Ukraina-politiker säger att rapporten från Butja är fake.

7
1613

Vivianne Månsson skriver:

”Sam Gerrans går igenom propagandan vi är utsatta för och varnar för att tro på allt.
Själv tror han att det är högst sannolikt att det var ukrainska armen som är ansvariga för övergreppen och skjutningarna av personer i Bucha, och vill förklara varför i denna video.
I denna video kan du också höra den ukrainska politikern, som talar om att det var en fake som arrangerades i Bucha, och att det var MI6 som var med i det hela.”

Redakatören: Lyssna minst lika kritiskt som när du lyssnart på Public Service nyheter!

Föregående artikelRapport från Donbass
Nästa artikelManifestation mot svenskt medlemskap i Nato lördag på Medborgarplatsen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Sam Gerrans kan bäst beskrivas som en ”klickhora”. Jag är medveten om att det är ett starkt ord. Orsaken till att jag kallar Sam Gerrans en klickhora beror på hans eget språkbruk. han kallar västliga journalister inkl. dom från The Guardian, BBC, NRK etc. ”propagandist prostitutes” och ”morons”.

  Det är bara tragiskt hur en del kan förnedra sig och vidareföra lögner. Precis som de ännu inte har förstått att Putins fascister har överfallet ett grannland med målet att utplåna det.

  Den enda trösten är att du, Viviann Månsson och andra är med och betalar för förnödenheter och vapen till Ukraina.

   • Så du tycker att beskrivningen propagandist prostitutes och morons passar till BBC, The Guardian, SvT, NRK etc? Eller passar det inte att diskutera den delen av innehållet här i GP?

    • Jag har flera gånger citerat dessa och liknande media. De har ingen oberoende journalistik generellt. När skrev de och diskuterade omvälvningen i Ukraina i februar 2014, Kiev-regeringens inbördeskrig mot landsmännen i Donbass, den tydliga nazisttolernansen hos Ukrainas regering och riksdag, Zelenskijs avfärdande av Minsk 2 och positiva inställning till kärnvapen uttalat i februari, den starka militära uppladdningen mot och ökade beskjutningen av Donbass före 24/2? Att Rysslands ekonomiska bud före statskuppen var betydligt bättre än EU:s. För att bara ge några exempel på just aktuella Ukrainafrågor.

  • Nu är det väl Zelenskys fascister som har överfallit Luhansk och Donbass. Ja, om man vill veta sanningen och inte medias fabulerande! Per Erik har nog missförstått vad som sker eller gått på fulmedias propaganda?

 2. Varje dag kommer med en ukrainsk fake-nyhet, det är ju bara så systematiskt, igår Bucha, Melitopol, sjukhus, teater, idag Kramatorsk järnvägsstation, med en Tochta-missil, med rysk text, imorgon….? Ukraina vill hindra civilbefolkning att lämna som i Melitopol, Mariopol, som ofta är ryskspråkiga, som Azovbataljonen offrar.

  Ukrainare är ett grymt folk, det förstår nog svenskar. De sköt sina egna på Maidan, brände inne ungdomar i fackföreningshuset, vanligt folk förstår att det fascistiska Ukraina måste nerkämpas. Annars blir det en stor seger för högerextrema i Europa. Ukrainare i Sverige kommer att utnyttjas av många krafter, särskilt militären, politiskt av neo-nazigrupper.

  Det är bara Ukraina som har Tochta -missiler, och de använder ju även sin civilbefolkning som ett
  vapen bland andra, när de såg folket i Kramatorsk, kunde de inte bara hejda sig, varje missil
  måste utnyttjas i grymma Black operations, som skall påverka väst. Ingen i Sverige tror helhjärtat
  på de ukrainska påståendena, men ukrainarna inser inte det.

  Folken utanför Europa, är inte alls påverkade av Ukrainakriget, de har ju själva blivit ödelagda av USA/Nato/Sverige, de senaste 20 åren. Sverige har blivit en del av den stora faran mot världens folk, det är uppenbart, och även för sig själv, landet som kommer när USA kallar, lydigare än en hund.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here