Rysk missil träffar strategisk 80 meter djup NATO-bunker

12
1934

 

Detta är en översättning av Rolf Nilsson av en artikel 1 mars på https://cairnsnews.org/2023/03/01/russian-missile-hits-strategic-80-metre-deep-nato-bunker/. Även publicerad på https://derimot.no/russisk-hypersonisk-missil-drepte-nato-kommando-i-ukraina-den-nylige-nato-katastrofen-som-ma-holdes-skjult/ Vi saknar nu uppgifter eller bekräftelser från andra källor.

Av kosacköverste YURI KOMINYENKO

I västra Ukraina slog en Kinzhal från de ryska styrkorna ner i en 80 meter djup bunker. RF tror att denna bunker nära Lvov var en strategisk kommandopunkt för Nato som användes för att styra luftvärnssystem. Det är fortfarande tidigt, men RF antar att det fanns upp till 300 personer i bunkern, varav 40 var högt uppsatta utländska specialister, varför vi kan förvänta oss 40 liksäckar på väg västerut i sinom tid. Obekräftat i Nikolajevsk-regionen har RF dödat fyra höga militärer och ett antal officerare och planerare.

Resten av artikeln tar upp annat i kriget, ö.a.

Intel drop, som publicerade samma artikel skriver i en uppföljning 13 mars så här:

Massiv medietäckning efter att Rysslands hypersoniska missiler har decimerat Natos ledning i Ukraina

kolozeg.org/massive-media-coverup-after-russias-hypersonic-missiles-decimate-nato-command-in-the-ukraine/

Ryssland förstör Natos G-3 ”operationscenter” för Ukraina med upp till två dussin amerikanska och brittiska officerare dödade. Rysslands Kinzhal och andra hypersoniska missiler reser frågetecken för Natos militära förmåga. Ryssland verkar kunna förstöra underjordiska baser, hangarfartyg och allt annat.

 • Ryssland kan bygga dussintals hypersoniska missiler i veckan, inte på en månad eller ett år … deras konstruktion är baserad på Iskander och använder nyckelkomponenter i massproduktion för andra system….Ryssland kommer INTE att få slut på missiler.
 • Missiler som skjutits ner av Nato/Ukraina var alla måldrönare, flygbart skrot från sovjettiden som finns, i inte tusental, utan tiotusental.
 • Ryssland hotar nu med att också slå till mot Ukrainas ”baksida” i Polen och Nato ger efter för utpressning, med USA:s kontinentala territorium helt fritt från ryska kärnvapenattacker och helt oförsvarat.

Det har gått 72 timmar sedan Rysslands vedergällningsattack mot Ukraina drabbade Natos ledning och kontroll, som tidigare var ”hands off” för Ryssland, men inte längre. När ukrainska styrkor började skjuta mot civila bilar inne i Ryssland går vi in i ett nytt skede i kriget.

Ännu värre….Indien betalar räkningarna för Rysslands militära expansion genom att köpa olje- och gasprodukter från Ryssland i rekordstora mängder.

Wagner PMC, som arbetar enligt den USA-baserade ”affärsmodell” som har använts mot Irak och Syrien, där viktiga allierade i Gulfen betalar ISIS- och al-Qaida-terrorister 300 dollar i månaden som Natos proxy mot Irak och Syrien, dominerar nu Wagner PMC den världsomspännande uthyrningen av soldater.

 

 

Föregående artikel”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU”
Nästa artikelUngerns Viktor Orban: ”Amerikanerna har sista ordet i det europeiska kriget”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

  • Ja, 80 meter är djupt.
   Men en tryckvåg som går genom alla håligheter, befintliga som öppnade genom sprängningen, hur ska officerare och soldater där nere klara den?

   Bunkrar har reservutgångar, en eller flera, men hur många hinner ut genom dem när det plötsligt exploderar ovanifrån?

  • Det är knappast 80 meter betong men visst låter det väldigt djupt! Kinzal kan dock slå ut bunkrar på ca 40 meters djup vilket enligt uppgift skedde förra året. Ryssland sprängde en franskbyggd betongbunker som IS i Syrien använde också för ett antal år sedan troligtvis med en likadan missil.

