RT:s avlyssning av hemliga samtal mellan höga tyska militärer

1
741
Den nästan 17 km långa Krimbron färdigställdes 2018. Foto: Eva Bartlett.

Sveriges Radio Nyheter rapporterade som en första nyhet att RT rapporterat om avlyssning av samtal mellan höga tyska militärer. Man sa att RT rapporterat och att tyska källor bekräftat detta. Sas att man undrade om andra ”hemliga” samtal avlyssnats. Men inget nämndes om att tyskarna diskuterat om attacker mor Krimbron. Här rapporten i RT

Källa: https://www.rt.com/russia/593621-german-leak-real/

Läckt konversation om attack mot Krim-bron är äkta – Berlin
En diskussion mellan högre tyska militärer avlyssnades, har landets försvarsministerium bekräftat

Diskussionerna mellan tyska officerare, inklusive en hög befälhavare för flygvapnet, om att hjälpa Kiev i en potentiell attack mot Krim-bron är äkta, sade en taleskvinna för det tyska försvarsministeriet till det nationella public service-bolaget ARD på lördagen.

Läckan publicerades på fredagen av RT:s chefredaktör Margarita Simonyan, som sade att hon hade fått den från ryska säkerhetstjänstemän. Journalisten publicerade först en ryskspråkig utskrift av samtalet och lade sedan ut ljudfilen på tyska på sociala medier.

Den 38 minuter långa ljudfilen från den 19 februari innehöll ett samtal mellan fyra officerare från det tyska flygvapnet (Luftwaffe), inklusive dess befälhavare, generallöjtnant Ingo Gerhartz. Militärerna diskuterade de operativa och målinriktade detaljerna för Taurus långdistansrobotar som Tyskland övervägde att skicka till Kiev.

Officerarna diskuterade frågan som om leveransen redan hade överenskommits och talade också om att upprätthålla en trovärdig förnekelse i händelse av broattacken som skulle göra det möjligt för Berlin att undvika att dras in i konflikten mellan Kiev och Moskva.

”Enligt vår bedömning avlyssnades ett samtal i flygvapnet”, sade ministeriets taleskvinna till ARD och tillade att de tyska tjänstemännen inte kunde avgöra om några ändringar gjorts i avskriften eller själva inspelningen.

Tidigare rapporterade även tyska medier att ljudklippet verkade vara autentiskt. Den tyska nyhetsbyrån DPA sade att poliserna pratade med hjälp av Webex onlineplattform för samtal, meddelanden och konferenser. Der Spiegel rapporterade att ”enligt en första bedömning är AI-stödd förfalskning till stor del utesluten.”

Tysklands Rikskansler Olaf Scholz

Förbundskansler Olaf Scholz uppgav att läckan var en ”mycket allvarlig fråga” tidigare på lördagen och efterlyste en snabb och grundlig utredning. Vissa tyska politiker antog att händelsen kunde få ytterligare konsekvenser.

Den tyske parlamentsledamoten Roderich Kiesewetter, som själv är pensionerad överste och chef för den tyska reservistföreningen, sa till ARD att andra samtal mellan landets militärer kan ha avlyssnats och kan komma att publiceras av Ryssland i framtiden.

Föregående artikelIntressanta videolänker idag inför EU-valet
Nästa artikelTredje världskriget är här!? Asymmetriaxeln går i halsen av den ”regelbaserade ordningen”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Hahahaha. Nej allvarligt nu, men detta bara bevisar många andra terrorattentat också som Usa ledda Nato länder hjälpt till med sedan 18mån bakåt. Det förklarar också vissa av senaste tidens uttalanden av större Nato länders idiotiska uttalanden också. Vare sej det är Lill-Brittanen. Frankrikes Macron som ville sätta in egna trupper, eller den ständigt samma Natos Stollenberg som uppmuntrar och uppmanar Ukraina att attackera Ryssland på dess mark med senaste tunga vapen. Även Usa försvarsministern som gick nyligen ut och sa att när/om Ukraina förlorar på marken ser han att Nato och Ryssland kommer kriga. För att få stopp på Ryssland kommer Nato och Ryssland att kriga kunde han se framför sej. Vilken korkskallen. Det enda Ukraina genomför är terrorattentat efter terrorattentat sedan förra året på löpande band mot Ryssland, med hjälp av sina Usa Nato uppbackare. Då förra årets super hypade mot offensiven gick HELT åt skogen, och man EJ har några som helst MINSTA lilla vinster att visa upp. Därför är detta sista alternativet dvs att fortsätta genomföra terrorattentat direkt mot ryska fastlandet. För att inte tappa stödet och inte heller glömmas bort i medierna. Något måste man ju göra så som läget sett ut senaste året. Därav dessa terrorattentat man sett med jämna mellanrum. Tvivlar EJ sekund att Usa Nato länderna hjälper till på olika sätt tvärs igenom. Har sett vetat detta sedan förra året faktiskt. Men det är nu sistone som fina masken på dessa Nato terrorister börja spräcka upp i det öppna nu. Ukraina är ju mycket trängda. Det finns INGET att visa upp. Vi kommer se olika terrorattentat kommande månader lovar jag mot ryska fastlandet. Självfallet uppbackad av Nato terroristerna. Då man bestämt att inga förhandlingar ska ske. Man vill EJ ha Fred. Man vill fortsätta detta har man bestämt. TROTS läget både på sistone, men även helheten dessa två åren. Tycker de tragiskt och idiotiskt. Förlorarna är HELT klart Ukraina

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here