Rysk offensiv?

9
3102

https://www.youtube.com/watch?v=mdUPYNGB-PU

Intrvju med Douglas McGregor

Föregående artikelRysshat – Ryss-skräck
Nästa artikelInformation och desinformation om Kuba och dess valsystem
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Här kommer något riktigt bra med en udd av humoristisk ironi när ex CIA analytikern Roy McGovern’s ger en tydlig varning till Biden
  ”Ryssland kommer INTE att förlora”

  Jag ger en varning till Russofoberna, analytikern talar med ett leende på läpparna för han vet att det han säger är sant, det kan få er att tappa humöret.

  https://youtu.be/SZjCiIXQy38

 2. https://strategic-culture.org/news/2023/08/04/us-led-nato-drowns-ukraine-in-bloodbath/
  Detta blodbad är en obscenitet, ett enormt imperialistiskt brott, utan några som helst ansträngningar från de amerikanska och europeiska ledarna att stämma för fred.
  Nya siffror tyder på att den ukrainska militärens dödssiffra är minst 400 000 efter 500 dagars konflikt.
  Den verkliga siffran kan faktiskt överstiga 500 000. Detta är mycket större än tidigare beräknat, vilket redan var fruktansvärt. Ändå fortsätter Washington osammanhängande att driva den misslyckade motoffensiven till den ”siste ukrainaren”.

  Inte överraskande är de faktiska offersiffrorna som Kiev-regimens militär drabbats av en noga bevarad hemlighet. Natos sponsorer håller också hårt på de kusliga förlusterna eftersom att göra det skulle vara ett erkännande av det avgrundsdjupa misslyckandet i deras proxykrig mot Ryssland, och det skulle medföra en allsmäktig politisk motreaktion från den västerländska allmänheten. Däri ligger en djävulsk Catch-22.
  Trots de bästa ansträngningarna för att dölja blodbadet hade flera oberoende observatörer fram till nyligen uppskattat dödssiffran för de ukrainska styrkorna till mellan 250 000 och 300 000 sedan konflikten bröt ut den 24 februari 2022. Ryska militära offer har beräknats till ca. 10 procent av dem som tillfogats den ukrainska sidan.

  Nya uppgifter den här veckan indikerar dock att omfattningen av förluster för den Nato-stödda Kievregimen är mycket högre.
  Satellitbilder som citeras av Intel Republics Telegram-kanal av nygrävda kyrkogårdar på ukrainskt territorium tyder på att minst 400 000 militärer har dött i strider med ryska styrkor. Gravarna förutsätter att enskilda kroppar begravts. Dessutom finns inte registrerade de otaliga döda som har utplånats på slagfält eller lämnats att ruttna av Kievs regimbefälhavare.

  En annan åtgärd hämtas från dystra rapporter denna vecka i amerikanska medier om att det har förekommit 50 000 amputerade bland ukrainska soldater, enligt utbudet av protesproteser från tyska tillverkare. Extrapolering från den siffran av offer bekräftar den mycket högre uppskattningen av krigsdöda.

  Följaktligen, i ljuset av antalet amputerade, har jämförelser även gjorts av amerikanska medier med nivån av utslitning som sågs under första världskriget. Den senare är ökänd för sin fruktansvärda och meningslösa slakt av män. Jämförelserna är korrekta men märkligt nog glidit över av amerikanska medier utan att uppehålla sig vid vad som borde vara tvingande avsky mot våldet.

  Om striderna i Ukraina tidigare har kallats en ”köttkvarn”, så skulle det vara korrekt att hänvisa till landet mer som ett blodbad.

  Det som gör detta desto mer kriminellt och avskyvärt är att konflikten och döden kunde ha undvikits. Washington och dess europeiska NATO-allierade valde att ignorera alla vädjanden från Ryssland om att förhandla fram en politisk lösning på Moskvas långvariga strategiska säkerhetsproblem om Natos expansion österut och beväpningen av Kievregimen. Moskvas diplomatiska ansträngningar förkastades i december 2021, två månader innan fientligheterna eskalerade.

  Dessförinnan pågick beväpningen av regimen i åtta år efter att CIA stödde kuppen 2014 mot en demokratiskt vald president. (Vilket för övrigt gör ett hån mot USA:s och europeiska fördömanden denna vecka av en militärkupp i den västafrikanska nationen Niger. En sådan selektiv oro för lagligheter!)

