallet på Kramatorsk – RIA Novosti, 1920, 2022-08-04
  © Foto: Högkvarteret för DPR:s territoriella försvar
  Konsekvenser av missilanfallet Tochka-U mot Kramatorsk

  DONETSK, 8 april – RIA Novosti. Ukrainska trupper slog Kramatorsk med en Tochka-U-missil, uppgav högkvarteret för DPR:s territoriella försvar i en telegramkanal.
  ”I området kring järnvägsstationen i Kramatorsk, där lokalbefolkningen evakueras, genomfördes en missilattack. Fragmenten av Tochka-U-raketen föll i närheten av stationen”, står det i publikationen.
  Högkvarteret betonade att detta är ett föråldrat missilsystem som inte är i drift i Ryssland, DPR och LPR, men som används aktivt av ukrainska formationer.

  Enligt DPR:s representationskontor vid Joint Centre for Control and Coordination of the Ceasefire Regime sköt ukrainska formationer under de 51 dagarna av upptrappningen 1 729 gånger på republikens territorium och avfyrade 19 401 ammunition av olika kaliber, inklusive 24 missiler från Tochka-U OTRK.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here