  • 2023-03-17 Armén
   Attack mot Natos skugghögkvarter: Ryssland har tydligt visat väst sin makt.
   Den ”vedergällningsstrejk” som de ryska väpnade styrkorna tillfogade Ukrainas territorium visade tydligt sårbarheten hos det luftförsvarssystem som används av Nato-länderna.
   Direktör för Air Defense Forces Museum Yuri Knutov, talade på TV-kanalen Red Line, talade om de ryska väpnade styrkornas förmåga att förstöra kommandoposterna för den nordatlantiska alliansen. Så, under den senaste ”vedergällningsstrejken” mot Ukraina, var sex Kinzhal hypersoniska missiler inblandade på en gång.

   Troligtvis var det ett av dessa granater som förstörde Natos skugghögkvarter, som utvecklade Ukrainas väpnade styrkor. Dessutom drabbades NASAMS och Iris-T luftvärnssystem, samt Patriot luftvärnssystem.

   I själva verket talar vi om en effektiv attack mot hela det integrerade västerländska luftförsvarssystemet. Det är fullt möjligt att den efterföljande provokationen med deltagande av US Air Force B-52 strategiska missilbärare i Östersjön är kopplad till detta, noterade Knutov.
   Ett amerikanskt bombplan, som flög upp till ett avstånd av 200 km från St. Petersburg, simulerade en missilattack mot den norra huvudstaden. Specialisten utesluter dock inte att orsaken till en sådan demonstrativ handling kan vara annorlunda. Ryssland har i alla fall något att svara på en sådan aggression.
   ”För framtiden har vi i alla fall visat att vi har förmågan att förstöra Natos luftförsvarssystem, och ganska effektivt, exakt och praktiskt taget utan något motstånd från det ukrainska luftförsvarssystemet och Nato-system som levereras direkt till Ukraina ”, citerar han Knutov ”PolitNavigator”.

   Tidigare har statsvetaren-amerikanisten Dmitrij Jevstafjev också sagt att som ett resultat av en missilattack av den ryska försvarsmakten mot Ukraina, förstördes en grupp Nato-rådgivare. Och vi pratar inte om ”enkla tekniker”. Mer detaljer – i materialet ”PolitPuzzle” .
   https://politpuzzle.ru/?p=6499#more-6499

   • 14 mars 2023
    Brittisk underrättelsetjänst kallade den ”huvudsakliga orsaken till bristen på offensiva åtgärder” från den ryska armén.
    Den ryska armén går inte till en storskalig offensiv av en, men mycket viktig anledning, fastställd av brittisk underrättelsetjänst. Enligt företrädare för Storbritannien har ryska styrkor helt enkelt inte ammunitionen för detta.

    Ämnet om den påstådda bristen på ammunition i den ryska armén har varit på sidorna av både den ukrainska och västerländska pressen ganska länge. Men olika ”experter”, som samma Arestovich, började deklarera detta nästan från början av den speciella operationen.
    Antingen har ryssarna slut på missiler, eller granater, eller alla tillsammans och på en gång.

    Nu har den brittiska underrättelsetjänsten meddelat den ryska arméns ”skalhunger”. Enligt britterna har problemet med granater under de senaste veckorna eskalerat till en sådan grad att det ryska kommandot påstås ha infört restriktiva åtgärder i vissa sektorer av fronten och satt ”normer” för konsumtion av ammunition.

    Samtidigt uppges att ryska trupper redan har börjat använda granater från gamla bestånd som är ”olämpliga för användning” och som stod i lager i väntan på att deponeras.Under tiden, om vi berör frågan om offensiven, har det ryska försvarsministeriet aldrig uttalat att det planerar att gå till en storskalig offensiv inom en snar framtid, detta är alla föreställningar från den västerländska pressen.