  Ända sedan konflikten i Ukraina bröt ut i februari förra året, när Ryssland ingrep för att försvara sina vitala intressen, har Nato-blocket medvetet eskalerat våldet med obevekliga vapenleveranser. Washington har skickat upp till 50 miljarder dollar i militärt stöd till Kievregimen. Storbritannien, Tyskland, Frankrike och andra NATO-medlemmar har på samma sätt fört oändliga mängder vapen, allt från stridsvagnar till kryssningsmissiler.

  Dessutom har president Joe Bidens amerikanska administration förkastat alla förslag om att förhandla om ett slut på konflikten med Ryssland. De europeiska ledarna har slaviskt följt Washingtons vansinne och kriminalitet genom att omintetgöra alla diplomatiska lösningar.

  Detta trots att opinionsundersökningar visar att de flesta amerikanska och europeiska medborgare är emot den fortsatta beväpningen av Kievregimen. Många människor i väst och runt om i världen är med rätta förskräckta över slakten och faran för att detta blodsutgjutelse ska spilla över till ett heltäckande krig mellan kärnvapenmakter, vilket utan tvekan skulle vara katastrofalt på global nivå.

  Amerikanska och europeiska medier har hajpat kriget i Ukraina med systematiska lögner och lögner. Så kallad nyhetsinformation har blivit flagrant krigspropaganda av självutnämnda Pulitzer-prisbelönta organ. Ursprunget till konflikten har förvrängts och Kievregimens nazistiska karaktär har ihärdigt dolts.

  Ukraina hade aldrig en chans till seger mot vida överlägsna ryska styrkor. Ändå hängav sig västerländska media från första stund till villfarelsen att Nato ”försvarade demokratin från rysk aggression” (friskt inverterade verkligheten) och hävdade att Natos sida så småningom skulle vinna. Sedan främjade västerländska medier nästa illusion av en ”tidvattnet förändrande motoffensiv”.

  Det är uppenbart att motoffensiven som Nato krigiskt ägnade sig åt med början i början av juni har visat sig vara ett fullständigt och fullständigt fiasko. Ryska försvar runt nyförvärvade territorier i Donbass- och Zaporozhye-regionen har varit osårbara för våg efter våg av attack. Ukrainska militära förluster uppskattas till cirka 43 000 bara under de senaste två månaderna.

  USA och dess Nato-partner har drivit Kievregimen att inleda en motoffensiv som är självmordsbenägen. Utan lufttäcke och förlitade sig på infanterianfall mot hårt minerad terräng, har ukrainarna kastats in i striden som kanonmat.

  Ännu mer fördömande, de amerikanska och europeiska ledarna visste att den ukrainska motoffensiven inte skulle lyckas. Rapporter i New York Times och andra butiker har ömsomt erkänt det.

  Den förestående katastrofen för Nato är kolossal. Denna olycka gör att debaclet med Natos nederlag i Afghanistan för exakt två år sedan denna månad ser ut som en picknick i efterhand.

  President Biden söker omval nästa år och det oundvikliga faktum är att han har blod droppande från händerna för barbariet i Ukraina. Den episka fasan – som hänsynslöst har riskerat kärnvapenkrig med Ryssland – står som en monumental underrättelsetjänst, politisk, militär och moralisk styggelse för Washington och dess europeiska vasaller.

  Den här veckan avslöjade Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto att EU:s motsvarigheter förmodat räknar ut att kriget i Ukraina kan pågå i ytterligare fyra år. Ytterligare fyra år! Och dessa europeiska ledare är villiga att fortsätta stödja Kievregimen med upp till 20 miljarder euro i ytterligare medel på grund av deras servila aktning för Washingtons imperialistiska mål. Dessa mål handlar alla om att konfrontera Moskva för att stödja den avtagande amerikansk hegemoni. Deras irrationella russofobi spelar också en skändlig roll.

  Västerländska regimer som inte står till svars för sitt folk är ansvariga för ett epokgörande kriminellt krig i Ukraina. Biden och hans europeiska medbrottslingar befinner sig i ett eget dilemma. De kan inte erkänna nederlag för förstörelsen och döden, och så fortsätter de osammanhängande att insistera på att Ukraina vadar djupare in i blodbadet.

  Om det fanns någon rättvisa borde Biden inte ställas inför väljarna snart. Han och hans västerländska undersåtar, inklusive hushållens medieorganisationer, borde ställas inför åtal för krigsförbrytelser.

 3. 97% av ryska armén befinner sig idag i Ukraina, enligt flera utländska beräkningar.

  Efter 18 månaders krig. Man har inte korsat floden Dnjepr, inte slagit ut den ukrainska politiska och militära ledningen och inte heller förminskat landets vapenarsenal och utan egen flotta slår man ändå ut ryska fartyg.

  På sin höjd kan nog bara Trump, om och som, omvald president som tillträder i januari 2025 ändra detta dystra putinistiska, ryska armédilemma.

  • Ryssland har ca 100.000 man i Ukraina av en stridsmakt på ca 1.5 miljoner man. Hur kan hundra tusen man vara 97% av 1.5 miljoner?

   • Ryska armén är numera en professionellt baserad yrkesarmé med kontraktsanställda, inte som förr en värnpliktsarmé; och är därför rent personalmässigt mycket nedbantad.

    De högre siffror Du nämner är reservister och icke-aktiva soldater o.s.v., som naturligtvis i krigstid som nu kan mobiliseras (det finns för övrigt ingenting och ingenstans i den ryska konstitutionens textkatalog som kallas ”delvis mobilisering” som Putin själv talar om).

    Att över 34 miljoner män OCH kvinnor under andra världskriget stod i RKKA:s uniform, innebar inte att de var 34 miljoner soldater och officerare SAMTIDIGT. De mobiliserades och utbildades eftersom.

    Skulle Ryssland sätta in samtidigt alla dessa 1,5 miljoner soldater i Ukraina omedelbart skulle man naturligtvis ganska snart vinna kriget.

 4. Är det pga det förändrade läget som cyberkrigarna har börjat beskära en del av oss access till newsvoice? Google gav ett felmeddelande som beskrev att det skulle kunna vara någon som använder min IP-address från en annan dator (så att newsvoice’s server registrerar otilåten aktivitet)

 5. Vem och vilka utreder ALLA krigsbrott som Ukraina regimen och Zelenski ligger bakom? Vad hade universitetet i Donetsk med något MINSTA att göra, när Ukraina släppte klusterbomber över universitetet i helgen och reducerade den till aska. Ska EJ gå in på ALLA krigsbrott och terrorattentat, då dessa ständigt är på löpande band. Men vilka och vem utreder Ukraina regimen och Zelenski? Donbass regionens civila befolkning har blivit utsatta för MASSOR av vidriga krigsbrott(EJ konstigt då Ukraina skiter i dessa och terroriserat och slaktat dessa sedan 2014) Även fastlandet Ryssland har så många gånger blivit utsatta för rena terrorattentat. Som HELT varit meningslösa. Ukraina vet EJ vad man ska göra då motoffensiven HELT gått åt skogen och stannat av sedan starten. Så nynazisterna, facisterna och terroristerna använder ALLA olika vapen man har till att fortsätta med terroristattackerna mot Donbass regionens befolkning, men även söderut mot Cherson där man spränger broar och gasledningar så att 20tusentals civila nu EJ har tillgång till gas längre. Jag undrar vem och vilka som utreder ALLA krigsbrott och terrorattentat som ukrainska regimen och Zelenski begår på löpande band. Finns det ens några utredningar på gång. Hur kan denna köpta korrupta diktatorn Zelenski som horat ut sitt land till Usa Nato, ens undra varför Donbass regionens befolkning EJ vill ha något med Ukraina att göra. Samma gäller städerna söderut mot Cherson och Krim som blivit utsatta för ALLT möjligt. Det är bara att tänka vad dessa miljoner rysktalande befolkningen hade blivit utsatta för om Ryssland lämnade dessa i sticket. Med ALLA nya antiryska lagar som instiftats också tvärs igenom. Zelenski är så tragisk varje gång jag ser honom. Ser en korrupt rik miljonär som horat ut sitt land och folk. Förstörelsen ska jag inte gå in på. Den media kåta och berusade makthungriga korkskallen som slitit sönder landet, men säljer HELT annan bild av läget. Flera 100tusentals män HELT i onödan till döden och miljoner av befolkningen som ALDRIG kommer att återvända till korrupta trasiga landet igen. Denna diktatorn borde sitta inne, men självklart kommer han lämna för ett annat land såsmåningom med familjen och leva lyxlivet när tiden är inne för det

 6. Övrigt måste jag säga mycket bra skrivet av Ivan. Jag önskar ofta att jag kunde skriva/formulera mej bättre vad gäller att skriva på svenska. Men har inte dom musklerna alls tyvärr. Läsa och förstå allt är inga minsta problem. Men just när gäller att skriva förklara saker och ting här på bloggen, har ofta inte blivit så bra som jag hade önskat. Men känner mej ibland ändå tvingad att kommentera i vissa så spännande och bra ämnen. Jag tror att de mesta jag kommenterar ändå kommer fram, trots vissa stavfel och lite huller buller

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here