    Kiev syndar med detta och förklarar på alla hörn om den förestående ”befrielsen av de ockuperade områdena”. Zelenskij behöver detta, västerländska sponsorer förväntar sig detta av honom och förser Ukrainas väpnade styrkor med allt som behövs. Det kommer inga ”högljudda” uttalanden – det kommer inte att finnas någon militär hjälp.Och de ukrainska soldaterna i frontlinjen talar bäst av alla om den ryska arméns ”skalhunger”. De har verkligen inte hört något om honom.
    https://topwar.ru/212808-britanskaja-razvedka-nazvala-osnovnuju-prichinu-otsutstvija-nastupatelnyh-dejstvij-so-storony-rossijskoj-armii.html?yrwinfo=1679071540568304-10154542018382535540-vla1-4209-vla-l7-balancer-8080-BAL-5971

 1. ”Ryssland förstör Natos G-3 ”operationscenter” för Ukraina med upp till två dussin amerikanska och brittiska officerare dödade” Fantastik!

  General Kinzal lämnar sitt visitkort. Äntligen börjar Ryssland visa vad den går för. Det är det enda språk som samling dumdryga ”vi äro exceptionella” skit förstår. På dem bara Ryssland.

  Ryssland hotar nu med att också slå till mot Ukrainas ”baksida” i Polen. Europas hyena måste lära sig en viktig läxa särskilt dess uppkäftiga ledare måste få det ordentlig på munnen!

 2. Tack, för uppgifter.
  Jag läste med största intresse.
  Nu gäller det hålla ögon och öron öppna.
  Global Politics, SVT, Swebbtv, Youtube samt alla flitiga kommentatorer här som kommer med angelägna uppgifter.
  De har naturligtvis fler infokällor än jag har.

  Om det är som uppgifterna framgår ovan så har NATO/USA stuckit sina giriga händer och fingrar i ett getingbo.

 3. washington är mer sjukt (klinisk bemärkelse) än någon kan föreställa sig. De saknar konsekvenstänk, anklagar alla andra och anser det vara ’korrekt’, samtidigt som alla massmord de genomfört är ’korrekt’. Lägg därtill att de har en massförstörelsearsenal. Psykopater i hord.

  Ryssland, Kina, Iran, Nordkorea et al har militärt insett detta för länge sedan, och agerar därefter. Ev kan detta hålla tillbaka de 4 sjuklingarna (telaviv, ’city’, e’lyse’e, washngt), om inte så har världen en slutstrid att förbereda sig inför

 4. Lyssnade på en av Alexander Mercouris senaste kvällsföredrag, och han anser att uppgiften om den dödliga träffen på NATO-anläggningen inte stämmer. Och egentligen behöver väl NATO inga påminnelser om att Rysslands ostoppbara hypersoniska missiler kan slå väldigt hårt och djupt. Redan tidigt förra året slog ju en sådan missil ut en djupt belägen anläggning i västra Ukraina, i trakten av Lvov tror jag.

 5. Allexander Mercouris på the Duran har sagt att historien om det förstörda operationscentret är falsk. Han väljer sina källor kritiskt, så det kan mycket väl vara så.

  • Skröna?

   Det var i alla fall roligt så länge det varade.
   Positiva nyheter är vad som behövs nu 🙂

   Det här är för mig en grundfråga.
   USA och Västvärlden har inte på rysk jord att göra.
   Ryssarna tränger sig inte in på andras områden eller försöker närma sig dem militärstrategiskt vad jag vet.
   Det finns bara en som gör det och det är den kristna Västvärlden.
   Det har en lång historia tillbaka till Upplysningstiden då Européerna började forma det demokratiska samhället.
   Det ligger nära tillhands att tänka det kan vara demokratin som ligger till grund för imperialistväldet.
   När sedan demokratin erövrat världen är Imperialistväldet fullbordat.
   Vilka som är makthavarna i det imperiet kanske inte är så svårt att räkna ut?
   Var det någon som talade om globalism och globalister?

  • Visst har Ryssland förstört många Natos kommandocentraler i Ukraina det är helt sant. Och det är väl därför man gräver ner sig 80 meter för man vet att Ryssland har vapen som slår ut bunkrar på 40 meters djup. Så visst är det möjligt att denna väldigt djupa kommandocentral klarat sig hyfsat från attacken men ”Hugo Stenström” kan vara säker på att många Nato-soldater som befann sig där gjorde i byxorna när missilen slog ner…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here